Номер за спешни случай 112

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

ентусиаст
Аватар

Номер за спешни случай 112

Мнение от KickingKing » 03 Юли 2008, 19:11

Днес се наложи на мои близки да използват номер за спешни случаи и знаете как е в ситуации където нещата са на живот и смърт (буквално) и трябва да се действа бързо човек понякога бърка всичките видове номера (150,160,166) и са се обадили на новият 112. За да бъда по-точен е била нужна медицинска помощ (150), но този които е вдигнал там е бил муден и е разпитвал сума ти и глупости, та накрая са се обадили на 150, където са реагирали бързо и изпращат линейка.
Докторът е дал съвет направо да се обаждаме на директните номера защото на 112 не е специализиран персонал и само препредават натам, докато 150 е директен и приемащите "поръчките" явно разбират това онова.
Та колкото и да ни се иска да е като 911 в една така изпаднала държава, явно при нас все още не сме дорасли за това и ще мине доста време докато се вкара в употреба. Относно телефоните 160 и 166 не мога да кажа нищо, но за първа помощ ползватей 150 или 088 150
Изображение
Изяж бобър - спаси дърво!

Изображение
По-добре да търсиш в google earth къде си пил, отколкото да видиш в youtube как!

старши ентусиаст
Аватар
Кара: звездомобил

Мнение от M2PR » 03 Юли 2008, 20:06

Абе с тоя номер е пълна гавра... Наложи се да звъня преди около 2 или 3 месеца... звънях първо на 150... 30 минути едно голямо НИЩО. Нямало свободен оператор. Сетих се за 112, гаврата беше още по-голяма............ вдигнаха, е и? Неква нещастна лелка буквално 20 минути ме разпитва защо, ма какво точно и къде точно, при все, че вече й бях казала всичко. После ми вика тоя адрес го няма на картата... викам как го няма бе ти нормална ли си столичен булевард да го няма....
Да не се налага на човек.... Накрая вече бях изтрещяла на макс, защото виждаш какво се случва, и си безсилен... безхаберието им е пълно, все едно съм й се обадила да си пиеме кафето на сладки приказки по телефона.... След като й обясних на тая тетка, звъннах пак на 150 и ги вдигнах и тях на юруш...
Да не се налага на човек да им звъни....
АПНИ, БАБА, 'АПНИ

Аватар
Кара: комби...нация и Вайълет!

Мнение от SKISA » 03 Юли 2008, 20:09

номера е следният: качваш си човека на колата,пускаш сички видове фарове,натискаш клаксона и тръгваш...!!! кой и да ти маха-минаваш!считай се за автомобил със специален режим на движение...!!дори и да забършеш некой калник-после кат отмине всичко и те намери човека-ше му се извиниш ,ше му платиш за неудобствата ,но ще си си спасил роднината!!разчитай само на себе си!! в софия специално е най-сигурното в пирогов!! квото и да е -пирогов е болницата!да не дава господ нищо да е с тежко кръвотечение-тогава избираш най-близката!и така!тва да разчиташ на линейки и чудеса си е ташак -работа!!

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E34
Мечтае да кара: E34

Мнение от ACCELERATOR » 03 Юли 2008, 20:10

Както всичко „хубаво“ в тази „държава“, и това е правено, колкото да мине номера пред ЕС.. :roll:
Един колцентър не могат да организират, а ние искаме да ръководят държавата... :evil: :evil: :evil:

на ge_a диването
Аватар
Кара: E87 116i N45B16

Мнение от cherry_dream » 03 Юли 2008, 20:14

Мен ме изкараха преди няколко месеца луда,защото се обадих на 150. Пътувах си аз от Самоков за София и си зяпам през прозореца на рейса и гледам някакъв човек лежи в канафката по лице,а краката му във водата :shock: Обадих се на 150, а някакъв идиот ми обяснява,че разбираш ли, човека си почивал :shock: През февруари по лице на земята с крака във водата :shock:
После ми се накара коя съм била аз да решавам кой има нужда от помощ и кой не... От къде на къде съм решила да се обаждам... Че съм се била правила на интересна с моята гражданска съвест....
:shock:
Та май не само 112 е пародия..
Dare To Dream

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от M2PR » 03 Юли 2008, 20:26

SKISA написа:номера е следният: качваш си човека на колата,пускаш сички видове фарове,натискаш клаксона и тръгваш...!!! кой и да ти маха-минаваш!

Така е, и нямах нищо против, но проблема беше доста по-тежък и нямаше как да процедираме така за съжаление.... Иначе мислиш ли, че ми беше кеф да гледам близък така и да не знам какво да направя, щото малоумниците 40 минути се мотаха по телефоните и после 30-40 докато дойдат... едва ли....
АПНИ, БАБА, 'АПНИ

старши ентусиаст
Аватар
Кара: 1985 BMW E30 M10B18

Мнение от ivantchoG » 03 Юли 2008, 20:44

SKISA написа:... в софия специално е най-сигурното в пирогов...

Ушен - специализиран и дежурен - в ИСУЛ ;). В Пирогов нямат дежурен!
:confused:
".....Ние, можещите, водени от незнаещите, вършим невъзможното за кефа на неблагодарните. И сме направили толкова много, с толкова малко, за толкова кратко време, че сме се квалифицирали да правим всичко от нищо....." К.Иречек, 13.12.1881
Бате Сашо - Пази имената!
Изображение

ентусиаст
Аватар

Мнение от Fking » 03 Юли 2008, 23:39

и на мен скоро ми се наложи да звъня на 150, груба демонстрация на незаинтересованост към човешкия живот, беше това което чух.....
имаме човек на земята които едва диша, а тая отказва да прати линейка преди да и кажа точен номер на улицата.....улица която няма нито една табелка с номер по цялата дължина сигурно....
при положение че наблизо имаше известна бензиностанция, която бе перфектен ориентир...

общо взето излиза, че ако ти се случи нещо на улицата, така ще те оставят да си умреш.....

п.с.
момчето се съвзе в крайна сметка, не дочакахме линейка....

Аватар
Кара: комби...нация и Вайълет!

Мнение от SKISA » 03 Юли 2008, 23:49

има една игра,ма не всеки в такъв момент ше му дойде на акъла ...! то не е и работа да се занимава човек! в общият случай е номера да кажеш,че човека,койт осе нуждае от помощ е млад!!ако кажеш ,че баба ти на 80 нещо и е зле-ги чакай след 2ч...!!за по-млад човек се стрескат малко повече и идват по-бързо!единственият ми опит с линейка е като се отрових ,ама тогава дойдоха доста бързичко-некъде за около 15мин беха у нас...!! иначе съм си аз линейка -стига да мога да карам!! за съжаление не винаги може човек сам да се оправи и да разчита на себе си или на близък...!! общ овзето при ненормални ситуации брат ми пристига до 15тата минута/с мотора и по-бързо/ където и да съм в софия ,както и аз при него!!останалите полиция и линейки обикновено не ги дочакваме...

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от M2PR » 03 Юли 2008, 23:51

Fking написа:общо взето излиза, че ако ти се случи нещо на улицата, така ще те оставят да си умреш.....

В никакъв случай не само на улицата; това, за което аз писах, беше вкъщи.... :evil: Просто наистина им е крив света и явно не знаят, че това е телефон за спешна помощ, а не за спешно заяждане и кавги.... :help: :help: :help:
АПНИ, БАБА, 'АПНИ

Е36 фен
Аватар
Кара: каквото има

Мнение от Niki Lauda » 04 Юли 2008, 0:36

Май не им се работи и се чудат с кой да се заядат като им се обадиш.Да не ти се налага спешна помощ :(
Niki Lauda

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от eraziel » 04 Юли 2008, 1:01

Днес гледах репортажа на бтв за 112 ... 'Начи първо, мо'е ли тъпите журналисти да са такива льохмани, звънят и питат кво гърмяло днеска ... Т'ва да не ви е бюро информация бе, дей*а ваш'та селска... Но ми направи и впечатление, че и 2та пъти операторите са нек'ви супер лежеееернииии бааавни, недай си боже, верно да зависиш от такива хора, по-добре да си пишеш завещанието ...

Ама, такава ни държавата, такива ни и службите за спешна помощ ...
In Ban We Trust!

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E36 316 96', Е46 316 03'

Мнение от overclock » 04 Юли 2008, 2:30

eraziel написа:Днес гледах репортажа на бтв за 112 ...

И на всичкото отгоре осем часа след инцидента в Челопечене от 112 твърдяха, че има пожар в Кремиковци :welcome:
Следобяд вече в цяла Европа се знаеше, че са се взривили складове в поделение до София, а от 112 са в пълно информационно затъмнение :maad: :maad: :maad:
Да влагаш чувства не е като да чувстваш влага!

Потребител
Аватар

Мнение от KajiMiKarmen » 04 Юли 2008, 9:01

Колеги,
Да не ви се налага да ги ползвате !

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Evelin Cotsev » 05 Юли 2008, 0:09

един приятел мина през една стъклена врата и се наряза целия , по ръцете по гърба на главата и няма линеика ... 20 мин чакахме защото нямахме кола накрая дадахме на един бакшиш 20 лева да кара бързо в болницата че ако чакахме линеиката щеше да му истече кръвта. Тва в наща държава да не ти се налага да ползваш доктор , повечето докато не им дадеш някои лев отгоре не ебават нищо да направят , до телефона 112 не съм опирал и се надявам да не опра че като знам каде се намирам ....
It`s party time !

Следваща

Назад към Извън Темата