Дилема за избора....

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

Гост
Аватар

Дилема за избора....

Мнение от Гост » 25 Юли 2007, 18:04

Знам точно с колко тона виртуални камъни ше ме залеете ,но се надявам в пролуките да чуя и смислени мнения освен :- "Ти си луд!"
Идеята ми е следната! Решил съм да сменя мойта Е39ка с по-ново! Естествено се насочих към Е60 ,ма гледам само комбита ,щото ми трябва много място за багаж! За съжаление всичкото Е60 е акцизно-намерих една-две 525ци-дизел на 163 коня ,ма са некакси голички и на много км/ около 150хил/ . Говорим за цена над 40хил лв! И понеже родината-мащеха е решила да ме пореже със сумата от около 5000лв за акциз ,а да не говорим,че за трилитров дизел или бензин отива към 7000 се поогледах и взех ,че видях цените на разни колици в магазина ! И така взе ,че ме дръпна Хюндай Санта Фе ,че май ше се наложи да напусна лоното на добрите баварски машини...!.... За мое най-голямо съжаление...! Имах опити да намеря на подобна цена и Х5/от старата естествено/ ,но опитите удрят на камък!
Понеже ми е още блудкаво от избора - ше се радвам ако някой сподели мнение "за" или "против" мойто мнение или предложи друго решение на дилемата! :confused: Тенкс ин адванс...

старши ентусиаст
Аватар
Кара: myCar 5.3. and iCar 3.9.
Мечтае да кара: още по-бавно
Детайли за колата: ...
01" 525d m57
04" X5 m57
06" Liberty 2,8 CRD

Мнение от Владо » 25 Юли 2007, 18:20

извинявай, ама нещо... нема лошо че си се насочил към нова кола, ма ми дай една смислена причина да имаш джип у нас, или сув, или квото се води това... освен ако не си луд фен на ските... ама даже и тогава не си струва :roll:

Turbo Pilot
Аватар
Кара: X5 F15 m50d,E30 TURBO
Мечтае да кара: Това което си карам

Мнение от Cobra » 25 Юли 2007, 18:21

Колега има една приказка че като питали Хенри Форд коя е най-хубавата кола, той казал - новата.

Да,но за мен лично не е съвсем така - пред време имах същата дилема и стигнах до извода че ми се кара джип - купих Рехтон 2,7цди с мерцедес мотор и скорости и го заредих с все екстри можеш се сети - ТВ, ДВД, ксенон и т.н. - колата си миришеше на ново и изпитах невероятно у-е като я взех....НО след време евтината изработка на дребни детайли в купето, евтината кожа, странното окачване и най-вече появилите се луфтове и скърцания ме сбъркаха....та съдбата на този автомобил е че сега служителите ми го карат за служебен, а аз карам 7-ца на на 8 години :shock:

Та моя съвет е ако си склонен да преглътнеш лукса и някой други дреболии,както и да смениш марката като цяло много по рентабилно и финансово полезно е новия автомобил. (разбира се добре проучи гаранциооното обслужване)

ентусиаст
Аватар
Кара: BMW M6 Cabrio V10 manual
Детайли за колата: Единственото в Европа M6 Cabrio V10 с ръчни скорости

Мнение от AlibiTu » 25 Юли 2007, 18:36

Незнам колега за Санта Фе-то ... но виж погледни и Додж Калипър ... Малък Сув се води със страшна фаца и на добри пари ;) ... аз ако си купувах нова кола в момента щях да се насоча точно към него. Като цяло подкрепям мнението на Кобрата ;)
Е30 325 > Е30 318ис (М50Б25) > Е36 316 > Е38 728 > F32 435i > E64 M6 V10

младши ентусиаст
Аватар
Кара: 740xd lci M-Packet

Мнение от Facheff » 25 Юли 2007, 18:40

Имам познат който работи в сервиза на въпросната марка....адски много оплаквания имало от тези санта фе-та....много проблеми правили само това съм чувал и ми каза ако чуя някой мой приятел да иска такова нещо да се отказва бързо...малко са доволните от този джип и то хора който преди това не са карали нещо по така като е39...

старши ентусиаст
Аватар

Re: Дилема за избора....

Мнение от Slavi_m » 25 Юли 2007, 19:45

SKISA написа:Говорим за цена над 40хил лв!

Събери и за акциза и се хвърляй на някое добро Е60 ;) Нали се сещаш,че в противен случай няма да имаш мира?Лизинга значи оскъпяване афтър ол..

Гост
Аватар

Мнение от Гост » 25 Юли 2007, 22:03

Лизинг нема да има! Аз вените почти си прерязах ,за да напиша тия работи в тая тема,ама па на лизинг-НИКОГА! или имам пари да си купя нещо -или нямам!
точно за това пуснах темата,щото всеки ше даде акъл! естествено ,че никак,ама никак не ми се къса пъпната връв с нашта марка,но тоя акциз направо ше ме изяде отвътре,щото даваш пари нахалос-не е въпроса дали ги имаш! ше ги изпият ония шебеци във властта ,а човек може да ги даде за по-нова , по-читава ,или по-мощна ,па ако щете и за некоя тройка за жената!
тва за проблемите на хюндай не бях го чувал! други ми разправят ,че тоя модел нямал нищо общо със стария! уж били читави!
Кобра, Форд верно е казал това ,ма българина е измислил още по-убаво от новата кола.........служебната! ;) според мен Рекстона е наистина уникален боклук-никога не бих си помислил да мисля за него!
Владо,една от причините е ,че наистина съм маниакален скиор,ама даже не толкова заради ските,а заради дупките по наще пътища пак си струва да се качиш на джипка.отделно има места и вила,където зимата или при дъжд нема качване с нормален автомобил.
абсолютно съм наясно ,че квото и да зема друго се ше го сравнявам с БМВ ,ма тия скапани закони направо ми късат нервите с тоя акциз и не ми се ще да го преглътна,въпреки,че сигурно ако се напъна ще мога!

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Жи55АЕМЖИ
Мечтае да кара: 911 turbo
Детайли за колата: 630cc - injectors
HX52 Holset
MS 1 Extra - ECU
Inovate wide band

Мнение от ///peter » 25 Юли 2007, 22:34

Да не се запитваш после, що си взел тоя баклук? ;)

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Е39
Мечтае да кара: Е92

Мнение от bam-bam » 25 Юли 2007, 23:17

///peter написа:Да не се запитваш после, що си взел тоя баклук? ;)

:yes:

акъл нема да ти давам .. мисля че си достатъчно голям сам да прецениш ако не се бъркам де ;)
Изображение

Слави
Аватар

Мнение от © » 25 Юли 2007, 23:17

този хюндай ще струва наполовина само след 2-3 години
готов ли си да изхарчиш т.е. да се откажеш от 20-25 000 лв за 2 години каране на хюндай?

баварски фанатик
Аватар
Кара: нещо...
Мечтае да кара: McLaren F1 LM

Мнение от Dimo » 25 Юли 2007, 23:29

А какво мислиш за Е90 комби?
Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от M3CSL » 26 Юли 2007, 1:51

Някъв Патфайндър на 2-3 години?

или Нещо такова http://www.mobile.de/SIDHRqLPvuOMQ0vu.C ... 269331636&
Fehlende PS werden durch den Wahnsinn ersetzt :mrgreen:

ентусиаст
Аватар
Мечтае да кара: М-ка деснячка с газова уредба Mimgas :D

Мнение от PIONEER » 26 Юли 2007, 2:32

Имам близка приятелка баща и е заклет фен на Хюндай.От едно време е изредил няколко седана (Сонати май бяха) имаше Санта Фе от старите и скоро го продаде и смени с по-новото.Сами се досещате,че не го е разкарал поради проблеми щом пак се е яхнал на Санта Фе.

Като цяло и аз чувам мнения за марката,че хем са добри хем не са и съм раздвоен.И аз съм се насочил към някакъв Хюндай за ежедневка,естествено на старо и доста по-евтин ще е от това което търсиш,но си мисля,че няма да остана разочарован ако попадна на добре гледана количка.Кажи речи надъхан съм почти :).Аз цъкам тука и следя хората какви проблеми ги спохождат и си вадя заключения.Ето ако искаш да попиташ нещо ;)
http://www.hyundai-bg.org/forums/index.php?sid=3e1d81512ec3fdf04ce15e958a29175a
Изображение
8.32

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от WilliamsF1Team » 26 Юли 2007, 2:52

Сега и аз малко да попиша...

На твое място аз бих взел нова кола. За 50 000лв. има доста коли, които можеш да купиш. Естествено не ново БМВ, но все пак някакъв компромисен вариянт. Това, че сме в БМВ Форум съвсем не значи, че избора на всеки от нас трябва да е точно тази кола. Просто си зависи от това за какво ти е колата, колко я караш, какво правиш и пр.
В момента през по-голямата част от ежедневието карам Гранд Витара 2.0 140к.с. За двете години от както я има и за едната, от която я карам мога да кажа само добри думи. Купихме я чисто нова от "Миркат" срещу 56хил. лв. с абсолютно всичко, което се предлагаше в нея. За 2 години по тази кола се смениха само консумативи и мисля, че един накрайник (или нещо такова). Сега ще отиде и за смяна на съединител, но е нормално тъй като вече е на 80 000км. Сега и да кажа това, което съм забелязал от карането ми...
Зимата се държи ОК. Усеща се какво е 4х4 дори да е далеч от най-доброто в автомобилостроенето. Зимата се опитвах да катеря някакви писти на Боровец с нея и смело мога да кажа, че стигнах до място, на което доста SUV-ове няма да стигнат. Накрая естествено потънах, но като цяло се представи добре. След това ми се наложи да прекарвам строителни материяли с нея около 2 седмици всеки ден. Градихме едни стени и се превозваха доста чували с цимент и пясък. Отново се представи на ниво. Не усещаше товара, но да си призная ми беше жал.
Тук обаче се намесва един друг важен фактор - "Удоволствие от шофирането". Това с тази кола не се усеща освен по дупките. Явно не е обезшумено купето много добре и вътре се чува тихичко едно виене, което не е нищо особено, но дразни. Когато тръгна на път, примерно до морето, като стигна ми пищят ушите ако съм карал над 120-130км/ч. Другото, което ме изнервя е нестабилността й. При 150км/ч имам чувството, че излитам и повече никога няма да кацна. Разхода е добър. От 12-15 градско (стигал съм най-много до 17) и около 10 извънградско. По-надолу "йок".
За вървенето, като цяло не върви, но си мисля, че за такъв SUV се представя добре. На дизайн поне според мен го докарва. Не е като тая новата Тойота с белия таван. Има доста красиви линии. Интериора е на ниво, материялите също. Не е бъкана с евтини пластмаси. Вечер е доста красива като светне от вътре.

Абе като цяло това е един добър избор за тези пари. Избива си парите многократно и това обезценяване, за което всички говорят просто не се отнася за всички нови коли. В момента този джип не бих го продал дори и за 45000лв. Не ме интересува цената му по магазините и автокъщите. На мен ми е спестил доста пари и няма да го продам току така.

Казах това, което имах да кажа като лични наблюдения, а сега да кажа това, което мисля за Е60, Е90 и пр.
Уникални коли, едва ли някой може да го отрече. Особено комбитата и на двете са велики. Виждам, че и в Германия всички наблягат точно на тези два модела и то само комби (демек Е61 и Е91). Явно наистина са сполучливи, но не и с агрегат по малък от 3.0д. Тук обаче идва дилемата с акциза. Еми каквото и да си говорим по 50лв. на кВ не е много приятно да дадеш на държавата за нещо, което по принцип не трябва да ти взима. Кофти е. И двете коли обаче къртят и като дизайн и като всичко. Изключителни семейни автомобили. Ако си решил да си качиш семейството, да натовариш колата с багаж и да отпрашиш за морето или чужбина едва ли има кола, която да е по-подходяща за това. По-нагоре спомена, че караш и ски, ето тука е ключа от бараката. Трябва да се насочваш към 3/530xd. Там обаче и цифрата е различна. Ако намериш 3.0д 4х4 на БМВ и какъвто и да е Патфайндър, Витара, Навара, Рекстън и т.н. просто вземи БМВ-то без значение дали е Е91 или Е61.
Другото, което ще кажа и си е лично мое мнение е, че 150 000км. за тази кола не са нищо. Карана по немските пътища и поддържана там едва ли ще има какъвто и да е проблем. Само ще те посъветвам да я купиш от германец, а не от някой "индианец". Там разликата е осезателна...

За останалото...Всичко е късмет. И 150 000лв. да дадеш пак не е гаранция, че ще вземеш читаво, така че успех и да се похвалиш...

devildriver
Аватар
Кара: E30
Мечтае да кара: McLaren F1

Мнение от SlipKnoT » 26 Юли 2007, 4:17

За около 50 може да земеш Гранд Витара с прилични екстри, имам приател които кара и казва, че е добра за кинтите си. ;)

Следваща

Назад към Извън Темата