Проблеми на Е61...

5-та серия ('02- ), 7-ма серия ('01- ), 1-ва серия ('04- ), 3-та серия ('05- ), Х серия

Модератори: naskoksan, gazzzar, Технически модератори

Аватар
Кара: комби...нация и Вайълет!

Мнение от SKISA » 14 Юни 2008, 17:28

аз че съм го преживял е ясно! не рева ,че ми е скъпо-споделям с вас!! просто според мен е тъпо да направиш филтъра за горивото да е вързан заедно с нивомера!!! по тая логика можеше да направят като сменяш филтъра на климатика да ти изтича фреона и да сипваш нов....!!гадно е!
а че трябва да се смени е ясно! ще го смуня-купил съм го вече ,ма требва и половин резервоар гориво да гътна преди тва!
просто предупреждавам/най-вече теб викси ,че май са ни еднакви колите/ ,че като тръгнете да сменяте горивен филтър трябва да нямате много гориво в резервоара и да си приготвите психиката за 220 левчета...!

старши ентусиаст
Аватар
Кара: `Е34 ТДС-ъ 95
Мечтае да кара: `Е34`E32 `E38 `E31

Мнение от Bavarishe » 16 Юни 2008, 0:34

СМГ-то на М5 и М6 е пълен шит.Твойто предполагам е подобно.Самата кутия е здрава,но се прецаква,електронния и управляваш блок.Доста често не подлежи на ремонт,а директна замяна.Досега видях само едно СМГ счупено(сцепена кутия),но е видяло бая зор.
ТДС - Турбо Див Селянин

Мародератор
Аватар
Кара: some d20s

Мнение от Mollov » 16 Юни 2008, 8:00

grnka написа:сигурно ли е че е вътре в резервоара бе? 220 лв филтър еби му майката :evil:

Съвсем там е... заедно с единият (левия) нивомер... абе BMW, винаги има с какво да те очарова ;)

старши ентусиаст
Аватар
Кара: E70

Мнение от El Diablo » 16 Юни 2008, 8:53

и какво този филтър нали се сменя на 2ра смяна на масло демек се сменя на 20 000 км така ли излиза и всеки път да се бъркаш за тия пари ли, ама то в Германия хората не го сменят толкова често, моята беше на 150 000 реални и си беше с горивния филтър от завода.. :roll:

Аватар

Мнение от SKISA » 16 Юни 2008, 9:58

сменя се по книжка на 80хил км!
така го дават!
аз/заради нащо гориво / смятам да го смунам на 50хил-60хил км ,щото да не се задръсти.
на мойта смяната на масло я дават на 25хил ,така че на втора или на трета смяна трябва да се сменя и горивният филтър

ентусиаст
Аватар

Мнение от grnka » 16 Юни 2008, 12:55

скиса щом е на 80.000 км то си е добре :lol:
аз между другото видях в фиатския форум да пишат че италянките след 2000 година нямат изобщо горивен филтър...или е вярно и това означава ЕГАТИ супер качество на бензин там или е в резервоара както е на твоята :mhihi:

Аватар

Мнение от SKISA » 17 Юни 2008, 8:42

grnka написа:скиса щом е на 80.000 км то си е добре :lol:
аз между другото видях в фиатския форум да пишат че италянките след 2000 година нямат изобщо горивен филтър...или е вярно и това означава ЕГАТИ супер качество на бензин там или е в резервоара както е на твоята :mhihi:

всяка кола има филтър за горивото! наистина е добре на тия километри да се сменя -ядва се! отделно и маслото като се сменя на толкова много километри - не е болка за умиране цената.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: ....

Мнение от netsurfer_bg » 17 Юни 2008, 9:08

либрата ми няма!
BMW 318is E30 / BMW 318ci m54b25 кабрио :) / BMW е90 318d
ех '06 AUDI A8 4.2 ...

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Bavarishe » 17 Юни 2008, 23:10

В момента тече акция на СМГ-то.Днес правихме едно на М6(кутията така беше цепната,че все едно е лазарно рязана :shock: ) и за шок на мен и колегите ми с нова кутия и нова електроника не тръгна нищо.Оказа се,че чисто новата електроника е прецакана(тая от акцията по замяна).Иначе целия проблем е в двете помпи на кутията.Горят и става мазало.И още едно електронно управляващо блокче. ;)
ТДС - Турбо Див Селянин

Аватар

Мнение от SKISA » 20 Юни 2008, 9:19

аз не знам кво требва да и напраа на тая кутия/при положение,че си е нормална зъбата кутия/ ,за да я цепна или прееба ,ама явно електрониката е по-податлива на ядове. засега съм доволен ,въпреки проблема ,който изникна ,но мисля ,че тва беше лесно оправяне. карам си и ше видим кво ше стане.

ентусиаст
Аватар

Мнение от grnka » 20 Юни 2008, 13:58

нетсърфер погледни в ЕПЕР на фиат форума трябва да има филтър сигурно е вътре в резервоара

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Bavarishe » 22 Юни 2008, 1:04

SKISA написа:аз не знам кво требва да и напраа на тая кутия/при положение,че си е нормална зъбата кутия/ ,за да я цепна или прееба ,ама явно електрониката е по-податлива на ядове. засега съм доволен ,въпреки проблема ,който изникна ,но мисля ,че тва беше лесно оправяне. карам си и ше видим кво ше стане.

То бате с 507 коня според мен има как да я цепнеш.И ако Кралев от Ферари Челъндж ти говори нещо ще разбереш как се цепи :mhihi:
ТДС - Турбо Див Селянин

ентусиаст
Аватар

Мнение от grnka » 22 Юни 2008, 12:03

кой е тоя кралев бе? той чул ли е за нас па ние трябва да знаем за него?? :mhihi: аз одеве имах предвид че за тези километри които има колата не бива да има такива проблеми не съм искал да кажа че "а вижте го скиса оплаква се понеже няма пари" един шибан стептроник няма такива проблеми колкото тая смг..пък и новата кутия която се очаква за новото М3 познайте кой я сложил пръв в техните коли...само един жокер давам: кола на народа... :mhihi:

Аватар

Мнение от SKISA » 22 Юни 2008, 19:05

кралев ми говори доста.отделно крам-комплекс също ми говори доста...!
не знам-не съм го гледал големият кралев като какъв карач е ,ма и на мене тати да мое да ми купува ферарита да троша и аз ше се науча си мисля,та съм малко скептичен към неговите "пилотски умения"!! тва за кралев и за оф-топика...!
филе грънка,аз си мисля ,че въпреки ,че ти се струва по-проблемна кутия от стептроника според мен СМГто не е толкова лошо измислено. има едно придърпване при превключване ,ма тва ако си мадама с големи цици-може да ти пречи малко -иначе се чуства като по-спортна кутия. проблем като моят на кола на 100хил км и отстранен за тая сума пари ми се струва не толкова страшен. отделно колата не ме остави на пътя ,а си ме прибра и даже си я карах близо месец ,докато реша да го отстраня-т.е. не е проблем ,който може да те зареже на пътя. другото доста приятно нещо е превключването на скоростите от волана. особено ,когато свикнеш. аз вече и свикнах и трябва да ти кажа ,че е много приятно да мога да контролирам ,особено при много завои и изпреварвания,момента на превключване или да задържам на по-ниска. с автомата тоя номер не става...! има още едно преимущество- по-бързата смяна при режим спорт. наистина се усеща бързата реакция на кутията,втърдяването на волана и по-рязката реакция на педала на газта,както и втърдяването на окачването.
така че според мен СМГто си е една доста добра кутия с някои дребни кусури,доста по-устойчива като механика от автомата,щото си е нормална зъбата кутия и ако във времето успеят да отстранят/а доколкото чувам са успели в Х6 и Х5/ дребните кусури -това е моята кутия....!
баварише- мойта не е 507коня ,въпреки че ми се иска да е...!да видим ше я сцепим ли или нема да я сцепим!! ;)

Предишна

Назад към Е60/Е65/Е87/Е90/Х-series