Отново за контролните точки
Модератор: Общи модератори
11 мнения
• Страница 1 от 1
- stambo_81dg
- старши ентусиаст
-
- Кара: Х5
Отново за контролните точки
тази тема доста пъти е разисквана,но аз поне не видях да е разяснено точно как стоят нещата с възстановяването им
всеки дава различно мнение
При мене нещата са следните:
по мои изчисления омам около 5 контролни точки
от 2.5 годин и не са ми правили акт с отнети контролни точки
някои казват че автоматично се възстановяват
други кават,че трябва да отидеш в кат молби,ала бала плащане на всички глоби и чАК тогава
и още един въпрос
при смяна на книжката и преминаване от Б + Ц категория пак ли се тръгва с пълен набор от точки или се запазват тези точки които са били до момента защото съм изкарвал Ц категория през това време и ми издадоха нов контролен талон и нова книжка
всеки дава различно мнение

При мене нещата са следните:
по мои изчисления омам около 5 контролни точки
от 2.5 годин и не са ми правили акт с отнети контролни точки
някои казват че автоматично се възстановяват

други кават,че трябва да отидеш в кат молби,ала бала плащане на всички глоби и чАК тогава
и още един въпрос

при смяна на книжката и преминаване от Б + Ц категория пак ли се тръгва с пълен набор от точки или се запазват тези точки които са били до момента защото съм изкарвал Ц категория през това време и ми издадоха нов контролен талон и нова книжка
- deyan-enchev
- старши ентусиаст
-
- Кара: малки котета на задната седалка
- Мечтае да кара: по-леко
- Детайли за колата: Черна скрап
Виж аз къ гледам на нещата,
1.За възстановяването на контролни точки са вярно 2 теориите, и аз съм чувал че се възстановяват автоматично, НО не мисля че ши ги възстановят ако не си си платил глобите (те вярно имат давност ма...)
А иначе шо не питаш някой с Учебна кола от Д. град да ти разясни.
2. Това че са ти дали нова книжка с нов талон не мисля че значи че е пълен с точки, той може да не е надупчен и пак да са ти отнети точки.
1.За възстановяването на контролни точки са вярно 2 теориите, и аз съм чувал че се възстановяват автоматично, НО не мисля че ши ги възстановят ако не си си платил глобите (те вярно имат давност ма...)
2. Това че са ти дали нова книжка с нов талон не мисля че значи че е пълен с точки, той може да не е надупчен и пак да са ти отнети точки.
Understeer is when you hit the wall with the front of the car. Oversteer is when you hit the wall with the rear of the car. Horsepower is how fast you hit the wall. Torque is how far you take the wall with you. Spoilers and bodykits are how much of a mess you leave on the wall. Rollcages and windownets are how much of the wall you take with you.
- stambo_81dg
- старши ентусиаст
-
deyan-enchev написа:Виж аз къ гледам на нещата,

бахти шибаната държава Х време трябва да се занимавам с глупости
даже сигурно ще ми трябва един цял ден да си проверя колко са
а с глобите каде трябва да ми кажат колко имам за плащане щото в данъчното като проверявах ми излезнаха 60-70лв а те са доста повече

- sambeto
- ентусиаст
-
- Кара: Е65 745d
- Мечтае да кара: Мотор с Кош!
- Детайли за колата: Огин!
Точките се възстановяват автоматично,ако 2 години нямаш нарушение.
Като стойност на глобите обаче парите си остават,така мисля че беше
Като стойност на глобите обаче парите си остават,така мисля че беше

- deyan-enchev
- старши ентусиаст
-
stambo_81dg написа:а с глобите каде трябва да ми кажат колко имам за плащане щото в данъчното като проверявах ми излезнаха 60-70лв а те са доста повече
ам сега глобите се плащат май в полицията бе там от където си си взел обратно талона. Ама аз последно като съм плажал актове живеех в варна, там не моиш си взе талона (синия) ако не си платиш глобата - брадвааа. А в другите общини мисля че е от там дето си взимаш обратно талона бе.
ПП, Май само в варна я има тая врътка КАТ да не е обвързан с данъчното, щот са се усетили че секи си зима талона и беж да го няма, кат тебе в общи линии и като всички други нормални хора. Няма да им пълним гушите яяя не се наядаха тапаци

Understeer is when you hit the wall with the front of the car. Oversteer is when you hit the wall with the rear of the car. Horsepower is how fast you hit the wall. Torque is how far you take the wall with you. Spoilers and bodykits are how much of a mess you leave on the wall. Rollcages and windownets are how much of the wall you take with you.
- stambo_81dg
- старши ентусиаст
-
deyan-enchev написа:stambo_81dg написа:а с глобите каде трябва да ми кажат колко имам за плащане щото в данъчното като проверявах ми излезнаха 60-70лв а те са доста повече
ам сега глобите се плащат май в полицията бе там от където си си взел обратно талона. Ама аз последно като съм плажал актове живеех в варна, там не моиш си взе талона (синия) ако не си платиш глобата - брадвааа. А в другите общини мисля че е от там дето си взимаш обратно талона бе.
ПП, Май само в варна я има тая врътка КАТ да не е обвързан с данъчното, щот са се усетили че секи си зима талона и беж да го няма, кат тебе в общи линии и като всички други нормални хора. Няма да им пълним гушите яяя не се наядаха тапаци
ами сега е така без да платиш няма талон

ама мене не са ми зимали алона от времето когато отиваш в кат и си го взимаш и никои не те пита за глобата та затва

- deyan-enchev
- старши ентусиаст
-
да да така както викаш беше преди. Ма дано не разбирам как е сега че пари на прасетата (държавниците) неща да хвърлям
Добре бе, плати си там кот ти искат в данъчното и бегай
Добре бе, плати си там кот ти искат в данъчното и бегай
- stambo_81dg
- старши ентусиаст
-
ебал съм ги 2 години съм бил дисциплиниран и навсякаде пише че се възстановяват автоматично
па ако стане нещо да ми напишат акт и да се окаже че нямам точки пак ще се съдим с полицията
веднъж съм ги осъждал вече
Възстановяване на отнетите точки
Лице, което е загубило правоспособност, може да я възстанови чрез полагане на изпит, но не по-рано от 6 месеца след датата, на която е предал доброволно свидетелството си или същото му е било иззето от контролните органи.
Възстановяване на отнети точки чрез допълнително обучение:
Ако желае да възстанови отнетите му за нарушения контролни точки, преди да е изчерпал определения лимит от 39 точки, водачът може да премине допълнително обучение, като получи за това официален документ и го представи в съответната служба на МВР. Водачът може да възстанови контролни точки по този ред само веднъж в рамките на една година. Броят на възстановените по този ред точки не може да надвишава една трета от първоначалния лимит / т.е. 13 точки/, а сборът на наличните и възстановени точки не може да надхвърля този лимит.
Възстановяване на отнетите точки по служебен ред за пълна дисциплинираност:
Възстановяването на първоначалния лимит от контролни точки по служебен ред се прилага след като са изминали две години от последното нарушение, за което на водача са били отнети контролни точки.
Законът предвижда два начина за попълване на актива от точки, ако той започне да се изпразва. Евиният вариант е чрез допълнителен изпит - така могат да се възстановят максимум 13 точки на година, а другият е автоматичен: ако водачът в продължение на две години няма нарушения, максималният размер от 39 т. му се възстановява директно.

веднъж съм ги осъждал вече

Възстановяване на отнетите точки
Лице, което е загубило правоспособност, може да я възстанови чрез полагане на изпит, но не по-рано от 6 месеца след датата, на която е предал доброволно свидетелството си или същото му е било иззето от контролните органи.
Възстановяване на отнети точки чрез допълнително обучение:
Ако желае да възстанови отнетите му за нарушения контролни точки, преди да е изчерпал определения лимит от 39 точки, водачът може да премине допълнително обучение, като получи за това официален документ и го представи в съответната служба на МВР. Водачът може да възстанови контролни точки по този ред само веднъж в рамките на една година. Броят на възстановените по този ред точки не може да надвишава една трета от първоначалния лимит / т.е. 13 точки/, а сборът на наличните и възстановени точки не може да надхвърля този лимит.
Възстановяването на първоначалния лимит от контролни точки по служебен ред се прилага след като са изминали две години от последното нарушение, за което на водача са били отнети контролни точки.
Законът предвижда два начина за попълване на актива от точки, ако той започне да се изпразва. Евиният вариант е чрез допълнителен изпит - така могат да се възстановят максимум 13 точки на година, а другият е автоматичен: ако водачът в продължение на две години няма нарушения, максималният размер от 39 т. му се възстановява директно.
Последна промяна stambo_81dg на 18 Фев 2008, 23:08, променена общо 1 път
- deyan-enchev
- старши ентусиаст
-
stambo_81dg написа:
Еее тва ти е и си патрон, написано черно на бяло. Имаш точки, карай колкото ти душа иска вече.

- павката
- старши ентусиаст
-
- Кара: ги да пият мента
- Мечтае да кара: за 6лв/100км
- Детайли за колата: не върви и не гори
стамбич,намерил си за кво да се притесняваш 

Тия от БМВ-клуба обичат да си прикачат подобни табелки ;-)
Не им вярвай много - нищо чудно под предния капак да се крие охлювче
Не им вярвай много - нищо чудно под предния капак да се крие охлювче
- stambo_81dg
- старши ентусиаст
-
pavlin_e30 написа:стамбич,намерил си за кво да се притесняваш
ами не ми се занимава после с тъпанари те кат ми я земат мняма да спра да карам и ще има актове и тн.... кои знае още кво та наи хубуу да съм си с книжка
11 мнения
• Страница 1 от 1