Имаме ли моторджии фенове на чопърите?
Модератор: Общи модератори
29 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
Имаме ли моторджии фенове на чопърите?
От няколко дни ме терзае една мисъл...дали да не си купя едно чопърче за тва лято
Та да питам - има ли други БМВ-джии чопъристи тук да си поладиме

Подписът не служи за рекламно пано. Иво.

- X-citer
- АЗ СЪМ ТОЛЕРИРАН :)
-
- Местоположение: БИАД. Снощи най-културно си излизах от там и някой ме настъпи по ръката
- Кара: E53 Х5 3.0d
- Мечтае да кара: по пътища без дупки
И аз съм решил да яхна чопър тази година. До сега съм имал само пистови мотори. Направих една пауза от няколко години без мотор не по мое желание и ето, че сега отново ми се запалиха чивиите. Не ми се взима пистов отново защото малко се понаплаших от случки с познати през изминалата година. Острилки са и ускоряват много бързо. Мен не ме слуша главата и не ми се иска отново да направя беля(бях около два месеца в гипсове и бинтове). Поради тази причина мисля, че един бавнооборотен чопър ще ми пасне за сега. Ако пък не ми хареса ще се връщам към старата мания 

- LeX
- Капетано
-
- Кара: '90 328i/6 '95 540i/6
alx може да драсне някой ред на тема чопъри, ама неговия е малко така по-различен

"My ambition....by the end of the day, to be the world champion" Colin McRae
- ///Ivan
- старши ентусиаст
-
- Кара: E36 328i Turbo
- Мечтае да кара: BMW F10 M5
- Sharo
- старши ентусиаст
-
- Кара: или поне се учи ежедневно
- Мечтае да кара: М3 CSL, Z4М
чопър или не пак никой не те бръсне за нищо по пътя ...
ти ли клатиш или клати бас-а.. егати номера паднаа двата таса http://youtube.com/watch?v=NYchvWbcvf0&feature=related
Хайде да покараме малко кола
- ///Явор
- Летящия холандец
-
- Кара: M3E30х2,M3E36х2,M3E92,M5E39х2 и др.
ай продай ми атв-то вееSharo написа:чопър или не пак никой не те бръсне за нищо по пътя ...

С ЧАТ НА Л.С. НЕ МИ СЕ ЗАНИМАВА Работно време 10:00-18:00 тел:0887616782
- Sharo
- старши ентусиаст
-
Явор написа:ай продай ми атв-то вееSharo написа:чопър или не пак никой не те бръсне за нищо по пътя ...
хаха ... ако искаш супер-мотото хеххе има си регистрация даже

ти ли клатиш или клати бас-а.. егати номера паднаа двата таса http://youtube.com/watch?v=NYchvWbcvf0&feature=related
X-citer написа:И аз съм решил да яхна чопър тази година. До сега съм имал само пистови мотори. Направих една пауза от няколко години без мотор не по мое желание и ето, че сега отново ми се запалиха чивиите. Не ми се взима пистов отново защото малко се понаплаших от случки с познати през изминалата година. Острилки са и ускоряват много бързо. Мен не ме слуша главата и не ми се иска отново да направя беля(бях около два месеца в гипсове и бинтове). Поради тази причина мисля, че един бавнооборотен чопър ще ми пасне за сега. Ако пък не ми хареса ще се връщам към старата мания
На какъв чопър си се спрял

Не знам само как ще изглеждам аз върху него...но мисля да ходя да тествам един тия дни....че ме притеснява, че съм 2 метра на 105 кила...да не ми седи като скутерче, че ZX10R-а ми беше дребничък

Мерак ми е да търся и някой от баш америкън чопърите с издължена вилка, едноместен, с много ниска задница и голяма баница отзад...ма досега не видях такъв в България, а от щатско да се внася не ме кефи като идея

Самоче съм решил да е модела с ляти капли

Подписът не служи за рекламно пано. Иво.

- Sharo
- старши ентусиаст
-
mafia написа:
Мерак ми е да търся и някой от баш америкън чопърите с издължена вилка, едноместен, с много ниска задница и голяма баница отзад...ма досега не видях такъв в България, а от щатско да се внася не ме кефи като идея![]()
ходи до Еди на околомръсното .. той чат пат вади от тия ...
имаше едно време един 1300cc, който тръгваше само с бурнаути хехех предната гума едвам я виждах къде е като седна на седалката ххехе
- Sharo
- старши ентусиаст
-
mafia написа:Малко ни в клин ни в ръква...ама тоя мотор по скоро за хоби си го зимам а и ме е шубе да карам с повече от 120...така вечер да си покарвам лятото....тааа питането ми е има ли от тия изчанчените чопъри някви до 250сс![]()
идея си нямам аз не съм ги гледал много чопарите ... ония го огледах така щото напрао уникален изглеждаше... ходи и виж кво има, че то днеска има едно утре друго ..
- ///peter
- старши ентусиаст
-
- Кара: Жи55АЕМЖИ
- Мечтае да кара: 911 turbo
- Детайли за колата: 630cc - injectors
HX52 Holset
MS 1 Extra - ECU
Inovate wide band
ми те чопърите са първични.. простовати, вятър във лицето, дълга вилка със голяяяям радиус на завиване, не особено добри спирачки като цяло (сравнени със шосейките) и.. удоволствието от карането е незаменимо
най-голямото им преимущество е че са по-удобни.. няма всеки 200км да трябва да си сменяш китките както е при шосейните- дори и да са от по-големичките... пак тежеста е много напред и пада на ръцете...
само един проблем - всеки уважаваш себе си чопър има голям двигател. особено като ми говорите за 100 кила мъже - под 1000 кубика не бих ги погледнал защото ще е мъка при по-високи скорости със изпреварване и тн.. не забравяйте че една шосейка обикновено е обвита във спойлъри и е доста по-плъзгава от един гол (и често по-тежък) чопър... от там и ускорението което ти дават определени коне при шосейките е едно, при чопърите- по-зле. та затова - голям двигател.
друго- тези със въздушното охлаждане не мисля че са удачни- не за друго а защото културата на чопъра е да се движи бавно или често просто да седи на едно място и да работи - все неща дето въздушното охлаждане не обича. затова - водно охлаждане.
за големите гуми отзад - вярно че седят много добре и придават фасон на чопъра (а и на всеки мотор), но голямата задна гума прави мотора муден във завойте. освен това има много нелинейно усещане във завоя защото на практика има почти-плоска секция (по средата) и изведнъж ако я наклониш повече усещането е все едно я качваш на ръб (визирам гуми от порядъка на 280-330 ширина)... моето мнение е че гума до 220-240 е максималното което би трябвало да се ползва ако смяташ да го караш тоя мотор във някакви завой малко по-агресивно.
за агресивното каране - няма да стане. повечето чопъри (особено тия по изчекнатите) имат много малък ъгъл на наклон преди да почнеш да ореш я със стойката, я със стъпенките, я със нещо друго по асфалта.
карането на чопър е малко по-мъжко упражнение защото като цяло изисква да си по-улегнал и да умееш да долавяш по-тънките нюанси на удоволствието от карането. по тази причина карането на чопър е доста егоистично упражнение- не случайно повечето хубави чопъри са едноместни.

най-голямото им преимущество е че са по-удобни.. няма всеки 200км да трябва да си сменяш китките както е при шосейните- дори и да са от по-големичките... пак тежеста е много напред и пада на ръцете...
само един проблем - всеки уважаваш себе си чопър има голям двигател. особено като ми говорите за 100 кила мъже - под 1000 кубика не бих ги погледнал защото ще е мъка при по-високи скорости със изпреварване и тн.. не забравяйте че една шосейка обикновено е обвита във спойлъри и е доста по-плъзгава от един гол (и често по-тежък) чопър... от там и ускорението което ти дават определени коне при шосейките е едно, при чопърите- по-зле. та затова - голям двигател.
друго- тези със въздушното охлаждане не мисля че са удачни- не за друго а защото културата на чопъра е да се движи бавно или често просто да седи на едно място и да работи - все неща дето въздушното охлаждане не обича. затова - водно охлаждане.
за големите гуми отзад - вярно че седят много добре и придават фасон на чопъра (а и на всеки мотор), но голямата задна гума прави мотора муден във завойте. освен това има много нелинейно усещане във завоя защото на практика има почти-плоска секция (по средата) и изведнъж ако я наклониш повече усещането е все едно я качваш на ръб (визирам гуми от порядъка на 280-330 ширина)... моето мнение е че гума до 220-240 е максималното което би трябвало да се ползва ако смяташ да го караш тоя мотор във някакви завой малко по-агресивно.
за агресивното каране - няма да стане. повечето чопъри (особено тия по изчекнатите) имат много малък ъгъл на наклон преди да почнеш да ореш я със стойката, я със стъпенките, я със нещо друго по асфалта.
карането на чопър е малко по-мъжко упражнение защото като цяло изисква да си по-улегнал и да умееш да долавяш по-тънките нюанси на удоволствието от карането. по тази причина карането на чопър е доста егоистично упражнение- не случайно повечето хубави чопъри са едноместни.
алекс
трабант 601с
разни други возила
трабант 601с
разни други возила
Re: Имаме ли моторджии фенове на чопърите?
mafia написа:От няколко дни ме терзае една мисъл...дали да не си купя едно чопърче за тва лятоТа да питам - има ли други БМВ-джии чопъристи тук да си поладиме
![]()
![]()
Никога не бих купил чопър, ако си продам R1 ще е за да купя най-новото R1 и само за trackdays.Не искам да рискувам вече по пътищата, най-добрия ми приятел загина на катастрофа с мотор.
29 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2