Има ли начин да се съди енергото за повредени уреди ?
Модератор: Общи модератори
21 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
- ditko1
- старши ентусиаст
-
- Кара: Bmw x5 4.4
- Мечтае да кара: Муха
Има ли начин да се съди енергото за повредени уреди ?
Тука във овча купел 1 напослдък само спират и пускат тока от една седмица насам, оная вечер спряха и го пуснаха и всичко почна да бучи после го спряха и пуснаха и се оправиха нещата, та компютъра все правя нещо на него и все ми гасне пред очите и накрая ми се повреди и 2-рата видеокарта може ли нещо да се направи или не ? Първата преди 2г и нещо я купих за 450 кинта прецакаха я, са тая я купих за 200 и тая също 

Последна промяна ditko1 на 19 Мар 2008, 20:58, променена общо 1 път
- ///Ivan
- старши ентусиаст
-
- Кара: E36 328i Turbo
- Мечтае да кара: BMW F10 M5
- b00st
- User
-
- Кара: 330XD
- Детайли за колата: the silent power
- ///peter
- старши ентусиаст
-
- Кара: Жи55АЕМЖИ
- Мечтае да кара: 911 turbo
- Детайли за колата: 630cc - injectors
HX52 Holset
MS 1 Extra - ECU
Inovate wide band
Та на въпроса след толко компетентни отговори, да можеш, но ще е дълга процедура, ще трябват свидетели от кооперацията, ще трябва експертизи и резултата не е толкова сигурен, като начинание е много добро, трябва да се научим че можем, но.. 

Не можеш. Щото трябва да докажеш, че това е причината за повредите. Другото нещо е, че те официално предупредиха че ще се прави профилактика и ще има спиране на тока в еди кои си райони от еди колко си часа до еди колко си часа. Ся не ми се рови да търся вестника.
Така че купи си UPS. Аз също съм в ОК 1 но не съм имал проблеми точно поради тази причина. Само дето нета липсва от време на време.
Така че купи си UPS. Аз също съм в ОК 1 но не съм имал проблеми точно поради тази причина. Само дето нета липсва от време на време.
"Няма нищо по-хубаво от това да се изсереш на метеното и няма нищо по-лошо от това да метеш изсраното" - древна мъдрост
- theraven_nz
- младши ентусиаст
-
- Кара: F15
Тука до НБУ тока не е спирал от... не знам от кога... стабилно е напрежението много... само дето на мен ми се спира тока като отида да го плащам 

---
- Dimo
- баварски фанатик
-
- Кара: нещо...
- Мечтае да кара: McLaren F1 LM
ако някой работи в енергото като техник нека ми пише на ЛС, трябва ми за частно посещение да види дали някой ми краде тока. Плащам си! Подробности на ЛС 

- ditko1
- старши ентусиаст
-
- Кара: Bmw x5 4.4
- Мечтае да кара: Муха
- |`oTuH
- ентусиаст
-
- Кара: 2005 E61 525d
- Мечтае да кара: просто да кара...
- Детайли за колата: <3
не можеш да ги съдиш брат. всъщност можеш но нищо няма да постигнеш...
тука в махалата веднъж стана токов удар и на около 20 семейства всички ел. уреди изгърмяха, тв-та, климатици всичко... започнаха да ги съдят и ... нищо
тука в махалата веднъж стана токов удар и на около 20 семейства всички ел. уреди изгърмяха, тв-та, климатици всичко... започнаха да ги съдят и ... нищо

4 8 15 16 23 42
- D3BEP
- старши ентусиаст
-
Дамм.
Можеш, но провери как стоят нещата и си изкарай от компетентните служби експертиза каква е причината за смъртта на устройството. Потърси в компютъра логовете и за час и дата на грешката. Компютърът не е хладилник и пази такива данни.
Стъпка 1:
Напиши жалба в Енергото. Да ти възстановят всички разходи, вкл. и експертизите. Те естествено ще се изсмеят, но ще си спазил стъпка 1, която се изисква по определение. Пък и е правилно първо с тях да "говориш".
Стъпка 2:
Пиши на омбудсмана на РБ - безплатно е, а и публичността е голяма
Стъпка 3:
Съди ги
В течение на времето е много вероятно те да сконят на отстъпка, вместо процесът да ескалира. Техният истински проблем не е дали имаш доказателства или нямаш. Истинският им проблем е дали става процеса известен, защото даже и да го спечелят, много добре знаят че има хиляди пострадали от мизериите им, които ще надигнат глас.
Можеш, но провери как стоят нещата и си изкарай от компетентните служби експертиза каква е причината за смъртта на устройството. Потърси в компютъра логовете и за час и дата на грешката. Компютърът не е хладилник и пази такива данни.
Стъпка 1:
Напиши жалба в Енергото. Да ти възстановят всички разходи, вкл. и експертизите. Те естествено ще се изсмеят, но ще си спазил стъпка 1, която се изисква по определение. Пък и е правилно първо с тях да "говориш".
Стъпка 2:
Пиши на омбудсмана на РБ - безплатно е, а и публичността е голяма
Стъпка 3:
Съди ги
В течение на времето е много вероятно те да сконят на отстъпка, вместо процесът да ескалира. Техният истински проблем не е дали имаш доказателства или нямаш. Истинският им проблем е дали става процеса известен, защото даже и да го спечелят, много добре знаят че има хиляди пострадали от мизериите им, които ще надигнат глас.
Аве тука много сме били от ОК1, на мен ми треснаха бушоните на захранванията на 2 от компютрите преди седмица или две, когато бяха големите спирания и пускания - просто не е имало никой в къщи да дръпне шалтера. Забелязвам, че не е в цялата Овча Купел едно и също - наще живеят в 513ти блок и там положението е отчайващо - от 2 седмици не е имало ден да не спре тока поне за 15-20 минути, а обикновено повече. В 521ви обаче, където аз живея не е спирал от началото на седмицата. Явно зависи на кой траф ти е закачен блока. Както и да е - специално за компютрите, а и не само е добре да се инвестира в читаво захранване и UPS-че. В същия апартамент имам още 2 компа които са закачени на UPS никакви проблеми с тях. По ефтиното решение е разклонител с surge protector. Аз лично им нямам много много доверие на тия и не съм тествал, но познавам хора, които казват, че работи.
Колкото до това да се съди енергото - аз нямам намерение да ги съдя за 2 бушончета, но ако примерно ми беше думнал телевизора, плейстейшъна или нещо скъпо, определено бих се захванал. От друга страна, въпроса е принципен и ако някой подеме инициатива - ще помогна с удоволствие. Предполагам, ще има по-голям ефект (да се разбира по-голям от никакъв) ако няколко души подадът жалби. Аз познавам лично още двама, които негодуват, но не знаят какво точно да направят като мен, какви са процедурите и т.н.
Колкото до това да се съди енергото - аз нямам намерение да ги съдя за 2 бушончета, но ако примерно ми беше думнал телевизора, плейстейшъна или нещо скъпо, определено бих се захванал. От друга страна, въпроса е принципен и ако някой подеме инициатива - ще помогна с удоволствие. Предполагам, ще има по-голям ефект (да се разбира по-голям от никакъв) ако няколко души подадът жалби. Аз познавам лично още двама, които негодуват, но не знаят какво точно да направят като мен, какви са процедурите и т.н.
- bum_bum
- старши ентусиаст
-
- Кара: турбо бмв
Успех
Миналото лято писах на кой ли не. Отначало проявиха някаква инициатива енергото и КЗП, но бързо им мина и в крайна сметка просто всички си затраяха и спряха да ми отговарят на писмата, а като се обадя казват, ще видим и ще ви се обадим обратно

Миналото лято писах на кой ли не. Отначало проявиха някаква инициатива енергото и КЗП, но бързо им мина и в крайна сметка просто всички си затраяха и спряха да ми отговарят на писмата, а като се обадя казват, ще видим и ще ви се обадим обратно

- kiko
- старши ентусиаст
-
- Кара: сребърна звезда
- Мечтае да кара: RAUH
освен да си изхабиш нервите друго може и да не постигнеш ако тръгнеш да се разправяш с тея тапаци по добре виж дали на компа и видеокартата гаранцията не е изтекла и с повече късмет могат да ти я сменят
21 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2