Съвет за покупка на лаптоп.

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

младши ентусиаст
Аватар

Съвет за покупка на лаптоп.

Мнение от M3CSL » 17 Сеп 2007, 20:24

Ще може ли да ми препоръчате лаптоп до 1500-1600 лева. Интересува ме най-доброто съотношение цена качество.Не държа да е със 17-ка дисплей.
Fehlende PS werden durch den Wahnsinn ersetzt :mrgreen:

Потребител
Аватар

Мнение от kifla » 17 Сеп 2007, 22:05

http://213.91.203.161/most/Item.aspx?itemid=35925
Не бих казала, че разбирам кой знае колко, за тва като си взимах моя разпитах насам-натам и ми препоръчаха тоя. Не знам дали е баш НАЙ-доброто съотношение цена-качество, но със сигурност е добро. Аз съм доволна :lol:
брЪм

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Е39
Мечтае да кара: Е92

Мнение от bam-bam » 17 Сеп 2007, 22:08

за тея пари кои и да земеш се ше ти върши работа иди в техномаркет и технополис и ги разгледаи
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: ше кола, а я смени за кенеф... :(
Мечтае да кара: E24 650csl, E34 550csl, E31 850csi, 2002tii turbo

Мнение от VesoPesa » 17 Сеп 2007, 23:39

ако ме земат на работа в аргус бъди сигурен ще ти избера най-доброто. ;)
ако ме земат ще ти пиша ако случайно все още не си си взел да доидеш при мене ;)

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от M3CSL » 18 Сеп 2007, 0:08

Той тоз лаптоп за подарък го глася по принцип ама все пак искам да нещо по-конкретно така. Някакви лични впечатления и тн....От толкова много хора в хардуеър сцената очаквах да има повече отговори :) Мерси на отзовалите се до сега
Ще следя темата да събера още мнения.
Fehlende PS werden durch den Wahnsinn ersetzt :mrgreen:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Е61 530d '05 и Е46 330d '04
Мечтае да кара: 5GT 535 xd

Мнение от SaSo » 18 Сеп 2007, 0:58

Земи от САЩ един.... www.circuitcity.com ако имаш авер там де... По добре си земи Хюлет пакард че имат международна гаранция и няма да имаш ядове... Макар че са кофти компове... Важна е гаранцията... Иначе за АCER мога ти кажа че са добри машини и не се чупят лесно... Иначе за тия кинти немойш си взема Тинкпад на Леново иначе това е истинския Лаптоп...

Acer Aspire 5100-5023 15.4" Widescreen Notebook PC виж тоя примерно е страшен...
Изображение

старши ентусиаст
Аватар

лаптоп

Мнение от Evelin Cotsev » 18 Сеп 2007, 1:55

http://www.kkelectronics.com/index.php ето страницата в момента има промоция на МСИ лаптоп перфектен е и е 1169 лева. този лаптоп е просто перфектен. мое мнение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от eddiebg » 18 Сеп 2007, 8:25

Ако искаш да вървят и по-новите игри на него, задължително го взимаш с външна видеоплатка - т.е. гледаш за надписи от типа на Nvidia GeForce Go хххх, където хххх трябва да е поне 6600 (за предпочитане 7400).
Ако ще се ползва предимно за офис дейности - гледай да е с вградена видеоплатка, с нея батерията издържа по-дълго време и съответно лаптопа се нагрява по-малко вътре - т.е. нещо от рода на VIDEO Intel® GMA xxx. Съответно цената е пониска с около 150-200 лв.
Лаптопите с Intel процесори са за предпочитане, особено ако се налага да се ползва по-дълго на батерии, така че ако се вместиш в цената - избери Интел. Освен ако няма да се ползва предимно за игрички - там е желателно да си с 64 битов процесор, така че AMD Turion 64 ще свърши много добра работа, за Core 2 Duo най-вероятно няма да се вместиш в тези пари.
За тия пари лаптопа би трябвало да е с поне 1Gb памет, така че е излишно да пиша че е желателно при работа с Windows XP да имаш 1Gb (ако идва с инсталиран Windows Vista ще е желателно да са 2Gb, въпреки че винаги може да махнеш Виста-та и да си сложиш XP)
Избягвай евтините модели на Fujitsu - серията Амило.
В общи линии читавите марки, от които да вземеш машинка за тия пари - Toshiba, HP, евентуално DELL.
MSI правят от сравнително скоро преносими компютри, но като цяло са фирма, която прави читави продукти - навремето започнаха с дънни платки и видеоплатки и много бързо се наложиха на пазара с качествени и на добра цена продукти. Наскоро инсталирах един MSI Megabook M673 (за тая цена в Техномармалада в наш'то село нямаше по-евтин лаптоп, който да става за игри). Идва без предварително инсталиран Windows (от което следва съответно по-ниска цена), удобни клавиши, елегантен дизайн, отзад на капака много приятно свети логото на MSI, клавиатурата има и цифров блок, което е удобно при работа в офис среда - въвеждане на дълги цифрови поредици. Имаше малък проблем (ако може така да се нарече) - трябваше така да се свалят последните драйвери за звуковата платка от интернет, че със дадените към диска лаптопа не пожела да изкара никакъв звук. Дисплея е т.нар. glare - специално покритие което подобрява качеството на изображението, но за сметка на това всичко се отразява в него - не е удобно ако имаш източници на светлина зад гърба ти. Почти всички модели на MSI са с вградена web камера, което си е доста удобно. Освен това цената им е наистина доста привлекателна. Примерно един от най-евтините модели с 12" дисплей и тегло под 2кг (1.9) е на MSI, докато Sony и Fujitsu със сходни характеристики са доста по-скъпи.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: ше кола, а я смени за кенеф... :(
Мечтае да кара: E24 650csl, E34 550csl, E31 850csi, 2002tii turbo

Мнение от VesoPesa » 18 Сеп 2007, 8:36

колега това е изчерпателен отговор :yes: :clap:
напълно те подкрепям в твърдението за ЕмЕсАй. :yes:
според мен и Тошиба са вариант. :idea:
а колкото до сони и компания,трудно ще вземеш някой свестен за тия пари ;)

младши ентусиаст
Аватар
Кара: бас Барабас

Мнение от Яро » 18 Сеп 2007, 9:45

eddiebg ти е дал доста изчерпателен отговор.Аз също бих заложил на Тошиба.В никакъв случай серията Амило на Фуджицу. :idea:
Всеки шут в задника - крачка напред!
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: KiA, Volvo, Ford
Мечтае да кара: Болид от F1
Детайли за колата: Picanto 2008, V70 2001, Puma 2021

Мнение от logout » 18 Сеп 2007, 9:53

Ма вие радио не слушате ли бе? Сега върви една "примоция" на Тошиба Сателит А200 - Core 2 Duo процесор 1Г рам и т.н. Цена 15xx лева. Е те тва е!
It's not who You are, it's who You know...

УмНаТа КаКа с чЕрпАка :)
Аватар
Кара: '96 BMW318 cabrio

Мнение от Eliana » 18 Сеп 2007, 10:08

Яро написа:.В никакъв случай серията Амило на Фуджицу. :idea:

С такъв съм вече втора година.Бяха ми го продали с дефектен хард. Върнах го в сервиза, смениха го и от тогава нямам грижи.

Колега, обясни защо си толкова скептично натроен към Амило. Имал ли си? Създавал ли ти е проблеми? Какви точно? :roll:
Изображение

Старши ентусиаст
Аватар
Кара: F11 535d, E84 2.3d

Мнение от vld » 18 Сеп 2007, 10:25

Eliana написа:

С такъв съм вече втора година.Бяха ми го продали с дефектен хард. Върнах го в сервиза, смениха го и от тогава нямам грижи.

Колега, обясни защо си толкова скептично натроен към Амило. Имал ли си? Създавал ли ти е проблеми? Какви точно? :roll:

Защото всеки втори дава накакъв дефект още в самото начало това по мои наблюдения ;)
Иначе тошиба сателит,каквато и да вземеш все е добра зависи вече какво искаш от машината ,ако искаш повече перформънс, ще се бръкнеш повече.
Като процент дефектите при тошиба са най малки :idea:
А тази марка се продава доста така,че репавай сам...
Избор много не като да няма какво да се избере ;)
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: бас Барабас

Мнение от Яро » 18 Сеп 2007, 10:33

Eliana написа:

Може би трябваше малко по-обширно да опиша защо го казвам това.Преди няколко месеца проучвах положението с лаптопите и след няколко дни ровене в hardwarebg.com и подобни сайтове, стигнах до извод да избягвам Амилото на Фуджицу (даже серийте започващи с А на други производители ;) )Тошиба също има по-добър екран ако не се лъжа и по-рядко ходят по сервизи.А какви нагънати Фуджицуте съм виждал :shock: .
Тука мисля Mollov не е зле да се произнесе :idea:
Последна промяна Яро на 18 Сеп 2007, 10:35, променена общо 1 път
Всеки шут в задника - крачка напред!
Изображение

Слави
Аватар

Мнение от © » 18 Сеп 2007, 10:33

аз съм с Тошиба от скоро и съм много доволен - А200 14E - има всякакви глезотии камера, четец за карти, блутуут и др. които използвам рядко, 1ГБ рам, отделна видеокарта 256мб Nvidia...7300, 160ГБ диск, Core Duo 2.0GHz идва с Виста Хоум премиум и струваше 1850лв. преди 3-4 месеца, сега сигурно е много по-евтин. Има международна гаранция 2 години, която странно започва да тече от датата на производство :shock: Аз го бях купил 12 дни след това.
Недостатъка му е огледалният екран - в затворени помещения е добре, но на вън е ужасно, а като гледам всички лаптопи напоследък ги правят такива :confused:
Другият недостатък е че ако искаш ХР доста ще трябва да се потрудиш за драйверите и пак не е сигурно дали ще тръгне всичко.
За Амило по принцип хората са настроени скептично, не знам защо, но това е масово във всички форуми за компютри.

Следваща

Назад към Извън Темата