GA6HP19Z,сменя ли се маслото??
Модератори: naskoksan, gazzzar, Технически модератори
45 мнения
• Страница 2 от 3 • 1, 2, 3
galant написа:А бе и аз съм готов да го сменя ама нали споменах че четох оплаквания точно след смяна,това ме безпокои,а не 500-600лева за масло,после да не стане така-да би мирно седяло не бе чудо видяло-,затова ако някой е сменял маслото на тази кутия да пише,къде,какво масло и т.н.,то иначе може да си чешем пръстите по цял ден.
Всеки реномиран сервиз (като Gemini примерно), трябва да ти даде гаранция за извършената от него манипулация. Отделно в Камор или Дару Кар, ако колата не е купена от тях и не е гаранционна, сигурен съм, че на драго сърце биха ти взели парита за тази услуга. Ако са толкова правоверни в писанията на BMW, отиваш в сервиз за автоматици (в София са поне 3-4 добрите) и си готов

- galant
- младши ентусиаст
-
- Кара: само Месершмити
S 70/3 написа:ами ако маслото което е сипано е специялно и го има само в заводите на БМВ?което не се продава в магазините?ако е уникално в състава си?
Защо не,не знам,някой неща не мога да си ги обясня,има логика и в това да се смени и в това де не се пипа,но "везните клонят" май към да не се пипа.Имам познат в Комор работи от доста време там и ще видим какво ще се изкаже по въпроса
- Mollov
- Мародератор
-
- Кара: some d20s
galant написа:Защо не,не знам,някой неща не мога да си ги обясня,има логика и в това да се смени и в това де не се пипа,но "везните клонят" май към да не се пипа.Имам познат в Комор работи от доста време там и ще видим какво ще се изкаже по въпроса
Мен точно в Камор ми обясняваха, как трябва да си гледам показанията на комп-а и като ми каже, че е време за масло - тогава... дори и 30к да са изминати... и като го питах "що така, че тука в BG според мен е по-различно от западна европа като условия и си заслужава да се сменя по-рано, например на 15к...." отговора беше "Абе те от BMW си знаят... щом така са го направили - толкоз...."
Некси не ми прозвуча технически убедително...

Mollov написа:galant написа:Защо не,не знам,някой неща не мога да си ги обясня,има логика и в това да се смени и в това де не се пипа,но "везните клонят" май към да не се пипа.Имам познат в Комор работи от доста време там и ще видим какво ще се изкаже по въпроса
Мен точно в Камор ми обясняваха, как трябва да си гледам показанията на комп-а и като ми каже, че е време за масло - тогава... дори и 30к да са изминати... и като го питах "що така, че тука в BG според мен е по-различно от западна европа като условия и си заслужава да се сменя по-рано, например на 15к...." отговора беше "Абе те от BMW си знаят... щом така са го направили - толкоз...."
Некси не ми прозвуча технически убедително...
Това, че примерно ти пише, че след 30 000 км трябва да смениш маслото на двигателя не е гаранция, че ще стане точно на 30 000. Зависи от начина на каране и тн. Максимумът който засега съм виждал с едно масло и тогава да изпише, че е за смяна е 17 000.
- Huku
- ПотенЦял
-
- Кара: и се вози едновременно...пкхх
vwfan написа:Колите са си ваши и Вие си решавате. Понеже карам автоматици основно, на VW-тата ми, маслото задължително го сменям на 60 000км (така пише и в книжката и на Passat-а и на Tiguan-а) и нямам проблеми никакви
Нещо тебе те изпуснахме - нещо много почна да ми ги говориш за голфове и пасати точно тука.
Huku написа:vwfan написа:Колите са си ваши и Вие си решавате. Понеже карам автоматици основно, на VW-тата ми, маслото задължително го сменям на 60 000км (така пише и в книжката и на Passat-а и на Tiguan-а) и нямам проблеми никакви
Нещо тебе те изпуснахме - нещо много почна да ми ги говориш за голфове и пасати точно тука.
Спокойно, имам и баварец

ПП.Пък и не ми гледай nick-a, отвътре съм Синьо-бял

- Huku
- ПотенЦял
-
- Кара: и се вози едновременно...пкхх
GA6HP19Z,сменя ли се маслото??
Е ти на тоя Тихуан от галерията ти сменявал ли си го?
Re: GA6HP19Z,сменя ли се маслото??
Huku написа:Е ти на тоя Тихуан от галерията ти сменявал ли си го?
На Tiguana - засега само масло на двигателя (защото е на 16 000км и скоро ще стане и на 1 година) иначе, масло на диференциялите и Haldex-a, както и на кутията чак на 60 000 км

- motor
- младши ентусиаст
-
- Кара: back to diesel(Ld)
Re: GA6HP19Z,сменя ли се маслото??
vwfan написа:Huku написа:Е ти на тоя Тихуан от галерията ти сменявал ли си го?
На Tiguana - засега само масло на двигателя (защото е на 16 000км и скоро ще стане и на 1 година) иначе, масло на диференциялите и Haldex-a, както и на кутията чак на 60 000 км
По вероятно е да ти сменят кутията преди да и дойде време за смяна на маслото.
БЯЛ ЛЯП И КОЛАТА ПО ИНЕРЦИЯ(НА ГАС)
Колегата vwfan е абсолютно прав маслото трябва да се сменя! По мои наблюдения маслото на скоростната кутия трябва да се смени до 100000 км. т.е. горе-долу когато ти изтича гаранцията, на хората от bmw не им пука за вашите коли след изтичане на гаранцията- особенно ако могат да ви вземат парите за скъпа част като авт.скор.кутия! За съжаление приятели в този живот всичко е ПАРИ! Така че хич не им се доверявайте на препоръките че това масло не се сменя- ако се замислите какво е това масло дето цял живот да си запази качествата?(ако е измислено от извънземни може -ама не е).Аз лично маслото на кутията на моите коли го сменям на 40000км(дават му 40000-60000км. не повече) или на две смени на маслото на двигателя.И един съвет ако не ви се сменя в оторизиран сервиз поръчайте си го от Германия за да нямате проблеми! Всяко масло купено от т.н. дистрибутори е фалшиво(освен ако не е MOTUL-но това е друга тема) и ще ви донесе в повечето случаи единствено влизане в авариен режим на колата!
Никой не умира девствен защото живота преебава ВСИЧКИ!!!!
45 мнения
• Страница 2 от 3 • 1, 2, 3
Назад към Е60/Е65/Е87/Е90/Х-series