Защо от топ гиър толкова много се ГАВРЯТ с новите БМВта?

5-та серия ('02- ), 7-ма серия ('01- ), 1-ва серия ('04- ), 3-та серия ('05- ), Х серия

Модератори: naskoksan, gazzzar, Технически модератори

старши ентусиаст
Аватар

Защо от топ гиър толкова много се ГАВРЯТ с новите БМВта?

Мнение от MaXimal » 04 Яну 2010, 16:54

Заглавието беше променено, защото имаше недоразумения.
Последна промяна MaXimal на 05 Яну 2010, 10:56, променена общо 1 път
Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Re: Защо от топ гиър толкова много мразят новите БМВта?

Мнение от g.petrow » 04 Яну 2010, 17:09

Защото обичат Ягуар-и, Астън-и и Рейнджове :)

ентусиаст
Аватар

Мнение от flame » 04 Яну 2010, 17:17

Или са голфони под прикритие :lol:

В интерес на истината и Ауто Билд ги разкатават новите модели... :confused:
Новата Е-класа на Мерцедес буквално размаза GT-то с повече от 50т. разлика в теста! :shock:
А Х1 изостана съвсем малко (по точки) от Ауди - но единственото, в което го превъзхождаше беше динамиката :confused:

Мародератор
Аватар
Кара: some d20s

Мнение от Mollov » 04 Яну 2010, 17:36

flame написа:А Х1 изостана съвсем малко (по точки) от Ауди - но единственото, в което го превъзхождаше беше динамиката :confused:

А преди 2 месеца Х1 размаза A4 Allroad и Х3.... сега пък изостава... абе изобщо...

Ще я гледам тая серия с интерес, но Джереми определено понякога прекалява... примерно когато тестваше М5-цата... и обясняваше как по време на целият тест светкали някви лампички по таблото, ей така просто... (после признал, че го казал за да е по-интересно на зрителите).

старши ентусиаст
Аватар
Мечтае да кара: F32 M4

Мнение от ((:BuKcu:)) » 04 Яну 2010, 17:41

хХА, а имаше едно сравнение м/у някаква марка...Малу ли...Малоу ли...австралийска някаква и я сравняват с М5 Е60, като изтъкват колко скъпа било БМВто, а същата динамика се усещала с въпросния автомобил :kuku:

ентусиаст
Аватар
Кара: си

Мнение от txe » 04 Яну 2010, 18:03

((:BuKcu:)) написа:хХА, а имаше едно сравнение м/у някаква марка...Малу ли...Малоу ли...австралийска някаква и я сравняват с М5 Е60, като изтъкват колко скъпа било БМВто, а същата динамика се усещала с въпросния автомобил :kuku:

какво пречи същата динамика да има 15 пъти по-евтин кошник?
what a helluva ride

ентусиаст
Аватар

Мнение от flame » 04 Яну 2010, 18:27

лошрайдър написа:
((:BuKcu:)) написа:хХА, а имаше едно сравнение м/у някаква марка...Малу ли...Малоу ли...австралийска някаква и я сравняват с М5 Е60, като изтъкват колко скъпа било БМВто, а същата динамика се усещала с въпросния автомобил :kuku:

какво пречи същата динамика да има 15 пъти по-евтин кошник?

Бе има един лаф - "Убаа раута ама сиганска!" :lol:

младши ентусиаст
Аватар
Кара: само Месершмити

Мнение от galant » 04 Яну 2010, 19:16

Абе нали знаете,който плаща той поръчва музиката,кво се чудите,утре могат да кажат че и Голф 6 с летни гуми с ДОТ 2003 е по-проходим и от Х6 със зимни гуми и вериги.
Изображение

ентусиаст
Аватар

Мнение от flame » 04 Яну 2010, 19:25

galant написа:Абе нали знаете,който плаща той поръчва музиката,кво се чудите,утре могат да кажат че и Голф 6 с летни гуми с ДОТ 2003 е по-проходим и от Х6 със зимни гуми и вериги.

Ееееее, чак пък толква... :confused: Все пак бюджета на Ауто Билд не зависи от кефа на някой производител. Или с прости думи - те са най-големите, хората им имат доверие и ако се разбере, че слугуват на някой изведнъж ще се сринат ;) И тва все пак е Германия :mrgreen:

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от MaXimal » 04 Яну 2010, 19:44

аутобилд може да са пристрастни към някои марки, но пък данните които попълват са много полезни.
Изображение

нафтения
Аватар
Кара: го на спомени
Мечтае да кара: E39 M5 или E46 M3

Мнение от Zagy » 04 Яну 2010, 19:47

Top Gear го следя от доста време и го следя единствено защото е в нестандартен формат - загледайте другите автомобилно предавания - там всички презентери казват за колата "много е добра, но има един леек недостатък..." и т.н.
При Джереми и Ко. ми харесва, че го казват буквално от детска или тийн гледна точка - тая кола ме кефи, щото е идиотска или нещо подобно. Или "тая кола е ебаси боклука" - къде другаде сте виждали толкова категорични заключения? Друг е момента, че всеки там все пак е човек и си има своите предпочитания. Понякога прекаляват с квалификациите, но замислете се дали иначе щяхте да ги гледате :mhihi: :mhihi: :mhihi:
Si non confectus, non reficiat.

Мародератор
Аватар
Кара: some d20s

Мнение от Mollov » 04 Яну 2010, 19:55

Абе Джереми и Ко. понякога избиват на тотална простотия и подвеждане на потребителите - като например да офроудваш Х6-ца с летни гуми... в това време.... няма що, много меродавно е.... в такива случаи TG си е баш "фурнаджийска лопата" в смисъл на това, че правят квото си искат и понякога то не е свързано с реалните възможности на колата.... ами на чиста фенщина и по-лошото - лигавщина...

Иначе аз също много харесвам TG и ги гледам с кеф - няма такъв майтап... просто не трябва да си слагаш на сърцето кво говорят за BMW... аз още имам "един шамар" в джоба за Джереми (ако го срещна) за дето каза, че Е87 няма никво място на задната седалка и е крайно НЕподходящо в сравнение с Гоуф-а... който имал много място за големи хора.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: само Месершмити

Мнение от galant » 04 Яну 2010, 20:07

Mollov написа:Абе Джереми и Ко. понякога избиват на тотална простотия и подвеждане на потребителите - като например да офроудваш Х6-ца с летни гуми... в това време.... няма що, много меродавно е.... в такива случаи TG си е баш "фурнаджийска лопата" в смисъл на това, че правят квото си искат и понякога то не е свързано с реалните възможности на колата.... ами на чиста фенщина и по-лошото - лигавщина...

Иначе аз също много харесвам TG и ги гледам с кеф - няма такъв майтап... просто не трябва да си слагаш на сърцето кво говорят за BMW... аз още имам "един шамар" в джоба за Джереми (ако го срещна) за дето каза, че Е87 няма никво място на задната седалка и е крайно НЕподходящо в сравнение с Гоуф-а... който имал много място за големи хора.

:yes: Абсолютно съм съгласен
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Jaguar XK 4.2, G05 X5 30d

Мнение от acho.rs » 04 Яну 2010, 20:38

Аз почнах нова тема , в извън темата , но явно сте ме изпреварили та , ще го копирам , макар , да не се връзва много в контекста ...
най-лошото нещо , което Джереми може да ...
Току що гледах новия епизод на тЪп Гиър ... По незнайно каква причина , Джереми Кларксън реши да прави ревю на ... БМВ Х6 35д - почти 3годишна кола :kuku: Като за начало 5 пъти напомни , че неговото ревю трябва да е евтино , че не им стигали парите и след това съвсем скормно се отиде в 9 държави , без видима причина ... абе ние да не сме 8класници - по-елемнтарно изхвърляне за огромния бюджет на предаването не бях виждал :no:
Да си дойдем на думата . БМВ Х6 - първо , за 134 път беше оплют аЙ драйва (който и на мен не ми харесва много) по най-детския начин ... поне каза , че 14 годишните ще се справят с него - може би е имал впредвит , някои които не са на 60 като него :mhihi:
След това - динамичните характеристики - най-големия плюс беше подмниат светкавично със - ааа , ми не е зле в завойте и до тук . Ускорява до 100 км/ч за под 7 сек - ами добре е . За ниския разход - и дума не става на въпрос ... За най-спортния дизелев двигател - също . Вместо това се говори половин час , колко е смотан дизайнерския скоростен лост :ranting: - явно той обича повече , скоростен лост тип тояга или тип ... 4 кръгли копчета на таблото , като при "Рапид"а
След това - Х6 щеше да е още по-бърз и икономичен , ако беше кола - ами ако беше подводница , щеше да може и да се гмурка :kuku:
Идва ред на тестване на офроуд възможностите - стабилен наклон по мокра трева - Х6 спира , Джереми не може да намери ръчната спирачка - сигурно никога не е чувал за електронна ръчна спирачка ... Та почва да буксува по баира и го задминава ... естествено Рейндж Роувър - най-добрата кола във вселената , защото екипа на тЪп Гиър снима с нея ... Ами да се пробват на магостралата - 95% от времето тези коли се движат по асфалт , 4,5 по каманяк и кал и вероятно никой няма да тръгне да гони планинските кози , нито с Х6 , нито с Реиндж.Аз съм сигурен , че с Х6 ще изкачи всеки баир , водещ до смислено място - хижа или хотел или част от пътната мрежа... не планински връх , на който да забиеш знаме
. . . Та не казаха - какво става на магистрлата - Х6 е брутално по-бърз , харчи много по-малко и е доста по-стабилен в завой ... Изобщо двигателите на Х5 (фейслифт) и Х6 са много , много по-добри от тези на конкуренцията , особено от на Ленд и Рейдж Роувър ...
Теста на сняг - много хитро - летни гуми на сняг - как видях , че са летни - зимните са нашарени от снега по ламелите - тук такова нещо нямаше . Изобощо , всеки един тест на това предаване е спорен , особено за БМВ ...
ОК - Х6 е много по-тясно от другите СУВ . Но защо да не е добър продукт . Да кажеш , че няма смисъл от него е като да кажеш , че няма смисъл от Е92 - от какъв зор , ще махаш 2 врати и правиш местата отзад непригодни - ами за красота и стил . Това е Х6 - красота и стил + динамика . Определно има смисъл от него , след като се разграби като топъл хляб и само няколко месеца след пускането му в продажба , бройките бяха резервирани за 2 години напред ...
Накрая защо кръстих така темата - в предването имаше малка шега - Джереми предложи помощ на стареца в отбора , да си зглоби колелото и младока каза - най-лошото , което може Джереми да направи на един човек е да му предложи помощ :mhihi: Последва още една подобна шега с най-лошото което Джереми може да направи на един човек е ... и аз продължавам - да му даде съвета за БМВ :1:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Jaguar XK 4.2, G05 X5 30d

Мнение от acho.rs » 04 Яну 2010, 20:40

Zagy написа:Top Gear го следя от доста време и го следя единствено защото е в нестандартен формат - загледайте другите автомобилно предавания - там всички презентери казват за колата "много е добра, но има един леек недостатък..." и т.н.
При Джереми и Ко. ми харесва, че го казват буквално от детска или тийн гледна точка - тая кола ме кефи, щото е идиотска или нещо подобно. Или "тая кола е ебаси боклука" - къде другаде сте виждали толкова категорични заключения? Друг е момента, че всеки там все пак е човек и си има своите предпочитания. Понякога прекаляват с квалификациите, но замислете се дали иначе щяхте да ги гледате :mhihi: :mhihi: :mhihi:

Преди 10 години , когато бях в гимнзаията и в междучасията се говореше за коли :kuku:

Следваща

Назад към Е60/Е65/Е87/Е90/Х-series