Въпрос за "Синя зона" ?!?
Модератор: Общи модератори
15 мнения
• Страница 1 от 1
Въпрос за "Синя зона" ?!?
Здравейте, колеги! Живея в центъра и както повечето знаете голяма част от него вече стана Синя зона. Разбира се по законите на Мърфи, платения паркинг който ползвах 6-7 години го затвориха и на негово място ще строят кооперация. Поради тази причина се налага известно време да си държа колата на улицата пред нас. Разбира се пак по мърфините закони, в петък вечерта направиха и моята улица Синя зона, та въпроса ми е знаете ли в какъв радиус от дома ми мога да паркрам, като си сложа ксерокопие на талона на колата на прозореца на колата, без да очаквам неприятни изненади от този факт? Гледах наредбада на СОС (Столичен общински съвет), но там разбира се не става ясно това. Та, моля запознатите да кажат, че е голямо дърво така. А, също искам да питам дали имам право да спирам на съседна улица, която също е в рамките на синята зона?
Мерси предварително ...
(Пуснах темата веднъж, но не се показа във форума. Извинявам се ако се появи 2 пъти) ...

(Пуснах темата веднъж, но не се показа във форума. Извинявам се ако се появи 2 пъти) ...
_!_
- kozela
- младши ентусиаст
-
- Кара: лоша F30-ка
Oх м*м*чка та им на тия с жилетчиците
И аз имам същия проблем...и съм със бележка, но този вариант поне доколкото аз знам важи само за същата улица на която се водиш живущ.

И аз имам същия проблем...и съм със бележка, но този вариант поне доколкото аз знам важи само за същата улица на която се водиш живущ.
- kozela
- младши ентусиаст
-
- Кара: лоша F30-ка
Oх м*м*чка та им на тия с жилетчиците

- Mamouk
- дере дънки сред голи мадами
-
Какво значи "с бележка"
То, отскоро и аз съм с тоя проблем... Ама при мен е още по-голям проблем, защото адресната ми регистрация е не там, където живея в момента... Т.е. май трябва да си сменя адресната регистрация, за да паркирам на улицата, на която живея в момента
Иначе и аз съм се питал същото като колега Space и не знам отговора

Иначе и аз съм се питал същото като колега Space и не знам отговора

Legends may sleep...but they never die!
Плюй си на гъза и се пързаляй!
Плюй си на гъза и се пързаляй!
- Mollov
- Мародератор
-
- Кара: some d20s
kozela написа:Oх м*м*чка та им на тия с жилетчиците![]()
Те с кво точно са ти виновни в случая????

До колкото знам трябва да сложиш снимка на личната ти карта, която показва, че по адресна регистрация се водиш на тази улица... иначе дори и да живееш там, а да се водиш у Варна - ше те гонят...
Mollov написа:kozela написа:Oх м*м*чка та им на тия с жилетчиците![]()
Те с кво точно са ти виновни в случая????![]()
До колкото знам трябва да сложиш снимка на личната ти карта, която показва, че по адресна регистрация се водиш на тази улица... иначе дори и да живееш там, а да се водиш у Варна - ше те гонят...
Не на личната карта, а на талона на колата ....

_!_
- Mollov
- Мародератор
-
Хубу де.... то почти същата работа (казвам почти).... но пък ако не е на твое име колата (лизинг и т.н.) - тогава е дебело... но все си мисля, че може да се измисли нещо... ако докажеш, че живееш там (по адресна) и колата е твоя...
Mollov написа:Хубу де.... то почти същата работа (казвам почти).... но пък ако не е на твое име колата (лизинг и т.н.) - тогава е дебело... но все си мисля, че може да се измисли нещо... ако докажеш, че живееш там (по адресна) и колата е твоя...
E, то така трябва да си лепнеш един трансперант на предния джам

_!_
- Mollov
- Мародератор
-
Space написа:Днес питах един от зелените и каза, че имам право да спирам по цялата улица, но не и по съседните ....
Естествено.... нали там трябва да има място да спират тия, дето живеят на съседните...

Mollov написа:Space написа:Днес питах един от зелените и каза, че имам право да спирам по цялата улица, но не и по съседните ....
Естествено.... нали там трябва да има място да спират тия, дето живеят на съседните...![]()
То паркирането в центъра е едно голямо говно, но поне са ви оставили това право... че кат нищо може да се запънат да плащате.... щото е център...
A, да бе то тава ясно за другите улици. Казах го защото незнаех в какъв радиус мога да спирам от адреса ми, но се оказа, че е по цялата улица. А, че ще ни шибнат някоя такса е ясно и е само въпрос на време!

_!_
- Mollov
- Мародератор
-
До колкото знам това за улицата не може да те ограничат до твойта къща, щото като цяло "мястото" за спиране по цялата улица нито е "регулирано", нито "разграфено", нито отбелязано точно кой къде да спира.... дето се вика - прави ви се реверанс да има все пак къде да спирате (т.е. по цялата улица)... но да е на улицата по местоживеене 

Mollov написа:До колкото знам това за улицата не може да те ограничат до твойта къща, щото като цяло "мястото" за спиране по цялата улица нито е "регулирано", нито "разграфено", нито отбелязано точно кой къде да спира.... дето се вика - прави ви се реверанс да има все пак къде да спирате (т.е. по цялата улица)... но да е на улицата по местоживеене
Е, така де. Та това е в крайна сметка ...

_!_
- Dimo
- баварски фанатик
-
- Кара: нещо...
- Мечтае да кара: McLaren F1 LM
Mollov написа:До колкото знам това за улицата не може да те ограничат до твойта къща, щото като цяло "мястото" за спиране по цялата улица нито е "регулирано", нито "разграфено", нито отбелязано точно кой къде да спира.... дето се вика - прави ви се реверанс да има все пак къде да спирате (т.е. по цялата улица)... но да е на улицата по местоживеене
Тва така де, ама на улицата където живея няма никакви места за паркиране (физически) и затова спирам по близките 1-2 пресечки, където е синя зона вече, та въпроса ми е:
ИМАМ ЛИ ПРАВО ДА СПИРАМ ТАМ СЪС СНИМАН ТАЛОН ИЛИ ТАМ КВОТО ТРЯБВА, ПРИМЕРНО ВОДЯ СЕ ПО АДРЕС НА РАКОВСКИ, АМА НА ШИШМАН ИМА МЕСТА????

15 мнения
• Страница 1 от 1