Дайте инфо как става регистрацията за "ЕТ"

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Bmw x5 4.4
Мечтае да кара: Муха

Мнение от ditko1 » 21 Окт 2007, 19:46

Каде трябва да отида и какви пари горе долу ще ми струва, или да платя на адвокат хонорар от 120лв и той да сварши работа ?
Изображение

ентусиаст
Аватар

Мнение от euroto » 21 Окт 2007, 20:08

Хващаш един адвокат, даваш му към 250 лв е нормалното и той ти върши регистрацията и всичко необходимо ;)
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: m52 e36
Мечтае да кара: е38 ;)
Детайли за колата: е36

Мнение от t0sh » 21 Окт 2007, 20:38

100 хонорар + 150 разноски по регистрацията, иначе ще си загубиш цяла седмица кога къде какво трябва да подаваш и кога е отворено и кога има опашки.

само че вземи провери дали искаш ЕТ предвид данъците, според мен се ръсни 2-300 кинта отгоре за регистрация на еоод - от 10% до 24% данък печелба има малка разлика ;) плюс че носиш отговорност по съвсем различен начин...

имам и ЕТ и ЕООД та силно те съветвам да прескочиш фазата с ЕТ

Полковника
Аватар
Кара: мухите да се лепят по лявото стъкло

Мнение от TheBoss » 21 Окт 2007, 21:20

t0sh написа:...

:yes: :yes: :yes:
Изображение

ентусиаст
Аватар
Кара: го ... X-treme!
Мечтае да кара: МиГ-29 & F15 Eagle
Детайли за колата: ...

Мнение от KIARA_G » 21 Окт 2007, 21:20

t0sh написа:100 хонорар + 150 разноски по регистрацията, иначе ще си загубиш цяла седмица кога къде какво трябва да подаваш и кога е отворено и кога има опашки.

само че вземи провери дали искаш ЕТ предвид данъците, според мен се ръсни 2-300 кинта отгоре за регистрация на еоод - от 10% до 24% данък печелба има малка разлика ;) плюс че носиш отговорност по съвсем различен начин...

Съгласна съм! От тази година ЕТ-то не е оферта! Ограничена печалба 2400лв на година /ако е повече се довнасят изравнителни осигуровки/, а ако дейността не е патентна ще има още 10% в/у печалбата! Прав е колегата - замисли се за ЕООД - проблем може да е капитала/минимум 5000лв/, но пък с ЕТ ще се набутваш повече... Каквото и да решиш УСПЕХ! ;)
Пълно е с пациенти :!:
Изображение♥™
:idea:Ако една жена знае цената си - значи често й се е случвало да я казва на някого!!!

ентусиаст
Аватар
Кара: сивушка на нафта

Мнение от Zapa » 21 Окт 2007, 21:56

мдаа, махнете го туй ЕТ
несериозна раута е вече
едно ЕООД е идеал, и требе да ти кажа че ако имаш съвсем малко свободно време цялата работа можеш да си е свършиш сам, и ще спестиш некой лев 8)
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от paxaH » 21 Окт 2007, 22:53

Ако търсиш нискобюджетен вариант пробвай с ДЗЗД - дружество по Закона за задълженията и договорите. За целта ти трябва:
1. Съдружник - може и фиктивен - майка, баща, брат и др. (Примерно).
2. Типов договор с който описваш какво ще правиш с това ДЗЗД.
3. 5 лв. (примерно) за заверка на договора пред нотариус.
4. В едномесечен срок да регистрираш учреденото от теб ДЗЗД пред местният клон на статистиката и последващо получаване на БУЛСТАТ - цената от 24 лв. Попълват се два формуляра и става за 2 минути ако няма опашки.
5. Правиш си печат за 12 лв. от Офис 1 или нещо друго.
Вече имаш дружество с което може да извършваш търговска дейност.
Плюсове: не повече от 30 минути работа пред компютър за търсене на типов договор. 5 минути при нотариус и 5 при регистрация в БУЛСТАТ. Освен това всяко ДЗЗД се облага като търговско дружество - по Закона за корпоративно подоходно облагане. Данък печалба 10%. ДДС - 20% (това не зависи от начина ти на регистрация). Може да се осигуряваш като самоосигуряващ се - 70 лв. Да извършваш търговия - безценно :mhihi: Освен това нямаш капитал (за разлика от ООД - то) и си ограничено отговорен.
Минус: някой учреждения, Общини и други подобни не приемат ДЗЗД - то като дружество с което може да се извършва търговска дейност. Примерно - за заведение не става. Но първо питай.
Селото се оказа точно във града

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Bmw x5 4.4
Мечтае да кара: Муха

Мнение от ditko1 » 22 Окт 2007, 11:10

Искам да направя фирма за електро инсталаций и се чуда кое ще е най-доброто :shock:
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: KiA, Volvo, Ford
Мечтае да кара: Болид от F1
Детайли за колата: Picanto 2008, V70 2001, Puma 2021

Мнение от logout » 22 Окт 2007, 13:58

ЕООД на 100%
It's not who You are, it's who You know...

ентусиаст
Аватар

Мнение от KIARA_G » 22 Окт 2007, 22:05

paxaH написа:Ако търсиш нискобюджетен вариант пробвай с ДЗЗД - дружество по Закона за задълженията и договорите. За целта ти трябва:
1. Съдружник - може и фиктивен - майка, баща, брат и др. (Примерно).
2. Типов договор с който описваш какво ще правиш с това ДЗЗД.
3. 5 лв. (примерно) за заверка на договора пред нотариус.
4. В едномесечен срок да регистрираш учреденото от теб ДЗЗД пред местният клон на статистиката и последващо получаване на БУЛСТАТ - цената от 24 лв. Попълват се два формуляра и става за 2 минути ако няма опашки.
5. Правиш си печат за 12 лв. от Офис 1 или нещо друго.
Вече имаш дружество с което може да извършваш търговска дейност.
Плюсове: не повече от 30 минути работа пред компютър за търсене на типов договор. 5 минути при нотариус и 5 при регистрация в БУЛСТАТ. Освен това всяко ДЗЗД се облага като търговско дружество - по Закона за корпоративно подоходно облагане. Данък печалба 10%. ДДС - 20% (това не зависи от начина ти на регистрация). Може да се осигуряваш като самоосигуряващ се - 70 лв. Да извършваш търговия - безценно :mhihi: Освен това нямаш капитал (за разлика от ООД - то) и си ограничено отговорен.
Минус: някой учреждения, Общини и други подобни не приемат ДЗЗД - то като дружество с което може да се извършва търговска дейност. Примерно - за заведение не става. Но първо питай.

Разрови се още малко по въпроса за ДЗЗД - много пропуски, неточности и измислици -> Търговски закон, ЗКПО, ЗЗД, КСО! ;) Само ще кажа че ДЗЗД СТАВА за заведение /бар, кафене, дискотека и каквото ти душа иска/, защото това е най-голямата глупост, която си написал!
ditko1 написа:Искам да направя фирма за електро инсталаций и се чуда кое ще е най-доброто :shock:
ЕООД ще стане Идеал Петров :yes:
Изображение♥™
:idea:Ако една жена знае цената си - значи често й се е случвало да я казва на някого!!!

ентусиаст
Аватар

Мнение от [Georgi] » 22 Окт 2007, 23:52

logout написа:ЕООД на 100%

:yes:

Всичко казано за предимствата на Е/ООД-то си е точно така. Сложи 5К в една набирателна сметка и като мине регистрацията ще си ги изтеглиш...

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от paxaH » 23 Окт 2007, 8:05

Разрови се още малко по въпроса за ДЗЗД - много пропуски, неточности и измислици -> Търговски закон, ЗКПО, ЗЗД, КСО! Wink Само ще кажа че ДЗЗД СТАВА за заведение /бар, кафене, дискотека и каквото ти душа иска/, защото това е най-голямата глупост, която си написал!

Извинявай, колко заведения имаш?

ентусиаст
Аватар

Мнение от KIARA_G » 23 Окт 2007, 19:09

paxaH написа:
Разрови се още малко по въпроса за ДЗЗД - много пропуски, неточности и измислици -> Търговски закон, ЗКПО, ЗЗД, КСО! Wink Само ще кажа че ДЗЗД СТАВА за заведение /бар, кафене, дискотека и каквото ти душа иска/, защото това е най-голямата глупост, която си написал!

Извинявай, колко заведения имаш?

Нужно ли е да имам мои собствени, че да познавам законите :?: Плюс това съм счетоводител на такова заведение, регистрирано като ДЗЗД /бар на плажа - за да сме по-конкретни с код по НКИД 5540 -> ако това ти говори нещо изобщо/ и много добре знам как стоят нещата! Но .... няма да коментирам повече, разбирай си нещата както желаеш :OT:
Изображение♥™

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от paxaH » 23 Окт 2007, 20:11

Моят скормен опит говори следното: Съгласно "Наредба за категоризация на търговски обекти ..." категоризация получава дружество, регистрано по Търговски закон. За да се категоризира съгласно гореспомената наредба, заведението трябва да е поне три звезди и се категоризира от комисия на МИ.
Да, може би една или две звезди не се нуждаят от дружество, регистрирано по ТЗ. За това не знам. Но за горепосоченото съм сигурен.
Да съм написал още някоя глупост?

ентусиаст
Аватар

Мнение от KIARA_G » 24 Окт 2007, 19:04

paxaH написа:Моят скормен опит говори следното: Съгласно "Наредба за категоризация на търговски обекти ..." категоризация получава дружество, регистрано по Търговски закон. За да се категоризира съгласно гореспомената наредба, заведението трябва да е поне три звезди и се категоризира от комисия на МИ.
Да, може би една или две звезди не се нуждаят от дружество, регистрирано по ТЗ. За това не знам. Но за горепосоченото съм сигурен.
Да съм написал още някоя глупост?

ДА, но казах че няма да коментирам повече! ;) Човека, който е пуснал темата предполагам разбра, че ДЗЗД няма да му свърши работа, така че какво значение има вече!?
п.п. Нищо лично!
Изображение♥™

Следваща

Назад към Извън Темата