Доберман
Модератор: Общи модератори
36 мнения
• Страница 1 от 3 • 1, 2, 3
Доберман
Някой чувал ли нещо за тази порода? В смисъл има един такъв слух, че след еди коя си година им расте някакво кокълче в мозъка и полудяват.
Доста информация търсих и успях да намеря само един луд доберман, дето го гони параноята, докато хапва. http://vbox7.com/play:691738e5
Много ли са лоши? Учат ле се лесно? Характер?
Ето друго клипче. http://youtube.com/watch?v=ZXCrmrcQnU4
Доста информация търсих и успях да намеря само един луд доберман, дето го гони параноята, докато хапва. http://vbox7.com/play:691738e5
Много ли са лоши? Учат ле се лесно? Характер?
Ето друго клипче. http://youtube.com/watch?v=ZXCrmrcQnU4
- ///peter
- старши ентусиаст
-
- Кара: Жи55АЕМЖИ
- Мечтае да кара: 911 turbo
- Детайли за колата: 630cc - injectors
HX52 Holset
MS 1 Extra - ECU
Inovate wide band
- D3BEP
- старши ентусиаст
-
Re: Доберман
acer написа:Някой чувал ли нещо за тази порода? В смисъл има един такъв слух, че след еди коя си година им расте някакво кокълче в мозъка и полудяват.
Шипове на черепа.
Дам. Така се твърди, като не е задължително, но се случва.
Не мога да твърдя 100% дали е вярно, мога да проверя.
Но е факт, че в напреднала възраст, те , боксерите и ротвайлерите изключително често си заминават от рак/тумор в мозъка.
Който определено води до полудяване, даже съм виждал куче което не може да си разпознае стопаните.
Което е опасно при породи, замислени за лов на хора...
Но куче не бива да си вземаш с такава нагласа. До късмет са работите.
Аз лично не харесвам тези породи, предпочитам северните - лайка, маламут, самоед, сибирски вълк... Но си е въпрос на избор. Честно казано от рота, добера и боксера само боксера считам за прилично интелигентен и разбран другар.
Ми, виш, ако можеш провери дали е на 100% вярно.
Иначе, какво куче не е разпознало стопаните си?
И аз харесвам също и боксера, ама това като го гледам... http://youtube.com/watch?v=mN1GIgw6wT0
Пст, не знаех, че били за лов на хора...
Иначе, какво куче не е разпознало стопаните си?
И аз харесвам също и боксера, ама това като го гледам... http://youtube.com/watch?v=mN1GIgw6wT0

Пст, не знаех, че били за лов на хора...
- ///peter
- старши ентусиаст
-
HX52 Holset
MS 1 Extra - ECU
Inovate wide band
acer написа:Не харесвам родвайлери, много ми напомнят на питбули, които за мен са тъпи и дебели "войни".![]()
Доста си се пообъркал с представите си, нито си приличат нито са тъпи

- Stiks
- младши ентусиаст
-
- Кара: е30 М50Б25
- Мечтае да кара: икономично
Ротвайлера е страхотно куче от към всичко - възпитание, почита много собствениците си децата и още многоооо др, найстина както казва колегата имаш погрешни представи за тях - имам 3 и немога от нищо да се оплача.
http://vbox7.com/play:e0225ff8
http://vbox7.com/play:bcb2a34e (това не е моето но просто за пример)
http://vbox7.com/play:e0225ff8
http://vbox7.com/play:bcb2a34e (това не е моето но просто за пример)
- cherry_dream
- на ge_a диването
-
- Кара: E87 116i N45B16
Един комшия имаше 3 добермана и ги застреля,защото след няколко години почнаха да нападат него и семейството му
Честно казано ротвайлерите ми се виждат по-добър избор. Аз лично не бих си взела доберман.

Dare To Dream
- D3BEP
- старши ентусиаст
-
Ротвайлерите, с малки изключения естествено, не са много умни и са ужасно своенравни.
Нямат общо с питбулите, така е, но не са пример за възпитано куче според мен.
- тони6600
- Палавника
-
- Кара: 320 D '03; Х5 Е70
Митове&Факти за Добермана
Мит: Добермана се обръща срещу стопанина.
Факт: Когато подходящо се отглежда, възпитава и тренира , Добермана е любящо, лоялно, семейно ориентирано куче , което нигога не би си помислило да върши такива неща. Единствената причина, при която Добермана се обръща към някои се дължи на оскърбително отношение. Това не е нещо уникално за Добермана, а всяко животно, човека включително ще се защити когато го заплашват.
Мит: Добермана е добро куче когато е младо, но когато са по-стари, техния череп спира да расте, но техния мозък не. Тогава техния мозък се издува под черепа и те атакуват хората.
Факт: Това физически е невъзможно. Добермана е куче като Златното ловджииско куче. Те имат същите кости и нервна структура, Когато кучешката глава спре да расте, спира и мозъка да расте.
Мит: Ако искаме добермана да бъде защтник- пазач, ние трябва да го направим.
Факт: Добермана е естествено защитник на семейството и къщата. Нищо не трябва да се прави в този аспект.
Мит: Ако искаме Добермана да ни защитава от непознати, трябва да го пазим далеч от хората освен семейството.
Факт: Добермана, който не е подходящо запознат с обществото, социализиран, вероятно няма да ви защити. Той ще е много уплашен от странни неща и хората. Всеки Доберман трябва да бъде подходящо социализиран. Взимайте вашето малко куче на различни места, като кучешки магазин, пазарни центрове,улици където ще му помогне да бъде уверен в странната заобикаляща среда. Трябва да го запознавате с колкото се може повече различни хора и ще видите , че той ще отговори приятелски. Защитния му инстинкт е естествен и няма да бъде престорен,когато го запознавате с приятели или хора на улицата.
Мит: Добермана се обръща срещу стопанина.
Факт: Когато подходящо се отглежда, възпитава и тренира , Добермана е любящо, лоялно, семейно ориентирано куче , което нигога не би си помислило да върши такива неща. Единствената причина, при която Добермана се обръща към някои се дължи на оскърбително отношение. Това не е нещо уникално за Добермана, а всяко животно, човека включително ще се защити когато го заплашват.
Мит: Добермана е добро куче когато е младо, но когато са по-стари, техния череп спира да расте, но техния мозък не. Тогава техния мозък се издува под черепа и те атакуват хората.
Факт: Това физически е невъзможно. Добермана е куче като Златното ловджииско куче. Те имат същите кости и нервна структура, Когато кучешката глава спре да расте, спира и мозъка да расте.
Мит: Ако искаме добермана да бъде защтник- пазач, ние трябва да го направим.
Факт: Добермана е естествено защитник на семейството и къщата. Нищо не трябва да се прави в този аспект.
Мит: Ако искаме Добермана да ни защитава от непознати, трябва да го пазим далеч от хората освен семейството.
Факт: Добермана, който не е подходящо запознат с обществото, социализиран, вероятно няма да ви защити. Той ще е много уплашен от странни неща и хората. Всеки Доберман трябва да бъде подходящо социализиран. Взимайте вашето малко куче на различни места, като кучешки магазин, пазарни центрове,улици където ще му помогне да бъде уверен в странната заобикаляща среда. Трябва да го запознавате с колкото се може повече различни хора и ще видите , че той ще отговори приятелски. Защитния му инстинкт е естествен и няма да бъде престорен,когато го запознавате с приятели или хора на улицата.
- CONAN
- 8910 фен
-
- Кара: 01`530i touring
За разлика от всички аз съм имал доберман женски и е страшно възпитано,послушно,дисциплинирано и преданно куче.Взех го на 4 години защото предишния му стопанин неможеше да го гледа , и в началото беше кошмар.Хвърляше се върху всички и беше адски озлобена.Но след 1 месец свикна и прие само майка ми,баща ми и мен.Понеже го гледах ме на село не даваше да припари никой до къщата и най интересното беше ,че почти не лаеше а направо хапеше
Едно джибси влязло в двора да пита нещо и тя беше се закачила на прасеца му.Гледах ме я 8 години и нищо такова като полудяване не съм забелязал,това е нещо като фолклор за породата.Единствения недостатък за гледане навън е късата козина,зимата е пагубна за тях(нашето така и умря от големия студ,имаше колиба но по някаква причина не беше влязла вътре ) и адски съжалявам за това куче.Сега имам немска овчарка но е доста далече от това ,което беше добермана.

- D3BEP
- старши ентусиаст
-
Аз пак казвам, не си го поставям за цел, но мисля, че не е фолклор и мога да проверя.
Не е фолклор, а е вид заболяване на породата.
Както например за санбернари, нюфаундленди, даже и за мастифи е характерно заболявания на гръбнака - поради по - голямо натоварване на прешлените.
Никой не казва, че 100% от доберманите умират от рак в мозъка или имат шипове на черепа, но даже само фактът, че средно им се случва например 2-3 пъти по - голяма заболеваемост от тези заболявания спрямо другите кучета вече е характерен и обезпокоителен.
Под мога да проверя имам предвид, че мога да питам не човек, дето е гледал доберман а че мога да питам дългогодишен военен ветеринар с огромен ареал на дейност, специализиран именно в кучетата във войската. Не мисля да му звъня специално, но не е проблем да каже и имам очакването ,че ще каже нещо подобно. 1 стопанин нищо не значи, за един вид рак 10% заболеваемост е чудовищно, неприемливо голяма, десетки пъти над нормалната. Но в практиката това значи, че на 9 от 10 стопанина НЯМА да им се случи!
Не е фолклор, а е вид заболяване на породата.
Както например за санбернари, нюфаундленди, даже и за мастифи е характерно заболявания на гръбнака - поради по - голямо натоварване на прешлените.
Никой не казва, че 100% от доберманите умират от рак в мозъка или имат шипове на черепа, но даже само фактът, че средно им се случва например 2-3 пъти по - голяма заболеваемост от тези заболявания спрямо другите кучета вече е характерен и обезпокоителен.
Под мога да проверя имам предвид, че мога да питам не човек, дето е гледал доберман а че мога да питам дългогодишен военен ветеринар с огромен ареал на дейност, специализиран именно в кучетата във войската. Не мисля да му звъня специално, но не е проблем да каже и имам очакването ,че ще каже нещо подобно. 1 стопанин нищо не значи, за един вид рак 10% заболеваемост е чудовищно, неприемливо голяма, десетки пъти над нормалната. Но в практиката това значи, че на 9 от 10 стопанина НЯМА да им се случи!
- македонец
- младши ентусиаст
-
- Кара: E39 520i
Това дека доберман напада е мит, няма подобре куче од добермана, ас имам доберман 11 месеца е кафен е моя.
Много са пргави, имат мнооого енергия, двора ми е хаос.
ако искаш ти го продаам моя
ето някоя снимка

Много са пргави, имат мнооого енергия, двора ми е хаос.
ако искаш ти го продаам моя

ето някоя снимка

- ///peter
- старши ентусиаст
-
HX52 Holset
MS 1 Extra - ECU
Inovate wide band
D3BEP написа:Ротвайлерите, с малки изключения естествено, не са много умни и са ужасно своенравни.
Мога да те оборя за глупостта

36 мнения
• Страница 1 от 3 • 1, 2, 3