Спасете РИЛА !!! скоро и без 7-те езера ще си останем...
Модератор: Общи модератори
38 мнения
• Страница 1 от 3 • 1, 2, 3
- fANTONa
- младши ентусиаст
-
- Кара: Е34 520
Спасете РИЛА !!! скоро и без 7-те езера ще си останем...
http://forthenature.org/video/37
хора, в тая държава стават невероятни неща .... ако някой има желание да се включи в протестите мисля че ще е добре дошъл .... трябва народа да се осъзнае какво става !!!
http://forthenature.org/actions/81
аз февруари се прибирам и смятам да участвам в бъдещите акции ...
(ако някой модератор иска , нека да направи темата важна ... защото мисля че природата си е нещо много важно ... или след години ще показваме на децата си природа само на картинки ...)
хора, в тая държава стават невероятни неща .... ако някой има желание да се включи в протестите мисля че ще е добре дошъл .... трябва народа да се осъзнае какво става !!!
http://forthenature.org/actions/81
аз февруари се прибирам и смятам да участвам в бъдещите акции ...
(ако някой модератор иска , нека да направи темата важна ... защото мисля че природата си е нещо много важно ... или след години ще показваме на децата си природа само на картинки ...)
Последна промяна fANTONa на 20 Яну 2008, 13:30, променена общо 2 пъти
БМВ
- BMWACSCHNITZER
- младши ентусиаст
-
- Кара: '97 328i cabrio
- Мечтае да кара: E24 M6
- fANTONa
- младши ентусиаст
-
жал, не жал - това е положението. нз дали само аз се залъгвам, че всичко това един ден няма да го има и няма да си спомняме ...
БМВ
- rosen.kolarov
- Старши ентусиаст
-
Първо искам да кажа, че съм за спазване на законите и правилата в
държавата, но смятам че страната трябва да се развива. Искам да
споделя моето мнение конкретно по подобни проекти - има една
държава в Европа, която е доста близка до нашата като територия и
брой население - Австрия - за тези които не знаят в тази държава има
над 200 ски курорта чрез които Австрия е известна в цял свят, освен
това австрийските скиори са почти винаги в челните класирания по
световните ски-подиуми. Това става само и единствено благодарение
тези безбройни ски-курорти и съоръжения.
Да там всичко става с ясната представа за опазване на природата но
това не означава, че държавата е спряла своето развитие.
Уви България не се е развивала достатъчно в тази област преди години
поради което е ясно, че трябва да се навакса сега - разбира се като
се спазват законите и еконормите и се следи за равновесието в
природата. Но личното ми мнение е че винаго еко организациите ще
са твърдо против всякакво развитие на нови проекти и региони,
поради което държавата трябва да си влезе в ролята, но уви сме в
България където винаги се лобира (плаща) от определни кръгове,
които вече са изградили нещо и нямат желание други региони да се
развиват за да не им издърпат клиентите.
Въпреки всичко аз съм оптимист и смятам, че в близко бъдеще ще се
развият доста и други региони в областта на зимния туризъм, за да
не се налага да ходим в Австрия на ски.
държавата, но смятам че страната трябва да се развива. Искам да
споделя моето мнение конкретно по подобни проекти - има една
държава в Европа, която е доста близка до нашата като територия и
брой население - Австрия - за тези които не знаят в тази държава има
над 200 ски курорта чрез които Австрия е известна в цял свят, освен
това австрийските скиори са почти винаги в челните класирания по
световните ски-подиуми. Това става само и единствено благодарение
тези безбройни ски-курорти и съоръжения.
Да там всичко става с ясната представа за опазване на природата но
това не означава, че държавата е спряла своето развитие.
Уви България не се е развивала достатъчно в тази област преди години
поради което е ясно, че трябва да се навакса сега - разбира се като
се спазват законите и еконормите и се следи за равновесието в
природата. Но личното ми мнение е че винаго еко организациите ще
са твърдо против всякакво развитие на нови проекти и региони,
поради което държавата трябва да си влезе в ролята, но уви сме в
България където винаги се лобира (плаща) от определни кръгове,
които вече са изградили нещо и нямат желание други региони да се
развиват за да не им издърпат клиентите.
Въпреки всичко аз съм оптимист и смятам, че в близко бъдеще ще се
развият доста и други региони в областта на зимния туризъм, за да
не се налага да ходим в Австрия на ски.
- ///peter
- старши ентусиаст
-
- Кара: Жи55АЕМЖИ
- Мечтае да кара: 911 turbo
- Детайли за колата: 630cc - injectors
HX52 Holset
MS 1 Extra - ECU
Inovate wide band
- fANTONa
- младши ентусиаст
-
ако се развиваме за ски курорти -ок, но това тук няма нищо общо с развитието , това е пране на пари, някой построи нещо на хубаво място, и всички строят и те там , идеята ми е че един човек да построи няква хижа, на хубаво местенце, до една година, всичко ще е в хотели и вили и чудесии ... това ски курорт ли е ?
както каза колегата за банско, ами знаете ли че в пампорово преди 3 години имаше десетина хотела , сега са 100-200 ...
ами за 7те рилски езера, какви ски курорти ?!?!? там хората искат да си направят вилите и да си карат джетовете и яхтите в езерата .... е на тва ако му викате развитие , здраве му кажи ...
както каза колегата за банско, ами знаете ли че в пампорово преди 3 години имаше десетина хотела , сега са 100-200 ...
ами за 7те рилски езера, какви ски курорти ?!?!? там хората искат да си направят вилите и да си карат джетовете и яхтите в езерата .... е на тва ако му викате развитие , здраве му кажи ...

БМВ
- Mishel_Vaian
- ИС-пушил ентусиаст
-
- Кара: С 601 Трабант И С БМВ 318
- Мечтае да кара: Ферари ф 40
- Детайли за колата: Малко е счупена , но и предстои реставрация
Малко ли им беше черноморието 

My life is all I have ...
Не е важно какво БМВ караш а доколко си ентусиаст ...
Не е важно какво БМВ караш а доколко си ентусиаст ...
- Feanor
- ентусиаст
-
- Кара: E39 535i '01
- Мечтае да кара: Mки, Ферарита и други глупости :)
Mishel_Vaian написа:Малко ли им беше черноморието
It's about the money...

Точно заради това се съмнявам, че протестите ще доведат до нещо... или че ще се развива съвестно, както му се иска на rosen.kolarov.

"Nothing gives one person so much advantage over another as to remain always cool and unruffled under all circumstances"
- sinqta_strela
- Дружба Тийм
-
- Кара: Trabant 601'S
- Детайли за колата: машина човечееее
Явно протестите са единствения начин да се повдигне въпроса публично. Както видяхте докато се обърнем и за няколко години Черноморието ни заприлича на битак, барабар с него и Банско и още доста така наречени курорти.
Смятам,че няма смисъл да разсъждаваме по темата 'правилно и природосъобразно развитие на българските курорти', просто защото са налице доста факти от последните години, а и все пак сме в България, където все още има хора които не са се налапли достатъчно и ще направят всичко възможно това да стане за наша сметка ( като в наша визирам държавата, хората, природата...всичко )
Смятам,че няма смисъл да разсъждаваме по темата 'правилно и природосъобразно развитие на българските курорти', просто защото са налице доста факти от последните години, а и все пак сме в България, където все още има хора които не са се налапли достатъчно и ще направят всичко възможно това да стане за наша сметка ( като в наша визирам държавата, хората, природата...всичко )
долен хранител

- bmw maniqk ivo bmw
- старши ентусиаст
-
- Мечтае да кара: Е30 М3, E46 M3, E92 M3, E92 325i
Алчни копелета ще унищожават природните богатства на България за да перът парите си!
Толкова курорти има ама те не ще сторим там и ще лапаме кинти! 

- D3BEP
- старши ентусиаст
-
Росене, това, коеот говориш няма нищо общо с това, което говорим.
Австрийските алпийски ски курорти са световно известни, но нито един от тях не е направен за сметка на природата.
Не е засипан национален парк.
Не е източено езеро.
Не е унищожен резерват.
А тук точно това се прави, и то незаконно. Е, с помощта на някой "поощрен" депутат може и да се узакони - тоя проект обещава значителни печалби, а нашите за по - малки рушвети взеха та махнаха нацинален парк "Странджа" - абсолютно безалтернативен за България, за да вдигнат баровците вили и хотели, та на Рила ще простят...
Никой няма нищо против туризма, макар че въпреки големите очаквания той се превръща във второстепенен международен отрасъл в световната икономика и третостепенен в случая с България.
За да се засили туризма обаче, са необходими туристически активи.
Именно такива са природата, животните, горите, чистия въздух, усещането за единство със средата.
Тях ако разрушим, файда от милионите хотели и ски писти няма да има.
Това не е напредък.Това си е чист назадък. Ако ми цитираш в тея страни кой национален парк или защитена територия са унищожени за да се вдигнат хотели, тогава ще приема частица истина в думите ти.
Никой не ги руши там обаче.
Даже ще ти дам точно обратния пример. В Дубай, в центъра на тропически, дори пустинен град на баира хората вдигнаха огромна и дълга сграда.
Аклиматизираха я и засадиха дървета. Насипаха сняг и създадоха ски писта.
В центъра на пустинята. Която никога няма да види сняг имат ски писта, която имитира планина и планински курорт.
Ние имаме една от най - красивите европейски планински вериги. Достоен съперник на Алпите. И наричаме "напредък" това да изсечем горите й, да изпъдим и малкото останали предимно в червената книга животни, да бетонираме езерата ,за да пуснем алтернативна ски писта.
Е*ем и напредъка. Ясно, че някой иска да изкара лесни милиони оттам. Напредък е единствено за него и против цялата останала планета.
Австрийските алпийски ски курорти са световно известни, но нито един от тях не е направен за сметка на природата.
Не е засипан национален парк.
Не е източено езеро.
Не е унищожен резерват.
А тук точно това се прави, и то незаконно. Е, с помощта на някой "поощрен" депутат може и да се узакони - тоя проект обещава значителни печалби, а нашите за по - малки рушвети взеха та махнаха нацинален парк "Странджа" - абсолютно безалтернативен за България, за да вдигнат баровците вили и хотели, та на Рила ще простят...
Никой няма нищо против туризма, макар че въпреки големите очаквания той се превръща във второстепенен международен отрасъл в световната икономика и третостепенен в случая с България.
За да се засили туризма обаче, са необходими туристически активи.
Именно такива са природата, животните, горите, чистия въздух, усещането за единство със средата.
Тях ако разрушим, файда от милионите хотели и ски писти няма да има.
Това не е напредък.Това си е чист назадък. Ако ми цитираш в тея страни кой национален парк или защитена територия са унищожени за да се вдигнат хотели, тогава ще приема частица истина в думите ти.
Никой не ги руши там обаче.
Даже ще ти дам точно обратния пример. В Дубай, в центъра на тропически, дори пустинен град на баира хората вдигнаха огромна и дълга сграда.
Аклиматизираха я и засадиха дървета. Насипаха сняг и създадоха ски писта.
В центъра на пустинята. Която никога няма да види сняг имат ски писта, която имитира планина и планински курорт.
Ние имаме една от най - красивите европейски планински вериги. Достоен съперник на Алпите. И наричаме "напредък" това да изсечем горите й, да изпъдим и малкото останали предимно в червената книга животни, да бетонираме езерата ,за да пуснем алтернативна ски писта.
Е*ем и напредъка. Ясно, че някой иска да изкара лесни милиони оттам. Напредък е единствено за него и против цялата останала планета.
- PeBuLs
- T.N.T. for the brain
-
- Кара: Слънцето да се мръщи!!!
D3BEP написа:Ние имаме една от най - красивите европейски планински вериги. Достоен съперник на Алпите. И наричаме "напредък" това да изсечем горите й, да изпъдим и малкото останали предимно в червената книга животни, да бетонираме езерата ,за да пуснем алтернативна ски писта.
е тоя път съм напълно съгласна с D3ВЕРИ, но пък си мисля кво можем да напрвим ние за да го променим

- D3BEP
- старши ентусиаст
-
Да публикуваме повече информация на какво приличат курортите ни. Що за свинарници.
Защото май да унищожим туризма временно е единственото спасение пред това той сам да се унищожи завинаги.
Проблемът е, че говеда с пари и лоби вземат интересните месности.
Безжалостно ги застрояват и унищожават.
И светкавично ги продават. Защото им е ясно, че мизерията им може да бъде ревизирана. Че на практика са откраднали национално богатство.
Остава тогава само ние потърпевши да унищожим собствеността на други потърпевши, а виновниците да хихикат отстрани и да си харчат париците за лимузини и хеликоптери. Това не спасява положението, създава врагове и опозиция между хората от изиграната страна.
Затова: повече картинки в интернет на мизерията от всички български курорти, да стане ясно на купувачите, че ако техният курорт още не е такъв, ще стане такъв;
да намалеят покупките до минимум;
и до 10 години ще имаме и нормална природа, и нормални курорти. Големите хотели сами ще почнат да изкупуват обезценените малки, за да ги рушати да отварят пространство.
Защото май да унищожим туризма временно е единственото спасение пред това той сам да се унищожи завинаги.
Проблемът е, че говеда с пари и лоби вземат интересните месности.
Безжалостно ги застрояват и унищожават.
И светкавично ги продават. Защото им е ясно, че мизерията им може да бъде ревизирана. Че на практика са откраднали национално богатство.
Остава тогава само ние потърпевши да унищожим собствеността на други потърпевши, а виновниците да хихикат отстрани и да си харчат париците за лимузини и хеликоптери. Това не спасява положението, създава врагове и опозиция между хората от изиграната страна.
Затова: повече картинки в интернет на мизерията от всички български курорти, да стане ясно на купувачите, че ако техният курорт още не е такъв, ще стане такъв;
да намалеят покупките до минимум;
и до 10 години ще имаме и нормална природа, и нормални курорти. Големите хотели сами ще почнат да изкупуват обезценените малки, за да ги рушати да отварят пространство.
38 мнения
• Страница 1 от 3 • 1, 2, 3