Помощ: Забиване на компютъра

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

Аватар
Детайли за колата: mnoo fast ;)

Помощ: Забиване на компютъра

Мнение от Zaho » 14 Фев 2008, 10:39

Здравеите колеги да споделя болеста на компютъра си от няколко дена почна да забива компютъра когато опитам да пусна някакаво клип4е или филм и то така забива 4е или даде син екран или трябва да го рестартирам :confused: какво ли не пробвах деинсталиреах плеари кодеци и нищо. Забива също и когато маркираш филм и да му изкара превю в експлоера или когато изгледа е тумбал Преинсталирах Уиндоуса и тръгнаха филмите после ка4их флекстаип и нод няма проблеми на другия ден пак забиваха ве4е си мисля 4е някои ми прави нощно време не6то на компа :mhihi:

:help: :help: :help:

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Eмилио Димитров » 14 Фев 2008, 10:49

правиш пак любимото формат Це, слагаш AVG и не качваш тоя флекстайп, за проблема с българския език, най-добре е първо посочваш българския език в езиковите настройки, после качваш пача за БГ на уиндоуса - "LIP Setup" май се казваше, рестарт, после го махаш и пак рестарт, така няма нужда от флекстайп. а за да пишеш на фонетика избираш за език - белоруски (BE)
а за кодеци само асе меga 6.03, к-lite са доста куци поне за мене

старши ентусиаст
Аватар
Кара: 1985 BMW E30 M10B18

Re: Помощ: Забиване на компютъра

Мнение от ivantchoG » 14 Фев 2008, 10:59

Zaho написа:...

Ако не е чистен скоро, може да му пуснеш една прахосмукачка (и да дигаш прахта с четка) и да презацепиш видеокартата :shock: .
".....Ние, можещите, водени от незнаещите, вършим невъзможното за кефа на неблагодарните. И сме направили толкова много, с толкова малко, за толкова кратко време, че сме се квалифицирали да правим всичко от нищо....." К.Иречек, 13.12.1881
Бате Сашо - Пази имената!
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Мечтае да кара: Сувалка

Мнение от Бай Митьо » 14 Фев 2008, 11:06

според мен видео карта
Не е важно да блъскаш във фитнеса, важно е как и с какво!

Аватар

Мнение от Zaho » 14 Фев 2008, 11:06

Друго което забелязах е 4е YOUTUBE си върви беспроблемно флаша нама проблеми а също забива и при визуализациите на медиаплеара но по някое време тръгнат и вече няма проблеми

В момента опитвам да засека проблемен процес с Process Explorer

кандидат ентусиаст
Аватар

1

Мнение от irkum » 14 Фев 2008, 12:24

RAM!
ШЕ РАЗБЕРЕШ!!!
Изображение

Мечтае за Z3 M Coupe
Аватар
Кара: '99 530dА Touring

Мнение от err0r » 14 Фев 2008, 12:40

Охлажданията на компа си провери. Процедурата с прахосмукачката вече я споменаха - действай. Тук в офиса компа ми забиваше като разцъкам някое каре на Адоб ЦС2. Палнах прахосмукачхата, минах през всички радиатори и проблема се реши.
Изображение

Аватар

Мнение от Zaho » 14 Фев 2008, 12:52

и аз това си помислих и сега чакам да доиде прахосмука да видим какво ще стане но проца си държи 65градуса което не е нормално мисля за P4 но пък само на филми да забива ?

Матрицата на SuPeR_FLY
Аватар
Кара: E30-327,E36-330i,Е53-4.4i,E70-4.8i
Мечтае да кара: и да е жив и здрав!

Мнение от POL_Starshi » 14 Фев 2008, 13:02

Ако ти излиза син прозорец с инфо на него,значи имаш хардуерен проблем.В 80% това е памет!Колегите са прави за прахосмукачката,но е хубаво да извадиш видео картата и с една гумичка за молив да почистиш позлатените крачета от окиса и след това да я зацепиш наново.Погледни си и кондензаторите на дънната платка!Има вариант накои да са цъфнали и трябва да ги смениш!Аде успех и напиши кво става! :yes:
<Правила за поведение във форума на "BMW Club Bulgaria"!>
Най-важното правило е: НИКОГА НЕ ПУБЛИКУВАЙ В ИНТЕРНЕТ ФОРУМА НЕЩО, КОЕТО НЕ БИ ПОСМЯЛ ДА КАЖЕШ В ОЧИТЕ НА СЪОТВЕТНИЯ ЧОВЕК!

Аватар

Мнение от saarak » 14 Фев 2008, 15:56

И мен ми се струва, че нещо се е замърляло, колега. Направо добре е да разглобиш всичко, да изчистиш машината и да си смениш вентилатора на процесора (с хубав) - 65 градуса е много за какъвто и да е процесор. Аз лично съм с P4 EE 3.06 GHz (сокет 478) дето мисля, че е от най-печащите интелски процесори - това повече от 50 не вдига даже при 100% натоварване за повечко време, но не знам твоя случай точно какъв е...

Ако искаш да си сигурен дали процесора прегрява - най лесния начин е да туриш някоя линукс дистрибуциика която буутва от CD и да пробваш с нея да изгледаш един филм (така щото да не си ръчкаш инсталацията на виндоуса). Аз лично ползвам кнопикс -->_Кнопикс_ <-- за такива тестови цели.

Успех пожелавам и сподели, ако има нещо напредък или други симптоми - да го борим.
Изображение
Изображение

Аватар

Мнение от Zaho » 14 Фев 2008, 16:38

аз вече си мисля че му е запекла пастата че тоя компютър не се исключва никога вече 2 години Но ще го разглобя в събота че сега има много работа няма време

Назад към Извън Темата