Малко съдействие за E-bay...
Модератор: Общи модератори
21 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
- Dimo
- баварски фанатик
-
- Кара: нещо...
- Мечтае да кара: McLaren F1 LM
Малко съдействие за E-bay...
Колеги трябва ми някой който да ми съдейства за следното:
Значи спечелих си от немския E-bay една екстричка за е36-цата която с доставката ми излиза 140лв.
Обаче се оказва че немога да платя защото тоя дето я продава бил написал че не работи с PayPal
и иска да му преведа парите по сметка в немска банка.
Ама от наше село българско превеждането на 140лв по сметката на ония в чуждата банка струва 30лв
Което е близо 25% от стойността на сумата комисионна и нямам намерение да я платя защото си е пладнешки обир!
Някой може ли да ми помогне или да ми съдейства да си го платя за да ми го изпрати човека? Разполагам с IBAN и BIC кода, това достатъчно ли е?
Значи спечелих си от немския E-bay една екстричка за е36-цата която с доставката ми излиза 140лв.
Обаче се оказва че немога да платя защото тоя дето я продава бил написал че не работи с PayPal

Ама от наше село българско превеждането на 140лв по сметката на ония в чуждата банка струва 30лв

Което е близо 25% от стойността на сумата комисионна и нямам намерение да я платя защото си е пладнешки обир!
Някой може ли да ми помогне или да ми съдейства да си го платя за да ми го изпрати човека? Разполагам с IBAN и BIC кода, това достатъчно ли е?

- KIARA_G
- ентусиаст
-
- Кара: го ... X-treme!
- Мечтае да кара: МиГ-29 & F15 Eagle
- Детайли за колата: ...
Re: Малко съдействие за E-bay...
Dimo написа:Колеги трябва ми някой който да ми съдейства за следното:
Обаче се оказва че немога да платя защото тоя дето я продава бил написал че не работи с PayPalи иска да му преведа парите по сметка в немска банка.
Ама от наше село българско превеждането на 140лв по сметката на ония в чуждата банка струва 30лв![]()
![]()
![]()
Колега, при всички случаи ще трябва да платиш такса за международен банков превод, въпроса вече е да проучиш в коя банка ще ти е излезе "най-тънко"

Пълно е с пациенти
♥™
Ако една жена знае цената си - значи често й се е случвало да я казва на някого!!!

- Бай Митьо
- младши ентусиаст
-
- Мечтае да кара: Сувалка
Внимавай, обикновено на този принцип действат търговците измамници! Прати му ги с Western Union!!
Иначе Kiara е права, трябва да видиш коя банка, има дог. с неговата банка и там ще е най-евтино.
Иначе Kiara е права, трябва да видиш коя банка, има дог. с неговата банка и там ще е най-евтино.
Не е важно да блъскаш във фитнеса, важно е как и с какво!
- Stoyan7777
- младши ентусиаст
-
дали ще е банков път или Western ,
каква ще е гаранцията, че ще си
получи купената стока?
Аз не бих купил нищо, което не
манава през paypal
получи купената стока?
манава през paypal
- LeX
- Капетано
-
- Кара: '90 328i/6 '95 540i/6
Stoyan7777 написа:дали ще е банков път или Western ,
получи купената стока?
манава през paypal
гаранцията е никаква, по простата причина че онзи може да отиде да си изтегли парите и нищо да не прати, и ти можеш да започнеш дискусия в йбеи за случея но след като не е платена стоката през пейпал много трудно ще си върнеш парите обратно. Лошото е че и аз сега се прецаках така и съм му пуснал писмо на продавача да казва някакъв пейпал или няма да му пратя парите и все още чакам отговор

"My ambition....by the end of the day, to be the world champion" Colin McRae
- Stoyan7777
- младши ентусиаст
-
LeX написа:Stoyan7777 написа:дали ще е банков път или Western ,
получи купената стока?
манава през paypal
гаранцията е никаква, по простата причина че онзи може да отиде да си изтегли парите и нищо да не прати, и ти можеш да започнеш дискусия в йбеи за случея но след като не е платена стоката през пейпал много трудно ще си върнеш парите обратно. Лошото е че и аз сега се прецаках така и съм му пуснал писмо на продавача да казва някакъв пейпал или няма да му пратя парите и все още чакам отговор
именно! не е ли минало през пейпал, ебей няма няма да върне парите
- CheGevara
- Weißwurst-Fresser
-
- Кара: F40
- Mollov
- Мародератор
-
- Кара: some d20s
Lex, и останалите - много недоверчиво го раздавате.... тва не са BG продавачи все пак.... гледате feedback-а и ако е повече от 99% при поне 50-100 положителни "единици".... пращайте парите и по банка, без да се притеснявате.... аз имам вече околко 5-6 доставки след плащане по банка и не съм имал никви ядове..
Иначе докато се чудите как да пратите парите, човека отсреща ще му писне да чака и ще пусне едно "Unpaid Item" и вие ще оберете пешкира... щото ше ви сложат "Unpaid Mark" и после на квото и да залагате, продавача ще има право (и вероятно ще го ползва) да ви kick-не от наддаването... пък после ходи обяснявай, че не си бил сигурен дали продавача е свестен и да му пратиш парите извън paypal...
Dimo, на твоят "пладнешки обир" му се вика такса за международен банков трансфер... щото плащаш и за двете страни, иначе ако платиш само за себе си за трансфера, ония като получи парите ше му удържат някви евра за това и със сигурност няма да ти прати никва стока след това..
Странно е как наддавате в аукциони, при които виждате, че човека не ползва paypal (съответно ще трябва да превеждате пари по банка - а това няма да го направите?!?)... щом е писал, че не ползва - значи не ползва... не можете да го принудите... тва българският начин на мислене понякога е много странен...
Иначе докато се чудите как да пратите парите, човека отсреща ще му писне да чака и ще пусне едно "Unpaid Item" и вие ще оберете пешкира... щото ше ви сложат "Unpaid Mark" и после на квото и да залагате, продавача ще има право (и вероятно ще го ползва) да ви kick-не от наддаването... пък после ходи обяснявай, че не си бил сигурен дали продавача е свестен и да му пратиш парите извън paypal...
Dimo, на твоят "пладнешки обир" му се вика такса за международен банков трансфер... щото плащаш и за двете страни, иначе ако платиш само за себе си за трансфера, ония като получи парите ше му удържат някви евра за това и със сигурност няма да ти прати никва стока след това..
Странно е как наддавате в аукциони, при които виждате, че човека не ползва paypal (съответно ще трябва да превеждате пари по банка - а това няма да го направите?!?)... щом е писал, че не ползва - значи не ползва... не можете да го принудите... тва българският начин на мислене понякога е много странен...
- Mollov
- Мародератор
-
Ае все си мисля, че 30лв е да му пратиш парите.... 15 евро... само че за да си ги получи ще трябва да даде от себе си 5-8 евра.... и ако направиш тоя номер ще те препсува и няма да получиш нищо... затва Western Union взимат 20-25 евра за тая услуга.... че ония от другата страна да получи чистата сума...
- LeX
- Капетано
-
- Кара: '90 328i/6 '95 540i/6
Затова е най-добре и мисля че всеки който ползва ибей, независимо дали като куповач или продавач или и двете трябва да има пейпал, защото с него, не се одържат такива огромни суми, не трябва да се занимаваш да ходиш в банка и да превеждаш пари а всичко става от компютъра, печелиш нещо плащаш го на момента след като си го спечелил, и плащаш точно толкова пари за колкото е свършил търга + шипинга и продавача ти го праща веднага или на другия ден. А да си направиш пейпал акаунт е безплатно...затова не мога да ги разбера продавачите който нямат 

"My ambition....by the end of the day, to be the world champion" Colin McRae
- CheGevara
- Weißwurst-Fresser
-
- Кара: F40
ще ви обясня, защо PayPal не са толкова разпространени в ГЕР.
Банките в ГЕР не взимат никакви комисионни при извърване на операции с тях. Превод или пари от банкомат и други такива услуги са безплатни!
Сега вижте PayPal какви комисионни взима за превод на пари от продавача? Почти винаги се движат в рамките на 5%, което си е направо много! Съгласете се, че и вие няма да искате да давате пари на такава фирма, ако всички други са ви безплатни
... отделно с PayPal има възможност за измама - ако плащаш с кредитна карта може да няма достатъчно покритие на картата.
Повечето продавачи в ГЕР ги боли к*ра за такива купувачи от източният блок, защото така или иначе не купуват много (в сравнение с клиентите от ГЕР, Австрия и Холандия) и отделно доставките към източна европа са много рискови и не рядко не пристигат, което се отразява само върху продавача!
Така, че всеки си прави избора и си гледа интереса ...
Банките в ГЕР не взимат никакви комисионни при извърване на операции с тях. Превод или пари от банкомат и други такива услуги са безплатни!
Сега вижте PayPal какви комисионни взима за превод на пари от продавача? Почти винаги се движат в рамките на 5%, което си е направо много! Съгласете се, че и вие няма да искате да давате пари на такава фирма, ако всички други са ви безплатни

Повечето продавачи в ГЕР ги боли к*ра за такива купувачи от източният блок, защото така или иначе не купуват много (в сравнение с клиентите от ГЕР, Австрия и Холандия) и отделно доставките към източна европа са много рискови и не рядко не пристигат, което се отразява само върху продавача!
Така, че всеки си прави избора и си гледа интереса ...
- Mollov
- Мародератор
-
CheGevara написа:ще ви обясня, защо PayPal не са толкова разпространени в ГЕР.
Сега вижте PayPal какви комисионни взима за превод на пари от продавача? Почти винаги се движат в рамките на 5%, което си е направо много! Съгласете се, че и вие няма да искате да давате пари на такава фирма, ако всички други са ви безплатни... отделно с PayPal има възможност за измама - ако плащаш с кредитна карта може да няма достатъчно покритие на картата..

Само че ако нямаш достатъчно пари в СС и paypal трансфера няма да стане, така че и тук не може да се говори за измама... щото paypal се опитва да направи незабавно теглене и ако нямаш кинти банката го отхвърля... и отново не можеш да го платиш

В английският ebay над 90% от аукционите са с paypal... там е кат в щатите - paypal се толерира... само че там пък доста от продавачите искат feedback >= 10, иначе отново те изхвърлят от наддаването

- ///peter
- старши ентусиаст
-
- Кара: Жи55АЕМЖИ
- Мечтае да кара: 911 turbo
- Детайли за колата: 630cc - injectors
HX52 Holset
MS 1 Extra - ECU
Inovate wide band
НЕ са толкова големи комисионните чрез пейпал... и е доста по-удобен, отколкото да ходиш по банки и да се разправяш с простотии.
21 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2