На море в Турция
Модератор: Общи модератори
17 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
На море в Турция
Решихме с компанията септември да направим един чартър до Турция. Наясно съм с някои неща, понеже неведнъж съм ходил в Истанбул и Анкара, но никога на море. От това, което съм чел знам че плажовете нямат връзка с нашите, но от опит знам, че се прекарва повече време около басейните. Затова плажа не е критерий. По скоро ме интересува да препоръчате курорт от общо спряганите Бодрум, Анталия, Кушадасъ и Мармарис, който да предлага повече удобства и забавления - да има какво да се разгледа в близост, да става за шопинг и т.н.
Благодаря предварително!

Благодаря предварително!

- ((:BuKcu:))
- старши ентусиаст
-
- Мечтае да кара: F32 M4
Аз съм била в Мармарис преди 2-3 години. Това за плажовете е вярно, нямат нищо общо с нашия плаж...пълно е с камъни и самият плясък е по-твърд. На плиткото морето е пълно с камънаци и всякакви щуротии.
Иначе по центъра си има всичко - сергиите, кафетата, корабчета и т.н
А като някаква забележителност можеш да вземеш корабче до Родос, но само ако не пътувате с кола.
Иначе по центъра си има всичко - сергиите, кафетата, корабчета и т.н
А като някаква забележителност можеш да вземеш корабче до Родос, но само ако не пътувате с кола.
- M2PR
- старши ентусиаст
-
- Кара: звездомобил
Добър избор, а и температурите там в началото на септември вече са поносими (около 30, 30 и малко) и цените с една идея по-ниски.
Принципно винаги съм била на мнение, че ако отиваш за 1ви път на море там най-добре би било Кушадасъ (ако сте със совалка/автобус/ това ще е 1вата спирка на групата, на около 980км от София, Мармарис още 250км по-надолу и т.н.)... от друга страна пък го намирам за най-пренаселения курорт в Турция
Зависи какво точно търсите, наистина това е може би най-важният фактор. Забавления има навсякъде по тези курорти, и няма да ви е скучно, където и да сте
Има и друг определящ фактор - финансовата страна на нещата. Курортите по ред са : Кушадасъ, Мармарис, Бодрум и Анталия и цените градират точно по реда им.
Относно плажовете им...ммм, доста голяма част от хотелите на 1ва линия имат собствени плажове, гостите на други хотели понякога ползват техните, а някои хотели имат плажове-платформи (на мен лично ми прилича като все едно да идеш да се пляснеш на асфалта да се пържиш
). Като цяло са гадни според мен, малко наподобяват на чакълени
няма пясък там, и точно за това почти всеки хотел си има басейн.
Отделно вече всеки хотел си има някаква анимация, организрат се най-различни екскурзии за един ден (напр. разходка до Памуккале, Ефес, с яхта до еди къде си с цел гмуркане и най-най-най различни други подобни).
Принципно винаги съм била на мнение, че ако отиваш за 1ви път на море там най-добре би било Кушадасъ (ако сте със совалка/автобус/ това ще е 1вата спирка на групата, на около 980км от София, Мармарис още 250км по-надолу и т.н.)... от друга страна пък го намирам за най-пренаселения курорт в Турция

Относно плажовете им...ммм, доста голяма част от хотелите на 1ва линия имат собствени плажове, гостите на други хотели понякога ползват техните, а някои хотели имат плажове-платформи (на мен лично ми прилича като все едно да идеш да се пляснеш на асфалта да се пържиш

Отделно вече всеки хотел си има някаква анимация, организрат се най-различни екскурзии за един ден (напр. разходка до Памуккале, Ефес, с яхта до еди къде си с цел гмуркане и най-най-най различни други подобни).
АПНИ, БАБА, 'АПНИ
Благодаря за мненията. Много от въпросителните вече намериха отговор. Месецът е избран неслучайно, точно заради по-малката жега, ако въобще "по-малка" е подходящо да се каже.
Пък и август ще можем да отскочим до нашето Черноморие да се отчетем
.
Плануваме да ходим със самолет, но сега се замислих дали ако сме с коли няма да имаме по-голяма свобода, като например да си ходим сами насам-натам
.

Плануваме да ходим със самолет, но сега се замислих дали ако сме с коли няма да имаме по-голяма свобода, като например да си ходим сами насам-натам

- Zapa
- ентусиаст
-
- Кара: сивушка на нафта
Тази Нова година бях на Анталия
е нема такъв кеф баце
на 1ви януари беше 20градуса
Плажове имат с километри и то хубави с пясък, поне там където бях де
Хотела ни беше на първа линия, пет звезди, ол инклузив
Пак казвам: нема такъв кеф, отивай и няма да съжаляваш. И обслужването има обслужване, а за храната да не говорим
Повечето четири и пет звездни хотели са огромни с огромни прилежащи им паркове, градини, басейни, аква изгъзици и прочее, нищо няма да ти липсва
Имай в предвид че ако сте с коли доста дебело ще ви легне, там бензина е мноооого скъп

е нема такъв кеф баце

на 1ви януари беше 20градуса
Плажове имат с километри и то хубави с пясък, поне там където бях де
Хотела ни беше на първа линия, пет звезди, ол инклузив

Пак казвам: нема такъв кеф, отивай и няма да съжаляваш. И обслужването има обслужване, а за храната да не говорим

Повечето четири и пет звездни хотели са огромни с огромни прилежащи им паркове, градини, басейни, аква изгъзици и прочее, нищо няма да ти липсва

Имай в предвид че ако сте с коли доста дебело ще ви легне, там бензина е мноооого скъп

- SKISA
-
-
- Кара: комби...нация и Вайълет!
не съм изкарвал по-читаво море от в турция...! пробвай-нема да сбъркаш!! тия -рязаните са се научили да обслужват туристи явно още по времето на създаването на финикийските знаци.
бях и в анталия и в кушадасъ. разлика има,но и в цената. и на двете ми хареса. има ,обаче ,кьопави хотели навсякъде,така че най-читаво е да идеш на място,което ти е препоръчал приятел-проверено!
бях и в анталия и в кушадасъ. разлика има,но и в цената. и на двете ми хареса. има ,обаче ,кьопави хотели навсякъде,така че най-читаво е да идеш на място,което ти е препоръчал приятел-проверено!
- павката
- старши ентусиаст
-
- Кара: ги да пият мента
- Мечтае да кара: за 6лв/100км
- Детайли за колата: не върви и не гори
denko написа:Тая година бях в турция с кошадасъ на мен не ми хареса пулен фуш беше
нямаше жени
алкохола им е под сяква критика
дискотеките никви ги няма
някви ходжи пеят през 2 часа
тъпня
наше си е по хубаво
е ти ми уби всякакъв мерак за там

Тия от БМВ-клуба обичат да си прикачат подобни табелки ;-)
Не им вярвай много - нищо чудно под предния капак да се крие охлювче
Не им вярвай много - нищо чудно под предния капак да се крие охлювче
Ми идете бе
ще се напиете на Бира ефес
тва е нещо като газирана вода и струва 5 лири или евро на място ви теглят
аз понеже съм от провинцията спах у некъф хотел цели 4 звезди
като ни водеха 4-ти клас в хисаря в станцията правена 40-та година стайте бяха по луксозни
явно не случих на хотел
насякаде някви мазно любезни ризаци
комши момши дърпа те и са прай на учтив
жалко че не съм си у назе такъв че му прасна
дискотеките турбо яки Ижея знае как да ти напрай купон стиловете ги сменя много рязко чрез натискате на един бутон
ПЛей
и от някъв суинг преминавеме през мазна каба зурна
след коете Турбо хита на ДЖ бобу от лято посподне предразполага купонясващите към бясни танци
заобиколени от мазни сирвитиори
Якууу

ще се напиете на Бира ефес

аз понеже съм от провинцията спах у некъф хотел цели 4 звезди
като ни водеха 4-ти клас в хисаря в станцията правена 40-та година стайте бяха по луксозни

явно не случих на хотел

насякаде някви мазно любезни ризаци

жалко че не съм си у назе такъв че му прасна

дискотеките турбо яки Ижея знае как да ти напрай купон стиловете ги сменя много рязко чрез натискате на един бутон
ПЛей
и от някъв суинг преминавеме през мазна каба зурна

след коете Турбо хита на ДЖ бобу от лято посподне предразполага купонясващите към бясни танци
заобиколени от мазни сирвитиори

Якууу
"Класиката" за един е Скрап за Друг !!!

- ITK
- младши ентусиаст
-
- Кара: да го карат
Горещо ти препоръчвам Бодрум - хубави хотели, перфектно обслужване - това го има навсякъде в Турция...сега какво няма на другите места, а го има само в Бодрум:
1. в самия град е Гробницата на Мозул, едно от признатите 7 чудеса на древния свят, демек първия Мавзолей.
2. Огромна дискотека - амфитеатър за 3000 души, правят страшно шоу, оръдия с пяна ала-бала, светлинно шоу.....
Имаше и една дискотека катамаран - вечерта се качваш, тя отплува навътре в морето и ...няма тръгване до сутринта, когато те връщат
3. Много яки яхти и то стотици - яхтеното пристанище им е огромно, и тука на братя Диневи кейчето ще ти се стори като рибарско селище в сравнение с ония яхти там....
Точно до яхтеното пристанище е крепостта на Бодрум - с различни кули и зали на кръстоносци - Английска зала, Италианска зала, Немска и т.н., нещо като музей на древни пиратски кораби, може да влезеш в истински зандан, там където са измъчвали пленниците....доста е впечетляващо.....
Шопинг всякакъв - ментета, но и читави магазини с хубава стока
Като климат също е по-добре от Мармарис и Кушадасъ, защото е жега, но не е ВЛАГА, което е много по-поносимо от кобминацията между двете......
Така че ако искаш да съчетаеш хубава почивка със забавления - Бодрум е мястото, викаха му турския Холивуд.....
1. в самия град е Гробницата на Мозул, едно от признатите 7 чудеса на древния свят, демек първия Мавзолей.
2. Огромна дискотека - амфитеатър за 3000 души, правят страшно шоу, оръдия с пяна ала-бала, светлинно шоу.....
Имаше и една дискотека катамаран - вечерта се качваш, тя отплува навътре в морето и ...няма тръгване до сутринта, когато те връщат

3. Много яки яхти и то стотици - яхтеното пристанище им е огромно, и тука на братя Диневи кейчето ще ти се стори като рибарско селище в сравнение с ония яхти там....
Точно до яхтеното пристанище е крепостта на Бодрум - с различни кули и зали на кръстоносци - Английска зала, Италианска зала, Немска и т.н., нещо като музей на древни пиратски кораби, може да влезеш в истински зандан, там където са измъчвали пленниците....доста е впечетляващо.....
Шопинг всякакъв - ментета, но и читави магазини с хубава стока
Като климат също е по-добре от Мармарис и Кушадасъ, защото е жега, но не е ВЛАГА, което е много по-поносимо от кобминацията между двете......
Така че ако искаш да съчетаеш хубава почивка със забавления - Бодрум е мястото, викаха му турския Холивуд.....
клуб мега сараи супер е малко като за немски туристи но си го бива
http://www.clubmegasaray.com.tr/default.asp
само някои да не каже защо го препращаш към друг саит искъм да види дали му харесва на човека
http://www.clubmegasaray.com.tr/default.asp
само някои да не каже защо го препращаш към друг саит искъм да види дали му харесва на човека
Последна промяна Мишу на 25 Мар 2008, 12:35, променена общо 1 път
- alpina-ma6inata
-
'2002' fanatic
-
- Кара: '08 Swift Sport, '73 BMW 2002tii
Миналата година бях в Алания. Градчето е много готино, красиво е, опредлено има какво да се разгледа, много магазини, има дискотеки някакви и плажовете също са много добри, макар и да не са от голямо значение за теб. Наистина е много готино там, има какво да се види и 100% ще си изкарате добре. Иначе и в Кушадасъ е хубаво много, но в Алания имаш повече усещане, че си на море. 

'73 2002 tii Golf #2719550
2x Alpine white E30's
-------------------------------------
The BMW 2002 tii VIN 2719550 was manufactured on July 3rd, 1973 and delivered the same day to the BMW dealer Zeiss & Schwärzel in Mannheim. The original colour was Golf, paint code 070.
The BMW 320i touring VIN EA91537 was manufactured on September 14th, 1990 and delivered on September 19th, 1990 to the BMW dealer Autohaus Bärwald in Lampertheim (Germany). The original colour was Alpinweiß 2 (Alpine White), paint code 218.

2x Alpine white E30's
The BMW 2002 tii VIN 2719550 was manufactured on July 3rd, 1973 and delivered the same day to the BMW dealer Zeiss & Schwärzel in Mannheim. The original colour was Golf, paint code 070.
The BMW 320i touring VIN EA91537 was manufactured on September 14th, 1990 and delivered on September 19th, 1990 to the BMW dealer Autohaus Bärwald in Lampertheim (Germany). The original colour was Alpinweiß 2 (Alpine White), paint code 218.
- hemicharger
- старши ентусиаст
-
- Кара: всичко на колела
- Детайли за колата: E38 IAL 07.2001
pavlin_e30 написа:denko написа:Тая година бях в турция с кошадасъ на мен не ми хареса пулен фуш беше
нямаше жени
алкохола им е под сяква критика
дискотеките никви ги няма
някви ходжи пеят през 2 часа
тъпня
наше си е по хубаво
е ти ми уби всякакъв мерак за там
Друго си е на Сън оф а Бийч

Drugs... rock 'n' roll... bad-ass vegas whores... late-night booty calls... shiny disco balls...
- Giorceto
- Дружба Тийм
-
- Кара: 535xD
От три години ходя в Кушадасъ, тая година съм решил и в Кушадасъ и в Анталия да ходя. Много ми харесва ходя само на Алл инклузив и нямампроблеми като колегата по горе..
Принципно имам туристоическа агенция и ако още нямате пакет за там свиркай да измислиме нещо, от което ти гарантирам че ще останеш доволен
Принципно имам туристоическа агенция и ако още нямате пакет за там свиркай да измислиме нещо, от което ти гарантирам че ще останеш доволен

Докъдето и да си стигнал, продължавай напред...
Почивки в Турция Почивка в Алания| Почивка в Дидим| Доставка от Англия|
Почивки в Турция Почивка в Алания| Почивка в Дидим| Доставка от Англия|
17 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2