Кретенизмът и новите ограничения ....
Модератор: Общи модератори
19 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
- Burningparis
- ентусиаст
-
- Кара: 320 I
Кретенизмът и новите ограничения ....
1000 лв. ще бъде глобата и без книжка за срок от 18 месеца при отказ от тест за наркотици.
къв е тоя тест? Аз знам само за кръвен ... къде ще се прави? от къде да знам че няма да ме заразят с нещо примерно
За превозно средство без стикер и талон за гражданска отговорност ще се заплаща глоба от50 лв. Същата глоба ще се заплаща за пътуване без колан, за преминаването на червяен светофар, за говоренето по GSM и шофирането с износени гуми.
и как ще ми преценят гумите дали са износени ??? с линиика ??? кво ся нови гуми за 2к ли треа да си зема с тия дупки .... дееба и кретените само стимулиран корупцията ... понеже пешаците немат радари ще ми мерят гумите и тестове за наркотици ще ми правят ....бахти смотаната държава...
П.с. всеки ден минавам покрай 3-то и кво да гледам ...личните коли на куките половината са : тъмни прозорци, пукнати фарове, и кво ли не ..дали на тях ше им земат книжките, да не говорим как си лафат по телефоните докато карат и прават куп нарушения...

За превозно средство без стикер и талон за гражданска отговорност ще се заплаща глоба от50 лв. Същата глоба ще се заплаща за пътуване без колан, за преминаването на червяен светофар, за говоренето по GSM и шофирането с износени гуми.
и как ще ми преценят гумите дали са износени ??? с линиика ??? кво ся нови гуми за 2к ли треа да си зема с тия дупки .... дееба и кретените само стимулиран корупцията ... понеже пешаците немат радари ще ми мерят гумите и тестове за наркотици ще ми правят ....бахти смотаната държава...
П.с. всеки ден минавам покрай 3-то и кво да гледам ...личните коли на куките половината са : тъмни прозорци, пукнати фарове, и кво ли не ..дали на тях ше им земат книжките, да не говорим как си лафат по телефоните докато карат и прават куп нарушения...
Последна промяна Burningparis на 14 Юни 2007, 14:02, променена общо 1 път
Re: Кретенизмът и новите ограничения ....
Burningparis написа: и как ще ми преценят гумите дали са износени ??? с линиика ??? кво ся нови гуми за 2к ли треа да си зема с тия дупки .... дееба и кретените само стимулиран корупцията ... понеже пешаците немат радари ще ми мерят гумите и тестове за наркотици ще ми правят ....бахти смотаната държава...
Много просто баце, всеки един катаджииски патрул, си има уред за измерване на дълбочината на грайфера. В закона е описано, нямаш право да караш с гуми с грайфер под 1.6 или под 1.8мм, непомня кое от двете точно беше. С кви гуми ше караш си е твоя работа, само треа да имат грайфер. Дали ше са пластмаси, дали ше са нови, сам си избираш пътя към гроба. Аз си карам редовно с гуми наконци, ама си правя сметката как карам, има ли дъжд, колата у гаража, нема ли дъж, съм с вратите. БНе е правилно, ама толко ми е акъла. И кат ме спрат и ми ги видят, айде акта и колата се спира от движение

- Burningparis
- ентусиаст
-
Re: Кретенизмът и новите ограничения ....
sonny написа:Аз си карам редовно ....... ама си правя сметката как карам,
е точно де, ама нали като те спре и иска да се заяжда ше има спор 1 мм или 1.6 мм...ти знаеш ли сега 50 лв ...така ама иначе ....
или
ти пушил ли си ??? аре ела са в боницата и забрави на къде си тръгнал ....или дай да се оправим некакси....
- Maverick_VS
- ентусиаст
-
- Кара: '07 E91 335i
Не ви ли писна да пускате такива теми
! Колкото и кретенски или не да са, ще се спазват - закони са и точка по въпроса
! Като се пенявите тука - ще ги промените ли
?

- Burningparis
- ентусиаст
-
Maverick_VS написа:Не ви ли писна да пускате такива теми! Колкото и кретенски или не да са, ще се спазват - закони са и точка по въпроса
?
аз ги пускам с цел:
1. да привлека вниманието на колегите към гласуваните неща и да ги информирам (не, че не се информирате сами) щото това е авто форум и всички се движим по улиците и треа да се съобразяваме със законите.
2. да се види какво мислят хората в крайна сметка и всеки да осмисля гледната точка на другия (това принципно има положителен ефект в една гупа)
но ако пречат няма да пускам повече де ....сори ако нещо.
П.С>
Maverick_VS написа: Колкото и кретенски или не да са, ще се спазват - закони са?
да бе да, кажи го на куките като им буташ рушвет или ти взимат книгата или на следващия размазан

Последна промяна Burningparis на 14 Юни 2007, 14:59, променена общо 1 път
- viper
- Crash Master
-
- Кара: '86 316; '89 520i
- Мечтае да кара: Е28 М5
Burningparis написа:Maverick_VS написа:Не ви ли писна да пускате такива теми! Колкото и кретенски или не да са, ще се спазват - закони са и точка по въпроса
?
аз ги пускам с цел:
1. да привлека вниманието на колегите към гласуваните неща и да ги информирам (не, че не се информирате сами) щото това е авто форум и всички се движим по улиците и треа да се съобразяваме със законите.
2. да се види какво мислят хората в крайна сметка и всеки да осмисля гледната точка на другия (това принципно има положителен ефект в една гупа)
но ако пречат няма да пускам повече де ....сори ако нещо.
П.С>Maverick_VS написа: Колкото и кретенски или не да са, ще се спазват - закони са?
да бе да, кажи го на куките като им буташ рушвет или ти взимат книгата или на следващия размазанпосле го пусни на предизборен лозунг
това е нещо като плащането на данъци ...колкото повече те гъзат толкова по-малко плащаш....
бате когато си купил 17'ките джантоци да си му мислил тогава че една гума ти е 400-500 лв ,това че си предпочиташ да караш на тънка лайсна (ти и всичките останали) на 5-6 годишни гуми с грайфер едва едва преди да се пръсне не говори добре за тебе...аз като гледам лачена кола и се движи на телове ме избива на смях че пред гъзарията хората са си продали гъзовете

второ което е трябваше още повече да вдигнат глобите...какви са тези 50 лв за преминаване на червено?1000 лв и отнемане на книжката за една година да го видя тоя умньо дали ще си помисли да тръгне на червено

след всичко това ,уважаеми колега преди да пуснеш нов пост и да пишеш простотии помисли с това нещо дето е между раменете ти ако имаш изобщо...защото един трезво мислещ човек като повечето тук биха се порадвали на по високи глоби...
когато полицая ти казва иди за кръвна проба за тест за наркотик или алкохол естествено че ще ходя веднага даже и ще дам пари да ми направят още една....айде вземете се цивилизовайте полека
- Иво
- шПерко
-
- Кара: '90 BMW 316i
- Мечтае да кара: Платноходка
- Детайли за колата: Шпер 4.27 Точка! :)
Всяко чудо за 3 дни
Те вдигнаха и глобите и точките за без колан, но пак си минавам и то без да плащам. Ще мине бая време докато тия неща наистина влязат в сила. Иначе за наркотиците съм съгласен. Не е справедливо спрямо нас пияниците. Аз не мога да карам на 1-2 бири, а всеки кознам тревица или се нашмъркал може да си маа по пътищата. Та напълно подкрепям тестовете за наркотици от всякакъв тип. Въпреки, че като ходя на партита или морета често съм разчитал да ме вози някой, който само пуши трева и естествено му имам някакво доверие, но ако трябва ще се лиша от това удоволствие в името на равноправието, равнопиенето и раводрусането 

- Mishel_Vaian
- ИС-пушил ентусиаст
-
- Кара: С 601 Трабант И С БМВ 318
- Мечтае да кара: Ферари ф 40
- Детайли за колата: Малко е счупена , но и предстои реставрация
Да се радваме на високите глоби ? На каква пък база да се радваме ,на хубавите и гладки пътища или на светофарите с работеща по 1 светлина
Или пък както тука у нашия град на новите светофари които бяха сложени и пуснати точно за 1 седмица ( 3 месеца по късно ) те вече не светят 

My life is all I have ...
Не е важно какво БМВ караш а доколко си ентусиаст ...
Не е важно какво БМВ караш а доколко си ентусиаст ...
- Burningparis
- ентусиаст
-
grnka написа:
бате когато си купил 17'ките джантоци да си му мислил
след всичко това ,уважаеми колега преди да пуснеш нов пост и да пишеш простотии помисли с това нещо дето е между раменете ти ако имаш изобщо...защото един трезво мислещ човек като повечето тук биха се порадвали на по високи глоби...
уважеми колега,
1. мислил съм достатъчно ....мойте гуми са си ОК и не знам що мислиш че съм за да се кара на конци

2. не мисля, че високите глоби ще имат ефект веднага ако куките не започнат да си вършат работата. колкото по-скъпа е глобата толкова по-стимулиран е нарушителят да не я плаща което пак стимулира корупция. Затова те и сегашните глоби са си ок ама да се спазват...като те хванат да ти взимат точките и готово...
3. аз за разлика от теб не се качвам въобще когато има шанс шофера да е злоупотребил, +това не пия и не се дрогирам, дори и с марихуана.
4. ако ти изследват орината в близката болница ..ми ок....ами ако я объркат и излезе положителен!!!!! а не си се дрогирал, а де?
обаче ако ти взимат кръв и НЕ си се дрогирал а те заразят с нещо в някоя болница някоя немърлива сестра? как ще се почувстваш....
е с тия доводи писах аз ма явно не съм бил красноречив.... и знаеш ли може би ще се накефиш ма мисля повече да спра въобще да пиша в тоя форум заради такива първосигнални типове кат теб ....
Уважаеми колега......
Последна промяна Burningparis на 14 Юни 2007, 19:19, променена общо 1 път
- Maverick_VS
- ентусиаст
-
- Кара: '07 E91 335i
Burningparis написа: 2. не мисля, че високите глоби ще имат ефект веднага ако куките не започнат да си вършат работата. колкото по-скъпа е глобата толкова по-стимулиран е нарушителят да не я плаща
Ето в това ви е целият проблем - в мисленето

Целият проблем не е нито във високите глоби, нито в катаджиите - а в манталитета ни

съгласен съм за глоби за червен светофар, за влизане в забранена улица, за каране в насрещно, за каране по трамвайнити линий примерно на ндк и такива. Само така ще се оправиме, ама да има кой да пише тия актове, а не пари да взима. А като си карам лъскавото БМВ на телове, го карам не щото съм гъзар а неам кинти за гуми, а щото съм гъзар и два светофара преди това грайфера е свършил, са затва ше си воза две джанти с гуми, та кат се пръсне некоя да си г исмена и пак с вратите. И с писта и без писта, немогат да ми пречупат мерака. По-силрно е от мен да влезна у завоя с вратите, отколкото като хората.
- Burningparis
- ентусиаст
-
Maverick_VS написа:Burningparis написа: 2. не мисля, че високите глоби ще имат ефект веднага ако куките не започнат да си вършат работата. колкото по-скъпа е глобата толкова по-стимулиран е нарушителят да не я плаща
Ето в това ви е целият проблем - в мисленето! Корупцията не е едностранно явление - катаджиите няма да вземат ако не им давате - и след като си виновен си плащаш глобата! Нека ми мерят грайфера на гумите, знаеш ли колко ме е*е като съм си изряден - като няма за какво да се хванат, как ще ме глобят, как ще ми искат рушвети, сещаш ли се
!
Целият проблем не е нито във високите глоби, нито в катаджиите - а в манталитета ни!
с теб съм напълно съласен, наистина ако всеки си понася последствията когато е виновен ще си дава много повече сметка и много неща се прекратят. (ако това имаш предвид де)
19 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2