Репортаж, Sweden- Wintertests

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E90LCI и E30 Cabrio

Репортаж, Sweden- Wintertests

Мнение от Dr.Schnaps » 23 Фев 2008, 18:46

От 3 седмици се каня да напиша, чак сега се наканих.

Имах удоволствието да ходя от мота фирма на зимни тестове в Швеция.

Пътуването беше с един чартър които тръгва от Munchen- там се качват БМВ, Ауди и други. Няма да обяснавам колко са готини и изтупани колегите от БМВ- всички с еднакви якета и с имeната извезани..... абе гъзария.

Следваща спирка до Frankfurt- там се качват TWR и Continental и BOSCH отчасти.

Кацане в Швеция -Arvidjaur. Малко градче където ако я нямаше автомбилната индустрия сигурно нямаше да има летище.

Там с колата под наем се понасяме към мястото на тестовете- Arjeplog.

Температурата е минус 22 и поради някаква странна инверсия валеше дъжд които в момента които падне някъде става на лед. АУДИто А3 което ни бяха дали за 100 км така и не се размрази.

По пътя колегата който караше почна да кара внимателно- с 60 съобразено с условията.

А условията са следните- пътищата не се чистят до асфалт там- а само се маха снега, а леда отдолу се набраздява с надлъжни линии и в крайна сметка пътя се подготвя като ски писта.

Пътищата-

Изображение

Та по някое време забелязахме че колата е нещо много стабилна макар и само с предно.
Спряхме и проверихме- Тя била с шипове. чудесно- Гааааас.

Изображение

Та селцето около което всички тестват е Arjeplog - 3000 жителя и 9000 езера.

Всеки производител си има по едно езерце на което тества И евентуално цяла база някъде в околността.

Ние понеже сме малко специялни и не ни дават да караме по езерата (само до 18 тона е разрешено) караме по пътищата.

По пътищата се кара бързичко като за постоянен лед, но рядко ти се случва да те изпревари някои, а и да ти се налага да сппираш рязко също не се налага.

В хотела в които бях бяхме в едни къщички които бяха като малки шведски сауни на външен вид ;)
Изображение

Изображение

Но както в къщичките където радиаторите не се намаляваха никога и чистачката начочно ми палеше лампите, така и навън ток и енергия не се пестеше – по паркингите можеш да се включиш на 220 Волта и с една печка ти се грее вътре колата (в Швеция си е направо комунизъм).

Изображение
Изображение

А Шведите имат допънителни фарове на всяка кола. Ние се чудим как да направим Айрбаг и за пешеходци- а те слагат отпред фарове с които гарантирано ще пречукат пешеходеца- света е забавен.

Изображение

Та сега да ви разправям как съм карал някое БМВ по заледенето езеро няма да е вярно. Само един следобед се качих с А3то на езеро, но макар че е с шипове на лед освен да дръпнеш 5- 10- 30 пъти ръчната друго не можеш с това предно. Само че в този момента имаше гъста мъгла и не можах да докуметирам- но нищо което и на някои много широк паркинга да не може да се направи.

това е езерото с общтия полигон ако се загледате ще видите че има един голям кръг и дълга права.

Изображение

Имаше много прототипи и тест автомобили на БМВ, Мерцедес, Порсче, АУДИ и Корейци ама нищо кото да е спряло и да си струва да се снима. Пък и съществува неофицялно споразумение между производителите да не се шпионираме там взаимно. Така че трябваше да ми попадне нещо което е много спецялно за да наруша споразумението.

A тука една груба карта кои къде тества. Ако имате работа натам да знаете къде да гледате.

Изображение

БМВ прототип- 3ка някаква май. Имаше и едно коeто беше или Х1 или ново Х3, ма все се бях отплеснал когато минаваше.

Изображение

Тук документирано че съм бил до северния полярен кръг.

Изображение

Към замръзналото езеро. Тези които го подържат са ICEMAKERS

Изображение

Тука една от опциите за тест отсечки

Изображение

Не езерото

Изображение

Ето от коя перспектива гледах аз през 99% от времето

Изображение

Понякога има и слънце и тогава става приказно красиво

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

Тука някакъв ТИР ми влезе в снимката :mhihi:

Изображение

12 часа на обед- слънцето по високо от това няма да се качи

Изображение

След малко слънцето се скрива и става ебати клинча

Изображение

Всичко коeто не е дървета е езера

Изображение

Изображение

И все пак Warning= внимавайте за лосове

Изображение

че после

Изображение

Та в заключение- интересно преживяване, не бих живял там но мястото определено си има очарование.

И един съвет- не си поръчвайте Бира в зеведение- 5,50 евро за 0,5 са малко множко.
:arrow: "Хората си купуват неща, от които не се нуждаят, с пари, които не притежават, за да впечатлят хора, които не харесват."
:arrow: "Независимо колко добрини или колко злини си направил през живота си, броя на хората, които ще дойдат на погребението ти зависи основно от времето."
ИзображениеИзображениеИзображениеИзображениеИзображение

Аватар
Кара: много бавно бенве
Мечтае да кара: Порше
Детайли за колата: топ, топ, топ! unikat full!

Мнение от Bogat-Beden » 23 Фев 2008, 19:04

Разкошна теми4ка колега,евала :bowdown: :ok: И снимките са супер, :shock: А бирата може и по скъпа да е ,в съседна дания е 7 еур. :confused: ,а за шведките си мълчиш,нищо не пишеш :twisted: :mhihi:
"Може да решава тоя, който има e60 бе! Щом немаш e60, какво ще решиш ти бе? Ти немаш право да решаваш!"

Сватбаря
Аватар
Кара: Opel Zafira А OPC

Мнение от Penchev » 23 Фев 2008, 19:18

Ей Божо , човече , няма такъв човек друг ей :bowdown: :bowdown: :bowdown:

Фото историята е невероятна :shock: Големи красоти :D
Хората включват колите в ел. мрежата ,че иначе :help:

Като ги гледам тези пракрасни пътища ,ти казвам ,че така искам да мина оттам с комбито :twisted: :twisted: :twisted:

Благодарности за темата :wave:

Георги Пенчев
Изображение

Дружба Тийм
Аватар
Кара: 535xD

Мнение от Giorceto » 23 Фев 2008, 19:39

Невероятно.. чувал съм за Шведите и за печките по паркингите.. но чак толкова направо ме хвърли в тъч...

А принципно автомобилните производители какво точно тестват там? Устойчивост на лед/сняг с опреденели гуми или.. съм пропуснал да го прочета.. то с тия снимки :)

МАН'а е невероятен между другото :) Страшно красив.. :) Това TGS ли се води?
Докъдето и да си стигнал, продължавай напред...
Почивки в Турция Почивка в Алания| Почивка в Дидим| Доставка от Англия|

Сватбаря
Аватар
Кара: Opel Zafira А OPC

Мнение от Penchev » 23 Фев 2008, 20:00

И на мен ми хареса МАН-а ,направо красота 8)
Гумите ви между другото са били онзи Алпин за Скандинавията , представям си с шиповете как е държал :twisted:

Много магнетично място, много ми се ходи натам :roll:
Божо сподели за шосетата :mhihi: Има ли джигити :?: :mhihi:

Георги Пенчев
Изображение

Е30 Fanatic
Аватар
Кара: Ford Ranger 2019
Мечтае да кара: corvette c7 zr1

Мнение от N.Mihaylovski » 23 Фев 2008, 20:00

Много яка тема Браво :D много яки снимки,сичко е супер напълни ми душицата с тези снимки :)
Пол Роше: „Мощността най-вероятно бе около 1400 к.с., но ние не знаехме точното число, защото динамометърът не можеше да измери повече от 1280 кс”. - BMW 87г. //М3

Аватар
Кара: много бавно бенве
Мечтае да кара: Порше
Детайли за колата: топ, топ, топ! unikat full!

Мнение от Bogat-Beden » 23 Фев 2008, 22:12

Penchev написа:Божо сподели за шосетата :mhihi: Има ли джигити :?: :mhihi:
Има джигити колега, "кебапи" им викат ,"шведи" от арабски произход с "тюнинговани" ретро вектри и мазди и е36ци :evil: деба и сганта мръсна
"Може да решава тоя, който има e60 бе! Щом немаш e60, какво ще решиш ти бе? Ти немаш право да решаваш!"

Weißwurst-Fresser
Аватар
Кара: F40

Мнение от CheGevara » 23 Фев 2008, 22:28

Божо е рядко срещан професионалист в работата си и всички ние можем само да се поучим от него! Като видите друг път някой МАН по пътищата се сетете за Божо и че неговия труд кара тази машина да върви и когато върви да е екологично! :bowdown:

Швеция е много странна страна - навсякъде е пълно с ограничения, но почти всеки мъжки индивид си туннингова колата. Имаше някъде статистика, че в Швеция се продават най-много спортни коли на глава на населението в Европа!

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от azotos » 23 Фев 2008, 22:30

Интересно как ли се държи това "камионче" (доколкото виждам е 540кс) на лед без да има товар на задната ос -ще е интересно да споделиш:D
Иначе за темата и снимките -евала :yes:

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Dr.Schnaps » 23 Фев 2008, 22:35

Радвам се 4е ви е харесало.

За шведките какво да кажа- аз имам слабост към русите ;) Но в слу4ая в Хотела има6е и сауна, но там освен с колегите от другите фирми да ходим да си мерим пи6ките и разменяме визитки няма6е какво да се види.

TGX е камиона и в това бяло много добре се върза с тематиката.

А какво тестват то4но колегите от леките коли мога да предположа- АБС, ЕСП, Климакомфорт, студен старт, ока4ване и про4ие. Абе екстремни условия са. Например при нас наи слу4аино се откри 4е едно от улъненията при тея температури се втвърдява много и пропуска сти4а6тата се вода от миене на стъклото директно в системата на вентилацията. В об6ти линни от всеки отдел си има по един представител.

Джигити няма6е тука. То и да е имало сре6ту нас нямаха шанс- 40 тона с 90 км/ 4ас по тея пътища- няма изпреварване, отзад става ебати мъглата. А тези с прототипите караха сдържано по пътя. Аз преди да пробвам езерото дръпнах няколко ръ4ни в града- ама то сред тея професионалисти малко неловко все пак...
:arrow: "Хората си купуват неща, от които не се нуждаят, с пари, които не притежават, за да впечатлят хора, които не харесват."
:arrow: "Независимо колко добрини или колко злини си направил през живота си, броя на хората, които ще дойдат на погребението ти зависи основно от времето."

старши ентусиаст
Аватар
Кара: мел

Мнение от ///vlado » 23 Фев 2008, 23:11

Колега уникални снимки .... и на мен както на сичко много ми хареса ... инъче ти с какво се занимваш :?: :roll:

Weißwurst-Fresser
Аватар
Кара: F40

Мнение от CheGevara » 24 Фев 2008, 10:57

///vlado написа:Колега уникални снимки .... и на мен както на сичко много ми хареса ... инъче ти с какво се занимваш :?: :roll:

ако ти каже трябва да те застреля после :mhihi:

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Dr.Schnaps » 24 Фев 2008, 11:28

CheGevara написа:Божо е рядко срещан професионалист в работата си и ...

:winky:

azotos написа:Интересно как ли се държи това "камионче" (доколкото виждам е 540кс) на лед без да има товар на задната ос -ще е интересно да споделиш:D

Ми полу4ава се едно разпределение 5 тона на преден и 2 тона на заден мост. Хлъзга се но си има ЕСП, но при 80-90 км си е стра6ни4ко. Но с 40 тона е като на релси.

CheGevara написа:
///vlado написа:Колега уникални снимки .... и на мен както на сичко много ми хареса ... инъче ти с какво се занимваш

ако ти каже трябва да те застреля после .

Пове4е от това 4е правя Двигателите и Мапването не мога да ти кажа за сега, но когато след септември сме в Сериино 6те разкажа пове4е. ;)

старши ентусиаст
Аватар
Кара: сребърна звезда
Мечтае да кара: RAUH

Мнение от kiko » 24 Фев 2008, 14:28

страхотна история,страхотни снимки!с какъв фотоапарат са правени?

младши ентусиаст
Аватар
Кара: F10

Мнение от McClane » 24 Фев 2008, 17:38

Giorceto написа:МАН'а е невероятен между другото :) Страшно красив.. :) Това TGS ли се води?

Този на снимките е ТGX и заедно с ТGS бяха избрани за камион на 2008г

Иначе браво за снимките!
Наистина рядко може да се види такава красота!
Абе добра командировка си изкарал :mhihi:

Следваща

Назад към Извън Темата