система колани

5-та серия ('02- ), 7-ма серия ('01- ), 1-ва серия ('04- ), 3-та серия ('05- ), Х серия

Модератори: naskoksan, gazzzar, Технически модератори

Потребител
Аватар

система колани

Мнение от kevi » 29 Яну 2009, 11:17

Извинете искам да ви попитам на моето БМВ 525и 2005та как мога да му махна тази система да ми пищи когато не ми е закопчан колана?? ще сам ви много благодарен ако го оправим.

Старши ентусиаст
Аватар

Мнение от rosen.kolarov » 29 Яну 2009, 11:23

Колега първо добре дошъл, второ честита Е60-ка, трето защо трябва
да игнорираш колана - той все пак е сложен там за твойта лична
безопасност.

Сега по-темата - първо ако искаш можеш да прекараш колана зад
седалката и да го закопчаеш - така винаги ще е закопчан и няма да
индикира и писка. Второ след като запалиш автомобила и не си сложиш
колана и след натискане на бутона check на лоста за мигачите и след
минаване на 2 минути системата премахва звуковия сигнал и остава
само светлинната индикация на таблото за не сложен колан.

Личната ми препоръка - ПОЛЗВАЙ ПРЕДПАЗНИЯ КОЛАН !!!
Изображение

Потребител
Аватар

Мнение от kevi » 29 Яну 2009, 13:02

да това да махна звука пак ме устройва.благодаря.имам предвид за градско,а пък иначе извън града колана задължително да!! аз преди 1 седмица си вземах Е60тицата да.преди бях на Мерцедес Ц-класа 2001ва :) имам и още един въпрос бмвто ми няма ДВД може ли да си поръчам и не чете дискове мп3. и да отбележа че бмвто ми е внос от сащ :) много върви и сташна возия.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: F90 M5

Мнение от vesko06 » 29 Яну 2009, 13:38

kevi написа:да това да махна звука пак ме устройва.благодаря.имам предвид за градско,а пък иначе извън града колана задължително да!! аз преди 1 седмица си вземах Е60тицата да.преди бях на Мерцедес Ц-класа 2001ва :) имам и още един въпрос бмвто ми няма ДВД може ли да си поръчам и не чете дискове мп3. и да отбележа че бмвто ми е внос от сащ :) много върви и сташна возия.

С много пари всичко става, но лично за мен цената обезсмисля цялата процедура

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от Langata » 29 Яну 2009, 20:37

Колега и нищо да не натиснеш след малко предупредителният сигнал ще спре! Имаш 4 варианта-1.отиваш до най-близката морга и си купуваш само накрайниците на коланите.2.изрязваш от пластмаса(фонокарта например) само долната част на закопчалката(за да не стърчат много).3.Този който спомена колегата по горе коланите зад седалката(само като те спрат полувишистите от КАТ незнам какво ще правиш).4.Последно отиваш в най близкият сервиз на BMW и ти ги махат софтуерно( ако се навият) на мен ми отказаха(можело ама няма).
Никой не умира девствен защото живота преебава ВСИЧКИ!!!!

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: 745d

Мнение от антонио » 29 Яну 2009, 23:39

колеги а запитахте ли се какво се получава когато кантара на седалката засича човек и тази екстра която вие поставяте в поставката на колана както казвате от моргата накраиник на колан. става това че и при наи-малкия удар се отваря ербега и ви размазва главата. скороста на отварянето му е приблизително 400км/ч или аналогично със скоростта на куршум. какво се случва тогава-запитвате се защо се занимавам с тези глупости и защо не си слойих колана след като тъпите немци са измислили този звуков сигнал да ме подсеща

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от ///sasho » 30 Яну 2009, 1:22

Колега , отиди в някоя морга и си купи 2 накрайника за колан и го направи по хубаво отколкото да прекарваш колана зад седалката или да изрезваш фонокарта , иначе няма по-добро и сигурно за теб решение на проблема с писукането от това да използваш колана по предназначение. :D

ентусиаст
Аватар

Мнение от add1cted » 30 Яну 2009, 3:55

Както каза колегата Коларов просто го изчакай две минути и то млъква само или си купи накрайник и проблема е решен нищо, че и аз преди мислех, че като карам без колан съм "мноу готян", но е просто тъпо и сега си карам с колана като пич.

Потребител
Аватар

Мнение от kevi » 30 Яну 2009, 9:15

да ясно ама като отида в сервиза в русе ще ги помоля да ми Махнат тази система за колани най-добре. Хей колеги колко може да струва оригинален преден и заден парктроник за моето бмв? благодаря за другото инфо.

Аватар
Кара: комби...нация и Вайълет!

Мнение от SKISA » 30 Яну 2009, 9:27

звънни в дилъра на бмв в твоя град и ше получиш цената,щом търсиш оригинален....
колана не го игнорирай-спасява-проверено лично!
или 2мин търпение и караш...!!

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от Langata » 30 Яну 2009, 19:04

Само за протокола - когато има седнал човек на седалката това дали си с колан или не няма значение за отварянето на чаршафите(airbags) по простата причина че са направени да излизат след33.3км/ч дори и без сложен предпазен колан. Най-много да ти счупи носа или да те обгори малко отколкото да прегърнеш волана и да ти счупи гръдния кош(мой приятел почина така в една астра щото и смени оригиналния волан с онези спортните)
Никой не умира девствен защото живота преебава ВСИЧКИ!!!!

daytona violett
Аватар
Кара: e36+24

Мнение от kOnPuBkA » 30 Яну 2009, 20:04

Ам.... Да ви питам за тези две минути...Да, спира след 2 минути, обаче при мен ако спра на светофар да речем и пак тръгва да пищи... Аз винаги си слагам колана, ама родителката от време на време се прави на интересна да не си измачкала нам кво си и затова съм го забелязала. И при вас ли е така ?
HAPPINESS IS NOT AROUND THE CORNER, HAPPINESS IS THE CORNER!
Изображение
IMPOSSIBLE IS NOTHING !

старши ентусиаст
Аватар
Мечтае да кара: F32 M4

Мнение от ((:BuKcu:)) » 30 Яну 2009, 20:18

Говориш за човека седнал до тебе ли, че нещо не разбрах? :shock:
Щото ако има човек седнал от дясно и не си е сложил колана пак пищи.
Иначе, да, спира след 1-2 мин., ама по-добре с колана винаги, че не се знае каква роля ще изиграе, недай си Боже нещо лошо се случи ;)

daytona violett
Аватар
Кара: e36+24

Мнение от kOnPuBkA » 30 Яну 2009, 20:47

да, говоря за човек до мен, защото от там имам впечатление за това кое, как и кога пищи... Аз без колан не паля, така че не ми е пищяло. Пищяло е само от човек возещ се до мен ;)
HAPPINESS IS NOT AROUND THE CORNER, HAPPINESS IS THE CORNER!
Изображение
IMPOSSIBLE IS NOTHING !

Старши ентусиаст
Аватар

Мнение от rosen.kolarov » 30 Яну 2009, 22:51

При мен няма подобен проблем, веднъж спряла алармата не се
обажда повече докато не изключа автомобила, не знам защо
се получава така при теб. Единственото за което се сещам ако
пътника на пасажерската седалка нещо се размърда и датчика
отрази липса на пътник и след това отново наличие - малко е
странно, но това е единственото което се сетих.
Изображение

Следваща

Назад към Е60/Е65/Е87/Е90/Х-series