Моето възмущение

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

старши ентусиаст
Аватар
Кара: N42B20 с ръкавици
Мечтае да кара: Spitfire

Моето възмущение

Мнение от Archangel » 29 Апр 2008, 9:45

Здравейте колеги.Вчера за пореден път се сблъсках с невероятните шофьори по българските пътища.Събота и неделя бях до Халкидики,малко почивчица. Вчера следобед се прибирам насам,карам родителите ми в колата,с три сака багаж в багажника. До влизането в България всичко е перфектно(за пътищата въобще не говоря,защото в Гърция всяка дупка е отбелязана със знак за неравности,колкото и да са редки тези дупки). Минавам границата и започвам да си карам. 90-100-110,движението е натоварено и в двете посоки. Навлизам в Кресненското дефиле. Зад мен има софийски Голф 2 със мъж и две малки деца(които ми избодоха очите в огледалото,понеже постоянно подскачаха из колата :lol: ). В дефилето се образува една колона от около 15 автомобила,като ние сме едни от последните в колоната.
И тук започва същинската част на историята ми. Зад софийския Голф се появяват два от Благоевград. Един червен и един бял,със много "гъзарски" капак тип "Бай Цено Оксижена ми го завари". Започват да изпреварват Голфчето зад мен. Всичко това се случва на завоите в самото дефиле. Първо че изпреварването е забранено,второ че няма къде да се бутнат, освен някъде напред в колоната. Когато първия Голф се изравнява с мен аз вече тотално изнервен от "Е" простотията му показвам знак тип "Към Централните ли отиваш?" и пускам газта,да може да се прибере пред мен,за да не го смачка нещо в насрещното....Гащника,който е вътре ме гледа ухилен и с пръстчета започва да отброява нещо. Викам си "Простотията е по пътищата,ето на".На мен ми стана ясно,че явно иска да прави нещо прекрасно и невъзможно като да се дърпа...айде,дефилето го оставете.Аз возя хора и багаж,той е с някаква Ужасница до него. Пред мен има коли,а той е в насрещното. А,да,и зад него също в насрещното чака друг раЦер от "Е".Но явно него нито един от тези факти не го притесняваше.
Когато срещна тъпия ми поглед насреща,докато отброяваше незнайно какво,и погледна напред,стигна до 1 и изряза напред(не коментирам веселата лепенка с жълто триъгълниче и удивителна,която в този момент видях на задното стъкло на "тунингованият" му Голф).За жалост опита му да се набута пред мен не беше успешен,защото докато го гледах явно бях ускорил неволно и бях скъсил дистанцията с колата пред мен. Явно видя,че няма и там място. При което колоната от автомобили става свидетел на това как два Голфа натискат спирачки и се прибират на края на същата тази колона,а в насрещното,където те са били се задава колона от автомобили,водена от Уаз-ка,която се движи с 20,не само защото това и е максималната скорост,а и защото явно шофьорът е видял нещастниците с Голфовете.
Нека колегите от Благоевград и околията не се обиждат,ясно е че и там има свестни хора, но 9/10 от изпреварващите неправилно бяха с ДКН от "Е". Плюс едно CLK с рег. номер СА 5000 нещо си,а тоя вътре явно е бил с IQ, не много по-голямо от това на циганите в Голфовете.Разбира се,имаше и много коли от РК,но тяхните изпреварвания не бяха толкова фрапиращи. Защо питам,човека с децата и Голфчето зад мен веднъж не натисна да изпревари?Може би защото знае какво е отговорност. А не някакъв гащник от някое Благоевградско село,който си е купил голф за 2000лв. и е тръгнал да гъзарее.

Това е моята история и на тези,които са имали търпението да я изчетат цялата искам да благодаря. От това се и възмущавам.Може ли на такива боклуци да се дават книжки,за да гъзареят в.. Кресненското дефиле по дяволите?! Може ли по такъв начин да застрашават животите на толкова хора около тях?!..Аман от цигани в тая държава,ей,аман. И после никой не го бил пуснал в неговата лента-ако бях една кола щях да го дръпна и нямаше да го пусна в неговата лента. Радвам се,че и никой не ги пусна отпред.
Призовавам ви да мислите с главите си и да не очаквате шофьора/ите,когото изпреварвате неправилно и застрашавате както своя,така и неговия/техните живот/и, да мисли вместо вас как да ви дава път,за да не ви смачка насрещно идващия камион. Всеки носи отговорността за действията си.
Както беше казал един прител,професионален шофьор- "Шофьорите са много,карачите сме малко".
Rainbow shaker,
On a stallion twister,
Bareback rider,
On the eye of the sky,
Stormbringer coming down,
Meaning to stay,
Thunder and lightning,
Heading your way..

Пантерчо
Аватар
Кара: WBS нов внос
Мечтае да кара: Е30 от скъпите

Мнение от Bavarcho » 29 Апр 2008, 9:54

е тва е колега за това ше продължава да има катастрофи заради такова боклуци с голфове :evil: :evil: :evil:

ентусиаст
Аватар

Мнение от lubeto » 29 Апр 2008, 9:56

А аз те призовавам- не се впечатлявай от глупаци и не си късай нервите за глупости!Нека го мисли майка му,а не ти! :winky:

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от rado84 » 29 Апр 2008, 10:04

bmwista написа:е тва е колега за това ше продължава да има катастрофи заради такова боклуци с голфове :evil: :evil: :evil:
Казваш го все едно голфа е виновен за простотията на собственика му. Ако нямаше ги нямаше голфовете щяха да карат хлопели, примерно, и пак щяха да са същите простаци. Плюс това, от всички марки има такива боклуци, не само от голфовете.
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Мечтае да кара: Сувалка

Мнение от Бай Митьо » 29 Апр 2008, 10:04

мене не ме интересува кой как кара, ама е такъв може да те утрепа, а ти да не си виновен, защото той си мисли, че има кола.
Не че сега карам нещо си, но преди имах кола от 80 години и дори не смеех да излезна на дълъг път, защото знаех техн. състояние, но такива теми няма да спрат, нито някой ще си вземе поука!защото те си мислят, че са безсмъртни, защото си мислят че Голфа му от 88-ма спира по същия начин като BMW-то от 2000 примерно.
Не е важно как ускорява една кола, важно е как спира!
Не е важно да блъскаш във фитнеса, важно е как и с какво!

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от speedmaniac » 29 Апр 2008, 10:42

Това с регистрационният номер е пълна глупост!!! Няма значение дали е Е или РК, кога ще проумеете че по това не може да се съдят шофьорите, войнта по пътищата няма да спре скоро, точно заради тъпия БГ манталитет. Още по-глупаво е да се сравняват марките, дали е Fauwe Голф или Бмв няма значение... тц тц тц :help: :help: :help:
...E36 Rulzzz... ;)
http://www.bmwpower-bg.net/forums/viewt ... p?t=103218 - Help!
Издирвам откраднат лаптоп Compaq Presario с МАК адрес 00:1B:24:CF:6C:8E

ентусиаст
Аватар

Мнение от [Georgi] » 29 Апр 2008, 10:55

lubeto написа:Нека го мисли майка му,а не ти! :winky:

Ако застрашава само неговия си живот - ОК. Ама в този случай не е така...

ентусиаст
Аватар

Мнение от lubeto » 29 Апр 2008, 11:02

мдммм тук си прав :uups: :uups: :uups:

Плевен тийм
Плевен тийм
Аватар
Кара: 323ti
Мечтае да кара: 332ti
Детайли за колата: сива

Мнение от Ogi » 29 Апр 2008, 11:19

абе голфа явно си е някъв малък истребител... постоянно ми прави впечатление че голфовете най вече хварчът по пътищата... и постоянно те поставят в някви опасни ситуации от които ти трябва да се измъкнеш защото той е решил да си прави квото си иска без да се съобразява с останалите в движението...

старши ентусиаст
Аватар
Кара: e36 318is M44
Мечтае да кара: камаро.

Мнение от Nukem » 29 Апр 2008, 11:39

AБЕ НЕ ВИ ли писна от тия тъпи теми ,какво възмущение бе аз като член на този форум какеа връзка имам с твоето възмущение бе,засякал го някои и даи да пуснем тъпа тема във форума.що не идеш да се ОПЛАЧЕШ НА МАМА????? Искам да чета в този форум за проекти,как хората развиват колите си ,какви коли са си взели и какви планове имат за тях а не как са засекли поредния селянин!
Германеца кадет бутне друг не може да бутне така!!!

ентусиаст
Аватар

Мнение от [Georgi] » 29 Апр 2008, 11:41

Не е така батенце ... "Оплакването на мама" няма да ти помогне. Ти примерно тръгваш на море и не знаеш дали ще стигнеш жив. Дали няма да ти връхлети някой от някаде и да те направи на кайма...

ентусиаст
Аватар
Кара: Без книжка.
Мечтае да кара: Тунинг Голф 2-ка с PK номер.
Детайли за колата: Ускорител на елементарни частици.

Мнение от t060 » 29 Апр 2008, 11:50

:idea:
Последна промяна t060 на 11 Юни 2008, 17:20, променена общо 1 път

ентусиаст
Аватар

Мнение от Фил » 29 Апр 2008, 11:54

Колеги, не е въпроса до марката на колата, а до манталитета на драйвъра й.

И аз преди известно време се възмутих от простотиите на "пилотите" насред София, и в нито един случай нямаше голф. Всички бяха е36-ци.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: e36 318is M44
Мечтае да кара: камаро.

Мнение от Nukem » 29 Апр 2008, 11:55

Сега първо да се изясним хората не са роботи!
Щом човека има книжка е пртеминал съответното обучение ,нали?Следователно е придобил всички умения който са нужни ?
Сега копували се книжки и курса бил за 20 дена и нищо не се научавало човека ли да виним или ДЪРЖАВАТА?
А пътя за морето проектиран преди 50 години с 2 платна за 3 москвича и 2 лади!За 20 години тази ДЪРЖАВА не е построила нищо а колите растът в геометрична прогресия както и парите който се събират от данъци винетки и т.н тези пари каде отиват в поредния маибах и за заплатка на лелката чиновник дето цял ден се чуди от каде се включва компа!!!
Сега човек не е машина като караш един час зад някакъв идиот или тир рано или късно се редприема рисково изпреварване ,има един коефицент при оразмеряване на крастовища за търпеливо изчакване напешеходците времето е 20 сек. след това 75 % предприемат рисково пресичане знаете ли при колко светофари в София това не е спазено????
Защо магистралата за филаделфия има по 5 ленти от всяка страна,ми що?щото са тъпи американците да си дават парите на вятара,я виж в БГ с една лента се оправят хората!
Германеца кадет бутне друг не може да бутне така!!!

ентусиаст
Аватар

Мнение от Фил » 29 Апр 2008, 13:00

Има и много голям процент изнервяне, вярно е.

Пример:

Наскоро висях на светофар в центъра на София. Имаше си и брояч. Червеното броеше 67 секунди. Зеленото - 12 секунди. За 12 секунди колко коли могат да преминат според вас? Две? Три? Ако сме пилоти, може дори пет да минем...

Висиш половин час за един шибан недомислен светофар. Е как да не се изнервиш?

Следваща

Назад към Извън Темата