Имаме ли моторджии фенове на чопърите?

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

Аватар

Имаме ли моторджии фенове на чопърите?

Мнение от mafia » 25 Яну 2008, 2:01

От няколко дни ме терзае една мисъл...дали да не си купя едно чопърче за тва лято :mhihi: Та да питам - има ли други БМВ-джии чопъристи тук да си поладиме :D :winky: :?:
Подписът не служи за рекламно пано. Иво.
Изображение

АЗ СЪМ ТОЛЕРИРАН :)
Аватар
Местоположение: БИАД. Снощи най-културно си излизах от там и някой ме настъпи по ръката
Кара: E53 Х5 3.0d
Мечтае да кара: по пътища без дупки

Мнение от X-citer » 25 Яну 2008, 3:43

И аз съм решил да яхна чопър тази година. До сега съм имал само пистови мотори. Направих една пауза от няколко години без мотор не по мое желание и ето, че сега отново ми се запалиха чивиите. Не ми се взима пистов отново защото малко се понаплаших от случки с познати през изминалата година. Острилки са и ускоряват много бързо. Мен не ме слуша главата и не ми се иска отново да направя беля(бях около два месеца в гипсове и бинтове). Поради тази причина мисля, че един бавнооборотен чопър ще ми пасне за сега. Ако пък не ми хареса ще се връщам към старата мания :)
Изображение

Капетано
Аватар
Кара: '90 328i/6 '95 540i/6

Мнение от LeX » 25 Яну 2008, 5:59

alx може да драсне някой ред на тема чопъри, ама неговия е малко така по-различен :confused: :lol:
Изображение

"My ambition....by the end of the day, to be the world champion" Colin McRae

старши ентусиаст
Аватар
Кара: E36 328i Turbo
Мечтае да кара: BMW F10 M5

Мнение от ///Ivan » 25 Яну 2008, 10:13

Аз съм по пистарките! :mhihi:
Изображение

ентусиаст
Аватар
Кара: E34

Мнение от Breyton » 25 Яну 2008, 13:41

МиТю :mhihi:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: или поне се учи ежедневно
Мечтае да кара: М3 CSL, Z4М

Мнение от Sharo » 25 Яну 2008, 14:26

чопър или не пак никой не те бръсне за нищо по пътя ...
ти ли клатиш или клати бас-а.. егати номера паднаа двата таса http://youtube.com/watch?v=NYchvWbcvf0&feature=related
Хайде да покараме малко кола

Летящия холандец
Аватар
Кара: M3E30х2,M3E36х2,M3E92,M5E39х2 и др.

Мнение от ///Явор » 25 Яну 2008, 14:29

Sharo написа:чопър или не пак никой не те бръсне за нищо по пътя ...
ай продай ми атв-то вее :mhihi:
Изображение
С ЧАТ НА Л.С. НЕ МИ СЕ ЗАНИМАВА Работно време 10:00-18:00 тел:0887616782

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Sharo » 25 Яну 2008, 14:33

Явор написа:
Sharo написа:чопър или не пак никой не те бръсне за нищо по пътя ...
ай продай ми атв-то вее :mhihi:

хаха ... ако искаш супер-мотото хеххе има си регистрация даже :mhihi:
ти ли клатиш или клати бас-а.. егати номера паднаа двата таса http://youtube.com/watch?v=NYchvWbcvf0&feature=related

Аватар

Мнение от mafia » 25 Яну 2008, 14:57

X-citer написа:И аз съм решил да яхна чопър тази година. До сега съм имал само пистови мотори. Направих една пауза от няколко години без мотор не по мое желание и ето, че сега отново ми се запалиха чивиите. Не ми се взима пистов отново защото малко се понаплаших от случки с познати през изминалата година. Острилки са и ускоряват много бързо. Мен не ме слуша главата и не ми се иска отново да направя беля(бях около два месеца в гипсове и бинтове). Поради тази причина мисля, че един бавнооборотен чопър ще ми пасне за сега. Ако пък не ми хареса ще се връщам към старата мания :)

На какъв чопър си се спрял :)? Аз съм се спрял на Yamaha DragStar, много ми допада като визия тоя мотор :mhihi:
Не знам само как ще изглеждам аз върху него...но мисля да ходя да тествам един тия дни....че ме притеснява, че съм 2 метра на 105 кила...да не ми седи като скутерче, че ZX10R-а ми беше дребничък :mhihi:
Мерак ми е да търся и някой от баш америкън чопърите с издължена вилка, едноместен, с много ниска задница и голяма баница отзад...ма досега не видях такъв в България, а от щатско да се внася не ме кефи като идея :roll:

Изображение
Самоче съм решил да е модела с ляти капли :)
Изображение

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Sharo » 25 Яну 2008, 15:00

mafia написа:
Мерак ми е да търся и някой от баш америкън чопърите с издължена вилка, едноместен, с много ниска задница и голяма баница отзад...ма досега не видях такъв в България, а от щатско да се внася не ме кефи като идея :roll:

ходи до Еди на околомръсното .. той чат пат вади от тия ...
имаше едно време един 1300cc, който тръгваше само с бурнаути хехех предната гума едвам я виждах къде е като седна на седалката ххехе

Аватар

Мнение от mafia » 25 Яну 2008, 15:09

Малко ни в клин ни в ръква...ама тоя мотор по скоро за хоби си го зимам а и ме е шубе да карам с повече от 120...така вечер да си покарвам лятото....тааа питането ми е има ли от тия изчанчените чопъри някви до 250сс :roll: :?:
Изображение

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Sharo » 25 Яну 2008, 16:00

mafia написа:Малко ни в клин ни в ръква...ама тоя мотор по скоро за хоби си го зимам а и ме е шубе да карам с повече от 120...така вечер да си покарвам лятото....тааа питането ми е има ли от тия изчанчените чопъри някви до 250сс :roll: :?:

идея си нямам аз не съм ги гледал много чопарите ... ония го огледах така щото напрао уникален изглеждаше... ходи и виж кво има, че то днеска има едно утре друго ..

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Жи55АЕМЖИ
Мечтае да кара: 911 turbo
Детайли за колата: 630cc - injectors
HX52 Holset
MS 1 Extra - ECU
Inovate wide band

Мнение от ///peter » 25 Яну 2008, 16:48

Оле, чопър със 120 :mhihi: усещането е "супер" :mhihi:

master of the force
Аватар

Мнение от alx » 25 Яну 2008, 17:56

ми те чопърите са първични.. простовати, вятър във лицето, дълга вилка със голяяяям радиус на завиване, не особено добри спирачки като цяло (сравнени със шосейките) и.. удоволствието от карането е незаменимо :)

най-голямото им преимущество е че са по-удобни.. няма всеки 200км да трябва да си сменяш китките както е при шосейните- дори и да са от по-големичките... пак тежеста е много напред и пада на ръцете...

само един проблем - всеки уважаваш себе си чопър има голям двигател. особено като ми говорите за 100 кила мъже - под 1000 кубика не бих ги погледнал защото ще е мъка при по-високи скорости със изпреварване и тн.. не забравяйте че една шосейка обикновено е обвита във спойлъри и е доста по-плъзгава от един гол (и често по-тежък) чопър... от там и ускорението което ти дават определени коне при шосейките е едно, при чопърите- по-зле. та затова - голям двигател.

друго- тези със въздушното охлаждане не мисля че са удачни- не за друго а защото културата на чопъра е да се движи бавно или често просто да седи на едно място и да работи - все неща дето въздушното охлаждане не обича. затова - водно охлаждане.

за големите гуми отзад - вярно че седят много добре и придават фасон на чопъра (а и на всеки мотор), но голямата задна гума прави мотора муден във завойте. освен това има много нелинейно усещане във завоя защото на практика има почти-плоска секция (по средата) и изведнъж ако я наклониш повече усещането е все едно я качваш на ръб (визирам гуми от порядъка на 280-330 ширина)... моето мнение е че гума до 220-240 е максималното което би трябвало да се ползва ако смяташ да го караш тоя мотор във някакви завой малко по-агресивно.

за агресивното каране - няма да стане. повечето чопъри (особено тия по изчекнатите) имат много малък ъгъл на наклон преди да почнеш да ореш я със стойката, я със стъпенките, я със нещо друго по асфалта.

карането на чопър е малко по-мъжко упражнение защото като цяло изисква да си по-улегнал и да умееш да долавяш по-тънките нюанси на удоволствието от карането. по тази причина карането на чопър е доста егоистично упражнение- не случайно повечето хубави чопъри са едноместни.
алекс
трабант 601с
разни други возила

кандидат ентусиаст
Аватар

Re: Имаме ли моторджии фенове на чопърите?

Мнение от KiNG » 25 Яну 2008, 21:02

mafia написа:От няколко дни ме терзае една мисъл...дали да не си купя едно чопърче за тва лято :mhihi: Та да питам - има ли други БМВ-джии чопъристи тук да си поладиме :D :winky: :?:

Никога не бих купил чопър, ако си продам R1 ще е за да купя най-новото R1 и само за trackdays.Не искам да рискувам вече по пътищата, най-добрия ми приятел загина на катастрофа с мотор.

Следваща

Назад към Извън Темата