Какво става, когато налеем неправилното гориво ?
Модератор: Общи модератори
11 мнения
• Страница 1 от 1
Какво става, когато налеем неправилното гориво ?
Интересно ми е да науча какви биха били последиците върху двигателя и автомобила като цяло, ако се налее неправилното гориво и се подкара автомобила, т.е. ако в кола с дизелов двигател се налее бензин и обратно, в такава с бензинов двигател се налее дизел.
Единственото което знам аз е:
1. Ако не е голямо количество - 5-10% от обема на резервоара, мисля че е допустимо да се долее до пълен резервоар с правилното гориво и не би трябвало да има сериозни последици за колата.
2. Ако е много
да не се стартира двигателя, да се отстрани по някакъв начин цялото садържание на резервоара, след което да се напълни с правилното гориво и всичко е ОК.
Реших да пусна темата тук, защото случайно попаднах на този форум чрез линк от друг сайт и бях доста приятно очарован като се разрових в "The Best Of". Намерих доста полезна и добре представена информация за какво ли не свързано с автомобилите като цяло
Предварително благодаря на компетентните по въпроса и все пак искам да помоля: ПИШЕТЕ ПО ТЕМАТА, а не на кой едикога си леля му как наляла цял резервоар нафта във V-TEC-a на братчет му.... и т.н.
Единственото което знам аз е:
1. Ако не е голямо количество - 5-10% от обема на резервоара, мисля че е допустимо да се долее до пълен резервоар с правилното гориво и не би трябвало да има сериозни последици за колата.
2. Ако е много

Реших да пусна темата тук, защото случайно попаднах на този форум чрез линк от друг сайт и бях доста приятно очарован като се разрових в "The Best Of". Намерих доста полезна и добре представена информация за какво ли не свързано с автомобилите като цяло

Предварително благодаря на компетентните по въпроса и все пак искам да помоля: ПИШЕТЕ ПО ТЕМАТА, а не на кой едикога си леля му как наляла цял резервоар нафта във V-TEC-a на братчет му.... и т.н.

"Онова, което порицаеш, на свой ред ще порицае теб и един ден ти ще се превърнеш в онова, което си осъдил."
VARNACLIMBING VELOS-Varna
denko написа::mhihi: тва е хонда как искаш да върви с нафта
иначе дизело въри с сичко и с хидравлично масло върви ма мноу пуши
а дизела като му туриш бензинз и излита
и малко гас с масло да исчистиш дюзите
Денко, това с V-TEC-а го дадох като пример човече

"Онова, което порицаеш, на свой ред ще порицае теб и един ден ти ще се превърнеш в онова, което си осъдил."
Имаше наскоро една тема на един колега, където келеша-бензинаджия му сипал не каквото трябва...
EDIT: Ето я темата
http://bmwpower-bg.net/forums/viewtopic.php?t=56792
EDIT: Ето я темата
http://bmwpower-bg.net/forums/viewtopic.php?t=56792
Да разбирам ли че никой не знае отговора на въпроса ми
ОК, явно не е толкова интересно и важно.

Не точно по темата, ама...
Германец приспособи автомобили да се движат със смес от нафта и вода
Гюнтер Крамб (Günther Kramb), 76 годишен собственик на дилърски център за продажба на автомобили BMW в градчето Зимеринг в Германия, преработи два автомобила за работа на смес от нафта и вода.
Автомобилите имат променени дизелови двигатели и изпускат много по-ниски емисии от вредни газове, пише Auto Bild. Журналисти от списанието са се запознали с двата автомобила - BMW 530d и Volkswagen Lupo 1.2 TDI.
Според Крамб най-добро изгаряне може да се постигне само с помощта на вода. „Дори дървата в камината горят най-добре когато не са съвсем сухи”, казва той.
Преди да бъде впръскано горивото в горивната камера, специално устройство добавя около 20% вода в нафтата. Като резултат се наблюдава снижаване на вредните газове със 71%.
Така скъпите филтри с които най-модерните дизелови двигатели са оборудвани в последно време, стават излишни. Благодарение на откритието на Крамб се намаляват не само серните окиси, но и изпускания въглероден двуокис, поради намаления разход на гориво.
Данните давани от Крамб се потвърждават и от анализ на откритието направен от развойния център на BMW в Щайер.
Всъщност опитите да се гори смес от нафта и вода не са нови. Проблемът досега беше, че никой не успяваше добре да смеси двете части. Това беше причина сместта от вода и нафта да се използва само при голямо натоварване на двигателя, а при стартиране и при празен ход се използваше само чисто дизелово гориво.
Гюнтер Крамб решава този проблем като смесва водата и нафтата в самия двигател. Създал е специална електронна система, която определя съотношението на двете части в сместа според нужното потребление във всеки момент. Водата и нафтата са в отделни резервоари снабдени със система която ги превръща в емулсия.
Редакторите от Auto Bild не намират никаква разлика в динамичните показатели на автомобилите на Крамб в сравнение със серийните им версии. На своето преработено за работа със смес от нафта и вода BMW 530d Гюнтер Крамб е изминал вече 20 хиляди км без да регистрира какъвто и да е проблем.
Източник
Германеца не знае ли че автомобилите в България отдавна го правят, специален патент на служителите по бензиностанциите... язък му за труда
Германец приспособи автомобили да се движат със смес от нафта и вода
Гюнтер Крамб (Günther Kramb), 76 годишен собственик на дилърски център за продажба на автомобили BMW в градчето Зимеринг в Германия, преработи два автомобила за работа на смес от нафта и вода.
Автомобилите имат променени дизелови двигатели и изпускат много по-ниски емисии от вредни газове, пише Auto Bild. Журналисти от списанието са се запознали с двата автомобила - BMW 530d и Volkswagen Lupo 1.2 TDI.
Според Крамб най-добро изгаряне може да се постигне само с помощта на вода. „Дори дървата в камината горят най-добре когато не са съвсем сухи”, казва той.
Преди да бъде впръскано горивото в горивната камера, специално устройство добавя около 20% вода в нафтата. Като резултат се наблюдава снижаване на вредните газове със 71%.
Така скъпите филтри с които най-модерните дизелови двигатели са оборудвани в последно време, стават излишни. Благодарение на откритието на Крамб се намаляват не само серните окиси, но и изпускания въглероден двуокис, поради намаления разход на гориво.
Данните давани от Крамб се потвърждават и от анализ на откритието направен от развойния център на BMW в Щайер.
Всъщност опитите да се гори смес от нафта и вода не са нови. Проблемът досега беше, че никой не успяваше добре да смеси двете части. Това беше причина сместта от вода и нафта да се използва само при голямо натоварване на двигателя, а при стартиране и при празен ход се използваше само чисто дизелово гориво.
Гюнтер Крамб решава този проблем като смесва водата и нафтата в самия двигател. Създал е специална електронна система, която определя съотношението на двете части в сместа според нужното потребление във всеки момент. Водата и нафтата са в отделни резервоари снабдени със система която ги превръща в емулсия.
Редакторите от Auto Bild не намират никаква разлика в динамичните показатели на автомобилите на Крамб в сравнение със серийните им версии. На своето преработено за работа със смес от нафта и вода BMW 530d Гюнтер Крамб е изминал вече 20 хиляди км без да регистрира какъвто и да е проблем.
Източник
Германеца не знае ли че автомобилите в България отдавна го правят, специален патент на служителите по бензиностанциите... язък му за труда

- vld
- Старши ентусиаст
-
- Кара: F11 535d, E84 2.3d
znlambov написа:Да разбирам ли че никой не знае отговора на въпроса ми
Ми разбирай ,че тия дето знаят ги мързи да пишат

Глей са как стоят нещата.
На бензинова кола като сипеш дизел ,ако е по модерна с повече акъл изобщо не ти дава да запалиш

Иначе всичко зависи до колко си сипал от грешното гориво.
в смисъл,че ако на бензинова кола сипеш само нафта в повечето случаи трябва да я източиш и да изчистиш дюзите.
Ако е примерно 50л бензин и си долял 20 нафта може и да я изгори ма си е мъка.
На дизелова кола може да търпи бензин до 50/50 и то тован саммо за старите дизели при тях има последствия за разпръсквачите,но от един резервоар няма нищо да и стане.
Виж при коман рела е друго там му се ебава майката с две думи.

- cod-cdbp
- старши ентусиаст
-
- Кара: мфили
имам един приятел дето в пасата (печка) сипва локомотивна нафта
пробвал е и с котелна ама тя трудно се процежда през дюзите

пробвал е и с котелна ама тя трудно се процежда през дюзите

- XaMaB
- ентусиаст
-
- Кара: мел
- Мечтае да кара: танк
eddiebg написа:Преди да бъде впръскано горивото в горивната камера, специално устройство добавя около 20% вода в нафтата. Като резултат се наблюдава снижаване на вредните газове със 71%.
Знаех си че по нашите бензиностанции мислят за екологията и затова разреждат горивото...

Кой ми затри подписа, за неспазване на правилата, при условие че подписа ми беше по-стар от правилата
Благодаря за интересната и полезна информация 

- SaSo
- старши ентусиаст
-
- Кара: Е61 530d '05 и Е46 330d '04
- Мечтае да кара: 5GT 535 xd
В камор съм виждал дизелово Х3 заредено до горе с бензин... Последиците.... Лумнал в пламъци двигател... И повече от половината предница сменена... Иначе за за зимно време дори се препоръчва да се меси нафтата с бензин около 10% зада не замръзва...
11 мнения
• Страница 1 от 1