Въпрос за лаптоп?!

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

Потребител
Аватар

Въпрос за лаптоп?!

Мнение от Marrshal » 27 Дек 2007, 1:39

Според вас струва ли си ASUS EEE PC G4?
Лично на мен ми харесва :)

Мародератор
Аватар
Кара: some d20s

Мнение от Mollov » 27 Дек 2007, 1:41

Машинката е много яка... тествал съм лично такава и е много готина и върши работа.... теб за кво конкретно ще ти трябва? :)

Потребител
Аватар

Мнение от Marrshal » 27 Дек 2007, 1:48

Mollov написа:Машинката е много яка... тествал съм лично такава и е много готина и върши работа.... теб за кво конкретно ще ти трябва? :)

ами така просто за "цъкъне"
аз днес ходих и тествах една от мултирама - беше много добра! :)

Мародератор
Аватар

Мнение от Mollov » 27 Дек 2007, 2:28

Еми общо взето е много удобно.... за домашно ползване ако сложиш един нормален LCD монитор, клавиатура и мишка и си става като настолна машина.... а що се отнася до мобилността е лудница... тоя SSD диск колкото и да не е върха на сладоледа си е бързичък... сигура е по-бърз от разните 4200RPM и някои 5400RPM 2.5" HDD... да не говорим, че машинката не се чува и "гък" да издаде :) и WinXP зарежда много бързо... :) А ако си откачен фен може да вържеш и USB хард и да си инсталираш и Vista, ма не ти го препоръчвам... XP и 2 GB RAM и е самолет... ;)

Моят матрял по въпроса нещо не мога да ти го намеря в електронен вид в момента, но ето статията на колегата:

http://www.hardware.bg/statia.php?mysid ... 5094d9cd45

младши ентусиаст
Аватар
Кара: mega10B18

Мнение от terziev » 27 Дек 2007, 3:05

Не дей си взима asus! ще те боли главата после
Изображение
Явор написа:всеки който прави нещо,дори и безмислено по е30 си е един вид МАНЯК ;) тоест всички са маняци под общ знаменател :bowdown:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: е30, е36, e39
Мечтае да кара: ///M
Детайли за колата: Nuclear Touring

Мнение от Nucl3arDru1D » 27 Дек 2007, 9:21

по-добре виж някое НР за тия пари ;)
Изображение
Изображение

Старши ентусиаст
Аватар
Кара: F11 535d, E84 2.3d

Мнение от vld » 27 Дек 2007, 11:13

Точно този модел ,май май ,няма аналог при другите производители.
Машинката е перфектна ,исключително мобилна лека и малка.
Ако мислиш,че няма да ти малеят 7' за екран(в края н краищата винаги можеш да го закачиш на по голям монитор) взимай.
За мен липсата на обикновенно ХДД е изключително предимство относно мобилността и ползване по време на пътуване,все пак на флаша няма какво да му стане от вибрациите.
Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от eddiebg » 27 Дек 2007, 11:18

Асус избиха рибата с тоя модел. Машинката е страхотна, но основната идея е мобилността и малките размери, както и ниската цена. Ако ще си я дръжите на бюрото, по-добре си купете настолен компютър.

Малко писания по западните форуми:

http://forum.eeeuser.com/index.php
http://www.eeeuser.com/
www.eeeuser.net/

Освен в hardwarebg, има една тема и във форума на Pocket Bulgaria.

Лично аз ще изчакам догодина 8G версията, или евентуално ако излезе 16G и се мятам...

P.S. Mollov, откачените фенове на запад купуват тъч скрийн дисплей за 60$ и го навират в ЕЕ-то. :D

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от Tech0 » 27 Дек 2007, 11:37

Лично за мен има 2 марки когато говорим за лаптоп - TOSHIBA и DELL. Имам TOSHIBA от година и половина и съм пре-пре-пре-доволен. Просто имат най-добрите монитори, а това е важно. Особено ако примерно сте двама и седнете да гледате филм в леглото, ако монитора е кофти винаги на единия ще му е или тъмно или светло ... с 1 дума кофти. Също и двете марки са известни с липсата на бъгове, което е често срещано явления при лаптопите. Все пак говорим за много, много по-финна техника отколкото desktop машините. ;) Успех.
БМВ е религия чада мои ,споменаването на Марката до марки като фиат и др кокошарници е обидно ! карайте си там недозавиващите балонообразни бавнооборотни автомобилчета чието задвижване е на неправилните колела ,оставете ни нас балъците каращи 8-10 годишни БМВ-та на цената на 3 фиата

I ride across town on my black boomer
‘Cause I’ve got a black boomer, it is always with me
‘Cause I’ve got a black boomer, fast and wild
‘Cause I’ve got a black boomer, such a lively boomer
Take seat, don’t hesitate girl, let’s go for a ride

старши ентусиаст
Аватар
Кара: KiA, Volvo, Ford
Мечтае да кара: Болид от F1
Детайли за колата: Picanto 2008, V70 2001, Puma 2021

Мнение от logout » 27 Дек 2007, 12:50

Готина машинка - един колега си купи и е много доволен. Но аз не бих дал повече от 400-450 кинта за нея. Просто това нещо никой не може да ме убеди, че струва 600 лева. Имах възможност да си го купя за 510 кинта, но се отказах в полза на един Самсунг. Така че ако ти се дават тия пари - взимай! Пак казвам, добро е като машина, но не ми харесва цената ;)
It's not who You are, it's who You know...

Аватар
Кара: акцизни М-паркети от острова
Мечтае да кара: много неща

Мнение от ///MapTo » 27 Дек 2007, 15:18

а къде го продават това животно и как може човек да се здобие с него? :D
Изображение
Изображение
PeReZ: Предполагам и километража (скоростомера) не показва моментната скорост, а ъгловата скорост в завой ???

Старши ентусиаст
Аватар
Кара: F11 535d, E84 2.3d

Мнение от vld » 27 Дек 2007, 15:20

most.bg multirama
Изображение

Аватар
Кара: акцизни М-паркети от острова
Мечтае да кара: много неща

Мнение от ///MapTo » 27 Дек 2007, 15:20

Данке ;)
Изображение
Изображение
PeReZ: Предполагам и километража (скоростомера) не показва моментната скорост, а ъгловата скорост в завой ???

Мародератор
Аватар

Мнение от Mollov » 27 Дек 2007, 19:51

Гледам няколко ненаясно ("не купувай ASUS", "потърси друга марка" и т.н.) с нещата човека говорят наизуст.... за тях само - докато не видите ASUS EEEPC не говорете просто... щото не знаете за кво говорите... давайте аналог на тая машинка за 600лв.... дръжки.... :roll:

logout, какво според теб не го прави достатъчно добро, че да си заслужава 600-те лева??

старши ентусиаст
Аватар
Кара: KiA, Volvo, Ford
Мечтае да кара: Болид от F1
Детайли за колата: Picanto 2008, V70 2001, Puma 2021

Мнение от logout » 27 Дек 2007, 20:37

Mollov написа:logout, какво според теб не го прави достатъчно добро, че да си заслужава 600-те лева??

Не ме разбирайте погрешно, просто за малко повече пари се намират истински лаптопи, ма не в БГ ;)

Сега мойте наблюдения, които са лично мое впечатление: Таз машинка е идеална да джиткаш с нея в Нет-а там, където има фрий уайърлес. И за Skype е супер. Също можеш да си водиш разни бележки, защото клавиатурата е що-годе нормална. НО! Това мъниче е достатъчно голямо, че да не можеш да го сложиш баш в джоба си. И е достатъчно малко, че да е неудобно за писане на документи. Вярно, леко е, няма диск, и т.н., обаче като тръгнеш на някъде, нали пак мъкнеш зарядно... И таз батерия не е от най-издръжливите. Не знам колко кара, но все ми се струва, че едно филмче ще й пийне соса. Една игра също. И понеже съм си играл и с iPhone, мога да кажа, че предпочитам iPhone. Вярно, по-скъпо е (не много, пак зависи откъде купуваш ;) ) обаче е супер мобилно и интернетът ти е винаги в джоба. А и батерията издържа повече. Че и телефон, и фотоапарат, и iPod в него и повече памет (8 или 16G) и готини игрички и видео можеш да си гледаш и много удобно за бележник, органайзер и т.н. и т.н.

Не ми харесва цената, защото за 760 кинта взех Core 2 Duo T5500 + Ati Xpress1250 + 1GB RAM + 120GB HDD + DVD-RW DL ;) Oригиналната Vista Home Premium лети, и дори Full HD филмите бацат на 6 ;) Та затова тая джвъчка ми се вижда на не добра цена. И защо в US e $299, а тука тесла? Все едно сме по-богати или какво? Да, такава е политиката на компаниите, ДДС има и прочие. В Европа винаги е било по-скъпо, отколкото в US. Да де, ама в БГ не сме толкова богати. И пак ни съдират кожите. Иначе това си е вярно - в БГ за 600 лева няма алтернатива ;)
It's not who You are, it's who You know...

Следваща

Назад към Извън Темата