635d Coupe или Х6 3.5d

5-та серия ('02- ), 7-ма серия ('01- ), 1-ва серия ('04- ), 3-та серия ('05- ), Х серия

Модератори: naskoksan, gazzzar, Технически модератори

ентусиаст
Аватар

Мнение от X5 E70 » 03 Авг 2009, 8:06

pavlito написа:Колега, понеже в семейството ми имаме 650и и Х6 3.5и мисля, 4е мога да ти дам правилен съвет.
Първо: дизелова 6-ца не бих си взел аз, не ми се връзва спортно купе и дизелов двигател.
Второ:6-та серия е на пазара от края на 2003-та година, не 4е не е красива и актуална, но просто е модел на 6 години, докато Х6 е 4исто нов модел.
Освен това като дойде момент за продаване вси4ки знаем, 4е много по-лесно ще се продаде дизелова джипка отколкото бензиново купе с 5-литров двигател...
От друга страна след като имате един джип в семейството, аз не бих се 4удил изобщо, защото нищо не може да се сравни с удоволствието от шофирането на мощно бензиново двуврато бмв 8)
С две думи: мятай се в 650и без да се замисляш въобще!
Няма да сажаляваш...

Хм, има логика.
6-та серия е по-стара кат модел но е доволно по-скъпа от новото Х6, явно има защо. Днеска ще взема да покарам една 6-чка

ентусиаст
Аватар

Мнение от X5 E70 » 03 Авг 2009, 8:10

WALL написа:
X5 E70 написа:
Ок, зададен въпроса по друг начин - кое от двете всява респект, положение

S-класа AMG, Бентли, Ролс друго всичко е компромис...щом като търсиш кола за респект, положение...

Нема как да не се съглася но не съм чак толкова порасъл :D

ентусиаст
Аватар

Мнение от pironkov » 03 Авг 2009, 8:31

X5 E70 приятелю аз съм с по-малко опит с колите но добра преценка като принципно както е ясно съм фен на БМВ...но също така не робувам на марка и модел може би затова и гледам малко по-напред.
Аз лично мисля,че Х5 е много по-добре от Х6...в смисъл Х6 е като вдигнато комби...отзад е абсолютно тясно и някой се е опитал да съчетае духа на спортен автомобил на платформата на джип. Да не говорим че мотор и електроника вътре май са от Х5 от което много хора се оплакват. Така че според мен проблемите ти с Х5-цата ще ти останат.
На мен 6-цата ми харесва НО е тясна,няма въздушно окачване и няма да има и такъв комфорт не знам колко ще продължи да ми харесва като я карам по-продължително време. 6-тицата си е класика и съдейки по предишната колко години не излезе нов модел и е била дълги години актуална предполагам затова и сега си държи цената.
Сега като съвет мога да ти дам за удобна и респектираща кола да си вземеш новата S-класа. Относно визия...екстри си има всичко. Има известни оплаквания но предполагам вече са отстранени все пак не е от миналата година на пазара,а и я предлагат във вариант 4х4
8) който до колкото чувам работи добре.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Трамвай по Графа
Мечтае да кара: Подводница
Детайли за колата: F10 530 xd

Мнение от icog » 03 Авг 2009, 8:41

Аз тъкмо да набуча два пръста в полза на CL 500 и отворих да му видя БАЗОВАТА цена от 250 000 лв и мога да им кажа много поздрави. За сравнение базово 650 е 182 000, цени в магазина в БГ.

Ти ново ли мислиш или Дойче на една година примерно?

старши ентусиаст
Аватар
Мечтае да кара: F32 M4

Мнение от ((:BuKcu:)) » 03 Авг 2009, 8:42

По принцип, когато в едно семейство се купува джип, то идеята му е с него да се правят по-дългите пътувания -почивки, планина и т.н А леката кола да остане за града. То и с 6цата пак може да се пътува до морето примерно, но куфарите ще са в ограничено количество :mhihi: А и не мисля, че вътре е чак толкова тясно...вярно да слезеш от Х5 на лека кола..ще е дискомфортно, ама...се свиква :winky:

ентусиаст
Аватар

Мнение от X5 E70 » 03 Авг 2009, 8:45

pironkov написа:X5 E70 приятелю аз съм с по-малко опит с колите но добра преценка като принципно както е ясно съм фен на БМВ...но също така не робувам на марка и модел може би затова и гледам малко по-напред.
Аз лично мисля,че Х5 е много по-добре от Х6...в смисъл Х6 е като вдигнато комби...отзад е абсолютно тясно и някой се е опитал да съчетае духа на спортен автомобил на платформата на джип. Да не говорим че мотор и електроника вътре май са от Х5 от което много хора се оплакват. Така че според мен проблемите ти с Х5-цата ще ти останат.
На мен 6-цата ми харесва НО е тясна,няма въздушно окачване и няма да има и такъв комфорт не знам колко ще продължи да ми харесва като я карам по-продължително време. 6-тицата си е класика и съдейки по предишната колко години не излезе нов модел и е била дълги години актуална предполагам затова и сега си държи цената.
Сега като съвет мога да ти дам за удобна и респектираща кола да си вземеш новата S-класа. Относно визия...екстри си има всичко. Има известни оплаквания но предполагам вече са отстранени все пак не е от миналата година на пазара,а и я предлагат във вариант 4х4
8) който до колкото чувам работи добре.

Именно, Х6 си е Х5 с друга форма и еднаква с Х5 техника. Както подочувам е същия боклук кат Х5, затова клоня доста към 6-та серия, нова ще излиза след 2 години.
Прав си че 6-цата не е пипана от години докат Х5 кога излезе че и фейслифт ше има - отпред ще вземе бронята на Х6
Така че силно клоня към 6-та серия
S-klasse чувам сами хубави работи за нея ма си е пенЦионерска кола, да не говорим че от Мерцедес остана един CL дет ми харесва

ентусиаст
Аватар

Мнение от pironkov » 03 Авг 2009, 8:48

ориентирай се към S-класа.... :)

ентусиаст
Аватар

Мнение от X5 E70 » 03 Авг 2009, 8:50

icog написа:Аз тъкмо да набуча два пръста в полза на CL 500 и отворих да му видя БАЗОВАТА цена от 250 000 лв и мога да им кажа много поздрави. За сравнение базово 650 е 182 000, цени в магазина в БГ.

Ти ново ли мислиш или Дойче на една година примерно?

Тва е цена нов от магазина. На по 3-4 месеца на по 5000 км в Германия са доста по-евтини, колкото Х5/Х6, много бързо се обезценяват, странно

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Koliu » 03 Авг 2009, 9:29

За това, което търсиш (престиж и да се обръщат след колата + луск и спорт без компромис) - CL е твоя избор.
6-та серия вече остаря доста, а и си е спортно купе без лукс (поне според мен)
Честно казано по-добре си купи E93 335i / М-ка или SL - не знам досега имал ли си кабрио. Направи едно кръгче с някое кабрио и ще ти се изясни дали е варинат за теб.
А относно "боклука" X6 - ти си първия човек, който казва , че не са качествени . Почти всички детски болести на X5 са изчистени в X6.
А ако двигателя е най-важен за теб - X6 50i с 4.4 V8 с две турбини определено е най-добророт от БМВ (че и от всички марки) в момента.

ентусиаст
Аватар

Мнение от flame » 03 Авг 2009, 10:50

Koliu написа:За това, което търсиш (престиж и да се обръщат след колата + луск и спорт без компромис) - CL е твоя избор.

По мои впечатления хората се обръщат след новите Мерцедеси щото вътре има поне едно лице, облечено с анцунг, въпреки наличието на ХХ-зонов климатроник лицето си е подало ръката през отворения прозорец и бърше с ръкава вратата отвън и дъни яка чалга разбира се!

ентусиаст
Аватар

Мнение от X5 E70 » 03 Авг 2009, 10:53

flame написа:
Koliu написа:За това, което търсиш (престиж и да се обръщат след колата + луск и спорт без компромис) - CL е твоя избор.

По мои впечатления хората се обръщат след новите Мерцедеси щото вътре има поне едно лице, облечено с анцунг, въпреки наличието на ХХ-зонов климатроник лицето си е подало ръката през отворения прозорец и бърше с ръкава вратата отвън и дъни яка чалга разбира се!

Има го и тоя момент в нашите условия :D
Не, нещо Мерцедесите не ме грабват толкова колкото БМВ-тата

ентусиаст
Аватар

Мнение от pironkov » 03 Авг 2009, 11:21

щом сме в този форум е ясно че БМВ ни грабва повече...ама като се качиш в новият CL ще останеш на друго мнение... а и S-класата е същата вътре :)

младши ентусиаст
Аватар
Кара: prascho, nervaka i redneckmobil
Мечтае да кара: "samodelna" kola

Мнение от BMW_RIDER » 03 Авг 2009, 11:23

X5 E70 написа:
prel написа:Приятел, като гледам си имаш джипка и то много добра. Според мен x6 няма да е голяма крачка напред от твоето. Вземи 645!
Ако бях в твоето положение мисля, че щях да изневеря с едно porsche 911 - като си говорим за представителна кола със стил, която освен всичко създава и респект...

По принцип си прав, гледах Поршетата но нещо ми е много тясно вътре.
Иначе и SL гледах ма си е малко, тесно си е вътре а аз обичам на дърти години да си се глезя :D

Тясно ти е в SL ? Явно си бая едър. Аз съм 1.92м и ми беше доста комфортно в такъв. Трябва да покараш кабрио някоя лятна вечер и веднага ще ти се промени мнението за кабриотата. Кофти само ,че 6цата е с мек таван, което не си е оферта зимата.
Иначе по темата аз лично въобще не бих се замислял и веднага бих зел 6цата със бензинов двигател. Незнам защо те притеснява 3.0i в момента го дават един от най-добрите двигатели на БМВ. Освен това атмосферния двигател винаги е бил по надежден и евтин за подръжка.
Ако все пак взимаш шестица кабрио нека да е 645 или 650. Кабрио + боботенето на V8 = кеф при всяко потегляне.
Щом вече искаш да си махаш Х5, Х6цата ще я изхвърлиш още по бързо. И е много далеч от това да всява респект, впредвид ,че я карат предимно кифли :mhihi: . Ако искяш респект си вземи Shelby GT 500, а какво ще кажеш за новото М3 с 4 врати. Ще има място за цялото семейство и поне ще знаеш ,че си си купил яка кола, дето като я настъпиш наистина да всява респект, а не някакъв 3.0 тракащ дизел в Х6.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Трамвай по Графа
Мечтае да кара: Подводница
Детайли за колата: F10 530 xd

Мнение от icog » 03 Авг 2009, 11:50

BMW_RIDER написа:......Ще има място за цялото семейство и поне ще знаеш ,че си си купил яка кола, дето като я настъпиш наистина да всява респект, а не някакъв 3.0 тракащ дизел в Х6.

Трака ти главата! Каквото щеш казвай за сравнение, ама че тоя дизел трака много поздрави!

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Koliu » 03 Авг 2009, 12:02

flame написа:

Впечатленията са ти от 1999 година.
Сега сме 2009 - огледай се добре навън, кой какво кара, как го кара и как изглежда...
По-скоро проблем е(или поне мен ме дразни много), че 90% от X6 ги карат кифли ...
В CL кифла не съм видял.

ПредишнаСледваща

Назад към Е60/Е65/Е87/Е90/Х-series