Въпроси за Е60

5-та серия ('02- ), 7-ма серия ('01- ), 1-ва серия ('04- ), 3-та серия ('05- ), Х серия

Модератори: naskoksan, gazzzar, Технически модератори

Потребител
Аватар

Въпроси за Е60

Мнение от Svelo » 11 Мар 2008, 19:19

Здравейте,
скоро взех 2005 Е60 2.5i и имам няколко въпроса:

1. Колата няма GPS. Има ли опция за поставяне? Виждам, че има инсталирана платка, защото при "BMW Assist" ми показва Lat/Lon
2. С дистанционното мога да отварям прозорците на колата (като задържа продължително бутона за отваряне), но не мога да ги затварям ... знаете ли настройка или начин за затваряне?
3. Колата няма xenon, не съм се засилил да ги сменям, но ако някой го е правил, ще ми е любопитно да сподели.

Благодаря предварително.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: или поне се учи ежедневно
Мечтае да кара: М3 CSL, Z4М

Re: Въпроси за Е60

Мнение от Sharo » 11 Мар 2008, 19:43

Svelo написа:Здравейте,
скоро взех 2005 Е60 2.5i и имам няколко въпроса:

1. Колата няма GPS. Има ли опция за поставяне? Виждам, че има инсталирана платка, защото при "BMW Assist" ми показва Lat/Lon
2. С дистанционното мога да отварям прозорците на колата (като задържа продължително бутона за отваряне), но не мога да ги затварям ... знаете ли настройка или начин за затваряне?
3. Колата няма xenon, не съм се засилил да ги сменям, но ако някой го е правил, ще ми е любопитно да сподели.

Благодаря предварително.

1 гпс-а не ти и тряба ... поне за сега
2 кво дистанционо !? клуча ли ? принципно би трябвало да се затварят като задържиш заключване ...
3 сменяш целия фар с ксенонов и нямаш проблем .. ама тва е най-скъпя възможен вариант .. може намериш и някви китове
ти ли клатиш или клати бас-а.. егати номера паднаа двата таса http://youtube.com/watch?v=NYchvWbcvf0&feature=related
Хайде да покараме малко кола

Аватар
Кара: комби...нация и Вайълет!

Мнение от SKISA » 11 Мар 2008, 21:16

ДЖИПИЕСА за в българия изобщо не ти върши работа щот не работи. навън ,обаче си е благиня! щом ти показва - може и да го има ,но просто тук не работи. ако излезеш извън пределите на татковината ще разбереш дали имаш или в камор при преглед.

Потребител
Аватар

Re: Въпроси за Е60

Мнение от Svelo » 11 Мар 2008, 23:14

Sharo написа:1 гпс-а не ти и тряба ... поне за сега
2 кво дистанционо !? клуча ли ? принципно би трябвало да се затварят като задържиш заключване ...
3 сменяш целия фар с ксенонов и нямаш проблем .. ама тва е най-скъпя възможен вариант .. може намериш и някви китове

Да ... дистанционното на ключа. Като задържа за отключване ми отваря прозорците, а после и шибидах-а. Когато обаче задържа копчето за заключване не ги затваря (работи с ключа в бравата ... завърташ за заключване и задържаш в позицията, тогава и заключва и затваря прозорците). Някаква настройка ли е или има друг начин?

Намерх фарове, обаче мисля че им трябват трасформатори и още глупости ... само с фаровете няма да мине номера.

Още един допълнителен въпрос: CD-то няма mp3. Четох че има опция да се сложи Aux-In, обаче трябва да се програмира компютъра (да имаш опция CD/FM/AM/ Aux-In) и да се сложи един кабел. Някой знае ли къде го правят това? Може ли с менюто да се добавя опцията Aux-In (кабела знам къде и как се слага)?

Пишете също за GPS-a ако знаете (коментари като "не ти трябва", не ми вършат работа).

младши ентусиаст
Аватар
Кара: F31

Мнение от stoni » 24 Мар 2008, 23:28

отваря и затваря прозорците като се натисне по продьлжително, мойта е така,нещо не ти е наред колега за да отваря ,а не затваря има нещо, за хенокса мисля 4е трябва да смениш и клю4а за фаровете ,като се рова из моргите гледам 4е си пише хенон,за GPS е супер скьпо а и щом няма в Бг. аз имам бизнес и питах в Бмв за професионален около 2000евро е смяната ,сменя се екрана,ДВДто кабели и незнам още кво там, имаи впредвид 4е само CDто е 300евро(ROAD MAP EUROPE HIGH 2008-1) аз искам да сменя поне само диска и ако вьрна стария е 193 евро, и след 3 години 30% от пьтната мрежа е променена и айда още пари за нов диск, има4е го ползвам много 4есто и е супер яко има вси4ко в него

старши ентусиаст
Аватар
Кара: F90 M5

Мнение от vesko06 » 24 Мар 2008, 23:54

Според мен, както и според колегите-няма смисъл от навигация в България.

Ключът за е60 би трябвало да изглежда така и на снимката съм показал кое за какво е : Изображение

Потребител
Аватар

Мнение от Svelo » 30 Мар 2008, 20:08

Благодаря за отговорите. Ходих до BMW и от там ми казаха нещата които сте написали с изключение на това за ключа. Момчето ми каза, че и на неговата кола не му затваря прозорците.
За GPS трябва да се сменя екрана и да се слага DVD. Съществуващия Lat/Long (GPS) се ползва за BMW Assist да им даде координати в случай на "collision detect" или като поискам пътна помощ.
За xenon ... трябват много допълнителни глупости, а с кит не ми харесва как става.

П.П. Явно ще са на следващатата ... :)

младши ентусиаст
Аватар
Кара: F31

Мнение от stoni » 30 Мар 2008, 20:18

Svelo написа:Благодаря за отговорите. Ходих до BMW и от там ми казаха нещата които сте написали с изключение на това за ключа. Момчето ми каза, че и на неговата кола не му затваря прозорците.
За GPS трябва да се сменя екрана и да се слага DVD. Съществуващия Lat/Long (GPS) се ползва за BMW Assist да им даде координати в случай на "collision detect" или като поискам пътна помощ.
За xenon ... трябват много допълнителни глупости, а с кит не ми харесва как става.

П.П. Явно ще са на следващатата ... :)
GPS е супер скьпо нали, я обясни малко за" Lat/Long (GPS) се ползва за BMW Assist ", да не е там дето пише свьрзване с БМВ Асистенция на мойто като го пусна след 5 секунди ми дава развалена врьзка :shock:

Назад към Е60/Е65/Е87/Е90/Х-series