Консултация с адвокат или юрист....
Модератор: Общи модератори
14 мнения
• Страница 1 от 1
- Dimo
- баварски фанатик
-
- Кара: нещо...
- Мечтае да кара: McLaren F1 LM
Консултация с адвокат или юрист....
Интересувам се дали някой може да ме консултира какво да направя при следната случка:
Снощи паркирах колата си на ул.6-ти септември до пресечката с Гурко от лявата страна. Сутринта са я вдигнали, а проблема е че от лявата страна на улицата няма маркировка или снак забраняващ спирането или паркирането на МПС. Според полицайката която ми написа акта щом от дясната страна е синя зона и улицата е еднопосочна, значи се подразбирало
че е забранено паркирането! Но мисля че това трябва да бъде оказано и със съответния знак, иначе значението на знаците се обезмисля
Имам ли право и смисъл да обжалвам, акта го разписах, но писах възражение в което съм упоменал липсата на знак и каквато и да е маркировка.
Какво вихте ме посъветвали?
П.С. Понеже адресната ми реистрация е на ул.Г.С.Раковски, но там няма синя зона и места за паркиране мога ли с копие на талон да паркирам на 6-ти септември, при условие че реално адреса ми е от страната на Гурко точно срещу мястото където са ми вдигнали колата.
Какво ще е наказанието според акта (точки и пари)??? при условие че е първи акт за последните 9 години и нямам отнемани контролни точки
Трябва ли ми адвокат, след като подам жалба в КАТ в тридневния срок за делото и можете ли да ми препоръчате?
Снощи паркирах колата си на ул.6-ти септември до пресечката с Гурко от лявата страна. Сутринта са я вдигнали, а проблема е че от лявата страна на улицата няма маркировка или снак забраняващ спирането или паркирането на МПС. Според полицайката която ми написа акта щом от дясната страна е синя зона и улицата е еднопосочна, значи се подразбирало

Какво вихте ме посъветвали?
П.С. Понеже адресната ми реистрация е на ул.Г.С.Раковски, но там няма синя зона и места за паркиране мога ли с копие на талон да паркирам на 6-ти септември, при условие че реално адреса ми е от страната на Гурко точно срещу мястото където са ми вдигнали колата.
Какво ще е наказанието според акта (точки и пари)??? при условие че е първи акт за последните 9 години и нямам отнемани контролни точки

Трябва ли ми адвокат, след като подам жалба в КАТ в тридневния срок за делото и можете ли да ми препоръчате?

- ///peter
- старши ентусиаст
-
- Кара: Жи55АЕМЖИ
- Мечтае да кара: 911 turbo
- Детайли за колата: 630cc - injectors
HX52 Holset
MS 1 Extra - ECU
Inovate wide band
О закона отдавна е такъв, че при еднопосочна улица паркирането става единствено и само в дясната част, по посока на движението.
- xela
- младши ентусиаст
-
- Кара: ше: E39 -540 iA, E34 - 525 TDS
- Мечтае да кара: E30 - M3
Така е, неправилно паркиране! Не можеш да спираш от ляво при положение че улицата е еднопоочно, правилника позволява само престой.
Поздрави!
Поздрави!
- Dimo
- баварски фанатик
-
Значи щом е така, няма нужда да се слагат знаци така ли?
Ми по тая логика да махнем всички знаци щото то се знае че е така и че те са прави?

Ми по тая логика да махнем всички знаци щото то се знае че е така и че те са прави?

- ///peter
- старши ентусиаст
-
HX52 Holset
MS 1 Extra - ECU
Inovate wide band
Не, бъркаш двата щата
В закона изрично е обяснено, че ако улицата е еднопосочна от ляво не се паркира в никакъв случай. Остава и за подобни неща да ни бъркат в джоба да слагат знаци навсякъде

В закона изрично е обяснено, че ако улицата е еднопосочна от ляво не се паркира в никакъв случай. Остава и за подобни неща да ни бъркат в джоба да слагат знаци навсякъде

- kriso85
- старши ентусиаст
-
- Кара: BMW E90 330d; BMW F25 30d
- Мечтае да кара: BMW M
Значи, колегите са прави относно паркирането в еднопосочна улица. Актът за неправилно паркиране мисля че не отнемаше контролни точки
А относно обжалването
в тридневен срок може да се депозират допълнителни възражения относно съставения акт. По-добре е тези възражения да са оформени от адвокат, но не е задължително. При тях не се изисква няква строго определена форма.
Същинският етап на обжалването е когато излезе Наказателното Постановление. Тогава с/у него се пише жалба със всичките реквизити описани в закона. Тя вече е почти задължително да бъде написана от юрист, за да може да се очаква някакъв ефект.
Но мисля че глобата ще бъде доста минимална и едва ли ще има смисъл да се съдиш с куките
ПП : а пък май глоби до 50 лв. не подлежат на обжалване

А относно обжалването

Същинският етап на обжалването е когато излезе Наказателното Постановление. Тогава с/у него се пише жалба със всичките реквизити описани в закона. Тя вече е почти задължително да бъде написана от юрист, за да може да се очаква някакъв ефект.
Но мисля че глобата ще бъде доста минимална и едва ли ще има смисъл да се съдиш с куките

ПП : а пък май глоби до 50 лв. не подлежат на обжалване

"Try not. Do or do not. There is no try" Yoda

- Dimo
- баварски фанатик
-
Някой юрист или адвокат може ли да каже ще мине ли това в съда?
Значи няма смисъл навсякъде в града да има знаци за ограничение на скоростта, понеже се подразбира че щом е град и е населено място е 50км/ч???
Казвали са ми че ако те спрат с превишение на скоростта, но няма знак за ограничението и става, при моя случай не виждам да е много по различно
Значи няма смисъл навсякъде в града да има знаци за ограничение на скоростта, понеже се подразбира че щом е град и е населено място е 50км/ч???
Казвали са ми че ако те спрат с превишение на скоростта, но няма знак за ограничението и става, при моя случай не виждам да е много по различно

- t0sh
- старши ентусиаст
-
- Кара: m52 e36
- Мечтае да кара: е38 ;)
- Детайли за колата: е36
ами общо взето затова са листовките за да знаеш правилата. примерно не на всяка зебра има знак забранено паркиране, но на всяка зебра ще те вдигнат като стой та гледай. примерите са хиляди, не можеш да обжалваш за съжаление както ми изглежда.
а това за еднопосочната улица със спиране отляво го провери точно как е формулирано по закон, но пак казвам според мен нямаш шанс
а това за еднопосочната улица със спиране отляво го провери точно как е формулирано по закон, но пак казвам според мен нямаш шанс
- ktv
- оптимист-неверник
-
- Кара: старо Е 34
- Мечтае да кара: ново Е 34
- Детайли за колата: най- добрата
Наистина по закон е забранено паркирането от лявата страна. Пробвай с номера, че ти се е повредила колата там и не си могъл да я преместиш. Може пък и да мине!
Едно е да искаш, второ е да можеш, а трето и четвърто е да го направиш!
- ///peter
- старши ентусиаст
-
HX52 Holset
MS 1 Extra - ECU
Inovate wide band
- ktv
- оптимист-неверник
-
- Кара: старо Е 34
- Мечтае да кара: ново Е 34
- Детайли за колата: най- добрата
Ако става въпрос, че аз издребнявам, може и така да е. Какво друго му остава на момчето при това положение- нека се направи на луд, пък може и да му се размине.
Едно е да искаш, второ е да можеш, а трето и четвърто е да го направиш!
- ///peter
- старши ентусиаст
-
HX52 Holset
MS 1 Extra - ECU
Inovate wide band
- Dimo
- баварски фанатик
-
Затова питам дали има смисъл да подавам жалба, понеже който загуби делото плаща и исках да ги набутам колкото мога, но ако няма смисъл да ги оставяме да си правят квото искат.
П.С. Между другото мястото на което бях не пречех изобщо на движението, можеше да минават коли със всякакви габарити без да се затрудняват.
П.С. Между другото мястото на което бях не пречех изобщо на движението, можеше да минават коли със всякакви габарити без да се затрудняват.

- ///peter
- старши ентусиаст
-
HX52 Holset
MS 1 Extra - ECU
Inovate wide band
Колега точно в случая са вършили правилно работата си...
Както ти споменахме ЗАКОНА казва, че там НЕ МОЖЕ да паркираш.
Както ти споменахме ЗАКОНА казва, че там НЕ МОЖЕ да паркираш.
14 мнения
• Страница 1 от 1