Малко помощ за батерията на една тошиба М100
Модератор: Общи модератори
4 мнения
• Страница 1 от 1
- vld
- Старши ентусиаст
-
- Кара: F11 535d, E84 2.3d
Малко помощ за батерията на една тошиба М100
Тъй като имам съмнение ,че проблема е в самата батерия ,ще ми се да проверя предварително за сигурност преди да поръчам нова.
Та модела на батерията е PA3399-2BRS.
Модела на моя лаптоп е Сателит М100-164.
Батерията се среща на доста модели,някой ако има такава и е съгласен да се видим да я сложа за малко на моята машинка и да видя че се заржда и всичко е ОК ще съм му много благодарен.
Попитах в хардуербг и там ми отговориха ,че 100% проблема е в батерията,но и тук ще попитам ,някой може да има повечко опит.
Една вечер преди седмица извадих батерията докато лаптопа работи и е включен към зарядното ,от тогава батерията не се зарежда ,като и включа заярядното ,лампата индикираща зареждане свети около 60 секунди и после изгасва.Там ми отговориха,че на този модел батериите умирали така от раз.
Но понеже до сега не съм виждал така да спре от един път на друг лаптоп се съмнявам.Обикновенно постепенно намалява задържането на тока примерно от 2 часа на 1 час и така докато почне да не държи въобще,но тук спря от раз.
Подлежат ли на рециклиране този модел батерии?
И има ли смисъл при положение ,че чисто нова е под 100лв с доставката до БГ?
Та модела на батерията е PA3399-2BRS.
Модела на моя лаптоп е Сателит М100-164.
Батерията се среща на доста модели,някой ако има такава и е съгласен да се видим да я сложа за малко на моята машинка и да видя че се заржда и всичко е ОК ще съм му много благодарен.
Попитах в хардуербг и там ми отговориха ,че 100% проблема е в батерията,но и тук ще попитам ,някой може да има повечко опит.
Една вечер преди седмица извадих батерията докато лаптопа работи и е включен към зарядното ,от тогава батерията не се зарежда ,като и включа заярядното ,лампата индикираща зареждане свети около 60 секунди и после изгасва.Там ми отговориха,че на този модел батериите умирали така от раз.
Но понеже до сега не съм виждал така да спре от един път на друг лаптоп се съмнявам.Обикновенно постепенно намалява задържането на тока примерно от 2 часа на 1 час и така докато почне да не държи въобще,но тук спря от раз.

Подлежат ли на рециклиране този модел батерии?
И има ли смисъл при положение ,че чисто нова е под 100лв с доставката до БГ?

- miroslav4ev
- младши ентусиаст
-
- Кара: БМВ 325 ТД '93
- Детайли за колата: тъмно син металик
Аз работя във фирма за ремонт на принтери, а за лаптопи сме се обръщали към: http://solariscomputers.com/ - тези са на Шипченски проход.
или към фирма Планекс М ЕООД 02/4900925 Мариян Луканов - тези са в Дружба.
Ако искаш звънни да ги питаш
- vld
- Старши ентусиаст
-
- Кара: F11 535d, E84 2.3d
miroslav4ev написа:Аз работя във фирма за ремонт на принтери, а за лаптопи сме се обръщали към: http://solariscomputers.com/ - тези са на Шипченски проход.
Мерси колега,сега им звънях ,казаха ми че няма проблем да я пробваме преди да я взема за да се види дали е в нея проблема.
А в сервиза на официалния представител ми обявиха 40 евро за да ми кажат дали в нея е проблема

4 мнения
• Страница 1 от 1