Тресене
Модератори: naskoksan, gazzzar, Технически модератори
20 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
- P_L_A_Y_B_O_Y
- кандидат ентусиаст
-
Тресене
Здравейте, тъй като ме заболя главата да чета разни работи реших направо да питам ... раздвижвам се с Е60, между 120 и 80 при натискахне на спирачката получава тресене, казваха че е от дискове, криви джанти, тампони и какво ли още не ... та от какво е точно? 

- Mollov
- Мародератор
-
- Кара: some d20s
Може да е от всяко от тия неща... най-добре първо отиди да ти видят джантите... кривини и т.н.. по принцип ако е от джантата при определена скорост трябва да ти тресе леко волана... щото крива джанта тресе независимо дали натискаш спирачка или не...
Ако не е джанта мое да мислиш вече за дискове, тампони на носачи и т.н... тия неща обаче се "виждат" по-трудно, ше треа да ходиш на майстор
Ако не е джанта мое да мислиш вече за дискове, тампони на носачи и т.н... тия неща обаче се "виждат" по-трудно, ше треа да ходиш на майстор

- P_L_A_Y_B_O_Y
- кандидат ентусиаст
-
Ми мисля, че не е от джантите... защото се получава само при натискане на спирачката и примерно от 240 км./ч. натискам спирачка и вече като стигна 135 започва да тресе, не е много ама е супер неприятно при такава возия и също така ми прави впечатление, че ако я натисна по-силно тресенето спира, което ме кара да си мисля, че е от дисковете... и ако е така не е ли по добре да взема някакви спортни дискове за да не се криват така? 

почти сигурно е ,че са дискове.
обаче принципа е следният: почваш да преглеждаш от най-евтиното и караш нагоре. така че един преглед на гумите и джантите ти е най-евтиното,после сходимост и окачване и накрай - дискове и спирачки. най-вероятно ще смениш дисковете ,щом става само на спиране и то при различни натиски на педала-различно.
обаче принципа е следният: почваш да преглеждаш от най-евтиното и караш нагоре. така че един преглед на гумите и джантите ти е най-евтиното,после сходимост и окачване и накрай - дискове и спирачки. най-вероятно ще смениш дисковете ,щом става само на спиране и то при различни натиски на педала-различно.
Lud umora nemaaaa.
- Mollov
- Мародератор
-
- Кара: some d20s
P_L_A_Y_B_O_Y написа:Ми мисля, че не е от джантите... защото се получава само при натискане на спирачката и примерно от 240 км./ч. натискам спирачка и вече като стигна 135 започва да тресе,
След като го написа това... директно ти казвам - дискове... тва да натискаш спирачки при 240км/ч си е.... майката си трака...

Взимай едни яки дискове, двойно вентилирани и перфорирани и едни яки накладки и.... спирай

- rosen.kolarov
- Старши ентусиаст
-
Почти е сигурно че са дисковете.
И аз имах подобен проблем, но почти незабележим и след смяна на
дисковете всичко заспа. Според мен дискове трябва да се сменят на
всяка 2-3 смяна на накладки. Аз ги смених при третата смяна на
накладки и това беше на границата.
По принцип всичко зависи от това как караш, така че всеки си
решава сам за себе си.
ПС - комплекта дискове и нови накладки, труд и тн. ми излезна около
2500 лева в М-Кар (предполагам Камор ще е същото) Е60 535д.
И аз имах подобен проблем, но почти незабележим и след смяна на
дисковете всичко заспа. Според мен дискове трябва да се сменят на
всяка 2-3 смяна на накладки. Аз ги смених при третата смяна на
накладки и това беше на границата.
По принцип всичко зависи от това как караш, така че всеки си
решава сам за себе си.
ПС - комплекта дискове и нови накладки, труд и тн. ми излезна около
2500 лева в М-Кар (предполагам Камор ще е същото) Е60 535д.
- stoni
- младши ентусиаст
-
- Кара: F31
P_L_A_Y_B_O_Y написа:Ми мисля, че не е от джантите... защото се получава само при натискане на спирачката и примерно от 240 км./ч. натискам спирачка и вече като стигна 135 започва да тресе, не е много ама е супер неприятно при такава возия и също така ми прави впечатление, че ако я натисна по-силно тресенето спира, което ме кара да си мисля, че е от дисковете... и ако е така не е ли по добре да взема някакви спортни дискове за да не се криват така?

- Sapa
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: 545i
A гумите
Без да съм голям експерт - може и да е от гумите ако са поизносени - имал съм хубави гуми Мишелин износени на 70-80% които като се загреят и при рязко спиране почва да тресе зловещо. Дисковете бяха нови. като смених гумите всичко се оправи
Продавам тунинг кит за 335i на Vishnutuning (http://www.vishnutuning.com/RevIICAN.htm) - тестван 30 хил. км на 390 к.с. и 550 Нм
- P_L_A_Y_B_O_Y
- кандидат ентусиаст
-
Stoni ....има доста места на които може да се вдигне 240 км/ч незнам защо ти е толкова чудно... аз не скачам на спирачката при 240 просто започвам да намалявам и към 135 се получава тресенето ... в крайна сметка ще проверя гумите и джантите и ако продължава отивам за нови дискове, за наклатките казаха че са нови и няма смисъл да се сменят 

- Sivako
- младши ентусиаст
-
- Кара: F20 116d / F01 750i xDrive
- Мечтае да кара: Колело
- stoni
- младши ентусиаст
-
затова има толкова загинали по пьтяP_L_A_Y_B_O_Y написа:Stoni ....има доста места на които може да се вдигне 240 км/ч незнам защо ти е толкова чудно... аз не скачам на спирачката при 240 просто започвам да намалявам и към 135 се получава тресенето ... в крайна сметка ще проверя гумите и джантите и ако продължава отивам за нови дискове, за наклатките казаха че са нови и няма смисъл да се сменят

- P_L_A_Y_B_O_Y
- кандидат ентусиаст
-
stoni написа:затова има толкова загинали по пьтяP_L_A_Y_B_O_Y написа:Stoni ....има доста места на които може да се вдигне 240 км/ч незнам защо ти е толкова чудно... аз не скачам на спирачката при 240 просто започвам да намалявам и към 135 се получава тресенето ... в крайна сметка ще проверя гумите и джантите и ако продължава отивам за нови дискове, за наклатките казаха че са нови и няма смисъл да се сменятот камикадзета
Да със сигурност има толкова загинали по пътя... защото аз карам с 240 .... хах..
- stoni
- младши ентусиаст
-
не вярвам да си карал с 240км някаде и някога ,но хайде да не спамиме по темата на колегатаP_L_A_Y_B_O_Y написа:stoni написа:затова има толкова загинали по пьтяP_L_A_Y_B_O_Y написа:Stoni ....има доста места на които може да се вдигне 240 км/ч незнам защо ти е толкова чудно... аз не скачам на спирачката при 240 просто започвам да намалявам и към 135 се получава тресенето ... в крайна сметка ще проверя гумите и джантите и ако продължава отивам за нови дискове, за наклатките казаха че са нови и няма смисъл да се сменятот камикадзета
Да със сигурност има толкова загинали по пътя... защото аз карам с 240 .... хах..
20 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
Назад към Е60/Е65/Е87/Е90/Х-series