Съвет за покупка на лаптоп.
Модератор: Общи модератори
44 мнения
• Страница 1 от 3 • 1, 2, 3
Съвет за покупка на лаптоп.
Ще може ли да ми препоръчате лаптоп до 1500-1600 лева. Интересува ме най-доброто съотношение цена качество.Не държа да е със 17-ка дисплей.
Fehlende PS werden durch den Wahnsinn ersetzt 

http://213.91.203.161/most/Item.aspx?itemid=35925
Не бих казала, че разбирам кой знае колко, за тва като си взимах моя разпитах насам-натам и ми препоръчаха тоя. Не знам дали е баш НАЙ-доброто съотношение цена-качество, но със сигурност е добро. Аз съм доволна
Не бих казала, че разбирам кой знае колко, за тва като си взимах моя разпитах насам-натам и ми препоръчаха тоя. Не знам дали е баш НАЙ-доброто съотношение цена-качество, но със сигурност е добро. Аз съм доволна

брЪм
- bam-bam
- старши ентусиаст
-
- Кара: Е39
- Мечтае да кара: Е92
- VesoPesa
- старши ентусиаст
-
- Кара: ше кола, а я смени за кенеф... :(
- Мечтае да кара: E24 650csl, E34 550csl, E31 850csi, 2002tii turbo
ако ме земат на работа в аргус бъди сигурен ще ти избера най-доброто.
ако ме земат ще ти пиша ако случайно все още не си си взел да доидеш при мене

ако ме земат ще ти пиша ако случайно все още не си си взел да доидеш при мене

Той тоз лаптоп за подарък го глася по принцип ама все пак искам да нещо по-конкретно така. Някакви лични впечатления и тн....От толкова много хора в хардуеър сцената очаквах да има повече отговори
Мерси на отзовалите се до сега
Ще следя темата да събера още мнения.

Ще следя темата да събера още мнения.
Fehlende PS werden durch den Wahnsinn ersetzt 

- SaSo
- старши ентусиаст
-
- Кара: Е61 530d '05 и Е46 330d '04
- Мечтае да кара: 5GT 535 xd
Земи от САЩ един.... www.circuitcity.com ако имаш авер там де... По добре си земи Хюлет пакард че имат международна гаранция и няма да имаш ядове... Макар че са кофти компове... Важна е гаранцията... Иначе за АCER мога ти кажа че са добри машини и не се чупят лесно... Иначе за тия кинти немойш си взема Тинкпад на Леново иначе това е истинския Лаптоп...
Acer Aspire 5100-5023 15.4" Widescreen Notebook PC виж тоя примерно е страшен...
Acer Aspire 5100-5023 15.4" Widescreen Notebook PC виж тоя примерно е страшен...
- Evelin Cotsev
- старши ентусиаст
-
лаптоп
http://www.kkelectronics.com/index.php ето страницата в момента има промоция на МСИ лаптоп перфектен е и е 1169 лева. този лаптоп е просто перфектен. мое мнение
Ако искаш да вървят и по-новите игри на него, задължително го взимаш с външна видеоплатка - т.е. гледаш за надписи от типа на Nvidia GeForce Go хххх, където хххх трябва да е поне 6600 (за предпочитане 7400).
Ако ще се ползва предимно за офис дейности - гледай да е с вградена видеоплатка, с нея батерията издържа по-дълго време и съответно лаптопа се нагрява по-малко вътре - т.е. нещо от рода на VIDEO Intel® GMA xxx. Съответно цената е пониска с около 150-200 лв.
Лаптопите с Intel процесори са за предпочитане, особено ако се налага да се ползва по-дълго на батерии, така че ако се вместиш в цената - избери Интел. Освен ако няма да се ползва предимно за игрички - там е желателно да си с 64 битов процесор, така че AMD Turion 64 ще свърши много добра работа, за Core 2 Duo най-вероятно няма да се вместиш в тези пари.
За тия пари лаптопа би трябвало да е с поне 1Gb памет, така че е излишно да пиша че е желателно при работа с Windows XP да имаш 1Gb (ако идва с инсталиран Windows Vista ще е желателно да са 2Gb, въпреки че винаги може да махнеш Виста-та и да си сложиш XP)
Избягвай евтините модели на Fujitsu - серията Амило.
В общи линии читавите марки, от които да вземеш машинка за тия пари - Toshiba, HP, евентуално DELL.
MSI правят от сравнително скоро преносими компютри, но като цяло са фирма, която прави читави продукти - навремето започнаха с дънни платки и видеоплатки и много бързо се наложиха на пазара с качествени и на добра цена продукти. Наскоро инсталирах един MSI Megabook M673 (за тая цена в Техномармалада в наш'то село нямаше по-евтин лаптоп, който да става за игри). Идва без предварително инсталиран Windows (от което следва съответно по-ниска цена), удобни клавиши, елегантен дизайн, отзад на капака много приятно свети логото на MSI, клавиатурата има и цифров блок, което е удобно при работа в офис среда - въвеждане на дълги цифрови поредици. Имаше малък проблем (ако може така да се нарече) - трябваше така да се свалят последните драйвери за звуковата платка от интернет, че със дадените към диска лаптопа не пожела да изкара никакъв звук. Дисплея е т.нар. glare - специално покритие което подобрява качеството на изображението, но за сметка на това всичко се отразява в него - не е удобно ако имаш източници на светлина зад гърба ти. Почти всички модели на MSI са с вградена web камера, което си е доста удобно. Освен това цената им е наистина доста привлекателна. Примерно един от най-евтините модели с 12" дисплей и тегло под 2кг (1.9) е на MSI, докато Sony и Fujitsu със сходни характеристики са доста по-скъпи.
Ако ще се ползва предимно за офис дейности - гледай да е с вградена видеоплатка, с нея батерията издържа по-дълго време и съответно лаптопа се нагрява по-малко вътре - т.е. нещо от рода на VIDEO Intel® GMA xxx. Съответно цената е пониска с около 150-200 лв.
Лаптопите с Intel процесори са за предпочитане, особено ако се налага да се ползва по-дълго на батерии, така че ако се вместиш в цената - избери Интел. Освен ако няма да се ползва предимно за игрички - там е желателно да си с 64 битов процесор, така че AMD Turion 64 ще свърши много добра работа, за Core 2 Duo най-вероятно няма да се вместиш в тези пари.
За тия пари лаптопа би трябвало да е с поне 1Gb памет, така че е излишно да пиша че е желателно при работа с Windows XP да имаш 1Gb (ако идва с инсталиран Windows Vista ще е желателно да са 2Gb, въпреки че винаги може да махнеш Виста-та и да си сложиш XP)
Избягвай евтините модели на Fujitsu - серията Амило.
В общи линии читавите марки, от които да вземеш машинка за тия пари - Toshiba, HP, евентуално DELL.
MSI правят от сравнително скоро преносими компютри, но като цяло са фирма, която прави читави продукти - навремето започнаха с дънни платки и видеоплатки и много бързо се наложиха на пазара с качествени и на добра цена продукти. Наскоро инсталирах един MSI Megabook M673 (за тая цена в Техномармалада в наш'то село нямаше по-евтин лаптоп, който да става за игри). Идва без предварително инсталиран Windows (от което следва съответно по-ниска цена), удобни клавиши, елегантен дизайн, отзад на капака много приятно свети логото на MSI, клавиатурата има и цифров блок, което е удобно при работа в офис среда - въвеждане на дълги цифрови поредици. Имаше малък проблем (ако може така да се нарече) - трябваше така да се свалят последните драйвери за звуковата платка от интернет, че със дадените към диска лаптопа не пожела да изкара никакъв звук. Дисплея е т.нар. glare - специално покритие което подобрява качеството на изображението, но за сметка на това всичко се отразява в него - не е удобно ако имаш източници на светлина зад гърба ти. Почти всички модели на MSI са с вградена web камера, което си е доста удобно. Освен това цената им е наистина доста привлекателна. Примерно един от най-евтините модели с 12" дисплей и тегло под 2кг (1.9) е на MSI, докато Sony и Fujitsu със сходни характеристики са доста по-скъпи.
- VesoPesa
- старши ентусиаст
-
- Кара: ше кола, а я смени за кенеф... :(
- Мечтае да кара: E24 650csl, E34 550csl, E31 850csi, 2002tii turbo
колега това е изчерпателен отговор
напълно те подкрепям в твърдението за ЕмЕсАй.
според мен и Тошиба са вариант.
а колкото до сони и компания,трудно ще вземеш някой свестен за тия пари

напълно те подкрепям в твърдението за ЕмЕсАй.

според мен и Тошиба са вариант.

а колкото до сони и компания,трудно ще вземеш някой свестен за тия пари

- logout
- старши ентусиаст
-
- Кара: KiA, Volvo, Ford
- Мечтае да кара: Болид от F1
- Детайли за колата: Picanto 2008, V70 2001, Puma 2021
Ма вие радио не слушате ли бе? Сега върви една "примоция" на Тошиба Сателит А200 - Core 2 Duo процесор 1Г рам и т.н. Цена 15xx лева. Е те тва е!
It's not who You are, it's who You know...
- Eliana
- УмНаТа КаКа с чЕрпАка :)
-
- Кара: '96 BMW318 cabrio
Яро написа:.В никакъв случай серията Амило на Фуджицу.
С такъв съм вече втора година.Бяха ми го продали с дефектен хард. Върнах го в сервиза, смениха го и от тогава нямам грижи.
Колега, обясни защо си толкова скептично натроен към Амило. Имал ли си? Създавал ли ти е проблеми? Какви точно?

- vld
- Старши ентусиаст
-
- Кара: F11 535d, E84 2.3d
Eliana написа:Яро написа:.В никакъв случай серията Амило на Фуджицу.
С такъв съм вече втора година.Бяха ми го продали с дефектен хард. Върнах го в сервиза, смениха го и от тогава нямам грижи.
Колега, обясни защо си толкова скептично натроен към Амило. Имал ли си? Създавал ли ти е проблеми? Какви точно?
Защото всеки втори дава накакъв дефект още в самото начало това по мои наблюдения

Иначе тошиба сателит,каквато и да вземеш все е добра зависи вече какво искаш от машината ,ако искаш повече перформънс, ще се бръкнеш повече.
Като процент дефектите при тошиба са най малки

А тази марка се продава доста така,че репавай сам...
Избор много не като да няма какво да се избере

Eliana написа:Яро написа:.В никакъв случай серията Амило на Фуджицу.
Може би трябваше малко по-обширно да опиша защо го казвам това.Преди няколко месеца проучвах положението с лаптопите и след няколко дни ровене в hardwarebg.com и подобни сайтове, стигнах до извод да избягвам Амилото на Фуджицу (даже серийте започващи с А на други производители

Тука мисля Mollov не е зле да се произнесе

Последна промяна Яро на 18 Сеп 2007, 10:35, променена общо 1 път
аз съм с Тошиба от скоро и съм много доволен - А200 14E - има всякакви глезотии камера, четец за карти, блутуут и др. които използвам рядко, 1ГБ рам, отделна видеокарта 256мб Nvidia...7300, 160ГБ диск, Core Duo 2.0GHz идва с Виста Хоум премиум и струваше 1850лв. преди 3-4 месеца, сега сигурно е много по-евтин. Има международна гаранция 2 години, която странно започва да тече от датата на производство
Аз го бях купил 12 дни след това.
Недостатъка му е огледалният екран - в затворени помещения е добре, но на вън е ужасно, а като гледам всички лаптопи напоследък ги правят такива
Другият недостатък е че ако искаш ХР доста ще трябва да се потрудиш за драйверите и пак не е сигурно дали ще тръгне всичко.
За Амило по принцип хората са настроени скептично, не знам защо, но това е масово във всички форуми за компютри.

Недостатъка му е огледалният екран - в затворени помещения е добре, но на вън е ужасно, а като гледам всички лаптопи напоследък ги правят такива

Другият недостатък е че ако искаш ХР доста ще трябва да се потрудиш за драйверите и пак не е сигурно дали ще тръгне всичко.
За Амило по принцип хората са настроени скептично, не знам защо, но това е масово във всички форуми за компютри.
44 мнения
• Страница 1 от 3 • 1, 2, 3