Обжалване на акт

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

кандидат ентусиаст
Аватар

Обжалване на акт

Мнение от mangini » 16 Авг 2007, 18:10

Абе така се случи, че ми писаха акт за превишена скорост и последствията са 2 месеца без книжка. Обаче полицаят ми каза, че е по-добре след като ми връчат постановлението, да обжалвам, нямало да ми вземат книжката, а щяло да се стигне до споразумение със съдията. Та да ви питам-някой обжалвал ли е такъв акт, каква всъщност е процедурата, много ли се проточва, занимаваш ли се със съдилища, адвокати и т.н.? Абе изобщо има ли смисъл да се обжалва?

Новият ПИКАСО
Новият ПИКАСО
Аватар
Кара: The Dark Side of the Force
Мечтае да кара: S
Детайли за колата: E30 325i - RIP
E30 320is - RIP,sold
E24 635csi - sold
E36 316i coupe - sold
E46 320d sedan- sold
E36 325i coupe - sold
E36 318tds SW - sold
E36 316i sedan - sold
E39 525d sedan - sold
E46 320d SW - sold
E61 530xd LCI - sold
E30 318is coupe - sold
E46 320dA SW - sold
MB CLK270-sold
Е46 320Ci
E87
E30 320 cabrio

Мнение от madpetio » 16 Авг 2007, 18:31

има!
"В крайна сметка влезнах в този спорт, защото обичам да карам коли, но не само да ги карам, а да ги карам възможно най-бързо! Ако трябва да искам да бъда запомнен с нещо, то нека нещото да бъде това!" Колин Макрей

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Е39
Мечтае да кара: Е92

Мнение от bam-bam » 16 Авг 2007, 23:21

madpetio написа:има!

това конкретно за всички или само за неговия :)
Изображение

Новият ПИКАСО
Новият ПИКАСО
Аватар
Кара: The Dark Side of the Force
Мечтае да кара: S
Детайли за колата: E30 325i - RIP
E30 320is - RIP,sold
E24 635csi - sold
E36 316i coupe - sold
E46 320d sedan- sold
E36 325i coupe - sold
E36 318tds SW - sold
E36 316i sedan - sold
E39 525d sedan - sold
E46 320d SW - sold
E61 530xd LCI - sold
E30 318is coupe - sold
E46 320dA SW - sold
MB CLK270-sold
Е46 320Ci
E87
E30 320 cabrio

Мнение от madpetio » 16 Авг 2007, 23:43

Всичко е според зависи... ;)
Аз и още хора от форума обжалваме наред. Първо се обжалва АКТ-а ако няма резултат се обжалва и наказателното постановление.Въпроса е да бъдят изтъкнати причини и доказателства за обжалването ;)
"В крайна сметка влезнах в този спорт, защото обичам да карам коли, но не само да ги карам, а да ги карам възможно най-бързо! Ако трябва да искам да бъда запомнен с нещо, то нека нещото да бъде това!" Колин Макрей

поклонник на E36
поклонник на E36
Аватар
Местоположение: София, София, София, София, София, София, София, София, София, София:
Кара: Mercedes, BMW, Subaro

Мнение от Терзийски » 17 Авг 2007, 1:40

Все едно играеш на ЕВРО шанс :mhihi:

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от mangini » 17 Авг 2007, 12:12

Ми то хубаво има смисъл, ама обяснете какво по-точно се случва? Едва ли ще обжалвам и след една седмица ще дойдат и ще кажат "извинявайте, станала е грешка, ето ви книжката". Мисълта ми е-щом обжалвам, значи имам нещо против акта, т.е. или полицаите са ме спряли неправомерно, или не съм карал толкова бързо и ме мотаят, или нещо друго, което трябва да се докаже по някакъв начин все пак. Полицаят ми обясни, че се стига до "споразумение със съдията"? Просто нека който е обжалвал, обясни какво точно става, много време ли е загубил, струва ли си изобщо ...

Потребител
Аватар

Мнение от Nina » 17 Авг 2007, 13:08

Възражение на акта се пише и подава в КАТ до 3 дни след съставане на самия акт.
Не можах да разбера акта или наказателното постановление искаш да обжалваш.
Ако е НП то когато излезе постановлението ( приблизително месец след датата на съставяне на акта), се обжалва в 7 дневен срок, но от връчването му, т.е. от датата в която отидеш да си го получиш! Жалбата се подава в КАТ в 2 екземпляра и е добре да е писана от адвокат, същия, който след това ще те представлява и в съда. С подаването на жалбата срещу НП, то не влиза в сила, т.е. не плащаш глобата, не ти взимат точки и / или книжката докато не излезе решение на съда.

Първо се консултирай с адвокат... той ще ти каже, дали има смисъл да обжалваш наказателното или не.....

Ако решиш да обжалваш - след подаването на жалбата в КАТ чакаш призовката... (след около 3,4 месеца) се явяваш в съда...

старши ентусиаст
Аватар
Кара: BMW E90 330d; BMW F25 30d
Мечтае да кара: BMW M

Мнение от kriso85 » 17 Авг 2007, 18:28

Да вметна само,ч е е хубаво когато се съставя акта да напишеш възражения още на място. И след това веднага при адвокат - в 3 дневен срок той да напише допълнителни възражения, които се внасят в КАТ. После вече идва Наказателното Постановление и почва процедурата по обжалване :arrow: както отбеляза колежката - давностните срокове са КРАТКИ така че не се мотай ако имаш някви претенции ;)
"Try not. Do or do not. There is no try" Yoda
Изображение

Потребител
Аватар

обжалване

Мнение от the 7th scent » 02 Мар 2008, 13:23

Абе пичова,
аз обжалвам 1 акт и са ми пратиха призовка. След няколко дена сам на съд. Та въпроса ми е някои минавал ли е през това и може ли да ми даде съвет, защото ще хода без адвокат?

Историята е следната:
Превишена скорост - при ограничение 50 карах с 74 (големо престъпление) и ме спряха, написаха ми акта, аз им написах възражение че са засекли скоростта на друга кола и тва беше. Излезе постановлението, обжалвах го и него. Имам свидетел който караше зад мене с друга кола и ще доиде в съда. Някой бил ли е в съда и знае ли какво става там и шит ли е много да се ходи без адвокат?
Less means MORE...

великият шестак
Аватар
Кара: няколко и киселее

Re: обжалване

Мнение от Turbo_Ted » 02 Мар 2008, 13:37

the 7th scent написа:Абе пичова,
аз обжалвам 1 акт и са ми пратиха призовка. След няколко дена сам на съд. Та въпроса ми е някои минавал ли е през това и може ли да ми даде съвет, защото ще хода без адвокат?

Историята е следната:
Превишена скорост - при ограничение 50 карах с 74 (големо престъпление) и ме спряха, написаха ми акта, аз им написах възражение че са засекли скоростта на друга кола и тва беше. Излезе постановлението, обжалвах го и него. Имам свидетел който караше зад мене с друга кола и ще доиде в съда. Някой бил ли е в съда и знае ли какво става там и шит ли е много да се ходи без адвокат?

без адвокат много трудно ще се оправиш :( дори не се знае дали съда ще те допусне да се защитаваш сам :roll: наскоро дочух нещо, че без адвокат нямаш право да се явяваш в съда - но нека го каже някой, дето е по-компетентен от мене
Изображение
оооо велики шестако :bowdown: да пребъдат сегментите ти ... все у високи обороти да стоиш :bowdown: и да живее шпера ти :bowdown: АМИН :bowdown:

Назад към Извън Темата