GA6HP19Z,сменя ли се маслото??

5-та серия ('02- ), 7-ма серия ('01- ), 1-ва серия ('04- ), 3-та серия ('05- ), Х серия

Модератори: naskoksan, gazzzar, Технически модератори

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Kickdown » 12 Яну 2009, 11:16

galant написа:А бе и аз съм готов да го сменя ама нали споменах че четох оплаквания точно след смяна,това ме безпокои,а не 500-600лева за масло,после да не стане така-да би мирно седяло не бе чудо видяло-,затова ако някой е сменял маслото на тази кутия да пише,къде,какво масло и т.н.,то иначе може да си чешем пръстите по цял ден. ;)

Всеки реномиран сервиз (като Gemini примерно), трябва да ти даде гаранция за извършената от него манипулация. Отделно в Камор или Дару Кар, ако колата не е купена от тях и не е гаранционна, сигурен съм, че на драго сърце биха ти взели парита за тази услуга. Ако са толкова правоверни в писанията на BMW, отиваш в сервиз за автоматици (в София са поне 3-4 добрите) и си готов ;)

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от S 70/3 » 12 Яну 2009, 12:02

ами ако маслото което е сипано е специялно и го има само в заводите на БМВ?което не се продава в магазините?ако е уникално в състава си?

младши ентусиаст
Аватар
Кара: само Месершмити

Мнение от galant » 12 Яну 2009, 12:28

S 70/3 написа:ами ако маслото което е сипано е специялно и го има само в заводите на БМВ?което не се продава в магазините?ако е уникално в състава си?

Защо не,не знам,някой неща не мога да си ги обясня,има логика и в това да се смени и в това де не се пипа,но "везните клонят" май към да не се пипа.Имам познат в Комор работи от доста време там и ще видим какво ще се изкаже по въпроса

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от MaXimal » 12 Яну 2009, 14:05

Между другото по дискавъри (май) са давали как някоя фирма е измислила масло за двигателя с което може да се издържи до 1 милион километра, но няма да го пуснат в продажба просто защото няма смисъл.
Изображение

Мародератор
Аватар
Кара: some d20s

Мнение от Mollov » 12 Яну 2009, 14:12

galant написа:Защо не,не знам,някой неща не мога да си ги обясня,има логика и в това да се смени и в това де не се пипа,но "везните клонят" май към да не се пипа.Имам познат в Комор работи от доста време там и ще видим какво ще се изкаже по въпроса

Мен точно в Камор ми обясняваха, как трябва да си гледам показанията на комп-а и като ми каже, че е време за масло - тогава... дори и 30к да са изминати... и като го питах "що така, че тука в BG според мен е по-различно от западна европа като условия и си заслужава да се сменя по-рано, например на 15к...." отговора беше "Абе те от BMW си знаят... щом така са го направили - толкоз...."

Некси не ми прозвуча технически убедително... :roll:

Аватар

Мнение от TUZara` » 12 Яну 2009, 14:22

Аз знам,че на скоростната кутия поне на автоматиците маслото го дават с доживотна гаранция.Тоест,че не се сменя..Но както много неща може и да е някакъв мит...Аз на Е90 точно с авматичната кутия бях питал в БМВ центъра на плевен и казаха да не се пипа изобщо...

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Kickdown » 12 Яну 2009, 14:29

Колите са си ваши и Вие си решавате. Понеже карам автоматици основно, на VW-тата ми, маслото задължително го сменям на 60 000км (така пише и в книжката и на Passat-а и на Tiguan-а) и нямам проблеми никакви :winky:

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от MaXimal » 12 Яну 2009, 14:37

Mollov написа:
galant написа:Защо не,не знам,някой неща не мога да си ги обясня,има логика и в това да се смени и в това де не се пипа,но "везните клонят" май към да не се пипа.Имам познат в Комор работи от доста време там и ще видим какво ще се изкаже по въпроса

Мен точно в Камор ми обясняваха, как трябва да си гледам показанията на комп-а и като ми каже, че е време за масло - тогава... дори и 30к да са изминати... и като го питах "що така, че тука в BG според мен е по-различно от западна европа като условия и си заслужава да се сменя по-рано, например на 15к...." отговора беше "Абе те от BMW си знаят... щом така са го направили - толкоз...."

Некси не ми прозвуча технически убедително... :roll:

Това, че примерно ти пише, че след 30 000 км трябва да смениш маслото на двигателя не е гаранция, че ще стане точно на 30 000. Зависи от начина на каране и тн. Максимумът който засега съм виждал с едно масло и тогава да изпише, че е за смяна е 17 000.
Изображение

ПотенЦял
Аватар
Кара: и се вози едновременно...пкхх

Мнение от Huku » 12 Яну 2009, 16:16

vwfan написа:Колите са си ваши и Вие си решавате. Понеже карам автоматици основно, на VW-тата ми, маслото задължително го сменям на 60 000км (така пише и в книжката и на Passat-а и на Tiguan-а) и нямам проблеми никакви :winky:

Нещо тебе те изпуснахме - нещо много почна да ми ги говориш за голфове и пасати точно тука.
Изображение
Изображение
Истинска радост от шофирането измерена в усмивки/h Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Kickdown » 12 Яну 2009, 16:33

Huku написа:
vwfan написа:Колите са си ваши и Вие си решавате. Понеже карам автоматици основно, на VW-тата ми, маслото задължително го сменям на 60 000км (така пише и в книжката и на Passat-а и на Tiguan-а) и нямам проблеми никакви :winky:

Нещо тебе те изпуснахме - нещо много почна да ми ги говориш за голфове и пасати точно тука.

Спокойно, имам и баварец ;) Само, че той е ръчка обаче :twisted: :twisted: :twisted:

ПП.Пък и не ми гледай nick-a, отвътре съм Синьо-бял :twisted:

ПотенЦял
Аватар
Кара: и се вози едновременно...пкхх

GA6HP19Z,сменя ли се маслото??

Мнение от Huku » 13 Яну 2009, 0:23

Е ти на тоя Тихуан от галерията ти сменявал ли си го?
Изображение
Изображение
Истинска радост от шофирането измерена в усмивки/h Изображение

Слави
Аватар

Мнение от © » 13 Яну 2009, 11:11

ако дават доживотна гаранция нямаше да го сменям т.е. развали се кутията, отивам в БМВ сервиз и ми я оправят безплатно /нали е в гаранция/, но практиката показва че това не се случва :mhihi:

Всъщност, аз съм с ръчна на Е46-цата, защото мразя автоматиците

младши ентусиаст
Аватар

Re: GA6HP19Z,сменя ли се маслото??

Мнение от Kickdown » 15 Яну 2009, 10:41

Huku написа:Е ти на тоя Тихуан от галерията ти сменявал ли си го?

На Tiguana - засега само масло на двигателя (защото е на 16 000км и скоро ще стане и на 1 година) иначе, масло на диференциялите и Haldex-a, както и на кутията чак на 60 000 км ;)

младши ентусиаст
Аватар
Кара: back to diesel(Ld)

Re: GA6HP19Z,сменя ли се маслото??

Мнение от motor » 20 Яну 2009, 19:41

vwfan написа:
Huku написа:Е ти на тоя Тихуан от галерията ти сменявал ли си го?

На Tiguana - засега само масло на двигателя (защото е на 16 000км и скоро ще стане и на 1 година) иначе, масло на диференциялите и Haldex-a, както и на кутията чак на 60 000 км ;)

По вероятно е да ти сменят кутията преди да и дойде време за смяна на маслото.
БЯЛ ЛЯП И КОЛАТА ПО ИНЕРЦИЯ(НА ГАС)

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от Langata » 20 Яну 2009, 22:51

Колегата vwfan е абсолютно прав маслото трябва да се сменя! По мои наблюдения маслото на скоростната кутия трябва да се смени до 100000 км. т.е. горе-долу когато ти изтича гаранцията, на хората от bmw не им пука за вашите коли след изтичане на гаранцията- особенно ако могат да ви вземат парите за скъпа част като авт.скор.кутия! За съжаление приятели в този живот всичко е ПАРИ! Така че хич не им се доверявайте на препоръките че това масло не се сменя- ако се замислите какво е това масло дето цял живот да си запази качествата?(ако е измислено от извънземни може -ама не е).Аз лично маслото на кутията на моите коли го сменям на 40000км(дават му 40000-60000км. не повече) или на две смени на маслото на двигателя.И един съвет ако не ви се сменя в оторизиран сервиз поръчайте си го от Германия за да нямате проблеми! Всяко масло купено от т.н. дистрибутори е фалшиво(освен ако не е MOTUL-но това е друга тема) и ще ви донесе в повечето случаи единствено влизане в авариен режим на колата!
Никой не умира девствен защото живота преебава ВСИЧКИ!!!!

ПредишнаСледваща

Назад към Е60/Е65/Е87/Е90/Х-series