Прегазен пешеходец на бул.В.Левси и Дондуков.
Модератор: Общи модератори
- cod-cdbp
- старши ентусиаст
-
- Кара: мфили
Прегазен пешеходец на бул.В.Левси и Дондуков.
http://www.dnes.bg/article.php?id=52463
отварям темата за да запитам всички, които пишат тук защото знам че в наш форум хора всякакви.
А именно - КОЛКО ОЩЕ КАТАСТРОФИ И ПРЕГАЗЕНИ И ЗАГИНАЛИ ТРЯБВА ДА ИМА ЗА ДА СЕ НАУЧИ БЪЛГАРИНА НА ПЪТНА КУЛТУРА???
След като видях горепосоченият случай на живо се запитах няколко неща.
1. Кога най-после пешеходците ще се научат че платното не е тяхното място или каквото и да било от сорта. точно на 40 метра от катастрофата всички чакащи трамвая или тролея стояха на пътното платно и заемаха цяла една лента зяпайки тъпо задръстването и дали идва транспорта.
И какъв е смисъла да се стои на платното питам аз - чакате да ви сгазят или може би трамвая е съвсем мъничък и не се вижда от Министерски съвет като идва още? За капак това са пенсионер на които първо културно помолих да се преместят а след това те ми се разкрещяха. Последвалата ми реакция няма да я описвам защото не е цензурна и честно казано не е правилна според възприетите норми на поведение спрямо по възрасни хора от мен.
2. Кога нашият град ще види един обновен градски транспорт или поне един добре поддържан градски транспорт. Както се видя от ситуацията автобусът не успял да спре въпреки че там е нанадолнище по бул.Левски. Той е влачил девойката поне 10м надолу - това видях със собсвените си очи - тя беше на 2 метра след предната гума на Икаруса.
моля всички които прочетат темата да си извадят поуките за себе си и следващия път когато видят пешеходец на неправилното място на улицата не да го подминат а да спрат и да му теглят по една защото май само от псувни и бъркане в джоба разбира народа.
лека и пръст на момичето.
отварям темата за да запитам всички, които пишат тук защото знам че в наш форум хора всякакви.
А именно - КОЛКО ОЩЕ КАТАСТРОФИ И ПРЕГАЗЕНИ И ЗАГИНАЛИ ТРЯБВА ДА ИМА ЗА ДА СЕ НАУЧИ БЪЛГАРИНА НА ПЪТНА КУЛТУРА???
След като видях горепосоченият случай на живо се запитах няколко неща.
1. Кога най-после пешеходците ще се научат че платното не е тяхното място или каквото и да било от сорта. точно на 40 метра от катастрофата всички чакащи трамвая или тролея стояха на пътното платно и заемаха цяла една лента зяпайки тъпо задръстването и дали идва транспорта.
И какъв е смисъла да се стои на платното питам аз - чакате да ви сгазят или може би трамвая е съвсем мъничък и не се вижда от Министерски съвет като идва още? За капак това са пенсионер на които първо културно помолих да се преместят а след това те ми се разкрещяха. Последвалата ми реакция няма да я описвам защото не е цензурна и честно казано не е правилна според възприетите норми на поведение спрямо по възрасни хора от мен.
2. Кога нашият град ще види един обновен градски транспорт или поне един добре поддържан градски транспорт. Както се видя от ситуацията автобусът не успял да спре въпреки че там е нанадолнище по бул.Левски. Той е влачил девойката поне 10м надолу - това видях със собсвените си очи - тя беше на 2 метра след предната гума на Икаруса.
моля всички които прочетат темата да си извадят поуките за себе си и следващия път когато видят пешеходец на неправилното място на улицата не да го подминат а да спрат и да му теглят по една защото май само от псувни и бъркане в джоба разбира народа.
лека и пръст на момичето.

- VesoPesa
- старши ентусиаст
-
- Кара: ше кола, а я смени за кенеф... :(
- Мечтае да кара: E24 650csl, E34 550csl, E31 850csi, 2002tii turbo
аз когато минах от там към 10 и 30 вече бяха покрили тялото,но локвата кръв говореше достатъчно
не знам какво точно се се случило и не искам да давам мнение кой виновен кой не,но трябва ли да стват такива неща за да се научиме на елементарни неща

не знам какво точно се се случило и не искам да давам мнение кой виновен кой не,но трябва ли да стват такива неща за да се научиме на елементарни неща

- Dimo
- баварски фанатик
-
- Кара: нещо...
- Мечтае да кара: McLaren F1 LM
То не е виновен винаги само пешеходеца, виновни са понякога и шоферите, а най виновна е полицията за безхаберието си и това че са корумпирани поради което срещу 10лв всеки може да си прави квото си иска.....
Снощи колежката ми се прибира в Люлин и на края на тунела някакъв с Рено почва да я псува по нейзнайни причини, след като тя не не му обръща внимание той завива рязко към нея и я удря, това става след изхода преди ОМВ. СЛедва качване на тротоара и ускоряване с мръсна газ на този с Реното след което блъсва човека ходещ по тротоара от страни. Убива го на място и линейката идваща 10 мин по късно само констатира смърта. След удара тоя с Клиото побягва и го преследват очевидци с колите си докато куките не отцепват района и не го залавят. СЛед което се оказва че той е мъртво пиян.
Това е станало снощи към 19 часа, изводите за кой крив и прав оставям на вас!
Снощи колежката ми се прибира в Люлин и на края на тунела някакъв с Рено почва да я псува по нейзнайни причини, след като тя не не му обръща внимание той завива рязко към нея и я удря, това става след изхода преди ОМВ. СЛедва качване на тротоара и ускоряване с мръсна газ на този с Реното след което блъсва човека ходещ по тротоара от страни. Убива го на място и линейката идваща 10 мин по късно само констатира смърта. След удара тоя с Клиото побягва и го преследват очевидци с колите си докато куките не отцепват района и не го залавят. СЛед което се оказва че той е мъртво пиян.

- err0r
- Мечтае за Z3 M Coupe
-
- Кара: '99 530dА Touring
70% от шофьорите нямат никаква култура и капка усещане на пътя, ама пък 99% от пешеходците са на същото дередже. По няколко пъти на ден ми се случва да пусна нагъл пешеходец, за който червеното човече, светещо на светофара не означава нищо. Най-брутални и нахални са пешаците, пресичащи на Руски паметник пред МВР болница. Пресичат булеварда в нижка, все едно се точи хоро. По дяволите, пешеходната пътека е широка 3 метра, толкова ли не могат да се групират и да пресекат по възможно най-бързния начин. Не говоря да спринтират, но поне да са малко по-експедитивни. Всяка сутрин като минавам от там наблюдавам с "кеф" и сладки думи на уста верижката от пешеходци, които нямат капка уважение към шофьорите, които бързат за работа, но все пак са ги пропуснали да минат...

- Nucl3arDru1D
- старши ентусиаст
-
- Кара: е30, е36, e39
- Мечтае да кара: ///M
- Детайли за колата: Nuclear Touring
Dimo написа:То не е виновен винаги само пешеходеца, виновни са понякога и шоферите, а най виновна е полицията за безхаберието си и това че са корумпирани поради което срещу 10лв всеки може да си прави квото си иска.....
баси, това рерно ли е ве

предполагам сега трябва да стане немедлено съкилийник на културист манаф, който се разтоварва изнасилвайки ректално ежеднвно!!!
Последна промяна Nucl3arDru1D на 07 Юни 2008, 1:22, променена общо 1 път
- SKISA
-
-
- Кара: комби...нация и Вайълет!
правилата за движение важат за всички!!!пешеходци,велосипедисти,автомобилисти,трактористи и секви ...исти!!! и който не ги спази си понася последствията!
не може да се държи сметка само на хората с коли ,защото ,видите ли,пешеходците са по-крехки!! ми да,ма не може ,а и по закон /освен оня шашав член за съобразената скорост/ не е задължително да се кара с 2км/ч ,та некой самоубиец ако излезе на пътя да спреш и да го погалиш с бронята...!! тва е порочна практика винаги да е виновен шофьора ,щото нали требвало да спре ,КАКВОТО И ДА СЕ Е СЛУЧИЛО!!! ми няма как да спре!!физика...!!! колите при 50км/ч по разчет на производителите би трябвало да имат спирачен път ,около и под 20м...!да ама има преди тва : време да го видиш ,че е изскача,време за реакция/някакви части от секундата/,време за сработване на спирачната система/също някакви части от сек./ ,пътна настилка/паважа носи повече или мокрото/ , състояние на колата....!! и така нормалният спирачен път при 50 става около 30 ,че и повече метра! и като ти изскочи на 20м пред теб и си с разрешената скорост в града-а кажете ми как ше спре...!??!?!?ми няма да спре!!! тва е положението!! и като пешеходеца е претичал на червено или на непредвидено за целта място...!! кофти!!! жалко за изгубеният живот,но тва са реалните неща!!!
не може да се държи сметка само на хората с коли ,защото ,видите ли,пешеходците са по-крехки!! ми да,ма не може ,а и по закон /освен оня шашав член за съобразената скорост/ не е задължително да се кара с 2км/ч ,та некой самоубиец ако излезе на пътя да спреш и да го погалиш с бронята...!! тва е порочна практика винаги да е виновен шофьора ,щото нали требвало да спре ,КАКВОТО И ДА СЕ Е СЛУЧИЛО!!! ми няма как да спре!!физика...!!! колите при 50км/ч по разчет на производителите би трябвало да имат спирачен път ,около и под 20м...!да ама има преди тва : време да го видиш ,че е изскача,време за реакция/някакви части от секундата/,време за сработване на спирачната система/също някакви части от сек./ ,пътна настилка/паважа носи повече или мокрото/ , състояние на колата....!! и така нормалният спирачен път при 50 става около 30 ,че и повече метра! и като ти изскочи на 20м пред теб и си с разрешената скорост в града-а кажете ми как ше спре...!??!?!?ми няма да спре!!! тва е положението!! и като пешеходеца е претичал на червено или на непредвидено за целта място...!! кофти!!! жалко за изгубеният живот,но тва са реалните неща!!!
- Mollov
- Мародератор
-
- Кара: some d20s
Пешеходците започват да имат някво уважение към водачите на МПС едва когато те самите станат такива.... иначе преди това - дреме им на гъза.... масово пресичат където си искат и те държат отговорен да им направиш нужното място, да ги пазиш, едва ли не да слезнеш и да ги пренесеш на ръце ако примерно има локва на пътя... колкото по-висока е възрастта, толкова са по-нагли... тва е...
- Maverick_VS
- ентусиаст
-
- Кара: '07 E91 335i
Mollov написа:Пешеходците започват да имат някво уважение към водачите на МПС едва когато те самите станат такива....
Е това е много вярно

- Richmond
- ентусиаст
-
- Кара: харабийската
- Мечтае да кара: Е36 М3 Cabrio, E93 M3
- Детайли за колата: Пълно шукаритети!
Ужас, лека и пръст на момичето
Иначе, аз преди 2 месеца замалко не бутнах една бабка, която в последния момент на ЧЕРВЕНО се сети да пресече, тогава добрече реагирах и имах късмет, че само с огледалото я чукнах отстрани иначе, лошо щеше да стане.Ма тя наща си пресича и си гледа птичките нагоре как летят, нито я интересува че може да се случи нещо, нито нищо
Та за това, аз вече по тея улици по-натоварените улици, много внимавам да не стане некой сакатлък

Иначе, аз преди 2 месеца замалко не бутнах една бабка, която в последния момент на ЧЕРВЕНО се сети да пресече, тогава добрече реагирах и имах късмет, че само с огледалото я чукнах отстрани иначе, лошо щеше да стане.Ма тя наща си пресича и си гледа птичките нагоре как летят, нито я интересува че може да се случи нещо, нито нищо

Та за това, аз вече по тея улици по-натоварените улици, много внимавам да не стане некой сакатлък

лошото е че самите пешеходци не ги санкционират от КАТ -а би трябвало-за пресичане на червен сфетофар примерно същата парична глоба като за водач на мпс.
МИналата година един приятел беше изръпнал,защотот няква патка заспала пешеходка се ударила във вратите на голфа му без да го види,избила си всичките зъби и заведе дело срещу него-но по експертизата от КАТ се доказа че тя се е блъснала във движещия се с ниска скорост голф-а не той нея-та го оневиниха и всичко се оправи.ЛОшото е че трая няколко месеца и на момчето му беше спек,без да има грам вина
МИналата година един приятел беше изръпнал,защотот няква патка заспала пешеходка се ударила във вратите на голфа му без да го види,избила си всичките зъби и заведе дело срещу него-но по експертизата от КАТ се доказа че тя се е блъснала във движещия се с ниска скорост голф-а не той нея-та го оневиниха и всичко се оправи.ЛОшото е че трая няколко месеца и на момчето му беше спек,без да има грам вина

- ///Ivan
- старши ентусиаст
-
- Кара: E36 328i Turbo
- Мечтае да кара: BMW F10 M5
Преди малко пред моя блок в Младост 1 блъснаха едно момче с колело.Той си пресичал с колелото на пешеходната и некъв дядо с Хлопел Астра си кара със 90-100 в града на правата улица и неможал да спре.!! 

- Akyosev
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: F11 535D, E39 M5 99,E36 328is '97
- Мечтае да кара: E46 M3 Csl
- Детайли за колата: IS с присадено сърце, конита-монита и т.н. :)
Тези същите пешеходци живеят в същата тая страна с водачите на МПС и културата им не се отличава изобщо.
Всеки ден минавам на въпросното кръстовище на Руски паметник и ставам свидетел как някоя тъпа УфСъ(не е дискриминация, просто наистина тия жени не им е заложено да гледат обстановката около тях) минава една ли не през хората, защото сигурно бърза за някоя спешна работа ... маникюр или фризьор
От другата гледна точка ... като ти се точи някоя бавно и мазно на червен пешеходен ... гази през краката ... негова ма....
Всеки ден минавам на въпросното кръстовище на Руски паметник и ставам свидетел как някоя тъпа УфСъ(не е дискриминация, просто наистина тия жени не им е заложено да гледат обстановката около тях) минава една ли не през хората, защото сигурно бърза за някоя спешна работа ... маникюр или фризьор

От другата гледна точка ... като ти се точи някоя бавно и мазно на червен пешеходен ... гази през краката ... негова ма....

Много изнервени са шофьорите в големите градове, много са прости пешеходците и просто е анархия. Тъпите куки седят и дебнат някой да кара без колан или да говори по телефона, а в същия момент гледат тъпо когато пешеходците и то в повечето случай пенсионери, пресичат на 45 градуса по средата на пъта, а на 20 или 30 м от тах има подлез или светофар. Имал съм случай карам по опълченска, на зелена вълна съм, а през 300м има светофари и хората пресичат на червено. Даже едни ги бих, щото пресичаха на червен светофар с биричка в ръка, за да хванат тъпия тролей, ама аз ги фанах на следващата спирка. Много е зле положението и ако не се вземат драконовски мерки като по време на комунизма, няма да стане нищо хубаво, или по-точно да Остане нищо хубаво от нас. На комунизма, това му беше най-хубавото, хората имаха страх от властта и без камери не смееха да правят глупости, а сега ги боли, че има камери, дреме ти, минавай. А и хората имаха гражданска отговорност, и когато някой сгафи, опааа изклюкарят го ийде в районното при кварталния да обяснява и да се извинява.
Колеги, зарежете ги тия изчисления, 10 метра, 30 метра, време за реакция, нам си кво. Това важи само за нас.
От друга страна, нали знаете на баба Гюрга от Долно Чепърчане колко й дреме за физиката?
Тук не опираме до сметки, метри и секунди.
Опираме до елементарно чувство за самосъхранение.
Аз примерно имам някаква представа какво може и какво не може автомобила срещу мен. Мога да преценя дали имам време да премина преди да е успял да ме докопа, или да го изчакам да премине и тогава.
Да, ама повечето пешеходци изобщо не си правят труда да направят това просто наблюдение. Най-вече пък възрастните. По тяхно време не е имало нито такова движение, нито пък подобни зверове откъм конски сили. Е как да си направи преценка бабата?
Децата, малките, също. Не са развили все още това усещане.
Учудват ме и ме ядосват младежите. Те като че ли са безсмъртни.
Колко от тях трябва да изгинат, преди останалите да схванат, че в живота няма Save and Reload?
От друга страна, нали знаете на баба Гюрга от Долно Чепърчане колко й дреме за физиката?
Тук не опираме до сметки, метри и секунди.
Опираме до елементарно чувство за самосъхранение.
Аз примерно имам някаква представа какво може и какво не може автомобила срещу мен. Мога да преценя дали имам време да премина преди да е успял да ме докопа, или да го изчакам да премине и тогава.
Да, ама повечето пешеходци изобщо не си правят труда да направят това просто наблюдение. Най-вече пък възрастните. По тяхно време не е имало нито такова движение, нито пък подобни зверове откъм конски сили. Е как да си направи преценка бабата?
Децата, малките, също. Не са развили все още това усещане.
Учудват ме и ме ядосват младежите. Те като че ли са безсмъртни.
Колко от тях трябва да изгинат, преди останалите да схванат, че в живота няма Save and Reload?