Винетки и Тол Такси :мхихи:

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

старши ентусиаст
Аватар
Кара: M340i
Мечтае да кара: Калибра
Детайли за колата: Portimao Blue, Turbo бензин

Винетки и Тол Такси :мхихи:

Мнение от vicho » 07 Фев 2008, 18:48

Тез вече прекалиха!!! :shock: :shock: :shock:

А вие купихте ли си винетка? :roll:

А пътищата ни са много хубави! :idea: :idea: :idea:
You said: "Time will change!" What if it changes you?

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от Tech0 » 07 Фев 2008, 18:55

Колко пари са я направили годишната винетка, да не се окаже като тръгна на път сега да избирам, бензин или винетка. :mhihi:
БМВ е религия чада мои ,споменаването на Марката до марки като фиат и др кокошарници е обидно ! карайте си там недозавиващите балонообразни бавнооборотни автомобилчета чието задвижване е на неправилните колела ,оставете ни нас балъците каращи 8-10 годишни БМВ-та на цената на 3 фиата

I ride across town on my black boomer
‘Cause I’ve got a black boomer, it is always with me
‘Cause I’ve got a black boomer, fast and wild
‘Cause I’ve got a black boomer, such a lively boomer
Take seat, don’t hesitate girl, let’s go for a ride

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от vicho » 07 Фев 2008, 18:56

Tech0 написа:Колко пари са я направили годишната винетка, да не се окаже като тръгна на път сега да избирам, бензин или винетка. :mhihi:

67лв. - без пари :twisted:

едит: не са променяли цената :winky: , то това и оставаше

Мен пък ми се реве за Камионите - 950 лв. май беше винетката :mhihi: :mhihi: :mhihi:
Последна промяна vicho на 07 Фев 2008, 19:03, променена общо 1 път

старши ентусиаст
Аватар
Кара: E36 Coupe 328i , Е36 Sedan 316i
Мечтае да кара: E36 M3 , E30 M3 , E31 850csi и все такива гадни стари кочини

Мнение от DirtySouth » 07 Фев 2008, 19:01

Аз миналата година пак за толко си я купих :roll:
I'm slowly drifting
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: малки котета на задната седалка
Мечтае да кара: по-леко
Детайли за колата: Черна скрап

Мнение от deyan-enchev » 07 Фев 2008, 19:10

DirtySouth написа:Аз миналата година пак за толко си я купих :roll:

ма тя винетката ок-67лв.
а данък ПС-сроред колата
а тол такса за големите ни и гладки кат .... АУТОБАНИ

Цитат от сайта на министерството на транспорта:

"Във връзка с членството на България в Европейския съюз и интеграцията на нейната транспортна инфраструктура в европейската транспортна инфраструктура, се полагат значителни усилия при въвеждането и осъществяването на европейските стандарти за модерен, екологичен и безопасен транспорт, предприети са интензивни действия за прилагане на съответното законодателството на Европейския съюз. "

В интервю по нова телевизия Мин. Петър Мутафчиев (мин на трансп.) каза .. " не е изключено българите да заплащат 3-те вида пътни такси, но инфраструктурата на държавата се развива именно от данъците и таксите"

Евала бате елава. И сега чакаме новия пътен данък (гуми) понеже шумят на гнездящите до пътя щъркели !!!
Understeer is when you hit the wall with the front of the car. Oversteer is when you hit the wall with the rear of the car. Horsepower is how fast you hit the wall. Torque is how far you take the wall with you. Spoilers and bodykits are how much of a mess you leave on the wall. Rollcages and windownets are how much of the wall you take with you.

Аватар
Кара: акцизни М-паркети от острова
Мечтае да кара: много неща

Мнение от ///MapTo » 07 Фев 2008, 19:17

Когато бъдат наложени въпросните ТОЛ такси,винетките ще бъдат премахнати... :idea:
А честито на тези,които се прецакахме с годишни винетки :confused:
Изображение
Изображение
PeReZ: Предполагам и километража (скоростомера) не показва моментната скорост, а ъгловата скорост в завой ???

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от vicho » 07 Фев 2008, 19:20

///MapTo написа:Когато бъдат наложени въпросните ТОЛ такси,винетките ще бъдат премахнати... :idea:

В грешка си, според информацията ще има И ВИНЕТКИ И ТОЛ ТАКСИ, ако е така, направо нямам думи. Единственото хубаво нещо от цялата работа е, че ще има по-малко коли по пътищата, защото хората нямат пари да си платят всичко за колата за годината, което обаче СИЛНО ме съмнява, защото същите тези ще карат без винетки, без такси и стават потенциално опастни... :evil:

нЕма оправия :roll:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: малки котета на задната седалка
Мечтае да кара: по-леко
Детайли за колата: Черна скрап

Мнение от deyan-enchev » 07 Фев 2008, 19:21

///MapTo написа:Когато бъдат наложени въпросните ТОЛ такси,винетките ще бъдат премахнати... :idea:

Добре бе, ок за тол таксите, но те не се заплащат за всички пътни артерии а само за Автомагистралите (с дупки кат дини). За първокласните и тъй натакък пътища няма да има тол такси, а ако няма и винетки (нинам) значи няма да се плаща ако си караш Ст. Загора-Сливен примерно така ли стана :?:
Understeer is when you hit the wall with the front of the car. Oversteer is when you hit the wall with the rear of the car. Horsepower is how fast you hit the wall. Torque is how far you take the wall with you. Spoilers and bodykits are how much of a mess you leave on the wall. Rollcages and windownets are how much of the wall you take with you.

Аватар
Кара: акцизни М-паркети от острова
Мечтае да кара: много неща

Мнение от ///MapTo » 07 Фев 2008, 19:22

vicho написа:...

Ми значи грешката не е моя,а на тези които четат новините... :mhihi: :mhihi: Но щом са го казали,смея да го вярвам...

vicho написа: което обаче СИЛНО ме съмнява, защото същите тези ще карат без винетки, без такси и стават потенциално опастни... :evil:

Със кое стават потенциално опасни,че не разбрах? :mhihi: :mhihi:

Ще ти дам един пример...началото на годината (5-10 януари) ми се наложи да пътувам из страната(~1500км навъртях),но никъде нямаше годишни винетки...беше някакъв бум и всичко беше изкупено...свърших си работата и обиколих 1/2 страна без винетка,поради простата причина,че няма да дам 10лв за седмична и после още 67 за годишна...и аз ли влизам в категорията ти "потенциално опасни" :?:
Последна промяна ///MapTo на 07 Фев 2008, 19:33, променена общо 1 път
Изображение
Изображение
PeReZ: Предполагам и километража (скоростомера) не показва моментната скорост, а ъгловата скорост в завой ???

старши ентусиаст
Аватар
Кара: E36 328i Turbo
Мечтае да кара: BMW F10 M5

Мнение от ///Ivan » 07 Фев 2008, 19:25

Не се занимавам с винетки!? :mhihi: :mhihi:

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от vicho » 07 Фев 2008, 19:26

///MapTo написа:
vicho написа:...

Ми значи грешката не е моя,а на тези които четат новините... :mhihi: :mhihi: Но щом са го казали,смея да го вярвам...

vicho написа: което обаче СИЛНО ме съмнява, защото същите тези ще карат без винетки, без такси и стават потенциално опастни... :evil:

Със кое стават потенциално опасни,че не разбрах? :mhihi: :mhihi:

няма пари за винетка :arrow: нарушаване на закона
няма пари за тол такса :arrow: нарушаване на закона
:arrow: няма никакви пари --> колата е в кофти състояние (спирачки и такива неща не са задължителни, ако си спомням правилно наскоро някой търсеше "накладки втора употреба") и все пак се движат по пътищата, а не са ли потенциално опастни :roll:

едит:

err0r написа:Познавам хора, дето напук не си взимат винетки, а колите са им в изрядно техническо състояние. Просто предпочитат да нахранят някой катаджия, който има нужда от тия пари, а не ония крадливи измекяри, дето се возят в S-класи.

за тях - нищо лошо, и аз познавам такива ;)
Последна промяна vicho на 07 Фев 2008, 19:31, променена общо 1 път

Мечтае за Z3 M Coupe
Аватар
Кара: '99 530dА Touring

Мнение от err0r » 07 Фев 2008, 19:30

Познавам хора, дето напук не си взимат винетки, а колите са им в изрядно техническо състояние. Просто предпочитат да нахранят някой катаджия, който има нужда от тия пари, а не ония крадливи измекяри, дето се возят в S-класи.
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: F10

Мнение от McClane » 07 Фев 2008, 19:54

vicho написа:Мен пък ми се реве за Камионите - 950 лв. май беше винетката :mhihi: :mhihi: :mhihi:

Те повечето камионджии си ги избиват с един курс ;)
А тази година цената за винетките е същата като миналата,ама за 1месец по малко.
Ама за тия пътища дет ги имаме,от министерството на транспорта тряба да ни връщат пари а не да взимат :mhihi: :mhihi:

Мафиозо!
Аватар

Мнение от rado_rf » 07 Фев 2008, 20:18

Айде по стар български обичай да почваме да се организираме да напраим опит да направим стачка или граждански протест. Ще протестираме официално срещу тол-таксите и съюза на виетнамскте производители на чушкопеци.

Така или иначе пълним нечия гуша - или на държавата или на куките. Въпрос на избор. И все пак си мисля, че ще се примирим, както обикновено, и с тази недоклатена недомислица на некой недоклатен, болен мозък.
"Няма нищо по-хубаво от това да се изсереш на метеното и няма нищо по-лошо от това да метеш изсраното" - древна мъдрост

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от Tech0 » 07 Фев 2008, 20:23

Току що гледах по бТВ. Ще ги има и 2те такси, защото ако пътуваш до Монтана примерно, ти до Ботевград си с Тол такса по магистралата, но след това за да не минеш тънко от Ботевград до Монтана, ще имаш и винетка. :mhihi:
БМВ е религия чада мои ,споменаването на Марката до марки като фиат и др кокошарници е обидно ! карайте си там недозавиващите балонообразни бавнооборотни автомобилчета чието задвижване е на неправилните колела ,оставете ни нас балъците каращи 8-10 годишни БМВ-та на цената на 3 фиата

I ride across town on my black boomer
‘Cause I’ve got a black boomer, it is always with me
‘Cause I’ve got a black boomer, fast and wild
‘Cause I’ve got a black boomer, such a lively boomer
Take seat, don’t hesitate girl, let’s go for a ride

Следваща

Назад към Извън Темата