Въпрос за акт
Модератор: Общи модератори
16 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
- ^^MuTaKa^^
- Потребител
-
- Кара: 528 Е39
- Мечтае да кара: 740
Въпрос за акт
Такааа колеги, преди няколко дена като се прибирах от студентски град към борово карах в най лявата лента на бул Н. Вапцаров. Понеже доста често гледам в огледалата забелязах че една п**** с черно бмв 5-ца тръгва да ме изпреварва от дясно. Както си карах изведнъж от аварийната лента изкача полицай пред мен и ме спира. След което ми показва на радара 87 км/ч, което със сигурност не беше моята скорост. Опитах се да му обесня че бмв-то което ме изпреварваше отдясно се движеше със скорост значително по-висока от моята но уви.. Отговорът беше "Аз щи напраска на тебе акта, па ти пиши възражение" Хвана ме яд, че на някой хора може да им се разминава а тези които си карат нормално да понасят последиците и последва една кратка караница с полицая. След като разбра че няма да измъкне пари започна да пише акта. Аз написах възражение, като описах ситуацията с бмв-то. Също така подадах възражение в кат в тридневния срок. Интересува ме ако евентуално излезе наказателно постановление какви ще са последиците. В смисал каква ще е сумата, колко точки и за какав период от време ще ми бъде отнето свидетелството за управление.
Постановление няма да излезе ще има дело щом си подал жалба!Много хубаво си направил посъветвай се само с някой за попълването на акта почти сигурно е че са пропуснали нещо а и радара трябва да е с камера ако не са те снимали съди ги до дупка!А иначе наказанието 3месеца книжката на трупчета
Пиши по-нататък как се е развил случая че ми е интересно.Аз отдавна искам да го направя но все че не ми се занимава и давам пари и бегам.Имам един познат който е обжалвал актове поне 7-8 пъти и каза че в най-лошия случай при положение че обжалваш поне наказанието ще бъде намалено.

Пиши по-нататък как се е развил случая че ми е интересно.Аз отдавна искам да го направя но все че не ми се занимава и давам пари и бегам.Имам един познат който е обжалвал актове поне 7-8 пъти и каза че в най-лошия случай при положение че обжалваш поне наказанието ще бъде намалено.
М/у 30 и 40 км/ч над ограничението е 150лв и един месец без книжка (мисля, че не отнемат точки).
Ако си тръгнал да го успорваш, карай докрай. В КАТ най-вероятно ще потвърдят наказанието, остава Съдът. Провери, дали докато тече обжалването в съда, ще си запазиш книжката (би трябвало да е така).
Такива неща е по-евтино да ги решиш на място, но всеки сам си преценява.
Успех
П.п. Консултирай се с адвокат за шансовете си в съда (може би са доста високи). Ако са ниски, пак може да говориш с катаджията (той ще се яви да свидетелства), но ще е по-скъпо, отколкото на място.
Ако си тръгнал да го успорваш, карай докрай. В КАТ най-вероятно ще потвърдят наказанието, остава Съдът. Провери, дали докато тече обжалването в съда, ще си запазиш книжката (би трябвало да е така).
Такива неща е по-евтино да ги решиш на място, но всеки сам си преценява.
Успех
П.п. Консултирай се с адвокат за шансовете си в съда (може би са доста високи). Ако са ниски, пак може да говориш с катаджията (той ще се яви да свидетелства), но ще е по-скъпо, отколкото на място.
- ^^MuTaKa^^
- Потребител
-
дамм вече е ясна картинката. Ако излезе наказателно постановление задължително ще се ходи на съд просто две мнения няма. По-принцип и аз гледам да им бутна някой лев, но не бях особено на кеф точно в момента когато ме спряха и след като отново полицая започна да се прави на велик вече ми писна и се започна панаира. А относно запазването на книжката, те нямат никакво основание да ми я вземат, при положение че ще обжалвам наказателното постановление то не може да се счита за влязло в сила
А това за разговора с катаджията въобще не е варянт
Знам как се процедира, вече имах едно подобно дело при което имах 2 акта и двете наказателни постановления бяха отменени
А това за разговора с катаджията въобще не е варянт

Знам как се процедира, вече имах едно подобно дело при което имах 2 акта и двете наказателни постановления бяха отменени
- ангелски
- младши ентусиаст
-
- Кара: 330xdА
- Детайли за колата: Става все още.
Еи MuTaKa
свалям ти шапка...ако всички бяха като теб тези нещастни полицайчета/стремя се да запазя добрия тон,иначе бих ги назовал както си го заслужават/щяха да са много,ама много по-различни и можеха да заприличат на колегите си от цивилизованите държави.Подкрепям те 100%
и се обръщам към колегите да последват примера ти.

Ако имаш проблем, не трябва да се безпокоиш. Вариантите са два:
Или намираш начин да го решиш, без да се нервираш, или просто той не е по твоите възможности и няма защо да се ядосваш.
Или намираш начин да го решиш, без да се нервираш, или просто той не е по твоите възможности и няма защо да се ядосваш.
И мой приятел ги събори....мота се известно време ма го оправдаха и му анулираха актовете...важно ми каза адвоката как деиства
А ти щом вече си печелил двапати знаеш тънкостите 

meto'o написа:Хората са го казали, путката е не женски полов орган а тип мъжки характер![]()
поздрави

Продавам шофъорско огледало за Опел Вектра
Наказанието за превишаване на скоростта с 30 - 40 км/ч в населено място е глоба от 150 лв. , лишаване от правоуправление за 1 месец и отнемане на 6к.т.
Със сигурност няма да ти вземат под внимание възраженията, така, че ще ги бориш в съда. Не могат да ти вземат книжката когато обжалваш НП. Имаше ли още някой с теб в колата? Защото в тази ситуация те са двама полицаи срещу твоето твърдение. Надявам се да са допуснали грешка в процедурата за налагане на наказанието ( което е доста често явление ), което ще ти даде най-силния коз за оборване...
Успех!
Със сигурност няма да ти вземат под внимание възраженията, така, че ще ги бориш в съда. Не могат да ти вземат книжката когато обжалваш НП. Имаше ли още някой с теб в колата? Защото в тази ситуация те са двама полицаи срещу твоето твърдение. Надявам се да са допуснали грешка в процедурата за налагане на наказанието ( което е доста често явление ), което ще ти даде най-силния коз за оборване...
Успех!
blackgod написа:Наказанието за превишаване на скоростта с 30 - 40 км/ч в населено място е глоба от 150 лв. , лишаване от правоуправление за 1 месец и отнемане на 6к.т.
Успех!
Бе те двама двама ама май имаше и нещо че са длъжностни лица и свидетеля трябва да не е другия полицай! Абе иди при адвокат!!!

Дано да успееш да ги обориш!
- ^^MuTaKa^^
- Потребител
-
За съжаление нямаше никой освен мен в колата. И аз знам че не може другия полицаи да е свидетел именно защото е длъжностно лице. Колега ангелски по-принцип с полицай много се карам и може да се каже, че не ги понасям, но не може да се отрече че има много свястни, с които ти е кеф да си полафиш. Случвало ми се е да ме спрът и да се заговорим даже с полицайте 10-15 мин, нооо има такива б****** дето никаде ги няма. Мерси на всички отговорили до тук, определено имаше полза 

Много добре си направил, че си писал възражение в акта, а след това си го и обжалвал. Обжалвай и постановлението, вземи си добър адвокат и направо на съд. При положение, че е имало кола, която те изпреварва отдясно, а не е била спряна, мисля, че ще спечелиш делото и акта ще отпадне. Аз преди месец бях на съд точно по такова дело-засечен с радар, в жалбата писах, че не е моята скорост, полицаите не си спомняха и не можаха да дадат адекватно обяснение и акта ми е отменен. Успех 

- ^^MuTaKa^^
- Потребител
-
Те тъпите куки никога нищо не си спомнят. Последното дело беше за това че карах мотор без каска без гражданска и без регистраций. На делото двамата нали влизат един след друг. И влиза първия, задават му въпроси и взе да се обеснява "Вие знайте ли по колко алковйе пиша на ден?!" и изнерви садииката и ми каза "НЕ ме интересува какво правите по цял ден, питам ви за какво сте написали акта на г-н Стоилов" И естествено не си спомня. Другия вече знаеше и още влиза питат го и отговора "не си спомням". След това имахме няколко засечки с въпросните полицай из улиците . Спря ме без каска, но даже и акт не написа 

Но понякога има и такива които си спомнят идеално случката. В нисанския форум имам колега, който по същия начин оспорва скоростта с която е карал, и ченгето в съда казало че кристално си спомня за кой случай става на въпрос , дал и подробности колегата какво се е оправдавал и т.н. Адвоката му опитал да го подхлъзне с това по колко коли спира на ден , ама съдията го резнал с аргумента, че въпроса няма отношение по делото... Така, че е на късмет..
16 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2