Daylights - как да ги включа?

5-та серия ('02- ), 7-ма серия ('01- ), 1-ва серия ('04- ), 3-та серия ('05- ), Х серия

Модератори: naskoksan, gazzzar, Технически модератори

старши ентусиаст
Аватар

Daylights - как да ги включа?

Мнение от MaXimal » 24 Дек 2006, 17:08

Дилърът ми показа как да ги пусна чрез BC(ръчката, става дума за коли без дисплей), но като се прибрах се скъсах да го търса това меню и не го открих.
Иначе чрез това меню може да се включат или изключат Daylights( да пуска фаровете след запалване на двигателя) или пък автоматичното заключване и тн...

Но не мога да открия менюто...
Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от djordje » 24 Дек 2006, 17:49

Аз съм с последен progman (CIP) и пак нямам такова меню, и си мисля че единствения начин да пуснеш daylights on е дару или камор -> ако нямаш iDrive. Иначе ми е много интересно какво ти показа дилъра и как става.

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от MaXimal » 24 Дек 2006, 20:37

djordje написа:Аз съм с последен progman (CIP) и пак нямам такова меню, и си мисля че единствения начин да пуснеш daylights on е дару или камор -> ако нямаш iDrive. Иначе ми е много интересно какво ти показа дилъра и как става.

Е с очите си видях как го направи на едно 120д без да го включва в компютъра, но не запомих точно как го направи.

В сряда ще ходя пак и ще го питам как става, за да знам занапред.
Изображение

Weißwurst-Fresser
Аватар
Кара: F40

Мнение от CheGevara » 24 Дек 2006, 21:43

става само чрез DIS .... опцията се казва "Tagfahrlicht" .... аз си го пуснах ! :yes:

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от djordje » 24 Дек 2006, 22:26

MaXimal написа:
djordje написа:Аз съм с последен progman (CIP) и пак нямам такова меню, и си мисля че единствения начин да пуснеш daylights on е дару или камор -> ако нямаш iDrive. Иначе ми е много интересно какво ти показа дилъра и как става.

Е с очите си видях как го направи на едно 120д без да го включва в компютъра, но не запомих точно как го направи.

В сряда ще ходя пак и ще го питам как става, за да знам занапред.

Да бе ясно че може щом си го видял, просто ми и интересно как става.

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от djordje » 24 Дек 2006, 22:28

CheGevara написа:става само чрез DIS .... опцията се казва "Tagfahrlicht" .... аз си го пуснах ! :yes:

какво е dis? борд комп? при мен май няма такава оция, или моне не я намирам.

Weißwurst-Fresser
Аватар
Кара: F40

Мнение от CheGevara » 25 Дек 2006, 6:28

djordje написа:какво е dis? борд комп? при мен май няма такава оция, или моне не я намирам.

Не е бордкомпютър, а система за диагностика и настройки на БМВ: Diagnose-Informations-System (DIS)

Всеки БМВ сервиз го има и с който може да се провери и кодира всеки един модул на колата. Аз наскоро си изчистих паметта на ск. кутия и сложих новия софтуер. Кодирах си разни гъзарийки на комп. като светлините винаги да са включени, да ми отваря с едно натискане само шофиорската врата, а с две всичките, да ми изключва алармата САМО с дистанционното, а не както излизат от завода като отключиш вратата с ключа ;) това е най-голямата причина за многото кражби на БМВ или пък FollowMe светлини които като изгасиш колата остават да светят колкото секунди ги нагласиш. Има и други гъзарийки като да ти се заключват вратите при потегляне и като изгасиш колата се отключват автоматично или пък като си забравиш ключа в контакта и отвориш вратата ти пиука гонга .... абе сам трябва да ги видиш и да си избереш. :winky:

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от MaXimal » 25 Дек 2006, 10:31

То това е ясно, че в сервиза могат да ти го направят, но ми показах как става ръчно да си го направиш, но след като се прибрах в нас не можах да намеря отново менюто :(
Изображение

Любовника
Аватар
Кара: Е30 90' 320i convertible, E61 530d

Мнение от BMW lover » 25 Дек 2006, 18:04

Ок де, като оставиш ключаз а фаровете на On , а не на ауто , не ти ли светят при всяко запалване и съответно да ти гаснят при загасяване на колата :roll:

При Е90 с иДрайв системата мога веднага да ти кажа как става ама при единичката - мисля че знаех но в момента не мога да се сетя ;)

А и нали се сещаш че като го имаш DayLight ти работи и на 'ауто' режим с вкл. дневни светлини.
Бъди такъв какъвто си - купи си BMW !!! ;)
Изображение

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от MaXimal » 25 Дек 2006, 19:46

BMW lover написа:Ок де, като оставиш ключаз а фаровете на On , а не на ауто , не ти ли светят при всяко запалване и съответно да ти гаснят при загасяване на колата :roll:

При Е90 с иДрайв системата мога веднага да ти кажа как става ама при единичката - мисля че знаех но в момента не мога да се сетя ;)

А и нали се сещаш че като го имаш DayLight ти работи и на 'ауто' режим с вкл. дневни светлини.

Ами едното включва лампите когато е тъмно, а другото когато запалиш колата, а когато оставя врътката на това последното - като отворя вратата писка, но не знам дали след време загася габаритите.

Както и да е... То Валери ми показа как става, но май ми е стар софтуерът затова го нямам това. В сряда ще ходя да го оправят.
Изображение

Аватар
Кара: акцизни М-паркети от острова
Мечтае да кара: много неща

Мнение от ///MapTo » 25 Дек 2006, 22:54

CheGevara написа:....

някъв шанс поне част от екстрите да ги има и за е36? :mhihi: :mhihi: :mhihi:
Изображение
Изображение
PeReZ: Предполагам и километража (скоростомера) не показва моментната скорост, а ъгловата скорост в завой ???

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от REMUS » 13 Дек 2007, 10:45

При моята го има това меню, но не се появява венаги! Не помня точно как се появяваше, защото не съм си играл много много с него, но почти на 90% съм сигурен че трябва след като запалиш да покараш няколко километра и чак след това да се пробваш да го отвориш, но не помня трябваше ли да се изгаси колата или можеше докато работи двигателя :uups: Мога да го проверя като си я взема тия дни от сервиза ;)
От това меню могат да се гласят всички тези гъдели без да се ходи в сервиз, принципно в книжката е подробно описано как се прави, ако искате мога да наснимам страниците и да ги кача тук ;)
Изображение

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от MaXimal » 13 Дек 2007, 15:14

REMUS написа:При моята го има това меню, но не се появява венаги! Не помня точно как се появяваше, защото не съм си играл много много с него, но почти на 90% съм сигурен че трябва след като запалиш да покараш няколко километра и чак след това да се пробваш да го отвориш, но не помня трябваше ли да се изгаси колата или можеше докато работи двигателя :uups: Мога да го проверя като си я взема тия дни от сервиза ;)
От това меню могат да се гласят всички тези гъдели без да се ходи в сервиз, принципно в книжката е подробно описано как се прави, ако искате мога да наснимам страниците и да ги кача тук ;)

Не е нужно да караш, просто трябва да е запелен двигателя(или да е на контакт май също става)

Това меню го имат стандартно от не знам кога си :) Не всички го имат.
Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от REMUS » 13 Дек 2007, 16:22

MaXimal написа:
REMUS написа:При моята го има това меню, но не се появява венаги! Не помня точно как се появяваше, защото не съм си играл много много с него, но почти на 90% съм сигурен че трябва след като запалиш да покараш няколко километра и чак след това да се пробваш да го отвориш, но не помня трябваше ли да се изгаси колата или можеше докато работи двигателя :uups: Мога да го проверя като си я взема тия дни от сервиза ;)

Не е нужно да караш, просто трябва да е запелен двигателя(или да е на контакт май също става)

Това меню го имат стандартно от не знам кога си :) Не всички го имат.

Не става като запалиш, трябва да си покарал малко ;) Аз сумати и време се мъчих да вляза и един х... после се зачетох и си преведох нещо от сорта че менюто е налично само след като автомобила се е движил известно време или нещо подобно, и наистина след като покарах менюто се появи :D
Изображение

Назад към Е60/Е65/Е87/Е90/Х-series