Прехвърляне, КАТ, ръжда и Е21

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: E21
Мечтае да кара: E21
Детайли за колата: червена

Прехвърляне, КАТ, ръжда и Е21

Мнение от E-24 » 10 Юни 2007, 0:17

То и на мен не ми е много ясна ситуацията, но май нещата седят така:

Харесах едно Е21, не че не ги харесвам всичките де, което освен доста ръжда има и много собственици. По думите на този, който сега я кара, по талон колата е на някакъв тип, който я е продал на една жена, която пък е дала пълномощно за каране на нашия човек. Идеята е жената да ми издаде на мен пълномощно за продаване и каране и после аз да я продам примерно на брат ми и той да я регистрира в КАТ като успеем да я оправим дотолкова, че да мине. Въпросът ми е - тъй като талонът е на човек, който де факто го няма никъде другаде, в никакви договори, които аз ще имам, ще има ли проблем да я регистрирам на мое име в КАТ. Данъците, според този, ще бъдат платени преди да я купя, е, то няма и как иначе.

Другото, което не знам, е ако ме спрат и им покажа талон на някакво име и пълномощно от друго как стоят нещата. Извинявайте за глупавите въпроси (аз лично предполагам, че няма как да я регистрирам после), но всеки се учи

ааа, щях да забравя, ако някой има е21 до 1000 лева, което си е негово, не го е крал, не е на него и жена му, с която се развеждат, и не е мноооого зле, може да си каже
едвайсеиено

ентусиаст
Аватар

Мнение от Eva* » 10 Юни 2007, 0:29

Трябва да намериш собственика, който е по талон... или добър Нотариус, който срещу добро заплащане да ти прехвърли нотариално колата от него на теб, но ти трябва и подпис от него все пак.

Ти, що се хващаш с такива сделки... сума "собственици", а истинския го няма? А той горкия... където и да иде колата... данъците са си завинаги негови.
Да караш Peugeot е страст!

ентусиаст
Аватар

Мнение от veso VTK » 10 Юни 2007, 7:32

---Търси си нова кола.С тази ще се вкараш в голям филм. :!:

"Баба Яга" Склад
Аватар

Мнение от speedmaster » 10 Юни 2007, 9:15

veso VTK написа:---Търси си нова кола.С тази ще се вкараш в голям филм. :!:

и аз така :(
:) Изображение

"отиваме там,където гледаме-просто така сме устроени"

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от PGV » 10 Юни 2007, 17:46

Ако тоя, който ти я продава не е упълномощен от собственика по талон, или от някой, на който собственика е дал право с нотариално заверено пълномощно да преупъномощава трети лица, бягай далече - никога няма да можеш да си извадиш талон на твое име (поне по редовен начин). Вариант е да я караш само с документите без прехвърляне, но ако е с талон стария образец-той ще е валиден до края на 2008 г. и после трябва да се смени с новия образец.

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от E-24 » 10 Юни 2007, 21:07

мерси за съветите, и аз така докато днес се разхождах на Витоша чакайки да видя air force one да прелита, реших че ще търся друго е21. най-лошото е като знаеш как трябва да постъпиш, а нещо все те кара да направиш точно обратното. жалко, чичо Пешо (пича с колата) ще трябва да търси някой друг

ПС ебати великата кола !!!!! за първи път седнах зад волана на такава тройка, която надали е най-добрият екземпляр, който мога да намеря, и въпреки това е ебати удоволствието !!!! нищо общо с всякакви други нови коли, който съм карал и са поне с 20 години по-нови
едвайсеиено

старши ентусиаст
Аватар
Кара: KiA, Volvo, Ford
Мечтае да кара: Болид от F1
Детайли за колата: Picanto 2008, V70 2001, Puma 2021

Мнение от logout » 10 Юни 2007, 22:26

И аз събирах от кол и въже собствениците, когато взимах мойта, но нещата се наредиха. Не се отказвай толкова лесно, просто уреди една среща между теб, жената и чичо Пешо, отидете при нотариус, и ако всичко е наред, не виждам причина да не напишете договор на място и да си купиш колата. Значи договорът ще е между теб и жената (ако тя може да я продава, но съм почти сигурен, че пълномощното, което старият собственик й е дал, позволява това) , чичо Пешо потвърждава, че ти продава колата, ти му даваш парите и всички са доволни ;) . Ако има проблеми с документацията, веднага ще усетиш, защото някой ще почне да се дърпа, да увърта, да те мота и т.н. (т.е. въобще няма да стигнете тримата до нотариуса заедно). И все пак.... аз мойте бивши собственички ги преследвах 2 месеца, но накрая си я прехвърлих. Понякога е въпрос на желание и упорство.

П.П. И още нещо - ако отидеш да платиш данъците, може да разбереш чия в действителност е колата и по адреса да откриеш "оригиналния" :mhihi: собственик. После след 5 минути разговор между всички настоящи и бивши собственици нещата ще се уредят.

П.П.2 И пари на ръка само след подписване при нотариуса...
It's not who You are, it's who You know...

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от E-24 » 11 Юни 2007, 0:42

Идеята беше аз да му платя, той да отиде в общината да плати данъците с парите, които аз ще му дам и след това при нотариус. Проблемът е, че ако при нотариуса примерно се окаже, че трябва да има трети човек, който го няма, нашият тип надали ще ми върне парите и аз ще пия една студена вода и ще трябва в най-добрия случай да си я карам полу-легално ако въобщя я запаля - защото на бензин както се изрази той "прави аномалии"

Вече си мисля от Германия да си докарам Е21, предполагам, че ще излезе колкото една читава Е36-а, което във финансово отношение ме отдалечава само с година-две :mhihi: :mhihi:
едвайсеиено

Гост
Аватар

Мнение от Гост » 11 Юни 2007, 10:37

А бе най-важното е да не даваш пари напред! Като се оправат документите-плащаш! Щото после може да стане...... - "ти гониш"!

Назад към Извън Темата