Честит празник !!! (интересни факти за петък 13ти)
Модератор: Общи модератори
25 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
- fANTONa
- младши ентусиаст
-
- Кара: Е34 520
Честит празник !!! (интересни факти за петък 13ти)
честит ви петък 13-ти !!! дано ви сполетят много хубави неща !!!
аз тамън се прибирам от работа и една черна котка тръгна да ми минава пътя ... спрях аз да я изчакам да мине за да не я уплаша, тя пък като ме видя , обърна се и се втурна в галоп на някъде ?!?! така и не разбрах защо .. може би е била суеверна
интересните факти са тука
http://tony13.hit.bg/Archive/Razvle4enie/Friday13.html
весел празник , приятели !!!
аз тамън се прибирам от работа и една черна котка тръгна да ми минава пътя ... спрях аз да я изчакам да мине за да не я уплаша, тя пък като ме видя , обърна се и се втурна в галоп на някъде ?!?! така и не разбрах защо .. може би е била суеверна

интересните факти са тука

http://tony13.hit.bg/Archive/Razvle4enie/Friday13.html
весел празник , приятели !!!
БМВ
- DiDi
- ентусиаст
-
- Кара: самолет
- Мечтае да кара: НЛО
- POL_Starshi
- Матрицата на SuPeR_FLY
-
- Кара: E30-327,E36-330i,Е53-4.4i,E70-4.8i
- Мечтае да кара: и да е жив и здрав!
Честито на всички!!!Плюйте,хвърляйте камъчета,въртете се и .......... правете всичко което знаете против лош късмет и каръкство!

<Правила за поведение във форума на "BMW Club Bulgaria"!>
Най-важното правило е: НИКОГА НЕ ПУБЛИКУВАЙ В ИНТЕРНЕТ ФОРУМА НЕЩО, КОЕТО НЕ БИ ПОСМЯЛ ДА КАЖЕШ В ОЧИТЕ НА СЪОТВЕТНИЯ ЧОВЕК!
Най-важното правило е: НИКОГА НЕ ПУБЛИКУВАЙ В ИНТЕРНЕТ ФОРУМА НЕЩО, КОЕТО НЕ БИ ПОСМЯЛ ДА КАЖЕШ В ОЧИТЕ НА СЪОТВЕТНИЯ ЧОВЕК!
- The 5th element
- Арабиата
-
- Кара: E39 530D
Да го изтрият от календара дано.... 

Последна промяна The 5th element на 13 Юли 2007, 9:54, променена общо 1 път
[url=http://picbg.net/img.php?file=194f7b7624e3366b.JPG]
[/url
- san4o
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: '92 Е36
- logout
- старши ентусиаст
-
- Кара: KiA, Volvo, Ford
- Мечтае да кара: Болид от F1
- Детайли за колата: Picanto 2008, V70 2001, Puma 2021
На един петък 13-ти черна котка ми мина пътя и вечерта харда на компа изгоря
Майната му на желязото, ма ценна информация имах вътре... Иначе не съм суеверен.

It's not who You are, it's who You know...
- kiko
- старши ентусиаст
-
- Кара: сребърна звезда
- Мечтае да кара: RAUH
- SuPeR_FLY
- Low Is A Lifestyle
-
- Кара: ниско на земята
Днес пък Пецата беше на изпит на листовки, беше 13 номер и имаше 13 грешки - това ако не е лош късмет незнам 

- Stanchev
- старши ентусиаст
-
- Кара: 7er
- Is.
- ентусиаст
-
- Кара: Едно М60 и някви М-ки
- Детайли за колата: ...плаши ме ....винаги ....
Стииига,бе,фаталисти
. Не е ли по важно че е.."Ден на майстора'" ,разпети петък,малката събота и т.н и т.н.
Ха наздраве ся!!!

Ха наздраве ся!!!

Is написа:. . . чукайте си яйцата, точете си рендетата, викайте си "БРАВООО", но като видите 4-те фара зад вас, учтиво отбийте в дясно, щото иначе за всички става по трудно, а резултата ще е все същия

- Angel eyes
- кандидат ентусиаст
-
:)
Айде честит Ви празник на всички!
Аз съм доста суеверна,но не съм забелязала на тази дата да ми се е случвало нещо по-необичайно кофти от попринцип!Имало е дни,които не са били петък 13,но са били много неприятни!
Чела съм доста неща по темата,можеби е някаква енергийна предразположеност,към нещастия,но някакси не ми се вярва,че това може да се определя от датата и деня в седмицата!
Просто всеки трябва да внимава и днес,както всеки друг ден!

Чела съм доста неща по темата,можеби е някаква енергийна предразположеност,към нещастия,но някакси не ми се вярва,че това може да се определя от датата и деня в седмицата!

- BigMUZZY
- младши ентусиаст
-
- Кара: E34 TOURING `95 без номер на мотора
Датата си е гадна и това е. Като ме полази една кака от сутринта, а аз си мисля:" Днес е 13, петък!!! Ще се скъса или ще издържи?"
Е как да се наслади човек? Гадна дата
Е как да се наслади човек? Гадна дата
...Тез` две бири `що ги каза ...?
- fANTONa
- младши ентусиаст
-
- Кара: Е34 520
ха ... ами значи от къде тръгна идеята за празника ... роден съм на 13-ти както един от колегите
(е.. , било е четвъртък, но съм нямал късмет и за тва не е било петък)
освен това докато навърша 13 ... бях намерил толкова яки причини ... разбира се 13 на брой ... така че числото 13 да ми е щастливо ...
защо не съм суеверен ? ... ами просто от малък съм израстнал с идеята че числото е хубаво и нокой не е успял да ме убеди в обратното ... това е на напълно психологична основа , ако слушаш как другите го плюят и мразят (най вече глупавите хамериканци
) някой ден и ти самия ще повярваш в тези глупости , но ако си държиш на твоето и отстояваш мнението си ... разбираш че суеверията са от рода "дядо мраз съществува и живее в лапландия"
и хора : НАЙ-ВАЖНОТО:
пробвах дали някой ще се сети .... ама нали знаете коя е най-яката буква на света а ???????????????
/// М .... еми ... 13та е
ако на някоя друга дата почине човек ... нищо. но ако е на 13 и ще се вдгни баси патардията ...

освен това докато навърша 13 ... бях намерил толкова яки причини ... разбира се 13 на брой ... така че числото 13 да ми е щастливо ...
защо не съм суеверен ? ... ами просто от малък съм израстнал с идеята че числото е хубаво и нокой не е успял да ме убеди в обратното ... това е на напълно психологична основа , ако слушаш как другите го плюят и мразят (най вече глупавите хамериканци

и хора : НАЙ-ВАЖНОТО:

/// М .... еми ... 13та е

що бе , какво ти е направило ... що не изтрият и всичките други дати от календар примерно ... А ?The 5th element написа:Да го изтрият от календара дано....

logout написа:На един петък 13-ти черна котка ми мина пътя и вечерта харда на компа изгоряМайната му на желязото, ма ценна информация имах вътре... Иначе не съм суеверен.
ако на някоя друга дата почине човек ... нищо. но ако е на 13 и ще се вдгни баси патардията ...

ето виждаш ли ... да ти кажа само че ако беше суеверна , това последното посмъртно нямаше да го напишеш ... иначеAngel eyes написа:Айде честит Ви празник на всички!Аз съм доста суеверна,
.....
,но някакси не ми се вярва,че това може да се определя от датата и деня в седмицата!

БМВ
- TheBoss
- Полковника
-
- Кара: мухите да се лепят по лявото стъкло
Аз бях пуснал тема без да видя тази тук. Така е, като излизат по 3-4 страници нови теми. Помолих модератора да я локне, но се сетих, че може и тук да постна същото мнение.
Ето го и него:
Днес е ден, в който много хора не правят нищо свързано с излагане на опасности. Не карат кола, не летят със самолет, пресичат улици с много, ама много повишено внимание и т.н. Аз лично не съм фаталист, но точно на 13.01.2006 г.-петък един рацер с Голф не видя 4720мм-вата ми "количка" и се натресе в мен. Обаче аз направих добър извод от случката, дрифтенето е полезно. Иначе как щеше да се навре голфетникът под мойта броня и да се измъкна с никакви щети? (за него не ми се говори, но само ще спомена, че не му се отваряше дясната врата). Както и да е, иска ми се да ви пропомня защо се смята, че петък 13-ти е фатална дата. Историята е повече от прозаична. Френските крале са били известни със своето разточителство и способност да пилеят пари със скоростта на звука(да не намесвам светлината, че много бърза таз пущина). Та през 14-ти век имало един крал Филип Хубавия. Дали е бил красавец не се наемам да твъря, но кой би се осмелил да каже на краля: абе ти си много грозен бре, какъв е този прякор дето си го измислил? Та петък 13-ти се оказва кошмарна дата за рицарите тамплиери през 14 в. През 1307 г. всички съдии във Франция получават пликове от крал Филип Хубавия с инструкцията да ги отворят в петък, 13 октомври. В пликовете се оказва заповед, според която, всички рицари тамплиери трябва да бъдат арестувани по изгрев слънце, а имуществото им да се конфискува. На този ден са задържани и измъчвани хиляди рицари, от които Филип е искал да признаят за несъществуващи престъпления, за да може да заграби богатството им. Интересното е обаче, че кралят не се е докопал до очакваните средства. Явно някой е предупредил рицарите. А защо точно тамплиерите? Защото те са били нещо като средновековен пейпал, или и-пей, или уестърн-юнион. Те въвеждат безкасовото плащане в Европа(има твърдения, че то е въведено първо от китайците, но няма намерение да споря). Това са били нещо като травел-чекове. Тръгваш от Париж, преди това минаваш през филиала на Ордена, оставяш едни 1000 дуката и заминаваш за Рим. Там от другия филиал си получаваш парите(срещу съответната такса естествено). Няма страх от разбойници, няма притеснения, че като се напиеш в някоя страноприемница "отзивчивата" съседка по маса няма сутринта да си тръгне с кесиятата ти.
Та това е единственото доказано твърдение около петък 13-ти. Всички други истории за бог Локи, за разпъването на Христос, за дяволската дузина и т.н. са само за засилване на ефекта от мита.

Днес е ден, в който много хора не правят нищо свързано с излагане на опасности. Не карат кола, не летят със самолет, пресичат улици с много, ама много повишено внимание и т.н. Аз лично не съм фаталист, но точно на 13.01.2006 г.-петък един рацер с Голф не видя 4720мм-вата ми "количка" и се натресе в мен. Обаче аз направих добър извод от случката, дрифтенето е полезно. Иначе как щеше да се навре голфетникът под мойта броня и да се измъкна с никакви щети? (за него не ми се говори, но само ще спомена, че не му се отваряше дясната врата). Както и да е, иска ми се да ви пропомня защо се смята, че петък 13-ти е фатална дата. Историята е повече от прозаична. Френските крале са били известни със своето разточителство и способност да пилеят пари със скоростта на звука(да не намесвам светлината, че много бърза таз пущина). Та през 14-ти век имало един крал Филип Хубавия. Дали е бил красавец не се наемам да твъря, но кой би се осмелил да каже на краля: абе ти си много грозен бре, какъв е този прякор дето си го измислил? Та петък 13-ти се оказва кошмарна дата за рицарите тамплиери през 14 в. През 1307 г. всички съдии във Франция получават пликове от крал Филип Хубавия с инструкцията да ги отворят в петък, 13 октомври. В пликовете се оказва заповед, според която, всички рицари тамплиери трябва да бъдат арестувани по изгрев слънце, а имуществото им да се конфискува. На този ден са задържани и измъчвани хиляди рицари, от които Филип е искал да признаят за несъществуващи престъпления, за да може да заграби богатството им. Интересното е обаче, че кралят не се е докопал до очакваните средства. Явно някой е предупредил рицарите. А защо точно тамплиерите? Защото те са били нещо като средновековен пейпал, или и-пей, или уестърн-юнион. Те въвеждат безкасовото плащане в Европа(има твърдения, че то е въведено първо от китайците, но няма намерение да споря). Това са били нещо като травел-чекове. Тръгваш от Париж, преди това минаваш през филиала на Ордена, оставяш едни 1000 дуката и заминаваш за Рим. Там от другия филиал си получаваш парите(срещу съответната такса естествено). Няма страх от разбойници, няма притеснения, че като се напиеш в някоя страноприемница "отзивчивата" съседка по маса няма сутринта да си тръгне с кесиятата ти.
Та това е единственото доказано твърдение около петък 13-ти. Всички други истории за бог Локи, за разпъването на Христос, за дяволската дузина и т.н. са само за засилване на ефекта от мита.

25 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2