Отстъпки за бензиностанции или читав и евтин бензин?
Модератор: Общи модератори
17 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
- D3BEP
- старши ентусиаст
-
Отстъпки за бензиностанции или читав и евтин бензин?
Колеги, гледам, че имате такива карти за отстъпки за Еко.
Информацията за такива карти обаче е доста оскъдна. А бензина доста поскъпна...
Например аз имам карта за отстъпка от "Лукойл".
2,5% при плащане в брой.
Докато я уредя, направо не знаех какво уреждам и каква отстъпка ще има. Все едно че членска карта в ЦРУ, ебаси... Картата се получава от пенсионното им дружество ако си клиент, може да имат и други масови карти, не знам.
Алтернатива:
Само до края на Януари ако имате Виза и Мастеркард на Булбанк или бившите вече Хеброс и Биохим получавате 2% отстъпка при плащане на ПОС терминал, и гратисен период без лихва за връщане - мисля, че 40 дни. Не се сещам бензиностанция без пос, освен такива с по една - две колонки.
Понеже плащането не е кеш, нямаш право на други отстъпки обаче.
КАЖЕТЕ:
- Какви други карти за бензиностанции знаете
- Имате ли и къде
- Какви отстъпки ползвате по тях
- как се получават.
Да добием някаква представа как е на пазара на лоялните клиенти
И дали можем да си помогнем някак.
Поздрави!
Информацията за такива карти обаче е доста оскъдна. А бензина доста поскъпна...
Например аз имам карта за отстъпка от "Лукойл".
2,5% при плащане в брой.
Докато я уредя, направо не знаех какво уреждам и каква отстъпка ще има. Все едно че членска карта в ЦРУ, ебаси... Картата се получава от пенсионното им дружество ако си клиент, може да имат и други масови карти, не знам.
Алтернатива:
Само до края на Януари ако имате Виза и Мастеркард на Булбанк или бившите вече Хеброс и Биохим получавате 2% отстъпка при плащане на ПОС терминал, и гратисен период без лихва за връщане - мисля, че 40 дни. Не се сещам бензиностанция без пос, освен такива с по една - две колонки.
Понеже плащането не е кеш, нямаш право на други отстъпки обаче.
КАЖЕТЕ:
- Какви други карти за бензиностанции знаете
- Имате ли и къде
- Какви отстъпки ползвате по тях
- как се получават.
Да добием някаква представа как е на пазара на лоялните клиенти

Поздрави!
Последна промяна D3BEP на 12 Ное 2007, 14:37, променена общо 1 път
За картите на ЕКО нямам информация
За ШЕЛ това с точките не е никаква отстъпка, а си е пълна измишльотина - първо не ти приспадат (връщат) пари а те принуждават да вземеш стока от техен каталог и второ в някои случаи дори доплащаш
За ОМV не знам - и това даже да го има
За ЛУКОЙЛ сега от теб разбирам итова, като че ли е единствената реална отстъпка (въпреки това изискване за плащане в брой ....)
Колкото до "пазара на лоялните клиенти" оставам с впечатлението че нито бензиностанции, нито мобилни оператори, нито големи вериги магазини ги е грижа за тези клиенти. По-скоро се правят какви ли не "акции" промоции и други простотии за зарибяването на нови, след което моментално се забравя за тях
За ШЕЛ това с точките не е никаква отстъпка, а си е пълна измишльотина - първо не ти приспадат (връщат) пари а те принуждават да вземеш стока от техен каталог и второ в някои случаи дори доплащаш
За ОМV не знам - и това даже да го има
За ЛУКОЙЛ сега от теб разбирам итова, като че ли е единствената реална отстъпка (въпреки това изискване за плащане в брой ....)
Колкото до "пазара на лоялните клиенти" оставам с впечатлението че нито бензиностанции, нито мобилни оператори, нито големи вериги магазини ги е грижа за тези клиенти. По-скоро се правят какви ли не "акции" промоции и други простотии за зарибяването на нови, след което моментално се забравя за тях

- Lucky
- Старши ентусиаст
-
- Кара: E39 520 '97, E3 2500 '69
- Мечтае да кара: 5GT 535i
Ето как може да получите картите с отстъпки в бензиностанции на Лукойл и не само.
http://bmwpower-bg.net/forums/viewtopic.php?t=57918
Темата седи в продава от месеци
- D3BEP
- старши ентусиаст
-
Lucky написа:Ето как може да получите картите с отстъпки в бензиностанции на Лукойл и не само.
Благодаря на колегите, които преместиха темата. Поставил я бях в другия форум, съдейки по другата - за картите на Еко.
Благодаря и на колежката Маги. За упътването. Може и да се възползвам.
Лъки,
Това вече го упоменахме, моля без излишна реклама.
Други карти има ли, нека всеки казва какво знае по въпроса.
Интересно ми е:
ОМВ имат ли карти и как се стига до тях? Доколкото разбрах от един от управителите ИМА НЯКАКВИ и са за отстъпка, но как точно се получават, за какви горива важат, колко е отстъпката. ТОй беше нов, а вероятно беше и зает и не можа да ми отговори.
- ///MapTo
-
-
- Кара: акцизни М-паркети от острова
- Мечтае да кара: много неща
Mihmor написа:...
И най-големия ташак е,че след като ги раздадоха картите с отстъпка от Лукойл,те се обединиха с петрол и 99% от бензиностанциите вече са Лукойл - Петрол и там не важи картата за отстъпка...

Аз се занимавам с картите на еко, но те свършиха. Ама да си призная са пълен та*ак, некви 2 стотинки, ми на един резервоар на седмицата, кяра ми е 1.80. А има 2-3 бензиностанции в София, които са с много истински бензин и цените са по 10ст надолу през седмицата спрямо останалите бензиностанции, а уикенда с още 5 надолу. Гледам да си зареждам там. Даже и 5 стотинки са малко на фона на цените и на това което зареждаме. Ако някой от нас го бъркат2 стотинки, да сменя колата докато е време, щото после ще му е още по-трудно. alx добре го каза в една тема. Може би някой усеща разликата, ако пътува много и постоянно пълни догоре. Ама помислете, примерно ако тръгна със е32то към Бургас и на еко сипя догоре, дефакто минавам пътя до Бургас и почти се връщам, 90 кила ми е резервоара, колата извън града харчи 10, значи минавам 900км при преход от 1000. И кво далаверта за целия ми път е едва 2лв, това е 1 кило.
- D3BEP
- старши ентусиаст
-
Тя далаверата е ясна. Ние бензиностанциите не можем да ги изкараме на загуба, ми дайте да видим как да минем по - на тънкана.
Не мисля, че е вярно че Петрол и Лукойл са се обединили. Лукойл отдавна са изключителен доставчик на Петрол, мисля и акционер в Петрол. Само че това са две различни марки, разработени на пазара и всяка със своя група клиенти. Никога няма да се обединят, даже и Петрол да го изкупят целия. Все едно собственикът на труд и 24 часа(който е един и същ) да ги обедини(те и без това едни и същи новини публикуват) и да кръсти новия вестник "24 човекочаса труд".
Мисля, че принципа е следния.
Петрол и Лукойл нещо се съдиха.
След което се основа дружеството "Лукойл - петрол АД", изцяло на Лукойл, даже мисля, че то е акционер в Лукойл и Лукойл е акционер в него и то стопанисва разни измислени бензиностанции .Ако идеята е да се изкупи петрол и това да е новата му марка, вече не зная, възможно е, но обединение няма да има, не чакайте.
Ок.
Може тогава темата да бъде не само за КАРТИ ЗА ОТСТЪПКА,
но и за БЕНЗИНОСТАНЦИИ С ЧИТАВ И ПО-ЕВТИН БЕНЗИН.
Споделете какви таквиа бензиностанции знаете. 10 стотинки по - ниска цена за същия бензин си е сериозна заявка. Коя е тази бензиностанция?
Не мисля, че е вярно че Петрол и Лукойл са се обединили. Лукойл отдавна са изключителен доставчик на Петрол, мисля и акционер в Петрол. Само че това са две различни марки, разработени на пазара и всяка със своя група клиенти. Никога няма да се обединят, даже и Петрол да го изкупят целия. Все едно собственикът на труд и 24 часа(който е един и същ) да ги обедини(те и без това едни и същи новини публикуват) и да кръсти новия вестник "24 човекочаса труд".
Мисля, че принципа е следния.
Петрол и Лукойл нещо се съдиха.
След което се основа дружеството "Лукойл - петрол АД", изцяло на Лукойл, даже мисля, че то е акционер в Лукойл и Лукойл е акционер в него и то стопанисва разни измислени бензиностанции .Ако идеята е да се изкупи петрол и това да е новата му марка, вече не зная, възможно е, но обединение няма да има, не чакайте.
Ок.
Може тогава темата да бъде не само за КАРТИ ЗА ОТСТЪПКА,
Споделете какви таквиа бензиностанции знаете. 10 стотинки по - ниска цена за същия бензин си е сериозна заявка. Коя е тази бензиностанция?
D3BEP написа: Може тогава темата да бъде не само за КАРТИ ЗА ОТСТЪПКА,
Намира се в София, тръгва се от кръстовището на Орион в посока Надежда, през моста на Бакърен фабрика, бензиностанцията е жълта, намира се от дясно, точно на 100м преди моста, има изнесено табло, жълто със зелени надписи с цените, през уикенда, цените на таблото си седят същите, но на колонката са -5ст. От 5 години зареждам там и бензина е чувствено добър, чист е.
D3BEP написа: Може тогава темата да бъде не само за КАРТИ ЗА ОТСТЪПКА,
Намира се в София, тръгва се от кръстовището на Орион в посока Надежда, през моста на Бакърен фабрика, бензиностанцията е жълта, намира се от дясно, точно на 100м преди моста, има изнесено табло, жълто със зелени надписи с цените, през уикенда, цените на таблото си седят същите, но на колонката са -5ст. От 5 години зареждам там и бензина е чувствено добър, чист е. В момента 95 е 1.90.
- Mollov
- Мародератор
-
- Кара: some d20s
Тая бензиностанция я знам... доста мизерно изглежда..... верно ли е добър бензина? Ше вземе да ме накараш и аз да сипя там.... 

- Lucky
- Старши ентусиаст
-
- Кара: E39 520 '97, E3 2500 '69
- Мечтае да кара: 5GT 535i
D3BEP написа:Lucky написа:Ето как може да получите картите с отстъпки в бензиностанции на Лукойл и не само.
Лъки,
Това вече го упоменахме, моля без излишна реклама.
Други карти има ли, нека всеки казва какво знае по въпроса.
Сега понеже или много държиш на точността или искаш да се заяждаш /дреме ми на дедовия кое от двете е/ да уточниме нещата защото подвеждаш колегите -
1. Отстъпката е твърда сума 5ст. на литър бензин или дизел и 3ст. на литър газ, а не 2,5%
2. Няма нищо сложно в начина за получаване. Попълват се заявление, договор и искане за издаване на карта. Има единствено забавяне при обработката която се прави на тримесечие ако става въпрос за УПФ и ППФ. За ДПФ нещата стават в рамките на 10дни макс.
3. Това, че пенсионното дружество се казва Лукойл Гарант не значи че е собственост на Лукойл България, защото реално не е.
Със здраве да си ползваш картата, включително и другите две преференции, за които дава право.
17 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2