Бойко Умното
Модератор: Общи модератори
- bam-bam
- старши ентусиаст
-
- Кара: Е39
- Мечтае да кара: Е92
Бойко Умното
„Държавата не дава инструмент на общината за ограничаване на идването в столицата на хора от провинцията“, изцепи се днес кметът на София Бойко Борисов.
Браво Бойко, браво Борисов!
Питаме се в кой век живеем, та в милата ни татковина още спорим за софиянци и провинциалисти.
Вярно, че ние българите си умираме да се делим и да се псуваме просто ей така за спорта, но от кмета на столицата очаквахме малко да помисли преди да си отвори "поразяващата уста".
От думите на градоначалника, бивш полицай, бивш пожарникар, бивш бодигард лъха толкова неземна простотия, че мнозина софиянци доброволно ще си подадат молбата за изселване от Софийското равно пóле.
Както се казва: питаме и отговор не щем! В коя нормална държава има такъв инструмент, г-н Борисов?
Инструмент, който да ограничава свободното движение и заселване на гражданите от един в друг град на същата тази държава, пък бил той и столица.
Ми хайде тогава да върнем Георги Първанов в село Сирищник.
За депутатите, които идват в София от страната и получават ведомствени жилища в столицата, хич не искаме да говорим, че няма да има край една подобна псевдодискусия.
Веднага след Освобождението в София е имало около 20-25 000 жители.
Сега са много повече, поради простичкия факт, че прииждането на хора от различни краища на страната в търсене на по-добър живот в столицата е един съвсем естествен и разбираем процес. Разбираем ли? Не и за нашия кмет, столичното светило Бойко Борисов.
Но това, което е по-важно в случая, е, че гражданинът се отличава не по адресната си регистрация, а по това, че притежава т.нар. "граждански добродетели", като цивилизованост, справедливост, честност, доблест, смелост и т.н. Кой от тези добродетели Ви е присъщ, г-н Борисов???
имаше преди време май подобна тема .. бат бойко дали не я е чел

нямам намерение да става некакъв спор и тем подобно но в тази статия има доста истина особено последното изречение

- Svetlio.Angelov
- младши ентусиаст
-
- Кара: Е39 528i
- Мечтае да кара: M6
- Детайли за колата: Light travels faster than sound. This is why some people appear bright until you hear them speak
- Nucl3arDru1D
- старши ентусиаст
-
- Кара: е30, е36, e39
- Мечтае да кара: ///M
- Детайли за колата: Nuclear Touring
не съм му фен, но щял в ранния следобед на Гергьовден 06.05.08 да затвори подстъпите към София и само с Акт за раждане или покана да може да се влиза в града, което е похвално

- bam-bam
- старши ентусиаст
-
Nucl3arDru1D написа:не съм му фен, но щял в ранния следобед на Гергьовден 06.05.08 да затвори подстъпите към София и само с Акт за раждане или покана да може да се влиза в града, което е похвално![]()
слава богу че Събора не е на 4-5-6

- Nucl3arDru1D
- старши ентусиаст
-
- Кара: е30, е36, e39
- Мечтае да кара: ///M
- Детайли за колата: Nuclear Touring
- ACCELERATOR
- младши ентусиаст
-
- Кара: E34
- Мечтае да кара: E34
Ха, че той самия Бат Бойко не е от София, а от Банкя
В интерес на истината, аз гледам как да се махна от тоя мръсен, задушен, задръстен и гаден град, те ми се избиват да идват

В интерес на истината, аз гледам как да се махна от тоя мръсен, задушен, задръстен и гаден град, те ми се избиват да идват

- Bogat-Beden
-
-
- Кара: много бавно бенве
- Мечтае да кара: Порше
- Детайли за колата: топ, топ, топ! unikat full!
никой не идва заради грозната софия,нали знаеш защо...ACCELERATOR написа:Ха, че той самия Бат Бойко не е от София, а от Банкя![]()
![]()
![]()
"Може да решава тоя, който има e60 бе! Щом немаш e60, какво ще решиш ти бе? Ти немаш право да решаваш!"
Re: Бойко Умното
bam-bam написа:...
Съгласен съм, обаче нашата китна столица се превърна в град-държава..
кой кво прави все в столицата..разбираемо е търсенето на по-добър и нека го наречеме лачен живот, ама това е прекалено. Цялата държава се бори със зъби и нокти да живее в София, от което страда не само трафика...То един град се развива равномерно, постепенно, а тука всички са юруш да живеИме у софиятЪ щото е по-готЯно..
Да не говориме, че цял свят бяга от големите градове, само тука сички искат да живеят до големиО Мол...
Абе пародията е пълна..

Проблемът на жените с паркирането идва от това, че непрекъснато ги лъжат колко точно са 20см
YNWA
Planet Club Addict
Jeremy Clarkson for BMW M3: ABSOLUTE MASTERPIECE 24/12/2007

YNWA
Planet Club Addict
Jeremy Clarkson for BMW M3: ABSOLUTE MASTERPIECE 24/12/2007
Мишу написа:...ма на бела капа се отчитам

Чакаме отговора на ДЗВЕР-а. Он е компетентен по всички въпроси - от земетресенията и дисекцията на млечната жлеза, до НПК и тям подобни юридически въпроси
- bam-bam
- старши ентусиаст
-
Re: Бойко Умното
2advanced написа:bam-bam написа:...
Съгласен съм, обаче нашата китна столица се превърна в град-държава..
кой кво прави все в столицата..разбираемо е търсенето на по-добър и нека го наречеме лачен живот, ама това е прекалено. Цялата държава се бори със зъби и нокти да живее в София, от което страда не само трафика...То един град се развива равномерно, постепенно, а тука всички са юруш да живеИме у софиятЪ щото е по-готЯно..
Да не говориме, че цял свят бяга от големите градове, само тука сички искат да живеят до големиО Мол...
Абе пародията е пълна..![]()
е нема да се плашиш .. ти нали си кореняк нема да те изгонят .. ама аз как да идвам у молЪ да си купа сандалки

то е ясно че това няма да стане .. по интересното беше кои го е казал и бива ли такъв начин като немогат да се справят с положението
както казах не искам да спорим нема да се оправи скопо .. по скоро да се посмеем малко

- Joro_Paveto
- ентусиаст
-
- Кара: '99 E46 318i; '01 E53 3.0i
Но това, което е по-важно в случая, е, че гражданинът се отличава не по адресната си регистрация, а по това, че притежава т.нар. "граждански добродетели", като цивилизованост, справедливост, честност, доблест, смелост и т.н.
Напротив, напротииив...Адресната регистрация определя "гражданските добродетели"
Нека дам пример, инспириран от великото творчество на Светослав Витков и перефразиран от мен!
Ако си роден сред гниди, няма как да имаш "гражданските добродетели" на бълхите!
Лека нощ, добър ден, пак съм с моя...
Винаги съм го казвал, ще го повторя и сега, София може да не е България, но в София е цяла България. Вярно е, че в прованса е трудно с прехраната на младите, те идват тук, в следствие на това в градцкия транспорт, не може да се чуе една дума на книжовен Български, да не е на диалект, пазара на работната ръка е се подбива неимоверно много и още куп други неща. Не е редно в този град да се изсели цялата страна, а в провинцията да останат само старците. Тук се задушаваме вече
Поредната простотия на Гражданинът-мутра.
Няма провинция, има провинциален манталитет. И по манталитет мутрбойко е от някоя паланка без ток и вода. И се появява по телевизията с анцуг и кожено яке
Проблемът с е не само, че София се пренасели, но и че другите части на България се обезлюдяват. Не е нормално почти 1/3 от населението да е събрано в един град. Трябва да има 4-5 града, с еднаква големина, доходи и т.н. за да има баланс.
Няма провинция, има провинциален манталитет. И по манталитет мутрбойко е от някоя паланка без ток и вода. И се появява по телевизията с анцуг и кожено яке

Проблемът с е не само, че София се пренасели, но и че другите части на България се обезлюдяват. Не е нормално почти 1/3 от населението да е събрано в един град. Трябва да има 4-5 града, с еднаква големина, доходи и т.н. за да има баланс.
- павката
- старши ентусиаст
-
- Кара: ги да пият мента
- Мечтае да кара: за 6лв/100км
- Детайли за колата: не върви и не гори
и ако имам добро предложение за работа,да го отхвърлям ли,щот станало много задръстено и да не се тъпчим,направо визов режим,шенген и такива подобни..да,ама във всички градове е така-хората от селата идват и няма как да ги спреш,това ние не можем го решим
Тия от БМВ-клуба обичат да си прикачат подобни табелки ;-)
Не им вярвай много - нищо чудно под предния капак да се крие охлювче
Не им вярвай много - нищо чудно под предния капак да се крие охлювче