E60 със закъсняваща инспекция - мога ли да карам още малко?
Модератори: naskoksan, gazzzar, Технически модератори
11 мнения
• Страница 1 от 1
- ingenious
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: E60 520d
- Мечтае да кара: 535xd
Здравейте, колеги!
Моята "нова" Е60-ка е на 33.220км и компютърът казва, че е трябвало да ходи на инспекция преди 6000км. За жалост обаче часът ми при БМВ сервиза е чак на 15 април, т.е. след седмица, а имам пътуване около 600км дотогава. Компютърът казва, че трябва да се сменя масло и спирачна течност. Уточнявам, че става въпрос за първа инспекция - колата още е с оригиналното масло
Мога ли да я карам спокойно още мъничко или по-добре с друга кола да ходя?
Моята "нова" Е60-ка е на 33.220км и компютърът казва, че е трябвало да ходи на инспекция преди 6000км. За жалост обаче часът ми при БМВ сервиза е чак на 15 април, т.е. след седмица, а имам пътуване около 600км дотогава. Компютърът казва, че трябва да се сменя масло и спирачна течност. Уточнявам, че става въпрос за първа инспекция - колата още е с оригиналното масло

Мога ли да я карам спокойно още мъничко или по-добре с друга кола да ходя?
- Mollov
- Мародератор
-
- Кара: some d20s
Ами.... ти си го пресрочил яко времето.... май ще изгориш с гаранцията така... нека по-запознатите да кажат, но 6к километра май е прекалено много.... но на 33к по-вероятно да ти се "сърди", че спирачките не са сменени тогава, щото за маслото... едва ли е искала да влезнеш в сервиза на около 27к.... ма кой знае.... ае не е на добре работата според мен.
- ingenious
- кандидат ентусиаст
-
Сега проверих какво точно и кога е трябвало да се сменя.
Микрофилтър - преди 6.000км
Масло - преди 3.500км
Спирачна течност - 10/2008
Накладки след над 15.000км трябва да се сменят, другите неща също са наред.
Мога ли още към 600км да мина преди сервиза?

Накладки след над 15.000км трябва да се сменят, другите неща също са наред.
Мога ли още към 600км да мина преди сервиза?
- Mollov
- Мародератор
-
Еми по принцип можеш... не виждам какво може да й се случи на колата.... обаче.... тва е малко несериозно от твоя страна... да я оставиш така... а и както казах - ако е гаранционна колата, вероятно гаранцията ще ти падне...
- Huku
- ПотенЦял
-
- Кара: и се вози едновременно...пкхх
Е добре де, не те ли дразнеше предупредителния сигнал от компютъра през всичките тия километри - колата ти скимти а ти си джиткаш!?
- ingenious
- кандидат ентусиаст
-
Re: E60 със закъсняваща инспекция - мога ли да карам още мал
Huku написа:Е добре де, не те ли дразнеше предупредителния сигнал от компютъра през всичките тия километри - колата ти скимти а ти си джиткаш!?
Колеги, колата я купих преди седмица от Мюнхен, но идва от Дания. Пусната е 11/2006. Първото нещо, което искам да й направя, е инспекция. Обаче нямаше час в сервиза по-ранен от 15 април. Естествено, че като я видя да плаче за инспекция, ще искам да ида по-скоро. Не съм толкоз луд

Всъщност как стои въпросът с гаранцията? Нямам оригинална гаранционна карта. Колко години им е гаранцията на Е60? И прехвърля ли се в други държави?
- Mollov
- Мародератор
-
А, щом не е от тук и не е гаранционна - няма грижи... гаранцията й е била 2 години т.е. до 11/2008... значи нямаш ядове т.е. няма някой да ти пили на главата що не си отишъл на инспекция овреме...
Обаче... Е60... на 2.5 години и само на 33к километра.... тва си е постижение, определено
Обаче... Е60... на 2.5 години и само на 33к километра.... тва си е постижение, определено

- ingenious
- кандидат ентусиаст
-
Mollov написа:А, щом не е от тук и не е гаранционна - няма грижи... гаранцията й е била 2 години т.е. до 11/2008... значи нямаш ядове т.е. няма някой да ти пили на главата що не си отишъл на инспекция овреме...
Т.е. мога да карам още 600км?

Mollov написа:Обаче... Е60... на 2.5 години и само на 33к километра.... тва си е постижение, определено
Ами изгорял лизинг е колата от Дания. Стояла е в гараж известно време явно, защото имаше ръждица по спирачните дискове като я взех и беше с летни гуми. Но си й личи че е новичка, мирише на ново отвътре дори

Можеш да караш,600 км. не са проблем.Проблема е че ти вече си изминал доста км. над границата.Вероярно колата е с Лонг лайф масло,но все пак не е хубаво да се държи толкова време,особено ако е първо масло,както е твоя случай .Тези масла дето ги дават за 30-40к. не са лоши,но просто не вярвям,че ще му се запазат качествата за толкова време,особено ако е дизелов мотор и особено в твоя случай както е седяла дълго време >2 год. ,смяната му е наложителна.Просто като я закараш им кажи да ти сипят обикновеното БМВ масло което се сменя на 15к.5W40 мисля че ще свърши идеална работа!Успех.
- Mollov
- Мародератор
-
biohazard написа:Просто като я закараш им кажи да ти сипят обикновеното БМВ масло което се сменя на 15к.5W40 мисля че ще свърши идеална работа!Успех.
Не, не..... тая кола или с 0W30 или с 0W40.... особено ако е дизел и има DPF.... тогава задължително 0W30... това, че ще го сменяш маслото на 15к не значи, че трябва да купуваш някво, което е измислено за горе-долу толкова.... какъв е проблема да сипеш 0W30 и да го смениш след 15к? Според мен никъв.
11 мнения
• Страница 1 от 1
Назад към Е60/Е65/Е87/Е90/Х-series