Ново БМВ Х3

5-та серия ('02- ), 7-ма серия ('01- ), 1-ва серия ('04- ), 3-та серия ('05- ), Х серия

Модератори: naskoksan, gazzzar, Технически модератори

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: BMW Х5 3.0D, E53, 2006
Мечтае да кара: колело

Ново БМВ Х3

Мнение от Extravaganza » 26 Юни 2009, 14:42

Здравейте,

от миналата седмица съм горд собственик на Х3 3.0 дизел, 2005 г.
Колата страшно ме кефи.
Имам някои въпроси към по-опитните.
Звукът в колата ми е доста кофти - имам две преди колони и два суббуфера под седалките. Задни колони нямам. Ходих да видя за какво иде реч в известни места за кар-аудио, и съм замислила доста интересни неща да правя в колата, но за сега две задни колони мисля, че ще свършат работа. Дайте съвет от къде да си взема нещо поносимо като цена като временен вариант ... щото после ще се правят по грандиозни неща.

Също така нямам модула за навигация. От официален сервиз не може и да става дума, аз си мисля нещо от някоя ударена Х3-ка да взема екрана с навигацията. Някой да има идеи?
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: F90 M5

Мнение от vesko06 » 26 Юни 2009, 15:36

за навигацията не е толкова просто, колкото го мислиш-то са кабели, gps, екран-по принцип при дилърите retrofit kit за навигацията излзиа около 6000 лв. А за колоните-как така нямаш задни..?

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от Extravaganza » 26 Юни 2009, 15:45

На мен ми е ясно, че не е просто... то са кутии, модули, екрани, но не пречи да питам, нали? :)

А за колоните - еми ей така, нямам колони, само кутии има на вратите, факт! И в един магазин ми го потвърдиха, че няма колони...
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Трамвай по Графа
Мечтае да кара: Подводница
Детайли за колата: F10 530 xd

Мнение от icog » 26 Юни 2009, 22:33

Ако търсиш навигация заради функционалността има много решения за по 200 лв дето работят. От тези, които си закачаш на предното стъкло. Понеже ако видиш по-горе темата за навитата ще разбереш, че на БМВ работеща карта за БГ няма. IGO8 например е идеален избор, както за БГ така и за цял свят.

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от BlackAdder » 27 Юни 2009, 2:32

icog написа:... IGO8 например е идеален избор, както за БГ така и за цял свят.

Напълно подкрепям мнението на колегата :yes:

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от Extravaganza » 27 Юни 2009, 8:38

По-скоро заради самия екран.... навигация имам на HTC...
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Трамвай по Графа
Мечтае да кара: Подводница
Детайли за колата: F10 530 xd

Мнение от icog » 27 Юни 2009, 10:33

И аз имам проблем с екраните, в посока "Колкото повече, толкова повече". По тая причина си купих C4 още като излезе:).
В твоя случай, както най-вероятно вече си разбрала, по-лесно и по-евтино е да си смениш колата. Мога само да ти препоръчам една последователност като гаранция за успех:

1. Ставаш сутрин (цяла нощ си сънувала LCD-тa и си уверена, че ти трябва нова Х3-ка).
2. Поглеждаш се в огледалото (за да си припомниш, че си руса:)).
3. Сещаш се, че там някъде има един форум с едни хубави хора, които могат да ти бъдат много полезни ПРЕДИ да си купиш колица.
4. Пускаш тема със заглавие: "Запазила съм маса при колегата X5 E70, бирата е от мен".
5. Живееш дълъг и щастлив живот, благословена с прекрасна кола, фрашкана с всички нужни и още по-нужни екстри (защото ненужни няма).

Поздрави,
Ицо

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от Extravaganza » 27 Юни 2009, 12:14

Много съдържателен отговор... мерси....

А това кой какъв цвят на косата има...едва ли е от значение...

Просто колата си я купих не заради екрана, а заради марката и прекрасния двигател, взех я на перфектна цена и сега ме гложди какво мога да направя за да ми е още по-кеф...

Отностно екрана... исках да чуя мнение дали е толкова необходим като екстра освен навигациятя, но разбрах, че БГ карти не работя.. така че остава само есктрата за екран...

Вероятно ще се спра на прекрасния Alpine s 7'' дисплей, който е перфектен мултимедиен център и ще разкарам тъпия фабричен плеър...
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от BlackAdder » 27 Юни 2009, 13:53

Extravaganza написа:Вероятно ще се спра на прекрасния Alpine s 7'' дисплей, който е перфектен мултимедиен център и ще разкарам тъпия фабричен плеър...

Щом искаш циганийка действай, жалко само че не си взе някоя Хонда да ъпдейтваш, а прецакваш хубавата кола.

Назад към Е60/Е65/Е87/Е90/Х-series