Малко помощ за избор
Модератор: Общи модератори
1 мнение
• Страница 1 от 1
- BMW_325 TDS
- младши ентусиаст
-
Малко помощ за избор
Колеги налага ми се да взимам тия дни Котле за отопление на къща, но съм пред дилема.... Всеки ми предлага нещо, един плюва едно, друг го хвали и не знам какво да взема и ще се побъркам ! Аз съм запознат само с Viadrus U 22 i 26 - струва ми се че са добри, но казват че много често трябва да се зарежда и чисти ( през 4 часа MAX )- тва е много малко време.. Аз и преди бях писал такава тема, но сега сичко съм направил и само котела чака, но ме е страх да не направя лош избор!! Иска ми се котела да издържа с едно зареждане поне около 10 часа... Значи ето каква е работата. Къщата ми е около 240 квадрата на 3 етажа без изолации и калпава дограма. Системата съм я направил изцяло от метални поцинковани тръби ( няма меки връзки ). Значи има една камина на 1 етаж с която се греят баба ми и дядо ми, но тя не може изобщо да се справя с тази система ( все пак е 15 киловата )- колкото да имат топла и... Значи като си отида Петък в къщата на втория етаж ( където живея ) в кухнята е 12 градуса , а в другите стаи още по-малко- демееек студ си е.ало майката ! Случвало се е да намирам замръзнала нафта по стълбите междуетажите- сметнете за какво говориме! Та са пак на темата за котела, какъв да бъде ???? Атмос Комби - какво ще кажете ? Котела ще е на въглища ! Не мога да намеря и на Атмоса цена - но мисля нещо от сорта на 3000 и нещо лева ... Помогнете да избера котел, който да ме сгрее ... Трябва ми нещо, което да има способност за бързо покачване на температурата и достигане на екстремни температури ( имам чувството, че да ми я топло на етажа радиаторите требва до червено да се жежат ). Много е важно , така че моля помагайте
1 мнение
• Страница 1 от 1