Hartge създаде BMW Серия-1 работещ на LPG и имащ мощност 550
Модератори: naskoksan, gazzzar, Технически модератори
8 мнения
• Страница 1 от 1
- Jus7DoiT
- Потребител
-
- Кара: Fiat Punto Mk2 1.2 Sporting `00
- Мечтае да кара: E92 M3
Hartge създаде BMW Серия-1 работещ на LPG и имащ мощност 550
Германската тюнингова фирма Hartge показа разработката си на BMW Серия – 1, работеща на газ (LPG).
Проектът е наречен ‘V300+’, като двигателят задвижван с LPG предлага 550 к.с. максимална мощност и позволява на Серия 1 да достигне максимална скорост превишаваща 320 км/час. Ако това, което твърдят от тюнинговата фирма се окаже вярно, Hartge може да постигне рекорд, защото това ще бъде първата кола на LPG постигаща такава скорост.
Сега рекордът за скорост на автомобил използващ LPG, принадлежи на IdéeVerte Compétition, аеродинамичен състезателен автомобил, постигнал 315 км/час през 2004 г.
Проектът на Hartge за Серия-1 на BMW, задвижван от двигател използващ за гориво LPG, е разработен съвместно с експерти от Университета в Саарбрюкен. Целта е да се покажат възможностите на алтернативното гориво, което е значително по-чисто от бензина и дизела, а в същото време може да произведе по-голяма мощност и да предложи по-висок въртящ момент. Hartge има проект при който Серия-1 на BMW е задвижван от V8 двигател, използващ за гориво бензин, който предлага „само” 450 к.с. максимална мощност.
Източник: AutoMedia.Bg
Малейййй
Проектът е наречен ‘V300+’, като двигателят задвижван с LPG предлага 550 к.с. максимална мощност и позволява на Серия 1 да достигне максимална скорост превишаваща 320 км/час. Ако това, което твърдят от тюнинговата фирма се окаже вярно, Hartge може да постигне рекорд, защото това ще бъде първата кола на LPG постигаща такава скорост.
Сега рекордът за скорост на автомобил използващ LPG, принадлежи на IdéeVerte Compétition, аеродинамичен състезателен автомобил, постигнал 315 км/час през 2004 г.

Проектът на Hartge за Серия-1 на BMW, задвижван от двигател използващ за гориво LPG, е разработен съвместно с експерти от Университета в Саарбрюкен. Целта е да се покажат възможностите на алтернативното гориво, което е значително по-чисто от бензина и дизела, а в същото време може да произведе по-голяма мощност и да предложи по-висок въртящ момент. Hartge има проект при който Серия-1 на BMW е задвижван от V8 двигател, използващ за гориво бензин, който предлага „само” 450 к.с. максимална мощност.
Източник: AutoMedia.Bg
Малейййй

- BMW lover
- Любовника
-
- Кара: Е30 90' 320i convertible, E61 530d
- Turbo_Ted
- великият шестак
-
- Кара: няколко и киселее
- cod-cdbp
- старши ентусиаст
-
- Кара: мфили
- cod-cdbp
- старши ентусиаст
-
- Кара: мфили
то страшна работа бре
въпроса е че не става съвсем ясно от статията
но мисля че се опитват да кажат че тоя двигател е по мощен на газ
това което аз се опитвах да ви кажа но никой не ми вярваше
въпроса е че не става съвсем ясно от статията
но мисля че се опитват да кажат че тоя двигател е по мощен на газ
това което аз се опитвах да ви кажа но никой не ми вярваше

- s
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: Маратонки, Citroen Xsara, E60, E39
според мен пък няма да влезе като стандарт газ-та не за друго а от мерки за сигурност, много по- лесно запалима е и при евентуална катастрофа опасността от експлозия е много по-голяма.
- Radichev
- младши ентусиаст
-
- Кара: по диагонал
- Мечтае да кара: E9 CSL
- Детайли за колата: 2979 cc
s написа:според мен пък няма да влезе като стандарт газ-та не за друго а от мерки за сигурност, много по- лесно запалима е и при евентуална катастрофа опасността от експлозия е много по-голяма.
Поинтересувай се малко повече

Може и да не умреш богат, но дали ще умреш пич зависи само от теб !

8 мнения
• Страница 1 от 1
Назад към Е60/Е65/Е87/Е90/Х-series