Пътуване до Гърция.

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

ентусиаст
Аватар

Пътуване до Гърция.

Мнение от zvezdo88 » 08 Дек 2007, 18:59

Колеги налага ми се да пътувам София - Гърция а по точно до Халкидики , ръкав Касандра , град Палиоури. Ако някои може да ми даде информация за пътя и обстановката понеже живея в Холандия и нямам никаква идея . Благодаря предварително
Изображение

ентусиаст
Аватар
Кара: не кара пил-ама пий карал

Мнение от ///milko way » 08 Дек 2007, 19:26

ми сняг няма (за сега)-пътя е повече от хубав-караш от Кулата към Солун (Тесалоники)---110км
не влизаш в града а се придържаш към магистралата за п-в Халкидики (четири лентова :driving: )--след 50тина км си на ръкава
спазвай ограниченията,щот е пълно с камери а глобите са ГРАНДЕ

п.с. препоръчвам ти да посетиш Калитеа--много е яко ;)
Изображение
Bcu4ko cBъP|_|_|Ba Do5pe.Ako He|_|_|_o cBъP|_|_|u 3/\e,To npocTo He e cBъp|_|_|u/\o!

Полковника
Аватар
Кара: мухите да се лепят по лявото стъкло

Мнение от TheBoss » 08 Дек 2007, 19:54

И ако имаш някакво устройство: антирадар, радар-детектор, просто ги остави в България. Че яко глоба(до 6К евро) и условно някоя и друга годинка. Деба и мазните ромеи. :evil: :evil: :evil:
Изображение

ентусиаст
Аватар

Re: Пътуване до Гърция.

Мнение от grnka » 08 Дек 2007, 20:22

zvezdo88 написа:Колеги налага ми се да пътувам София - Гърция а по точно до Халкидики , ръкав Касандра , град Палиоури. Ако някои може да ми даде информация за пътя и обстановката понеже живея в Холандия и нямам никаква идея . Благодаря предварително

от софия до кулата приготви си нервите здраво че пътят е под всякаква критика,..,самоубиици които обичат да изпреварват преди завой без никаква видимост и т.н.от кулата до преди серес пътят е хубав но селски такъв всмисъл двулентов със стара настилка без дупки но увеличен шум от гумите...хванеш ли пътя до солун пускай автопилота и се наслаждавай на пътуването...автопилотът задължително колкото пише на табелите за ограничение че ще останеш без книжка,регистрационни номера и т.н. за месец...понякога отиваш и подсъдим..антирадара си го оставяш в българия и това е..внимавай къде паркираш и как че махането на рег. номера е за "добър ден" там..нищо че си с пльомба..изкарват теслата и чука и почват... моята бивша Е34 така я почнаха когато я оставих на центъра точно пред съдилището и докато се върна гледам един се поти да ми махне номера и аз :shock: "реееееееееееееееееееееееееееееееееееееееееееееееееееееееееееееееееееееееееееееееееееееееееееееееееееееееееее" :mhihi: :mhihi: и изплъзнах с яко конско и това е...

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от MARFI » 08 Дек 2007, 22:23

Пътя до Серес, е в процес на обновяване и разширяване, всяка седмица се пуска се по-голяма част от него и все повече отклонения и стеснения ги махат.

Така, по целия път има табели, че скоростта се контролира с Радар, до колко е вярно това твърдение, не мога да преценя.

Обиколил съм цяла Гърция, пътна полиция не съм виждал, само веднъж ме е спряла гранична и то за паспортна проверка.

Карай си спокойно и колкото ти позволява пътя, гръцките полицай не се крият по храсталаците като българските.

Гръцката полиция и армия е сериозно институция и кадрите и са на ти с английския до голяма степен.

Също така гърците не карат на фарове през деня и запалени фарове ги притесняват.

Така, относно пътя, карта: http://www.mapgr.gr/mapgr/frame-set.htm

Това, което мога да ти кажа, е като занавлизаш към Солун, следвай табелите "Ring Road" "Περιφεριακή Οδος", така, по оковръстното има така наречените "Κομβος" пътни възли, около 23 на брой, тебе те интересуват тия, на които пише Χαλκιδική "Halkidiki" или Τhermi "Θερμη".

До там е се първокласен път, после Касандра е първия ръкав, и си караш се по големия път след Терми надолу.

Така, също имай предвид, че в зависимост от времето на деня и седмицата определени бензиностаннци няма да работят.

Събота и Неделя отварят по-късно ако изобщо отварят, през седмицата бачкат някои дори до обяд.

Истинска рядкост са денонощните бензиностанции.

Обаче, някои имат автомати за кредитна карта, набираш сумата, слагаш картата и то ти пуска бенз.

ентусиаст
Аватар

Мнение от grnka » 09 Дек 2007, 1:42

MARFI написа:Пътя до Серес, е в процес на обновяване и разширяване, всяка седмица се пуска се по-голяма част от него и все повече отклонения и стеснения ги махат.

Така, по целия път има табели, че скоростта се контролира с Радар, до колко е вярно това твърдение, не мога да преценя.

Обиколил съм цяла Гърция, пътна полиция не съм виждал, само веднъж ме е спряла гранична и то за паспортна проверка.

Карай си спокойно и колкото ти позволява пътя, гръцките полицай не се крият по храсталаците като българските.

Гръцката полиция и армия е сериозно институция и кадрите и са на ти с английския до голяма степен.

Също така гърците не карат на фарове през деня и запалени фарове ги притесняват.

Така, относно пътя, карта: http://www.mapgr.gr/mapgr/frame-set.htm

Това, което мога да ти кажа, е като занавлизаш към Солун, следвай табелите "Ring Road" "Περιφεριακή Οδος", така, по оковръстното има така наречените "Κομβος" пътни възли, около 23 на брой, тебе те интересуват тия, на които пише Χαλκιδική "Halkidiki" или Τhermi "Θερμη".

До там е се първокласен път, после Касандра е първия ръкав, и си караш се по големия път след Терми надолу.

Така, също имай предвид, че в зависимост от времето на деня и седмицата определени бензиностаннци няма да работят.

Събота и Неделя отварят по-късно ако изобщо отварят, през седмицата бачкат някои дори до обяд.

Истинска рядкост са денонощните бензиностанции.

Обаче, някои имат автомати за кредитна карта, набираш сумата, слагаш картата и то ти пуска бенз.

но преди всичко това,уважаеми колега звездо,хващаш колегата МАРФИ и отиваш с него..гледай да не го забравиш само :mhihi:

ентусиаст
Аватар

Мнение от zvezdo88 » 09 Дек 2007, 6:46

Мерси много за информацията колеги май ще трябва да се придържам към ограниченията че ме наплашихте с тея глоби :) Калитеа ще я посетя задължително и радара го оставям в България :) Удоволствието на автопилота също ще го пробвам :) Благодаря отново на всички ... чуствам се прекрасно когато имам възможност да общувам на всякакви теми с такиви хора от форума... щастлив съм че съм сред вас колеги . :)
Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от MARFI » 09 Дек 2007, 9:14

A, да както спомена grnka, колегата МАРФИ, демек аз, бих те придружил на драго сърце, даже може да ти карам колата, ако те е страх от глобявание. :lol:

Гост
Аватар

Мнение от Гост » 09 Дек 2007, 17:05

добре де...на мен не ми е ясно как ше ми кажат нещо за антирадара ако ми е в жабката-изключен!?!? ровят колата ли ,кво праат....!?
щото аз пътувам на 28ми и мисля да се екипирам с един антирадар за причакване....! цела европа съм карал с него и си върши екстра работа-как точно ше ми кажат,че съм го ползвал и прочие....!

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от MARFI » 09 Дек 2007, 17:09

В жабката най-вероятно няма да ти бъркат, те в полицейска България не пипат там или много рядко пипат. Ако ситуацията сговни, всичко зависи от комуникативните ти умения.

Гост
Аватар

Мнение от Гост » 09 Дек 2007, 17:23

MARFI написа:В жабката най-вероятно няма да ти бъркат, те в полицейска България не пипат там или много рядко пипат. Ако ситуацията сговни, всичко зависи от комуникативните ти умения.

я на каталавуме ти та канун -та ротисо ма номизо оти де та ипархи провлима ..... ;)
със сигурност ше се разбереме без да махам с ръце и крака!

ентусиаст
Аватар

Мнение от zvezdo88 » 09 Дек 2007, 18:12

SKISA написа:добре де...на мен не ми е ясно как ше ми кажат нещо за антирадара ако ми е в жабката-изключен!?!? ровят колата ли ,кво праат....!?
щото аз пътувам на 28ми и мисля да се екипирам с един антирадар за причакване....! цела европа съм карал с него и си върши екстра работа-как точно ше ми кажат,че съм го ползвал и прочие....!

Колега аз на 28 отново ще пътувам до там така че може да заформиме някакво пътуване :)
Изображение

Гост
Аватар

Мнение от Гост » 09 Дек 2007, 18:19

аз мисля да тръгна раничко-към 6-7 ,за да спра малко в Солун да позяпам. ние сме три коли-оглежда се за черна Е61 със стикери на номерата......!ако искаш и ти е удобно може да тръгнем заедно.малко им шпрехам езика и мисля да немаме ядове с полицията им,па ше видим....
аз съм на вторият ръкав на халкидики до 3.01.

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от MARFI » 09 Дек 2007, 22:36

Ура, кеф че хората знаят гречески.

Мправо Скиса, етси препи оли адерфес имасте ке турки ке елинес :)

Ma на ерто ке его ан та минис тосо керо сти халкидики, е;

младши ентусиаст
Аватар
Кара: '97 328i cabrio
Мечтае да кара: E24 M6

Мнение от BMWACSCHNITZER » 09 Дек 2007, 23:07

MARFI написа:Ура, кеф че хората знаят гречески.

Мправо Скиса, етси препи оли адерфес имасте ке турки ке елинес :)

Ma на ерто ке его ан та минис тосо керо сти халкидики, е;
Ехи капиос на ме паи филипуполи и софия я та христугена? :) Марфи-те щото не се крият затва опрахме фишче за 20 евра.Беха се киширали на един завои зад един храст мръсниците. :(

Следваща

Назад към Извън Темата