въпрос за акт
Модератор: Общи модератори
7 мнения
• Страница 1 от 1
- kronos
- ентусиаст
-
- Кара: MB w212 AMG
- Мечтае да кара: по пътища без дупки
въпрос за акт
значи случая е следния:
имах акт за ПТП и ми взеха талона +150лв. глоба. през това време докато нямах талон ми направиха акт за превишена скорост и пак 150лв. глоба и книжката за 1 месец. Докато чаках да ми връчат наказателното за втория акт си платих първия и си взех талона.сега след дълги месеци мотаене получих писмо да отида в кат и да ми връчат наказателното за втория акт.
Въпроса ми е какво ще ми направят ако не отида да ми вземат книжката, понеже задължително трябва да пътувам тия дни.Ако ме проверят сега ще съм си изряден и ще гледам да не правя нарушения.
притеснява ме че ако не отида сега да не би нещо да ми добавят към наказанието?
имах акт за ПТП и ми взеха талона +150лв. глоба. през това време докато нямах талон ми направиха акт за превишена скорост и пак 150лв. глоба и книжката за 1 месец. Докато чаках да ми връчат наказателното за втория акт си платих първия и си взех талона.сега след дълги месеци мотаене получих писмо да отида в кат и да ми връчат наказателното за втория акт.
Въпроса ми е какво ще ми направят ако не отида да ми вземат книжката, понеже задължително трябва да пътувам тия дни.Ако ме проверят сега ще съм си изряден и ще гледам да не правя нарушения.
притеснява ме че ако не отида сега да не би нещо да ми добавят към наказанието?
- moni76
- ентусиаст
-
- Кара: e39 525dA
- Мечтае да кара: м6
кажи, че си бил в чужбина 

My BMW history:
'91 E36
'97 E36
'00 E46
'01 E46
'99 E39
'03 E39
http://www.youtube.com/watch?v=plxNfU-PA2c&NR=1
'91 E36
'97 E36
'00 E46
'01 E46
'99 E39
'03 E39
http://www.youtube.com/watch?v=plxNfU-PA2c&NR=1

- predel
- ентусиаст
-
- Кара: Е38, понякога Е61, Е34 и Е65
- Мечтае да кара: КА-50
Глупости - недей да ходиш ако не си получил лично писмото и не си се подписал някъде, че си го получил. По закон трябва да ти ВРЪЧАТ наказателното постановление, а не да те викат в МВР да си го вземеш. Има закони в тая страна, те като не ги спазват, поне ти ги спазвай. Нали не се укриваш и ти знаят адреса - да додат на място...
Ако имаш питания - звънни ми на тел-а, пращам ти го на лс.
Ако имаш питания - звънни ми на тел-а, пращам ти го на лс.
Ако няма повреда в компютъра - бийте провайдера 

- Georgieff
- младши ентусиаст
-
- Кара: Е91 325i N53
Как го получи това известие за връчване на второто постановление?
Обратна разписка подписвал ли си?
Никой не може да докаже, че си получил известието, ако не си подписал обратна разписка.
Талон си имаш, книжка си имаш, всичко ти е ок.
Ако ти вземат обаче пак талона в срока на валидност на предишното (2 години), ще трябва да изтърпиш и двете наказания.
Обратна разписка подписвал ли си?
Никой не може да докаже, че си получил известието, ако не си подписал обратна разписка.
Талон си имаш, книжка си имаш, всичко ти е ок.
Ако ти вземат обаче пак талона в срока на валидност на предишното (2 години), ще трябва да изтърпиш и двете наказания.
- Wenzy
- старши ентусиаст
-
- Кара: Е34 М51Д25
Кронос сещам се че в писмото пишеше че ако не отидеш до еди кога си ще отговаряш по еди кой си член от ЗАНН (не ме питай откаде знам
) кажи само кои членове пишеше.Вече съм отворил закона...

- kronos
- ентусиаст
-
- Кара: MB w212 AMG
- Мечтае да кара: по пътища без дупки
Wenzy написа:Кронос сещам се че в писмото пишеше че ако не отидеш до еди кога си ще отговаряш по еди кой си член от ЗАНН (не ме питай откаде знам) кажи само кои членове пишеше.Вече съм отворил закона...
чл.58 ал.2
- Wenzy
- старши ентусиаст
-
- Кара: Е34 М51Д25
"Когато нрушителвт или поискалият обезщетение не се намери на посоченият от него адрес,а новият му адрес е неизвестен,наказващият орган отбелязва това върху постановлението и то се счита за връчено от деня на отбелязването"
Де да знам само плашат иначе нищо сериозно ама отиди все пак да си го вземеш
Де да знам само плашат иначе нищо сериозно ама отиди все пак да си го вземеш

7 мнения
• Страница 1 от 1