Правилото на дясно стоящия при лявно движение
Модератор: Общи модератори
8 мнения
• Страница 1 от 1
Правилото на дясно стоящия при лявно движение
Здравейте,
може би на много хора от вас им се е налагало да шофират в държава в която движението е от лявата страна (десен волан). Понеже съм питал много хора, както там живущи, така и повече пътуващи (тираджии), всеки от тях ми говори различни неща. Въпроса е дали някой знае дали във въпросните страни важи правилото на дясно стоящия, респективно на ляво стоящия? Аз лично виждам логика правилото да е едно за цял свят (дясно стоящия е с предимство), това по скоро ако се гледа че хората имат в повече кръгови кръстовища. Но пък от друга гледна точка, при ляво движение, трябва ляво стоящия да е с придимство на едно равнозначно кръстовище.
Поздрави.
ПП: Много от местните отговарят, че не са чували за подобно правило. При въпроса, кой ще мине пръв при еди каква си ситуация... те или не отговарят или казват "по нахалния"
може би на много хора от вас им се е налагало да шофират в държава в която движението е от лявата страна (десен волан). Понеже съм питал много хора, както там живущи, така и повече пътуващи (тираджии), всеки от тях ми говори различни неща. Въпроса е дали някой знае дали във въпросните страни важи правилото на дясно стоящия, респективно на ляво стоящия? Аз лично виждам логика правилото да е едно за цял свят (дясно стоящия е с предимство), това по скоро ако се гледа че хората имат в повече кръгови кръстовища. Но пък от друга гледна точка, при ляво движение, трябва ляво стоящия да е с придимство на едно равнозначно кръстовище.
Поздрави.
ПП: Много от местните отговарят, че не са чували за подобно правило. При въпроса, кой ще мине пръв при еди каква си ситуация... те или не отговарят или казват "по нахалния"

- b00st
- User
-
- Кара: 330XD
- Детайли за колата: the silent power
- err0r
- Мечтае за Z3 M Coupe
-
- Кара: '99 530dА Touring
Батка да ти кажа важи си тва правило и там. Карал съм 1 година по техните пътища и сега, като се сетя, изобщо не се бях замислял дали е същото или обратното при тях
..просто си го спазвах, както и всички останали шофьори..И като спомена за roundabout-ите (техните прословути кръгови) за мен тва е по-добрия вариянт за кръстовищата....квото и да кажа пове4е ше е излишно--хората си имат идеална култура на движение по пътищата...не е като тука "кой е по-по-най" 

- ///peter
- старши ентусиаст
-
- Кара: Жи55АЕМЖИ
- Мечтае да кара: 911 turbo
- Детайли за колата: 630cc - injectors
HX52 Holset
MS 1 Extra - ECU
Inovate wide band
- t060
- ентусиаст
-
- Кара: Без книжка.
- Мечтае да кара: Тунинг Голф 2-ка с PK номер.
- Детайли за колата: Ускорител на елементарни частици.
///peter написа:Как ша карам 7ца и некъв ще минава пред мен ве
4х4 с външен roll-cage що да не мине? Ти най-много да му оставиш някакъв чарк за спомен.

П.С. Бъзикам се, спазвайте законовия, а не пернишкия правилник за движение по пътищата!
От тогава русото не е на мода.
- nikinenov
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: E90 335d, F30 320d
при кръгово даваш предимство на този който ти идва от дясно. Обикновенни кръстовища има рядко и там си има знаци за предимство, ако е на равнозначно кръстовище или кръгово в което се вливат четири ленти от четири страни (всеки трябва да даде предимство на десния и така могат да си седят дълго време без да мръднат) се разбирате с ръкомахания и присветвания с фаровете
Only a month ago, I stepped out of the Ferrari 430 and thought that maybe in 200 years, someone, somewhere, using materials that don't currently exist, will make something better. But in fact, I only had to wait four weeks. The M5 is that good.
8 мнения
• Страница 1 от 1