Един парадокс

5-та серия ('02- ), 7-ма серия ('01- ), 1-ва серия ('04- ), 3-та серия ('05- ), Х серия

Модератори: naskoksan, gazzzar, Технически модератори

младши ентусиаст

Един парадокс

Мнение от OPASNO LUD » 08 Фев 2007, 14:04

Напоследък се появи проблем с Х3то-почна да харчи много масло.Чудейки се откъде идва проблема отидидох до Камор,но там ми казаха,че двигателя е ток и жица.Двигателя продължаваше солидно да харчи масло,затягах капачки,преглеждах маркучи,нъцки.И тогава ме озари вдъхновението-покарах колата 1000-1500км,а маслото не мръдна грам.Тестовата ми логика откри,че когато колата се кара в диапазона 100-110км/ч на 5(става въпрос за 3,0да с 5 скорости),колата харчи масло и то не малко.Въждал съм такова нещо на тракторен двигател(пак Комънн рейл турбо) при неправилно избрана скорост и твърде ниски за товара обороти-турбото така гори масло,че от ауспуха излиза син пушек.Та логиката е,че автомата твърде рано превключва 5та,тоест предавателните отношения на е46 не са подходящи за Х3(просто колата е по-тежка и на двигателя му идва в повече).Затова и разхода при 120 и 150 е един и същ.Та парадоксът е,че в този случай галенето на двигателя му вреди повече отколкото помага-така че газ :mhihi:

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от MaXimal » 08 Фев 2007, 15:20

Аз веднъж питах, защо малко поизгарят маслото и ми отговориха, че било типично за БМВ :mhihi:

А след време като питах, казаха, че било от прекаленото галене на педала на газта :D
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: ги да пият мента
Мечтае да кара: за 6лв/100км
Детайли за колата: не върви и не гори

!

Мнение от павката » 18 Фев 2007, 10:45

стана ми интересно с тези факти!значи пред. числа на е46 и х3 са еднакви?
Тия от БМВ-клуба обичат да си прикачат подобни табелки ;-)
Не им вярвай много - нищо чудно под предния капак да се крие охлювче

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от vutov » 19 Фев 2007, 10:45

Доколкото съм чувал, не е добре да се кара на прекалено ниски обороти, тъй като не се получава достатъчно добро смазване и охлаждане, та не е полезно. Затова винаги се гледа да държиш колата близко до оборотите при които дава макс. въртящ момент.
С други думи автопроизводителите те тласкат към нарушаване на законите. :) Спира те КАТ и ти казва, че по радар са те хванали със 150 км извънградско. А ти пишеш възражение на акта, че колата ти гори масло, освен това се мъчиш да пестиш нафта, а колата е най-икономична при 150км. Дали ще падне акта? :)

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от evlogi » 27 Мар 2007, 23:37

вутов.. как успяваш да го караш със 150 извънградско.
.. аз не мога, все около 180 се усещам! :shock:

:D

за другите да кажа - момчета, две думи - РЪЧНИ СКОРОСТИ!!

старши ентусиаст
Аватар
Кара: или поне се учи ежедневно
Мечтае да кара: М3 CSL, Z4М

Мнение от Sharo » 28 Мар 2007, 12:24

vutov написа:Доколкото съм чувал, не е добре да се кара на прекалено ниски обороти, тъй като не се получава достатъчно добро смазване и охлаждане, та не е полезно. Затова винаги се гледа да държиш колата близко до оборотите при които дава макс. въртящ момент.
С други думи автопроизводителите те тласкат към нарушаване на законите. :) Спира те КАТ и ти казва, че по радар са те хванали със 150 км извънградско. А ти пишеш възражение на акта, че колата ти гори масло, освен това се мъчиш да пестиш нафта, а колата е най-икономична при 150км. Дали ще падне акта? :)

трябва и да пишеш също, че при тази скорост колата ти замарсява въздуха по малко (следтвие на добрата работа на двигателя при тази скорост :mhihi: ) и така опасваш озоновия слой ... и така ще те подкрепят 10тина организации .. хехе :mhihi:
ти ли клатиш или клати бас-а.. егати номера паднаа двата таса http://youtube.com/watch?v=NYchvWbcvf0&feature=related
Хайде да покараме малко кола

Назад към Е60/Е65/Е87/Е90/Х-series