Процедури при покупка на автомобил/Купих я, но имам въпроси!
Модератор: Общи модератори
45 мнения
• Страница 1 от 3 • 1, 2, 3
Процедури при покупка на автомобил/Купих я, но имам въпроси!
Интересува ме каква точно е процедурата при покупка на автомобил.
Колата, която ще купувам е със софийски номера "СА....".
Ако някой е наясно и му се занимава нека да обясни, като на абсолютно начинаещ в тази свера.
Ако не съм нацелил точния раздел моля да преместите темата.
п.п.: Ако може без излишни мнения

Колата, която ще купувам е със софийски номера "СА....".
Ако някой е наясно и му се занимава нека да обясни, като на абсолютно начинаещ в тази свера.
Ако не съм нацелил точния раздел моля да преместите темата.
п.п.: Ако може без излишни мнения

Последна промяна porostorm на 20 Дек 2007, 18:05, променена общо 1 път
- vld
- Старши ентусиаст
-
- Кара: F11 535d, E84 2.3d
Отивате при нотариус ,правите договор за покупко продажба,после в кат за смяна на талоина,после я обявяваш в даначното и това е.

- Cobra
- Turbo Pilot
-
- Кара: X5 F15 m50d,E30 TURBO
- Мечтае да кара: Това което си карам
vld написа:Отивате при нотариус ,правите договор за покупко продажба,после в кат за смяна на талоина,после я обявяваш в даначното и това е.
Или забравяш да я обявиш в данъчното и така

- bavareca_86
- Ох, на баба!
-
- Кара: селскостопанска машина
- Мечтае да кара: 4етириосен самосвал
..
Cobra написа:vld написа:Отивате при нотариус ,правите договор за покупко продажба,после в кат за смяна на талоина,после я обявяваш в даначното и това е.
Или забравяш да я обявиш в данъчното и така
аз така забравих и сега ми е някак гузно

- madpetio
-
Новият ПИКАСО
-
- Кара: The Dark Side of the Force
- Мечтае да кара: S
- Детайли за колата: E30 325i - RIP
E30 320is - RIP,sold
E24 635csi - sold
E36 316i coupe - sold
E46 320d sedan- sold
E36 325i coupe - sold
E36 318tds SW - sold
E36 316i sedan - sold
E39 525d sedan - sold
E46 320d SW - sold
E61 530xd LCI - sold
E30 318is coupe - sold
E46 320dA SW - sold
MB CLK270-sold
Е46 320Ci
E87
E30 320 cabrio
Щом колата е СА и ти си СА отиваш само с документите! Номерата не се сменят.
"В крайна сметка влезнах в този спорт, защото обичам да карам коли, но не само да ги карам, а да ги карам възможно най-бързо! Ако трябва да искам да бъда запомнен с нещо, то нека нещото да бъде това!" Колин Макрей
Отиваш при нотариус, който не ти иска данъка( ако няма данък) при прехвърляне, примерно на Цариградско шосе номер 5, правите оценка на колата, възможно най-ниска( на база на нея плащаш за договора), снимаш си договора за покупко-продажба .
В КАТ със сниманият договор, аригинала и документите на колата( малък и голям талон и гражданска), отиваш на гишетата за смяна на собствеността, ако ще е на твое име ако не, човека, на който ще е на името( който е писан в договора), заставаш на някое гише и чакаш да ти дойде реда, те там ще те оправят.
П.С. ако има много хора на касата, отиди на другата каса при актовете където е, там няма желаещи, но обслужват всички.
след това чакаш да те извикат по уредбата.
приемат документи до 16:30.
сега изясни ли ти се?
Успех
В КАТ със сниманият договор, аригинала и документите на колата( малък и голям талон и гражданска), отиваш на гишетата за смяна на собствеността, ако ще е на твое име ако не, човека, на който ще е на името( който е писан в договора), заставаш на някое гише и чакаш да ти дойде реда, те там ще те оправят.

П.С. ако има много хора на касата, отиди на другата каса при актовете където е, там няма желаещи, но обслужват всички.

след това чакаш да те извикат по уредбата.
приемат документи до 16:30.
сега изясни ли ти се?
Успех
- ditko1
- старши ентусиаст
-
- Кара: Bmw x5 4.4
- Мечтае да кара: Муха
и аз не съм си регистрирал колата в данъчното и е на името на старият собствени какво става? вече 1 година е така и не съм плащал данък защото все забравям.
- ///М Теchnic
- кандидат ентусиаст
-
- ///М Теchnic
- кандидат ентусиаст
-
Има един номер, който минава, при липса на платен данък.
По адреса на собственика определяш в коя данъчна служба си плаща данъците, намираш в интернет или по друг начин банковата сметка на службата и превеждаш по сметката някъква сума, която да отговаря долу-горе на конските сили на колата.Казвате на банковата служителка, да напише срещу "Основание за превод", местни данъци за 200_г, имената на собственика, ЕГН-то му, марка, модел, VIN и регистрационен номер на колата.
Нотариусите и КАТ признават такива касови ордери.
По адреса на собственика определяш в коя данъчна служба си плаща данъците, намираш в интернет или по друг начин банковата сметка на службата и превеждаш по сметката някъква сума, която да отговаря долу-горе на конските сили на колата.Казвате на банковата служителка, да напише срещу "Основание за превод", местни данъци за 200_г, имената на собственика, ЕГН-то му, марка, модел, VIN и регистрационен номер на колата.
Нотариусите и КАТ признават такива касови ордери.
- ///М Теchnic
- кандидат ентусиаст
-
Е, щом е кола за 1100 лв, може да се пише 200 на база техническо състояние, ако питат ще кажете че нещо не е наред.
Но бъди сигурен, че и 1100 и 200 да се пише, нотариуса ще ти вземе същитие пари, 40-45 лв.Има минимален праг.
Занижената застрахователна оценка, те облекчава, при внасянето на 2% от застр. оценка, по сметка на общината в която живеещ, но това е по закон, някъде и без нея става.
Но бъди сигурен, че и 1100 и 200 да се пише, нотариуса ще ти вземе същитие пари, 40-45 лв.Има минимален праг.
Занижената застрахователна оценка, те облекчава, при внасянето на 2% от застр. оценка, по сметка на общината в която живеещ, но това е по закон, някъде и без нея става.
45 мнения
• Страница 1 от 3 • 1, 2, 3