Нормално ли е? Струва ли си ?
Модератор: Общи модератори
33 мнения
• Страница 1 от 3 • 1, 2, 3
- Veson
- младши ентусиаст
-
- Кара: E87 120d
- Мечтае да кара: x6
Фирма, занимаваща се с внос на коли от Германия ми предлага докарване на кола с включени разходи за транспорт - 700-800 евро в зависимост от коя част на страната се внася, и допълнителни разходи за фирмата пак толкова. Т.е връзва ми се освен цената на колата някъде допълнително да дам към 3500 лв. ... Колата мога да си я харесам включително и от мобиле.де. Останалото е тяхна грижа. Иначе внасят предимно от представителства на БМВ - т.е. със сервизна книжка и т.н.
Срещу това ми гарантират , че колата е читава и си струва парите !
Другият вариант е да тръгна по автокъщите в БГ и като си харесам нещо да го взимам на юнашко доверие...
Как мислите това реални надценки ли са ?
Срещу това ми гарантират , че колата е читава и си струва парите !
Другият вариант е да тръгна по автокъщите в БГ и като си харесам нещо да го взимам на юнашко доверие...
Как мислите това реални надценки ли са ?
stay tuned

- McClane
- младши ентусиаст
-
- Кара: F10
Според мен ако става въпрос за кола над 20К,може и да е оправдано да се дадът 3500лв.
Ама все пак ми се стуват прекалено множко тия пари

По-добре отиди и се разходи с някой авер дето е навътре в нештата,ще ти излезе доста по-евтино.
- bmwfena
- БМВманиачения
-
- Кара: ПЕЧКА понавървяваща
- Мечтае да кара: на ядене и пиене
- Бай Митьо
- младши ентусиаст
-
- Мечтае да кара: Сувалка
Незнам ама е мнг, трърде много това 3500лв, обикновенно е 1000лв, а и да ти кажа горе долу толкова ти излиза и на теб докарването, аз ходих и пак толкова ми излезе, обаче те ти казват 3500лв, защото нормалната българщина дай да спечим от тоя бунак 2000лв. Не разрбаха тия хора, че не са сами в БГ, че има конкурениция и Б-я през 2007г не е Б-я през 1992г.
Не е важно да блъскаш във фитнеса, важно е как и с какво!
- Veson
- младши ентусиаст
-
- Кара: E87 120d
- Мечтае да кара: x6
Транспорта ми го хващат някъде към 700 еура
останалото до 3100 - 3500 лв. са им някакви разходи за офиса, поне така ми казват ! Ако успея да се спазаря за 2000 лв. надценка за всички разходи по докарването над цената на автомобила, мисля че е ОК. Иначе самата кола струва примерно 13 - 13,5 К еуро цена в Германия. При тези условия може и да им направя поръчката... само не разбрах дали транспорта е на собствен ход. Едва ли е с автовоз щом е толкова скъпо !

останалото до 3100 - 3500 лв. са им някакви разходи за офиса, поне така ми казват ! Ако успея да се спазаря за 2000 лв. надценка за всички разходи по докарването над цената на автомобила, мисля че е ОК. Иначе самата кола струва примерно 13 - 13,5 К еуро цена в Германия. При тези условия може и да им направя поръчката... само не разбрах дали транспорта е на собствен ход. Едва ли е с автовоз щом е толкова скъпо !
stay tuned

- cod-cdbp
- старши ентусиаст
-
- Кара: мфили
принципно докараването от опит знам че е около 1000лв
а иначе по автокъщите взимат тоталки най-често след което ги ремонтират излизат реално евтино за продавача, който след това качва цената доста за да може като отидеш да гледаш цената да ти смъкне с 1000лв и ти да си кажеш - зимам я, виж колкоевтино ми я дава.
да ама не - той с една такава кола трябва да свали 2-3-4к лв за да ти даде реалната цена. такива коли по къщите са масови
поздрави и си прави сметката като вкарваш кола - най добре е да има TUV сертификат или там както се казва и да знаеш че всичко си и е в ред.
поздрави и успех
а иначе по автокъщите взимат тоталки най-често след което ги ремонтират излизат реално евтино за продавача, който след това качва цената доста за да може като отидеш да гледаш цената да ти смъкне с 1000лв и ти да си кажеш - зимам я, виж колкоевтино ми я дава.
да ама не - той с една такава кола трябва да свали 2-3-4к лв за да ти даде реалната цена. такива коли по къщите са масови
поздрави и си прави сметката като вкарваш кола - най добре е да има TUV сертификат или там както се казва и да знаеш че всичко си и е в ред.
поздрави и успех

според мен е нормално аз ходих до германия и си доидох безкола смо дето се набутах 600 евро а тука ще намерих един издухал таралясник които тези на гурубляне са купили отнякъде без пари А ЗА КИЛОМЕТРАЖА НЕМА ДА ГОВОРИМ има да викаш лелеле ебат и бмв -то на 130хкм то за основен ремонт моито на 110хкм вътре е като ново все пак ти си решаваш ако незнаеш езика няма смисъл да ходиш до германия все пак и фирмата треа да изкара нещо ти данеискаш те да са на загуба или мислш че някои е докарал кола на загуба с печалба по малко от 2000лв на кола 

- D3BEP
- старши ентусиаст
-
Veson написа:Транспорта ми го хващат някъде към 700 еура![]()
След като си решил сам да си подбираш кола от Германия и имаш парите, защо не отидеш сам да си я вземеш?
На какво разчиташ? Че тази фирма ще направи основен преглед и ремонт на колата, или смяташ, че една компютърна диагностика в Германия прави 1500 Еуро?
Ти им даваш парите. Те отиват при показаната от теб кола и я вземат или не я вземат(по вероятно я вземат). В случай, че не я вземат, може и да ти върнат парите за автовоза.
Според мен харесай си колата и намери фирма с автовози да ти я докара. Потърси малко, все ще се окаже че някой твой близък има приятели в тази сфера. Може той да я закара на диагностика и при всички положения едва ли ще напраи по - малко от т.нар. фирма.
Не знам. Аз лично разликата оттези пари бих и сипал в нещо още по - добро, а не в джоба на ъргаш. Разходи за офис... Хубаво, че изявяваш желанието да издържаш офис.
- logout
- старши ентусиаст
-
- Кара: KiA, Volvo, Ford
- Мечтае да кара: Болид от F1
- Детайли за колата: Picanto 2008, V70 2001, Puma 2021
Ми мой познат ми предлагаше да отида с него и да си я докарам сам, което излиза около 1000 лева. Той за него си искаше 1000 лева за самата услуга, дето ще ме води насам-натам да гледам и да си харесвам. Е, то и там може да има уловка - например да се е договорил предварително за комисионна със собственика/къщата. Но пък така докарването излиза към 2000 лева. Другият вариант беше той да ми докара колата, без аз да се разкарвам, но тогава надценката беше твърдо 2К. Тия 3500 са множко според мен...
It's not who You are, it's who You know...
- Nukem
- старши ентусиаст
-
- Кара: e36 318is M44
- Мечтае да кара: камаро.
Малко е скъпо,моята я харесах от autoscout24.de мой приятел в Германия ми я купи и докара,колата струваше 3600 еуро и ми излезе 4700 еуро след като я регистрирах тук!
Германеца кадет бутне друг не може да бутне така!!!
- vld
- Старши ентусиаст
-
- Кара: F11 535d, E84 2.3d
Момчета не сте питали за каква кола става дума
Ако цената на колата е над 10 000лв. няма начин търговеца да гони печалба 1000лв.
Те на кошници от по 5-6к търсят да избият 1.5к вие за скъпа кола как я мислите.
над 20 000 говориме за горница поне 3000 и тва ако ти е познат.

Ако цената на колата е над 10 000лв. няма начин търговеца да гони печалба 1000лв.

над 20 000 говориме за горница поне 3000 и тва ако ти е познат.

33 мнения
• Страница 1 от 3 • 1, 2, 3