Работа в САЩ?
Модератор: Общи модератори
6 мнения
• Страница 1 от 1
Работа в САЩ?
Ами ситуацията е следната:Приет съм в американски университет,но нямам достатъчно пари за годишните такси:(...Мога ли (и по какъв начин) да замина за САЩ,да речем след нова година и да се хвана на работа за няколко месеца,след което да сменя статуса си от временно пребиваващ на "студент"?
Това лято бях в НЮ ЙОРК за 3 месеца с J-1 виза.Мога ли отново да замина с такава след нова година?
Има ли някакви други начини да поработя известно време там и да посъбера пари за колеж?Чух от един човек за работа в безмитен магазин,за не-американски работодател,при което не се изисква виза!
Много ще съм благодарен ако някой от вас(особено от тези,които живеят и работят или учат в САЩ) ми помогне с някаква информация!
Това лято бях в НЮ ЙОРК за 3 месеца с J-1 виза.Мога ли отново да замина с такава след нова година?
Има ли някакви други начини да поработя известно време там и да посъбера пари за колеж?Чух от един човек за работа в безмитен магазин,за не-американски работодател,при което не се изисква виза!
Много ще съм благодарен ако някой от вас(особено от тези,които живеят и работят или учат в САЩ) ми помогне с някаква информация!
No fear, no pain/Nobody left to blame
I'll try alone/Make destiny my own
I learn to free my mind
Myself I now must find
Once more...
I'll try alone/Make destiny my own
I learn to free my mind
Myself I now must find
Once more...
- ARR_
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: Купе с 2 врати
- Мечтае да кара: Купе с 4 врати
- Детайли за колата: Седем напред, две назад
4akala написа:Мога да покрия една година,ама оставам без стотинка после!
Затова и питам,ако имам вариант да поседя малко там и да изкарам някой и друг лев ще е значително по-добре!
Ами някой университети предлагат Part-Time Job мисля по около 4 часа на ден имаш право да работиш през учебната година и по 8 през ваканцията.
Предполагам че ти си знаеш ама все пак да ти кажа че парите които трябва да покажеш трябва да са таксата за университета+ пари за спане и ядене,в тези които аз се интересувах означаваше още около 12000-15000$ освен таксата за университета.
Иначе поздравление за това че са те приели,аз се уср@х на TOEFL

първа година студент ще можеш да работиш само на кампуса - смятай я в столовата, я в библиотеката.. ако си късметлия може нещо във компютърните лаборатории... но смятай че повече от $5-6/час няма да направиш. както каза момчето по-горе - има и ограничения за часовете докато тече семестъра.
легалната работа извън кампуса е общо взето невъзможна първите 2 (мисля) години... след това може да кандидастваш за разрешително "по икономически причини"...
другия начин е да си намериш интърншип ама да е платен- не знам какви са ограниченията там сега... общо взето първата (и втората май) година е много трудно да работиш извън кампуса.
разбира се остава и работата под масата което също е някакво решение...
легалната работа извън кампуса е общо взето невъзможна първите 2 (мисля) години... след това може да кандидастваш за разрешително "по икономически причини"...
другия начин е да си намериш интърншип ама да е платен- не знам какви са ограниченията там сега... общо взето първата (и втората май) година е много трудно да работиш извън кампуса.
разбира се остава и работата под масата което също е някакво решение...
алекс
трабант 601с
разни други возила
трабант 601с
разни други возила
- Plamen_335i
- кандидат ентусиаст
-
Само да допълня, че работа под масата се намира по-лесно в големите градове. По-горните варианти също ги има. Мисля, че все още има и Co-Op, но ако работиш Co-Op ти съкращават стажа след дипломирането на половин година. Това беше по мое време обаче, а аз завърших преди 3 години, така че нямам свежа информация. Аз лично съм се възползвал от всички възможности изборени по-горе. Моят съвет е да си дадеш газ до ламарината. Аз също много се притеснявах първата година какво ще стане. Пари от къде ще се намерят. Нормалните притеснения на всички новодошли. Като дойдеш ще ти се открият опции, за които няма как да подозираш сега и докато се усетиш времето си минало. Ти си завършил. Работиш някъде и си джиткаш с новата М3ка примерно 

6 мнения
• Страница 1 от 1