питане към пътуващите в гърция
Модератор: Общи модератори
33 мнения
• Страница 1 от 3 • 1, 2, 3
- bmwfena
- БМВманиачения
-
- Кара: ПЕЧКА понавървяваща
- Мечтае да кара: на ядене и пиене
питане към пътуващите в гърция
мога ли да управлявам кола която е на чуждо име....ще ми искат ли пълномощно на границата...искам да вляза с орела ама е на жената на името и не знам кво да правя....ако трябва пълномощно ще трябва ли превод на гръцки 

- bmwfena
- БМВманиачения
-
сега не искат зелена карта...вчера се смах на едни калайджии манговци които с един москвич обикаляли гърция и слагали улуци...те нямали такава зелена карта ама копача е на тяхно име...та за тва питамpAbLo написа:Нищо не ни искаха![]()
Само Зелена Карта - Колата е даже е на Юридическо Лице и пак нито пълномощно нищо.
Паспорта - Къде отивате и айдииииииииииииии

- bmwfena
- БМВманиачения
-
манговците са уникални ве
смях се с сълзи-бах ти в Александрополи им снимали москвича гърците
голем смех---нали от 1ви август отпаднаха зелените карти 

- Val4eto
- младши ентусиаст
-
последния път,преди няма и 20 дена и зелена карта не искаха,само лични карти,така че не би трябвало да има проблем 

Най-много обичам "форумни героини"

- bmwfena
- БМВманиачения
-
то тва ми е ясно но става дума за колата която е моя но е на името на жената....да не ми искат пълномощноVal4eto написа:последния път,преди няма и 20 дена и зелена карта не искаха,само лични карти,така че не би трябвало да има проблем

- ///M3
- младши ентусиаст
-
- Кара: '02 BMW E46 330i
Преди седмица родителите ми ходиха до Гърция с мойта кола. Понеже е на мое име, а аз не бях с тях, отидох да напиша едно пълномощно на баща ми без превод. Оказа се, че дори не са им го искали, а залена карта вече не ти трябва.
Така че не би трябвало да ти правят проблем, въпреки че не е на твое име
PS: Да добавя, минали са през Кулата.
Така че не би трябвало да ти правят проблем, въпреки че не е на твое име

PS: Да добавя, минали са през Кулата.
направи едно пълномощно и иди на някой заклет преводач да ти го преведе на гръцки и това е.Срещу гръцкото консулство има 2-3 дето ми взеха 10 лв или 5 лв нещо такова...10 мин работа защото ако стане нещо хубаво е да го имаш..
също така:
1) внимавай със скоростта че оставаш без книжка и кола накрая.
2)антирадара го забрави тук
3)аварийната лента на магистралата там служи и за нормална лента за движение от тирове и други бавни МПС защо не ме питай
4) ако те запсува някой кажи му "гамо тин мана су" или по хард кор "гамо то христо су ке тин панагия су пустара" действа.
5) ако някой със скъпа кола от рода на мерцедес бмв и т.н. те засече псувни го те там собствениците не са като тия тук.До вчера с Москвич и днес с 5.000.000 евро и макларен
6)в Александруполис през Петък,Събота и Неделя ,булеварда до морето става пешеходна зона така че ще трябва да забравиш колата на някоя улица.Като влезеш през Егнатия в Александруполис,караш покрай едно поделение,казарма..Продължаваш докато хванеш едно смешно кръгово без знаци...Не знам кой е с предимство и кой не там е малко опасно.Завиваш леко в ляво и хващаш пътя който бил срещу тебе преди да стигнеш и продължаваш...Ще стигнеш до един малък осветен булевард и намираш място за паркиране и почваш разходка..
7) има един рибен ресторант до фара..препоръчвам узо с мезе октопод на скара с лимон..
през деня до фара има шадраван и кафене ама вечер е много хубаво...Плажове за къпане не са там...ще се обърнеш с гръб към фара и ще вървиш само направо по булеварда..посока обратна от тази където е пристанището за ферито за Самотраки.
Самотраки не ти я препоръчвам много скалисто и едни баири мани мани.Иначе билета за колата е 10 евро и 2 евро или 5 за човек...Забравих сорри...
9)мога да ти кажа и къде стоят ченгетата по принцип..Винаги има патрулка след Дидимотихо..Влизаш в едно село с ограничение 50 пътя е тесен и прав.Вляво ще видиш една ЖП гара с цистерни вагони и понякога военни камиони и точно дясно от тебе има едни дървета е там ще ги видиш.След това около Суфли на ед
10) Колан има задължително водач,пътник и задната седалка който сяда задължително колан.
11) има много цивилни полицейски коли с никакви отличителни знаци...По принцип са Ситроен Ксара или Скода Октавия,тъмно сини или чисто бели.Тамошните ченгета са с едни джипове Ниссан Терано май или нещо такова..Помиярите понякога като караш зад тях ти дават сигнал да ги изпревариш..Запомни дали има непрекъсната линия или ограничението е 50 всмисъл те карат с толкова и тръгваш да изпревариш и хоп!
друго друго...
не се сещам това е пр. прекарване
също така:
1) внимавай със скоростта че оставаш без книжка и кола накрая.
2)антирадара го забрави тук
3)аварийната лента на магистралата там служи и за нормална лента за движение от тирове и други бавни МПС защо не ме питай

4) ако те запсува някой кажи му "гамо тин мана су" или по хард кор "гамо то христо су ке тин панагия су пустара" действа.
5) ако някой със скъпа кола от рода на мерцедес бмв и т.н. те засече псувни го те там собствениците не са като тия тук.До вчера с Москвич и днес с 5.000.000 евро и макларен
6)в Александруполис през Петък,Събота и Неделя ,булеварда до морето става пешеходна зона така че ще трябва да забравиш колата на някоя улица.Като влезеш през Егнатия в Александруполис,караш покрай едно поделение,казарма..Продължаваш докато хванеш едно смешно кръгово без знаци...Не знам кой е с предимство и кой не там е малко опасно.Завиваш леко в ляво и хващаш пътя който бил срещу тебе преди да стигнеш и продължаваш...Ще стигнеш до един малък осветен булевард и намираш място за паркиране и почваш разходка..
7) има един рибен ресторант до фара..препоръчвам узо с мезе октопод на скара с лимон..

9)мога да ти кажа и къде стоят ченгетата по принцип..Винаги има патрулка след Дидимотихо..Влизаш в едно село с ограничение 50 пътя е тесен и прав.Вляво ще видиш една ЖП гара с цистерни вагони и понякога военни камиони и точно дясно от тебе има едни дървета е там ще ги видиш.След това около Суфли на ед
10) Колан има задължително водач,пътник и задната седалка който сяда задължително колан.
11) има много цивилни полицейски коли с никакви отличителни знаци...По принцип са Ситроен Ксара или Скода Октавия,тъмно сини или чисто бели.Тамошните ченгета са с едни джипове Ниссан Терано май или нещо такова..Помиярите понякога като караш зад тях ти дават сигнал да ги изпревариш..Запомни дали има непрекъсната линия или ограничението е 50 всмисъл те карат с толкова и тръгваш да изпревариш и хоп!

друго друго...

- bmwfena
- БМВманиачения
-
аз в Александрополис съм ходил но мерси за информацията..имаше работи които не ги знаех.особено за колана на пътника отзад.значи мога да си обикалям с чужда колаааа--ясно ми е вече.

33 мнения
• Страница 1 от 3 • 1, 2, 3