Въпрос за проточен бойлер ?
Модератор: Общи модератори
38 мнения
• Страница 1 от 3 • 1, 2, 3
- POL_Starshi
- Матрицата на SuPeR_FLY
-
- Кара: E30-327,E36-330i,Е53-4.4i,E70-4.8i
- Мечтае да кара: и да е жив и здрав!
Въпрос за проточен бойлер ?
Колеги ползвали ли сте от проточните бойлерчета за баня?Искам да си сложа и едно такова.Какъв бихте ми препоръчали да си взема?Благодаря ви предварително!
<Правила за поведение във форума на "BMW Club Bulgaria"!>
Най-важното правило е: НИКОГА НЕ ПУБЛИКУВАЙ В ИНТЕРНЕТ ФОРУМА НЕЩО, КОЕТО НЕ БИ ПОСМЯЛ ДА КАЖЕШ В ОЧИТЕ НА СЪОТВЕТНИЯ ЧОВЕК!
Най-важното правило е: НИКОГА НЕ ПУБЛИКУВАЙ В ИНТЕРНЕТ ФОРУМА НЕЩО, КОЕТО НЕ БИ ПОСМЯЛ ДА КАЖЕШ В ОЧИТЕ НА СЪОТВЕТНИЯ ЧОВЕК!
- SKISA
-
-
- Кара: комби...нация и Вайълет!
има штибел елтрон и на 220волта,ма е по-добре да е трифазен!
иначе колегата е прав!слагаш и забравяш! тече врела вода и не го мислиш. по-скъп е ,ама немаш ядове.
иначе аз съм със солари за лятото и требва да ти кажа ,че е направо идеално! за 2г се изплати и сега си маам от март до декември и не плащам нищо! просто нема по-евтино само си купи хубави ако решиш-не китайски!
иначе колегата е прав!слагаш и забравяш! тече врела вода и не го мислиш. по-скъп е ,ама немаш ядове.
иначе аз съм със солари за лятото и требва да ти кажа ,че е направо идеално! за 2г се изплати и сега си маам от март до декември и не плащам нищо! просто нема по-евтино само си купи хубави ако решиш-не китайски!
Re: Въпрос за проточен бойлер ?
A_DUNCHEV написа:........проточните бойлерчета за баня?........
Преди две седмици бабката на село щеше да запали къщата с такова. Намира се на барбекюто. Баба мила некви неща и го забравила включен от шалтера и онова като замръзноло и БУМ, всичко беше разтопено и хубаво че се намира в един шкаф та му е свършило кислорода и е угаснал

Абе мисля че му викат Релакса или нещо такова, не чакаш да загрява а направо тече топла и е по-мощно от старите ЮНГИ майче е 10KW

Батце такава бомба не ти трябва

- 320i_coupe
- младши ентусиаст
-
- Мечтае да кара: BMW M? :)
Баце 10kW ми се струват много то като се включи ще изгърми цялата инсталация и бушони и всичко, а не дай си боже и да са включени други ел. уреди!В къщи имам една стара Юнга 2 и е 3,5kW и като се включи лампата примигва смятай за какво става въпрос, а камоли 10kW!
Последна промяна 320i_coupe на 18 Фев 2008, 17:21, променена общо 1 път
- deyan-enchev
- старши ентусиаст
-
- Кара: малки котета на задната седалка
- Мечтае да кара: по-леко
- Детайли за колата: Черна скрап
Re: Въпрос за проточен бойлер ?
A_DUNCHEV написа:Колеги ползвали ли сте от проточните бойлерчета за баня?Искам да си сложа и едно такова.Какъв бихте ми препоръчали да си взема?Благодаря ви предварително!
Бате както викат колегите около 10КW по ше му мяза, а особенно за баня, вярно топла вода ще има ако е 3-4Kw ама колко тънка трябва да е струйката за да ти е топло мани мани. Като бях студентче в Варна имах такъв една зима в една гадна гадна квартира, и от там ко знаиш как съм ги намразил слабите проточни бойлерчета.
Understeer is when you hit the wall with the front of the car. Oversteer is when you hit the wall with the rear of the car. Horsepower is how fast you hit the wall. Torque is how far you take the wall with you. Spoilers and bodykits are how much of a mess you leave on the wall. Rollcages and windownets are how much of the wall you take with you.
- deyan-enchev
- старши ентусиаст
-
- Кара: малки котета на задната седалка
- Мечтае да кара: по-леко
- Детайли за колата: Черна скрап
batnas написа:Само Stiebel Eltron , BMW-то на бойлерите.
То че си прав не мога и дума да кажа и съвета ти че са едни от най-добрите е верен ама :
http://appliances.market.dir.bg/fscat.p ... 99&id=3307
Understeer is when you hit the wall with the front of the car. Oversteer is when you hit the wall with the rear of the car. Horsepower is how fast you hit the wall. Torque is how far you take the wall with you. Spoilers and bodykits are how much of a mess you leave on the wall. Rollcages and windownets are how much of the wall you take with you.
Аз съм с Атмор на 9кв на 220в, от 3 години съм с такова, преди 15 пак имахме такъв. Просто е перфектен, в пъти по-добър от бомбите, има си защита, ако водата му е малко да не прегрее, има си клапан да се включва и изключва самичък, има си режими на работа на 4, 5 и 9кв. Лятото се къпеме на 5, жената като си мие чиниите е на 4, а сега зимата като се къпеме е на 9. Просто е перфектен. Даже сега ще си сложа в кухнята аедин на 3-4кв, а този ще го сложа в Банята, че постоянно забравям да проверя дали второто копче е пуснато и само викам на нкой да го пусне. Взимай и няма да съжалявш 

- карел
- младши ентусиаст
-
- Кара: BMW 320 D E46
онзи ден в апартамента в софия монтирахме с един майстор проточен бойлер, щото се оказа, че в целия блок няма парно и топла вода.
Взехме от Техноморкет, байлерче на Дипломат 9киловата за 160 лв.
Водата става вряла за секунди, направо не очаквах и си има и гаранция от 3 години, така че си заслужава, дано да се окаже здраво и да няма проблеми.
Взехме от Техноморкет, байлерче на Дипломат 9киловата за 160 лв.
Водата става вряла за секунди, направо не очаквах и си има и гаранция от 3 години, така че си заслужава, дано да се окаже здраво и да няма проблеми.
SKISA написа:има штибел елтрон и на 220волта,ма е по-добре да е трифазен!
какво ще рече "хубави"? марка, фирма от където може да се купят?
- SKISA
-
-
- Кара: комби...нация и Вайълет!
марката е De Dietrich! немски са. внасят ги фирма Рувекс. тва е не БМВто ,а Ролс Ройса на тия неща. аз имам такива и грея с два панела 300л бойлер и има ли слънце изобщо не мисля за вода,пълня вана,къпем се ,мием и няма край....
китайските им гърмят вентилите-дет са уж за предпазване да не прегрее и също и самите тръби.
препоръчвам панелен тип солар,въпреки че тръбните,новите имат по-добро КПД,но технологията е още нова и не е изпипана както трябва.
мойте ми излязоха малко над 5бона,но са две пити./тва беше преди 2г/
за един нормален апартамент за около 4 човека стига и един панел.
много е важно да ти го монтира читава група-в рувекс имат подизпълнители...
китайските им гърмят вентилите-дет са уж за предпазване да не прегрее и също и самите тръби.
препоръчвам панелен тип солар,въпреки че тръбните,новите имат по-добро КПД,но технологията е още нова и не е изпипана както трябва.
мойте ми излязоха малко над 5бона,но са две пити./тва беше преди 2г/
за един нормален апартамент за около 4 човека стига и един панел.
много е важно да ти го монтира читава група-в рувекс имат подизпълнители...
- ktv
- оптимист-неверник
-
- Кара: старо Е 34
- Мечтае да кара: ново Е 34
- Детайли за колата: най- добрата
От доста време съм с такова, българско бойлерче- Релакс. Едното изкара 7 години и после вземах пак такова. Само 6 киловата е, но на цялото семейство върши идеална работа.
Едно е да искаш, второ е да можеш, а трето и четвърто е да го направиш!
- Andronoff
- триногата
-
Марката е SIEMENS, скъпи са, но си заслужават парите, обаче ако нямаш трифазен ток, проточен бойлер не ти трябва. Правили сме опити (аз нали съм жичкаджия) да захраним проточен бойлер с 220 волта, но излиза топла водичка, а когато му пуснахме 380, вреше и кипеше
Аз съм привърженик на тия бойлери, но само ако са защитени както трябва - да има добри предпазители и задължителната дефектно токова защита, а тия двете неща ще ти струват още 100 лева, но трябва да ги има. Ако ще го слагаш в жилище със стара ел.инсталация, по-добре се откажи, преди да си го купил. Там захранващата ти линия в най-добрия случай ще бъде 6 кв.мм , а това ще е слабичко, понеже бойлера е около 20 киловата и нали се сещаш кво ще стане с кабелите
Моето предложение - захранваща линия от кабел СВТ 4х6 мм кв. до бойлера, пускаш 3 фази и си пееш
Но задължително преди да се захрани бойлера да има дефектно токова защита 25А, 0,03мА, както и автоматичен предпазител 32А. И не купувай китайски ментета, за тия 2 неща трябва да дадеш около 100 лева, щото с тока шега не бива, особено когато става дума за проточен бойлер
Дано съм помогнал

Аз съм привърженик на тия бойлери, но само ако са защитени както трябва - да има добри предпазители и задължителната дефектно токова защита, а тия двете неща ще ти струват още 100 лева, но трябва да ги има. Ако ще го слагаш в жилище със стара ел.инсталация, по-добре се откажи, преди да си го купил. Там захранващата ти линия в най-добрия случай ще бъде 6 кв.мм , а това ще е слабичко, понеже бойлера е около 20 киловата и нали се сещаш кво ще стане с кабелите

Моето предложение - захранваща линия от кабел СВТ 4х6 мм кв. до бойлера, пускаш 3 фази и си пееш

Но задължително преди да се захрани бойлера да има дефектно токова защита 25А, 0,03мА, както и автоматичен предпазител 32А. И не купувай китайски ментета, за тия 2 неща трябва да дадеш около 100 лева, щото с тока шега не бива, особено когато става дума за проточен бойлер

Дано съм помогнал

Сбогом, Сами! Сбогом, Писта!
Никога няма да бъдете забравени!
Никога няма да бъдете забравени!
38 мнения
• Страница 1 от 3 • 1, 2, 3