Трябва ми адвокат, за консултация по ЗДП

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

ентусиаст
Аватар
Кара: е70 sd

Трябва ми адвокат, за консултация по ЗДП

Мнение от asasin18 » 16 Юни 2008, 16:26

Ако някой има познат или той самия е адвокат и и е заинтересован, бих искал да заведа дело срещу КАТ - да обжлвам решение което са го написали с грешка - вместо ал.174.2 са написали 174.1

Та ако някой има интерес да ми пише на лс.

Потребител
Аватар

Re: Трябва ми адвокат, за консултация по ЗДП

Мнение от karal fiat » 16 Юни 2008, 17:39

asasin18 написа:Ако някой има познат или той самия е адвокат и и е заинтересован, бих искал да заведа дело срещу КАТ - да обжлвам решение което са го написали с грешка - вместо ал.174.2 са написали 174.1

Чл. 174. (1) (Изм. и доп. - ДВ, бр. 43 от 2002 г., в сила от 26.04.2002 г., изм. - ДВ, бр. 51 от 2007 г.) Наказва се с лишаване от право да управлява моторно превозно средство, трамвай или самоходна машина за срок от 1 до 12 месеца и глоба от 200 до 500 лв., който управлява моторно превозно средство, трамвай или самоходна машина с концентрация на алкохол в кръвта над 0,5 на хиляда до 1,2 на хиляда включително, установена с медицинско изследване и/или с техническо средство, определящо съдържанието на алкохол в кръвта чрез измерването му в издишвания въздух, а водач, придобил правоспособност за управление на моторни превозни средства от две години, и водач на моторно превозно средство за обществен превоз на хора и опасни товари - с лишаване от право да управлява моторно превозно средство от 2 до 12 месеца и глоба от 300 до 600 лв.

(2) (Изм. и доп. - ДВ, бр. 43 от 2002 г., в сила от 26.04.2002 г., изм. - ДВ, бр. 51 от 2007 г.) Когато нарушението по ал. 1 е извършено повторно, наказанието е лишаване от право да управлява моторно превозно средство, трамвай или самоходна машина за срок от една до три години и глоба от 1000 до 2000 лв.

Те установяват, че си пил, а други правят справка колко пъти си нарушил.

Му му мух мули, майкоууу!
Аватар

Мнение от absix » 16 Юни 2008, 17:45

Втори път те хващат с алкохол?

ентусиаст
Аватар
Кара: е70 sd

Мнение от asasin18 » 16 Юни 2008, 18:44

1 път с 0.75 (преди година и половина)
2ри път с 0.6 (2бири)

темата е за ключ намерих акводат

ентусиаст
Аватар

Мнение от Space » 16 Юни 2008, 19:45

А, за какво точно ще съдиш КАТ не ми стана ясно? Че са проявили неблагоразумието да те хванат втори път ли? :roll:
_!_

шПерко
Аватар
Кара: '90 BMW 316i
Мечтае да кара: Платноходка
Детайли за колата: Шпер 4.27 Точка! :)

Мнение от Иво » 16 Юни 2008, 20:04

asasin18 написа:1 път с 0.75 (преди година и половина)
2ри път с 0.6 (2бири)

темата е за ключ намерих акводат

Темата не е за ключ, а по-скоро ти си за ключ :roll: И аз не разбирам на какво основание ще ги съдиш, след като имаш дрегер, кръвна проба и т.н.
Изображение
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от rever » 16 Юни 2008, 20:11

как ще заключвате темата, вие лудите ли си ве. :mhihi: Те хората очевидни дела губят, той тръгнал да ги съди като ясно е виновен, но то от опит глава не боли. Само те моля, да ни осведомяваш как върви делото. Ще е много интересно. :lol: :)

ентусиаст
Аватар
Кара: '07 E91 335i

Мнение от Maverick_VS » 16 Юни 2008, 20:13

Объкрали са акта -> вместо по ал.2, че са го хванали повторно са го написали по ал.1, за първо нарушение - и сега тоя РЕЦИДИВИСТ има шанс да се измъкне!
Но пък полицаите няма как да знаят преди година и половина к'ъв акт е имал и че са го хванали пак пиян и тук май съда вече я налага тази ал.2, не знам, някой компетентен юрист да се изкаже :roll: ! Дано да няма вратичка за тоя :evil: :!:

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от rever » 16 Юни 2008, 20:21

О ДА, тука ще е интересно. :mhihi: Не мисля, че грешка в алиниеята, ще ти оправдае нарушението че и на всичкото отгоре повторно. Сам си слагаш главата в огъня, сега шанса да ти пернат ал 2 е по-голям от всякога. :lol: :lol: Много ми е интересно обаче... кат ще ти извадят 100 причини за сбъркана алинея, ти какво ще извадиш обаче не знам. :)

ентусиаст
Аватар
Кара: само черни класики!!!

Мнение от Pitbull_Germany » 16 Юни 2008, 20:25

rever написа:О ДА, тука ще е интересно. :mhihi: Не мисля, че грешка в алиниеята, ще ти оправдае нарушението че и на всичкото отгоре повторно. Сам си слагаш главата в огъня, сега шанса да ти пернат ал 2 е по-голям от всякога. :lol: :lol: Много ми е интересно обаче... кат ще ти извадят 100 причини за сбъркана алинея, ти какво ще извадиш обаче не знам. :)

Никой уважаващ себе си съдия няма да вземе насериозно сбъркан акт. Имаш нарушение, имаш измерен алкохол - оттук нататък коя алинея са вписали е ирелевантно. Ако не се погрижиш материално за съдията, не се надявай на нещо. Най-добре си вземи добър адвокат - това е другия вариант да минеш метър. Но имайки предвид колко сериозно се гледа на алкохол вече...много трудно ще спасиш положението!
--------------------------------------------------------
Fuck the Cola, fuck the pizza...all you need is 6 v redica!!!
Хубава кола, която не върви, е като хубава жена, която не прави секс!!!
http://www.metacafe.com/watch/181257/bmw_from_hell_2/

старши ентусиаст
Аватар
Кара: N42B20 с ръкавици
Мечтае да кара: Spitfire

Мнение от Archangel » 16 Юни 2008, 20:29

Дела от такъв характер се гледат по съкратена процедура. Съдията няма да си прави труда да чете записки по делото, нито подобни глупости. Ще разгледа справката на КАТ за извършени нарушения. Там излиза всяко нарушение по номер на книжката и талона. Като види, че са две, ще постанови поправка на акта, преиздаване и съответно заплащане на глобата по ал.2. Отнемането на свидетелството за управление е бонус ;)

Но чакайте...той кара Е39 и Е66, купено от татенцето...АХАХАХ..може да бутне пари и на съдиите... къде си тръгнал сульо, не ми е ясно.
Rainbow shaker,
On a stallion twister,
Bareback rider,
On the eye of the sky,
Stormbringer coming down,
Meaning to stay,
Thunder and lightning,
Heading your way..

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Evelin Cotsev » 16 Юни 2008, 22:01

дали на татко дали негови важното е че ги има . мн ме дразнят такива изказвания от каде му били парите. а иначе кво да ти направят , ще плащаш и по добре не се занимаваи да ги съдиш.
It`s party time !

с две лица
Аватар
Кара: на задно предаване

Re: Трябва ми адвокат, за консултация по ЗДП

Мнение от Vlados » 16 Юни 2008, 22:50

asasin18 написа:Ако някой има познат или той самия е адвокат и и е заинтересован, бих искал да заведа дело срещу КАТ - да обжлвам решение което са го написали с грешка - вместо ал.174.2 са написали 174.1

Предполагам, че са "сбъркали" члена в акта, а не в "решението" (такова понятие в правния мир няма), но това е нормално, КАТ констатират нещо на пътя, т.е. че ти управляваш с алкохол над 0,5 промила и ти пишат акт за това, няма кой да проверява на място дали имаш повторност (ако беше в бяла държава да са те проверили на място и "опаковали" с пранги). Важно е какво пише в наказателното постановление. Ако и там са го сбъркали (от недоглеждане, да не са ти писали повторност), ти трябва да си най-см....ия човек да го обжалваш това и да рискуваш някой да разрови и да види, че не ти е за сефте. Тогава ако съда е наистина съд, трябва да те ошляпат поне с условна присъда, та да се научиш, че не е важно дали ще ти вземат на теб книжката, а това дали ще останат всички живи и здрави по пътя, откъдето си минал.
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: N42B20 с ръкавици
Мечтае да кара: Spitfire

Мнение от Archangel » 17 Юни 2008, 10:00

Evelin Cotsev написа:дали на татко дали негови важното е че ги има . мн ме дразнят такива изказвания от каде му били парите. а иначе кво да ти направят , ще плащаш и по добре не се занимаваи да ги съдиш.

Това откъде са му парите е важна предпоставка доколко пази колата и респективно живота си. Не е единствения фактор, който влияе върху кухата му и без това преценка, но със сигурност спомага.
Rainbow shaker,
On a stallion twister,
Bareback rider,
On the eye of the sky,
Stormbringer coming down,
Meaning to stay,
Thunder and lightning,
Heading your way..

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: F11 535D, E39 M5 99,E36 328is '97
Мечтае да кара: E46 M3 Csl
Детайли за колата: IS с присадено сърце, конита-монита и т.н. :)

Мнение от Akyosev » 17 Юни 2008, 12:56

Evelin Cotsev написа:дали на татко дали негови важното е че ги има . мн ме дразнят такива изказвания от каде му били парите. а иначе кво да ти направят , ще плащаш и по добре не се занимаваи да ги съдиш.

Абе ае стига глупости. Как ще няма значение. Нека е глезльо, който от малък е свикнал да получава всичко и после да искаш от него да проявява някаква отговорност. Това си е лекенце, на което е втълпено, че с пари може да се купи всичко. Сега си мисли, че с добър адвокат ще се оправи. Дано троен му го наб...т за тия нарушения :mhihi: и скоро книжка да не види. :evil:
Изображение

Следваща

Назад към Извън Темата